eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › Przygotowanie,transport,dostarczanie i dystrybucja posiłków dla wychowanków Pogotowia Opiekuńczego w Gdańsku



Ogłoszenie z dnia 2016-10-17


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia (jeżeli dotyczy):

http://www.pogotowieopiekuncze.gda.pl

Ogłoszenie nr 324801 - 2016 z dnia 2016-10-17 r.

Gdańsk: Przygotowanie,transport,dostarczanie i dystrybucja posiłków dla wychowanków Pogotowia Opiekuńczego w Gdańsku
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego

Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej

nie


Nazwa projektu lub programu

O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych

nie


Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający

nie

Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowania

nie

Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających

nie


Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:

Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej

nie

W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:
Informacje dodatkowe:

I. 1) NAZWA I ADRES: Pogotowie Opiekuńcze im. Karola Olgierda Borchardta, krajowy numer identyfikacyjny 19085862300000, ul. ul. Leczkowa  , 80432   Gdańsk, woj. pomorskie, państwo Polska, tel. 0-58 344 59 16, e-mail , faks 0-58 341-10-42.
Adres strony internetowej (URL): http://www.pogotowieopiekuncze.gda.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: opieka cakowita dla dzieci i młodzieży

I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):

Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):

I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)

tak
http://www.pogotowieopiekuncze.gda.pl


Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia

tak
http://www.pogotowieopiekuncze.gda.pl


Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem

nie


Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie

nie
adres


Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
tak
Inny sposób:
osobiście lub pocztą do sekrtariatu Pogotowia Opekuńczego im Karola Olgierda Borchardta wGdańsku
Adres:
80-432 Gdańsk, ul.Konrada Leczkowa 1A


Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne

nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
http://www.pogotowieopiekuncze.gda.pl

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA


II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie,transport,dostarczanie i dystrybucja posiłków dla wychowanków Pogotowia Opiekuńczego w Gdańsku
Numer referencyjny: ZEA-23232.1.16.JL
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny

nie


II.2) Rodzaj zamówienia: usługi
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:

Nie



II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: 1.Przedmiotem zamówienia jest całoroczne przez 365 dni w tym święta , ferie, soboty, niedziele świadczenie usług związanych z przygotowaniem, transportem ,dostarczaniem i dystrybucją posiłków dla wychowanków Pogotowia Opiekuńczego w Gdańsku zgodnie z warunkami zawartymi w SIWZ, według średniego dziennego zapotrzebowania na posiłki. 2.Placówka dysponuje 30 miejscami, w tym przedmiotem zamówienia objęte są 3 Zespoły Opieki Wychowawczej zlokalizowane na dwóch kondygnacjach budynku bez windy będącego siedzibą zamawiającego. Łączna liczba wychowanków: do 30 osób, aktualnie żywionych 15 osób.3.Z uwagi na charakter interwencyjny placówki- dużą rotacją wychowanków,liczba osób żywionych nie jest stała. Zapotrzebowanie na ilość posiłków może ulegać zmianie.4.Zamawiający zastrzega, iż w okresie przerw świątecznych, wakacyjnych liczba posiłków może być zdecydowanie niższa.5. Dostawy będą realizowane na podstawie codziennych zamówień dokonywanych z jednodniowym wyprzedzeniem przez zamawiającego drogą telefoniczną, faksową lub e-mailem , określających każdorazowo ilość posiłków do godziny 10.00 następnego dnia po złożeniu zamówienia;6.W przypadku nagłego przyjęcia podopiecznego zamawiający zastrzega sobie prawo do do prowiantowania w danym dniu drogą telefoniczną, faksową lub e-mailem do godziny 15.00 (domawiane posiłki mogą obejmować obiad, podwieczorek i kolację).7.Przewidywany okres wykonywania zamówienia: 01.01.2017r. do 31.12.2017r.8.Stawka dzienna żywieniowa zaplanowana przez zamawiającego na okres wykonywania zamówienia wynosi 17,00 zł. brutto.9.Zapotrzebowanie na okres od 01.01.2017r. do 31.12.2017r., w systemie nie feryjnym, (365 dni)-przez wszystkie dni tygodnia dla maksymalnej ilości 30 miejsc wynosi: a)śniadanie i drugie śniadanie około 10 950 porcji; b)obiad dwudaniowy składający się z zupy i drugiego dania, oraz podwieczorku to około 10 950 porcji; c)kolacja około 10 950 porcji. 10. W przypadku, gdy dostawa będzie mniejsza niż planowana liczba 10 950 porcji w ciągu roku przez zamawiającego, wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe z tytułu niezrealizowanych (przygotowywanych) posiłków. Wykonawcy będzie przysługiwało wynagrodzenie wyłącznie za faktycznie przygotowane, wydane i dostarczone zgodnie z miesięcznym zestawieniem posiłki. 11.W Pogotowiu Opiekuńczym występuje dieta ogólna, dostosowana do dzieci i młodzieży w wieku od 6 do 18 lat. Zamawiający w sytuacjach wyjątkowych, zastrzega sobie prawo do zamówienia diety innej niż ogólna np. lekkostrawna. 12.Wykonawca będzie przygotowywał, dostarczał i zajmował się dystrybucją gotowych posiłków do aneksów kuchennych 3 Zespołów Opieki Wychowawczej zlokalizowanych na dwóch kondygnacjach budynku będącego siedzibą zamawiającego. 13.Zestaw dzienny przypadający na 1 osobę to: a)Śniadanie np. potrawy mleczne, płatki i mleko pochodne, pieczywo mieszane, ser, jaja, jajecznica, parówki, surówki ,kanapki, herbata, herbata z cytryną; b)drugie śniadanie w dni szkolne pon-pt.np.: bułka z serem żółtym/wędliną , sałatą lub drożdżówka, w weekend: owoce, warzywa; c)obiad dwudaniowy (zupa, drugie danie: ziemniaki (zamiennie ryż, kasza, kopytka itp.), dania mięsne np. sztuka mięsa, kotlet mielony, pulpety, udziec kurczaka, kotlet schabowy, filet drobiowy, bitki wołowe, gulasz, ryba, pierogi, naleśniki, knedle itp, surówka, kompot d)podwieczorek (batonik lub słodka bułka (ciasto), desery mleczne w formie budyniu lub galaretki, owoce (w tym sezonowe), soki lub napój mleczny; e)kolacja np. potrawy mleczne ,pieczywo mieszane, ser, jaja, pasty rybne parówki na ciepło , herbata z cytryną, kawa zbożowa, kakao; 14.Podstawą sporządzenia posiłków będzie jadłospis dekadowy sporządzony przez wykonawcę cyklicznie na okres 10 dni i dostarczany zamawiającemu (pisemnie, faksem lub drogą elektroniczną). Opracowany jadłospis na 5 dni przed wprowadzeniem do realizacji, wykonawca musi przedłożyć zamawiającemu celem zatwierdzenia. O ewentualnych zmianach w jadłospisie należy niezwłocznie powiadomić zamawiającego. 15.Jadłospis dekadowy powinien określać rodzaj posiłku, warunki ilościowe jak: - gramaturę (oznaczoną g, lub ml); - kaloryczność (oznaczoną kcal) , oraz zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności WYKAZ ALERGENÓW.Gramatura i wartość energetyczna posiłku, będzie zróżnicowana z uwagi na przedział wiekowy przebywających podopiecznych. ZOW I- dzieci w wieku 6-10 lat nie mniej niż 2100 kcal., ZOW II-dziewczęta wiek 11-18 lat nie mniej niż 2500 kcal, ZOW III- chłopcy 15-18 lat nie mniej niż 3200 kcal. 16.Posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: a)zestawy produktów zawarte w jadłospisach muszą zawierać zróżnicowane menu z uwzględnieniem sezonowych produktów dostępnych na rynku. W ramach jadłospisu dekadowego zasadnicze produkty potraw składające się na poszczególne posiłki nie mogą się powtarzać częściej niż co 5 dni; b)wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa, przygotowane wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych z bieżącej produkcji dziennej bez konieczności dodatkowej obróbki technologicznej przed dystrybucją w aneksach kuchennych zamawiającego; c)posiłki mają być przygotowane z naturalnych produktów, bez używania produktów typu instant czy gotowych półproduktów (np. mrożone pierogi, klopsy, gołąbki itp.)z gwarancją świeżości artykułów i produktów. Mięso nie może być MOM (mięso odkostnione mechanicznie); d)oferent jest zobowiązany do urozmaicenia posiłków z uwzględnieniem tradycji Świąt Bożego Narodzenia oraz Wielkanocy; e)W przypadku planowanego wyjścia/wyjazdu podopiecznych wykonawca zobowiązuje się w ramach środków przeznaczonych na wyżywienie do przygotowania tzw. suchego prowiantu. Zamawiający poinformuje wykonawcę o planowanej wycieczce telefonicznie z 2 dniowym wyprzedzeniem. 17.Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 18.Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. 19.Wykonawca zobowiązuje się do odbioru i utylizacji odpadów pokonsumpcyjnych. Pojemniki zabierane będą w następnym dniu dostawy śniadania. 20.Zamawiający zapewnia pojemniki na odpady pokonsumpcyjne, które znajdują się w aneksach kuchennych; 21.Wykonawca pobiera i przechowuje próbki wszystkich produktów i potraw przygotowanych dla zamawiającego zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17.04.2007 r. Dz. U. 2007 nr 80 poz. 545 w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego; 22.Zamawiający zastrzega sobie prawo dostępu do kopii protokołów pokontrolnych oraz wszystkich atestów na surowce i sprzęt wykorzystany w procesie produkcji kuchennej oraz transportu. 23.Posiłki będą dostarczane na poszczególne oddziały wychowawcze w opakowaniach zbiorczych (termosach lub termo portach )spełniających wymagania sanitarno-higieniczne, środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności i izotermami. 24.Posiłki wykonawca dostarczać będzie własnym transportem wyposażonym w izotermy w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie temperatury oraz jakości przewożonych potraw oraz posiadające dopuszczenie przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. Minimalna temperatura zupy powinna wynosić 75 stopni C, drugiego dania 65 stopni C,a maksymalna temperatura produktów zimnych (surówki) 15 stopni C. 25.W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń wykonawca jest zobowiązany zapewnić dostawę posiłków zgodnych z wymogami SIWZ z innych źródeł . 26.W przypadku gdy, nastąpią : awaria lub inne nieprzewidziane zdarzenia i wykonawca nie zapewni posiłków zamawiającemu, zamawiający zamawia posiłki na koszt wykonawcy w dogodnym dla siebie punkcie gastronomicznym po cenie tam obowiązującej. 27.Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną i finansową za jakość dostarczanych posiłków, oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowaniu i transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci. 28.Sposób realizacji usługi: a)posiłki powinny zostać przygotowane i dostarczone tak, aby możliwe było ich wydanie przez zamawiającego w następujących obowiązujących godzinach: Śniadanie i drugie śniadanie o godz.6.00 Obiad i Podwieczorek o godz.13.00 Kolacja o godz. 17.30 Nie dopuszczamy dwóch transportów posiłków przy założeniu, że kolacja będzie dowożona razem z obiadem i podwieczorkiem. Wychowankowie posiłki spożywają we wskazanych godzinach. 29)Posiłki muszą być pakowane oddzielnie dla każdego Zespołu Opieki Wychowawczej: ZOW I ok. 10 podopiecznych; ZOW II ok. 10 podopiecznych; ZOW III ok. 10 podopiecznych; 30)dostawa posiłków odbywać się będzie do placówki zamawiającego z dystrybucją do aneksów kuchennych 3 Zespołów Opieki Wychowawczej zlokalizowanych na dwóch kondygnacjach: I piętro znajdują się dwa Zespoły Opieki Wychowawczej tj.ZOW I, ZOW II; II piętro znajduje się jeden Zespół Opieki Wychowawczej - ZOW III; 31) mycie oraz dezynfekcja termosów lub termo portów należeć będzie do wykonawcy;zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów wykonania zleconej usługi na każdym etapie oraz w każdej chwili i produkcji i dystrybucji posiłków;organizacja wydawania i konsumpcji dostarczanych do aneksów kuchennych posiłków należy do zamawiającego;rozliczenie między zamawiającym i wykonawcą odbywać się będzie na podstawie faktycznie wydanych posiłków w miesięcznym okresie rozliczeniowym. 32)z uwagi na charakter interwencyjny placówki -możliwość przyjęcia nieletnich o każdej porze dnia i nocy następuje konieczność do do prowiantowania nieletnich. Ważne by miejsce przygotowania posiłków , kuchnia centralna była oddalona od miejsca dostawy tak by nie stanowiło problemu w przygotowaniu i dowiezieniu dodatkowych porcji jeszcze w dniu złożenia zamówienia,by wykonawca dysponował osobą która dostarczy domówione posiłki. 33)wykonawca zapewni codzienny nadzór dietetyka posiadającego kwalifikacje,udokumentowane kserokopią dyplomu potwierdzającego uzyskanie tytułu zawodowego magistra lub licencjata na kierunku dietetyka.

II.5) Główny kod CPV: 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków
Dodatkowe kody CPV:55322000-3, 55520000-1
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:

PLN
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)


II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:

Okres w miesiącach: 12


II.9) Informacje dodatkowe:

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU

III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków: Warunek zostanie uznany za spełniony, gdy wykonawca wykaże minimum 3 usługi wykonane stanowiące przedmiot zamówienia , a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów określonych czy te usługi zostały wykonane poprzez referencje lub inne dokumenty wystawione przez podmiot , na rzecz którego usługi były wykonywane, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są. Ocena spełnienia tego warunku nastąpi na podstawie złożonego załącznika nr 4 do niniejszej SIWZ.
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków: Ze względu na charakter zamówienia, nie opisujemy sposobu oceny spełniania warunku.W postępowaniu mogą uczestniczyć Wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia ich z postępowania o udzielenie zamówienia w okolicznościach o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy PZP, oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu określone załącznikiem nr 3 do niniejszej SIWZ.
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków: Warunek zostanie uznany za spełniony, jeśli wykonawca wykaże się posiadaniem minimum 1 środka transportu (pojazdem) przeznaczonego do przewozu przygotowanych posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami o dopuszczeniu pojazdu do przewozu żywności przez Państwowego Inspektora Sanitarnego. Złoży oświadczenie, że dysponuje lub będzie dysponował sprzętem(termosami lub termo portami. Ocena spełnienia tego warunku nastąpi na podstawie złożonego załącznika nr 5 do niniejszej SIWZ; Wykonawca spełni warunek jeżeli złoży podpisane oświadczenie, że w miejscu produkcji posiłków Wykonawca zapewni przygotowanie i dostarczy do zamawiającego dodatkowy posiłek w sytuacji interwencyjnego przyjęcia podopiecznego w dniu złożenia zamówienia oraz zapewni codzienny nadzór dietetyka posiadającego kwalifikacje, udokumentowane kserokopią dyplomu potwierdzającego uzyskanie tytułu zawodowego magistra lub licencjata na kierunku dietetyka. Ocena spełnienia tego warunku nastąpi na podstawie złożonego załącznika nr 6 do niniejszej SIWZ.
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób: nie
Informacje dodatkowe:

III.2) PODSTAWY WYKLUCZENIA

III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp tak
Zamawiający przewiduje następujące fakultatywne podstawy wykluczenia:
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 2 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 3 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 5 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 6 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 7 ustawy Pzp)
(podstawa wykluczenia określona w art. 24 ust. 5 pkt 8 ustawy Pzp)

III.3) WYKAZ OŚWIADCZEŃ SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W CELU WSTĘPNEGO POTWIERDZENIA, ŻE NIE PODLEGA ON WYKLUCZENIU ORAZ SPEŁNIA WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ SPEŁNIA KRYTERIA SELEKCJI

Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie

III.4) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW , SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 3 USTAWY PZP:

Wykonawca wraz z ofertą składa następujące oświadczenia lub dokumenty: a)zgodnie z art.61 i 62 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006r.((Dz. U. z 2015 r. poz. 594; zm.: Dz. U. z 2015 r. poz. 35 oraz z 2016 r. poz. 65.) posiadania aktualnego wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia zakładu prowadzącego działalność związaną z produkcją i obrotem żywnością w zakresie przygotowania posiłków od surowca o gotowej potrawy; b)odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej , jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji,w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art.24 ust 1 pkt 12-23 ustawy PZP; c)oświadczenie wykonawcy o przynależności albo braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej. W przypadku przynależności do tej samej grupy kapitałowej wykonawca może złożyć wraz z oświadczeniem dokumenty bądź informacje potwierdzające, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu określony załącznikiem nr 8 do niniejszej SIWZ; d)formularz ofertowy określony załącznikiem nr 1 do SIWZ; e)formularz cenowy określony załącznikiem nr 1 do oferty.

III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP

III.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
Do oferty Wykonawca dołącza aktualne na dzień składania ofert oświadczenie w zakresie wskazanym w załączniku nr 2 do niniejszej SIWZ. Informacje zawarte w oświadczeniu stanowią potwierdzenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:

III.6) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 2 USTAWY PZP

III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)

1) Wykonawca który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wskazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o podwykonawcach w załączniku nr 7 do niniejszej SIWZ. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. W celu potwierdzenia, że oferowane usługi odpowiadają wymaganiom określonym przez zamawiającego wykonawca dołączy do oferty planowane jadłospisy wzorcowe odrębnie dla III zespołów wychowawczych , które zamierza realizować przy cenie brutto zaoferowanej w ofercie przetargowej przez cały okres trwania umowy: -) na okres kolejnych 7 dni dla diety ogólnej zawierający: rodzaj posiłku, warunki ilościowe jak: -gramaturę (oznaczoną g, lub ml);- kaloryczność (oznaczoną kcal)i alergeny- dla ZOW I -dzieci w wieku 6-10 lat nie mniej niż 2100 kcal; -)na okres kolejnych 7 dni dla diety ogólnej zawierający: rodzaj posiłku, warunki ilościowe jak: -gramaturę (oznaczoną g, lub ml);- kaloryczność (oznaczoną kcal)i alergeny- dla ZOW II -dziewcząt w wieku 11-18 lat nie mniej niż 2500 kcal; -)na okres kolejnych 7 dni dla diety ogólnej zawierający: rodzaj posiłku, warunki ilościowe jak: -gramaturę (oznaczoną g, lub ml);- kaloryczność (oznaczoną kcal)i alergeny- dla ZOW III -chłopców w wieku 15-18 lat nie mniej niż 3200 kcal; Jadłospisy muszą być zaplanowane zgodnie z wymaganiami zawartymi w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia. Przykładowy jednodniowy jadłospis stanowi załącznik nr 9 do niniejszej SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:

nie


IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:

nie


IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:

nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:


IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:

nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie


IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)

Liczba wykonawców  
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców  
Kryteria selekcji wykonawców:


IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:

Umowa ramowa będzie zawarta:
z jednym wykonawcą
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:

Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:

W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie


IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:

Aukcja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria

KryteriaZnaczenie
Cena 70.
Doświadczenie wykonawcy w realizacji usług Cateringowych stanowiących przedmiot zamówienia 15.
Odległość od zamawiającego15.


IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:

Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):

Informacje dodatkowe


IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:

Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:

Wstępny harmonogram postępowania:

Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:


Informacje dodatkowe:

IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:

Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:

IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:

Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:

Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:

Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:

Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:

Licytacja wieloetapowa

etap nrczas trwania etapu

Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie

Termin otwarcia licytacji elektronicznej:

Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:


Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:


Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:


Informacje dodatkowe:

IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
Zamawiający przewiduje możliwość wprowadzenia zmian postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy w zakresie: 1)zmiany wynagrodzenia wykonawcy za wykonanie zamówienia, w przypadku zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia, w tym ustawowej stawki podatku od towarów i usług VAT, 2)zmiany stawki podatkowej VAT nie wymaga wprowadzenia odrębnym aneksem do umowy jednak winna być udokumentowana na piśmie; 3)zmiany terminu wykonania zamówienia w przypadku wystąpienia: - siły wyższej. Siła wyższa - oznacza wydarzenie nieprzewidywalne i poza kontrolą stron niniejszej umowy występujące po podpisaniu umowy, a powodujące niemożliwość wywiązywania się z umowy w jej obecnym brzemieniu, - innych uzasadnionych przyczyn pod warunkiem, że zaszły okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):

Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym

IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 25/10/2016, godzina: 12:00,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:

Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
> wymagany Język polski
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.