eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szubin › DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W 2016 ROKU



Ogłoszenie z dnia 2015-12-01

Szubin: DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W 2016 ROKU
Numer ogłoszenia: 325918 - 2015; data zamieszczenia: 01.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Kcyńska 34, 89-200 Szubin, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 52 3715901, faks 52 3715901.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgopsszubin.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOŻYWIANIE DZIECI I MŁODZIEŻY SZKOLNEJ W GMINIE SZUBIN W 2016 ROKU.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w szkołach polegające na przygotowaniu, dostarczaniu i wydaniu wyporcjowanych, ciepłych posiłków w zamkniętych, utrzymujących ciepło, jednorazowych pojemnikach obiadowych w ilości ok. 238 sztuk dziennie dla uczniów : Szkoły Podstawowej Nr 1 w Szubinie (ok.98 szt.posiłków dziennie), Gimnazjum Nr 1 w Szubinie (ok.15 szt.posiłków dziennie), Zespołu Szkół w Kowalewie (ok.28 szt.posiłków dziennie), Zespołu Szkół w Rynarzewie (ok.27 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Kołaczkowie (ok.5 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Królikowie (ok.30 szt.posiłków dziennie), Szkoły Podstawowej w Turze (ok.35 posiłków dziennie) na podstawie sporządzonego przez Miejsko - Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szubinie wykazu uczniów uprawnionych do korzystania z ciepłych posiłków w okresie od 4.01.2016r. do 31.12.2016r. przez ciepłe posiłki rozumie się: zupa z wkładem mięsnym i drugie danie. Drugie danie składać się będzie z: ziemniaków lub zamiennika (np. kasza, ryż, makaron), mięsa, ryby i surówki albo dania jarskiego (np.naleśniki, pierogi, kopytka z sosem itp.) lub dania półmięsnego (np.bigos, fasolka po bretońsku, łazanki z mięsem i kapustą itp.). Kaloryczność każdego posiłku będzie nie mniejsza niż 450 kcal. Ustala się obowiązującą gramaturę posiłku: zupa z wkładką - 400 ml plus 2 kromki chleba, wkładka - 80 gram, danie mięsne, rybne od 100 gram, kasza, ziemniaki, ryż - 200 gram, surówka - jarzyna 150 gram, dania jarskie lub dania półmięsne 400 gram. Temperatura posiłków w chwili podania winna wynosić minimum: zupa - 75 0C, drugie danie - 63 OC Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r.o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015r. poz.594) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Instytutu Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem następujących zaleceń dotyczących: wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń), personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie), cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków, składowania i magazynowania produktów, przewozu posiłków), jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniających różnorodność diety) jak również zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.2015 poz.1256), ciepłe posiłki powinny być urozmaicone (nie mogą się powtarzać w okresie 2 następujących po sobie tygodniach), wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki. Oferowany asortyment ma być zgodny z zapotrzebowaniem na wartości energetyczne i odżywcze młodego organizmu. Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania dwutygodniowego jadłospisu i przedstawienie go Zamawiającemu co najmniej w ostatnim dniu roboczym poprzedniego tygodnia. W ramach przedmiotu zamówienia należy zabezpieczyć odpowiednią ilość naczyń i sztućców jednorazowego użytku do wydawanych posiłków. Do obowiązków Wykonawcy należy codzienny odbiór zużytych pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych, niezależnie od ich ilości. Pojemniki zbierane będą w następnym dniu dostawy posiłków, w przypadku przerw weekendowych za zgoda dyrektora szkoły pojemniki z piątku mogą być przechowywane do poniedziałku. W przypadku braku zgody dyrektora i w przypadku przerw w dożywianiu dłuższych niż 3 dni Wykonawca jest zobowiązany zabrać pojemniki i odpady w tym samym dniu. Dostarczanie posiłków do poszczególnych placówek oświatowych winno odbywać się w godzinach zajęć szkolnych, w czasie -dużych- przerw lekcyjnych. Czas dostarczenia posiłków do poszczególnych placówek będzie indywidualnie uzgadniany z dyrektorem placówki. Wykonawca zapewnia wydawanie wyporcjowanego ciepłego posiłku dla osób do tego uprawnionych, przez osobę posiadającą aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych, w naczyniu jednorazowego użytku posiadającym odpowiednie atesty higieniczne..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w dniach: 165.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda wniesienia wadium w wysokości 2.500zł (słownie: dwa tysiące pięćset złotych).

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca musi posiadać decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu i o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowego Inspektora Sanitarnego, zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (Dz. U.z 2015 poz.594). W zakresie wykazania spełniania warunku, Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie wykazania spełniania warunku, Wykonawca składa wykaz - załącznik nr 4 do SIWZ, wykonanych usług w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał przynajmniej jedną usługę polegającą na przygotowaniu i dostarczaniu ciepłych posiłków do punktów zbiorowego żywienia, a usługa była wykonywana w sposób ciągły przez okres co najmniej 3 miesięcy. Warunek zostanie oceniony na podstawie dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca dysponuje lub będzie dysponował odpowiednim pojazdem przystosowanym do przewożenia posiłków, spełniającym określone normy (SANEPID) oraz naczynia jednorazowe zastosowane do wydawania porcjowanych posiłków posiadają odpowiednie atesty higieniczne. W zakresie wykazania spełniania warunku, Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Osoby, które będą uczestniczyły w wykonywaniu zamówienia (przygotowujące posiłki oraz rozwożące posiłki i zajmujące się ich wydawaniem, muszą posiadać aktualne badania lekarskie, niezbędne przy wykonywaniu czynności polegających na kontakcie z żywnością). W zakresie wykazania spełniania warunku, Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W zakresie wykazania spełniania warunku, Wykonawca składa oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - załącznik nr 2 do siwz.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - odległośc od miejsca przygotowywania posiłków do Szkoły Podstqawoej nr 1 w Szubinie ul.Wyzwolenia 21 - 10

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgopsszubin.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szubinie ul.Kcyńska 34 89-200 Szubin.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.12.2015 godzina 14:00, miejsce: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Szubinie ul.Kcyńska 34 89-200 Szubin pokój nr 15.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.