eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Człuchowie w 2015 r.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-09-30

Gdańsk: Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Człuchowie w 2015 r.
Numer ogłoszenia: 323348 - 2014; data zamieszczenia: 30.09.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ochotnicze Hufce Pracy - Pomorska Wojewódzka Komenda , ul. J. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3017916, faks 58 3017916.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.pomorska.ohp.pl/ http://www.pomorskie.eu/pl/bip/ohp

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: instytucja rynku pracy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Człuchowie w 2015 r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. UWAGA WAŻNE !!! Dokumenty należy składać w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę. 2. UWAGA WAŻNE !!! Pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawcy musi być złożone w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem (kopia pełnomocnictwa powinna być poświadczona notarialnie). 3. UWAGA WAŻNE !!! Niedopuszczalne jest zmienianie asortymentu w formularzach cenowych np. wpisywanie asortymentów o innej gramaturze, innej ilości, itp. Dokonanie wszelkich zmian w formularzach cenowych będzie skutkowało odrzuceniem oferty wykonawcy na podstawie art. 89 ust 1 pkt. 2 uPzP. 4. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna bezgotówkowa dostawa artykułów żywnościowych dla OSiW w Człuchowie od 1 stycznia 2015 r. do dnia 31 grudnia 2015 roku do: Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Człuchowie, ul. Kusocińskiego 4. 5. Przedmiot zamówienia podzielono na siedemnaście zadań częściowych: Zadanie 1. owoce świeże Zadanie 2. owoce przetworzone Zadanie 3. warzywa świeże Zadanie 4. warzywa przetworzone Zadanie 5. mrożonki Zadanie 6. jaja Zadanie 7. mięso i produkty mięsne Zadanie 8. drób Zadanie 9. wędliny i produkty wędliniarskie Zadanie 10. pasztety i konserwy Zadanie 11. ryby i przetwory Zadanie 12. pieczywo i ciasto Zadanie 13. produkty skrobi Zadanie 14 produkty spożywcze różne Zadanie 15 oleje i tłuszcze roślinne Zadanie 16 produkty mleczarskie Zadanie 17 napoje Zadanie 18. owoce świeże Zadanie 19. owoce przetworzone Zadanie 20. warzywa świeże Zadanie 21. warzywa przetworzone Zadanie 22. jaja Zadanie 23. mięso i produkty mięsne Zadanie 24. ryby i przetwory Zadanie 25. produkty skrobi Zadanie 26 produkty spożywcze różne Zadanie 27 oleje i tłuszcze roślinne Zadanie 28 produkty mleczarskie Zadanie 29. drób 6. Dostawa będzie realizowana cyklicznie transportem Wykonawcy i na jego koszt do Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Człuchowie, ul. Kusocińskiego 4 (dokładne miejsce na terenie OSiW Człuchów wskazane będzie przez Zamawiającego po podpisaniu umowy). 7. Dostawca realizuje dostawy na własny koszt, transportem przystosowanym do tego celu i spełniającym niezbędne wymagania określone przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie. 8. Każdy z artykułów powinien być dostarczony w wymaganych opakowaniach. Cykliczne dostawy będą realizowane od poniedziałku do niedzieli w godzinach od 5.00 do 14.00. najpóźniej na drugi dzień od złożenia zapotrzebowania. Każdorazowa dostawa odbywa się na podstawie wcześniejszego zapotrzebowania określającego dokładną godzinę dostarczenia, datę dostarczenia, ilość, rodzaj artykułów, złożonego nawet w dniu poprzedzającym dostawę (pisemnie, faksem lub telefonicznie). 9. Cykliczne dostawy będą realizowane jak następuje: 10. Zamawiający powiadomi telefonicznie Wykonawcę, o każdej dostawie oraz wskaże zamawiane artykuły z podaniem ilości. 11. Artykuły muszą spełniać normy jakościowe oraz muszą być dostarczone w ich początkowym okresie gwarancji. 12. Wykonawca powinien zachować odpowiednie warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru. Każda dostawa artykułów wymagającego załączenia handlowego dokumentu identyfikacyjnego musi posiadać taki dokument. 13. Wykonawca użyczy nieodpłatnie ewentualnie potrzebnych pojemników przy każdorazowej dostawie artykułów do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. 14. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania mniejszej ilości towaru niż określona w ofercie. 15. Wykonawcy nie przysługują wobec Zamawiającego roszczenia odszkodowawcze z tytułu zmniejszenia zamówienia. Wykonawcy będzie przysługiwało jedynie wynagrodzenie za zrealizowane dostawy bez naliczania kar umownych w razie zmniejszenia ilości dostaw. 16. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamiany proporcji ilościowych poszczególnego asortymentu w stosunku do podanego w formularzu ofertowym. 17. Wykonawca ma obowiązek uznania reklamacji jakości i ilości dostarczanych artykułów i dostarczenia nowej partii artykułów do siedziby Zamawiającego w dniu złożenia reklamacji. 18. Do składania zamówień Zamawiający upoważni wybranego pracownika. 19. Każda dostawa winna być ubezpieczona przez Wykonawcę na jego koszt w zakresie odpowiedzialności cywilnej. 20. W przypadku niedostarczenia towaru w wyznaczonym terminie i czasie lub dostarczenia towaru niezgodnie ze złożonym zapotrzebowaniem, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zakupu niedostarczonego towaru, a kosztami zakupu (fakturą Vat) obciąży Wykonawcę. Zamawiający powiadomi o tym fakcie Wykonawcę telefonicznie i na piśmie. 21. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia znajduje się jakikolwiek znak towarowy, patent czy pochodzenie - należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie rozwiązań równoważnych o parametrach techniczno/eksploatacyjno/użytkowych nie gorszych niż te, podane pod pojęciem typu. 22. Wykonawca na żądanie zamawiającego ma obowiązek wystawiać faktury oddzielne na każde zadanie w ramach zamówienia cząstkowego. 23. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zastosowania prawa opcji, tj. możliwość zmniejszenia ilości poszczególnych rodzajów artykułów żywnościowych w stosunku do podanych w formularzu cenowym. Maksymalny zakres przedmiotu zamówienia może zostać pomniejszony o nie więcej niż 90 % ogólnej wartości tzn. zostanie zrealizowany w co najmniej 10 % wartości zamówienia. 24. Wartość brutto w formularzach cenowych należy wyliczać według wzoru: ilość x cena brutto za 1 szt..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.24.00-8, 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.89.80.00-9, 03.21.00.00-6, 15.41.00.00-5, 15.13.10.00-5, 15.33.11.70-9, 03.22.00.00-6, 03.14.25.00-3, 15.00.00.00-8, 15.13.11.10-9, 15.13.11.30-5, 15.11.90.00-5, 15.90.00.00-7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 29.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od żądania wadium w niniejszym postępowaniu.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia. - Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia - art. 23 ust. 1 ustawy Pzp. W takim przypadku Wykonawcy ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy. - Wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego i dlatego też zobowiązane są dołączyć do oferty - pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu o udzielenie zamówienia, albo pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania. - Zaleca się dołączyć dokument określający zasady reprezentacji oraz osoby uprawnione do reprezentacji wykonawcy, a jeżeli wykonawcę reprezentuje pełnomocnik także pełnomocnictwo określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania wykonawcy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

- Zmian organizacyjnych stron np. zmiana reprezentacji lub siedziby firmy. - Zmian osób wyznaczonych do uzgodnień i koordynacji przedmiotu niniejszej umowy. - W przypadku zmian unormowań prawnych powszechnie obowiązujących np. zmiana urzędowej stawki podatku VAT. Stawki ZUS. W przypadku zmiany obowiązującej stawki podatku VAT, stawki ZUS Zamawiający dopuszcza możliwość zmniejszenia lub zwiększenia wynagrodzenia o kwotę równą różnicy w kwocie podatku VAT lub ZUS. Strony dokonają odpowiedniej zmiany wynagrodzenia w przypadku realizacji tej części zamówienia, której w dniu zmiany stawki podatku VAT, stawki ZUS jeszcze nie dokonano. - Zaistnienia siły wyższej (powódź, pożar, zamieszki, strajki, ataki terrorystyczne, przerwy w dostawie energii elektrycznej) mającej wpływ na realizację umowy. - Zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację umowy. - W innych sytuacjach, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy i mających charakter zmian nieistotnych tzn. takich, o których wiedza na etapie postępowania o udzielenie zamówienia nie wpłynęłaby na krąg podmiotów ubiegających się o to zamówienie lub na wynik postępowania.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.pomorska.ohp.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia można uzyskać nieodpłatnie w godz. od 8oo-15 oo w siedzibie Zamawiającego, pokój nr 610, VI piętro. ul. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk,.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 09.10.2014 godzina 08:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w siedzibie Zamawiającego, ul. J. Uphagena 27, 80-237 Gdańsk (sekretariat pokój 605) 6 piętro:.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Zadanie 1. owoce świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: arbuz kg 80 banany kg 180 brzoskwinie kg 80 cytryny kg 20 czereśnie kg 5 gruszki kg 30 jabłka kg 400 kiwi kg 10 kiwi szt 35 nektaryny kg 20 mandarynki kg 50 pomarancza kg 60 pomarańcza siatka kg 50 truskawki kg 20 wisnie kg 5.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Zadanie 2. owoce przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ananas konserwowany400-500g szt 60 brzoskwinie kons.0.9 szt 30 Dżem słoik 220/260 ml szt 120 kompot 0,9l szt 8 kompot wiśniowy 0,9 l szt 8 sok owocowy 2l ( różne smaki - pomarańczowy, grejfrut, jabułko, cz. Pożeczka, mix itp.. szt 30 sok owocowy 1l( różne smaki- pomarań, gruszka, wiśnia, grejfrut, mix.itp.) szt 20 sok typu owocowo, warzywon- owocowe( marchew-trusk-banan,marchew-malina-banan, marchew-banan, itp..) 220ml szt 360 syrop owocowy 0,5l l 150 syrop owocowy 1l l 10 rodzynki suszone 100g szt 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Zadanie 3. warzywa świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: burak młody kg 25 burak kg 300 brokuł szt 5 cebula kg 200 cebula młoda kg 20 cebula czerwona kg 5 czosnek kg 5 fasola jaś 0,4-0,5kg szt 50 fasola drobna 0,4-0,5 kg szt 20 fasola szparagowa kg 10 groch łuskany kg 30 kapusta czerwona kg 50 kapusta młoda szt 100 kapusta kg 300 kapusta pekińska kg 150 kapusta pekińska szt 50 kapusta włoska kg 10 kalafior szt 5 koper szt 50 koper duży szt 5 marchew młoda kg 80 marchew myta kg 200 ogórek gruntowy kg 20 ogórek świeży kg 80 papryka świeża kg 20 pietruszka korzeń kg 100 pomidor kg 100 por szt 30 por kg 50 rzodkiewka pęczki szt 30 sałata szt 10 sałata dekoracyjna szt 10 seler kg 100 seler naciowa szt 5 szczypiorek szt 30 zielenina natka szt 50 ziemniaki młode kg 500 ziemniaki kg 2000.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Zadanie 4. warzywa przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: chrzan tarty 160-200g szt 30 cebulka konserwowa 300g szt 5 fasolka czerwona konserw.400-460 szt 10 groszek konserwowy 400g szt 50 groszek z marchewką 0,9l szt 8 kapusta kiszona kg 60 koncentrat pomidorowy 0,9l szt 40 kukurydza konserwowa 0,4-0,45 l szt 50 kukurydza kons. 0,9 l szt 10 oliwki 200ml szt 3 ogórki kiszone kg 60 ogórki małosolne kg 10 ogórki konserwowe 0,9l szt 50 papryka konserwowa 0,9l szt 24 pieczarka kg 20 pieczarka konserwowa 0,9l szt 30 pieczarka solona 0.9 szt 8 szczaw konserwowy 0,9l szt 24.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Zadanie 5. mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: brukselka mroż kg 20 fasolka szparagowa kg 20 Frytki kg 5 groszek mrozony kg 5 kalafior mroż kg 30 marchew kostka mroż kg 50 marchew z groszkiem mroż kg 25 mieszanka kompotowa kg 5 pizza 250-300g szt 35 pyzy z mięsem kg 40 pyzy z owocami (knedle) kg 10 szpinak kg 3 truskawki mrozone kg 2 warzywa na patelnię kg 5 warzywa na pat.chinskie kg 5 zapiekanka 200-250g szt 35 zupa wiosenna kg 30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Zadanie 6. jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jaja szt 2400.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Zadanie 7. mięso i produkty mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: boczek świeży kg 15 golonka wieprz b/k kg 10 golonka wiep z kością kg 5 karkówka wieprz b/k kg 20 karkówka wieprz z/k kg 5 kości wieprzowe kg 30 łopatka b/k kg 130 łopatka z kością kg 10 mięso gulaszowe kg 30 polędwica wieprzowa (Mięso) kg 2 schab wiep b/k kg 20 schab wiep z/k kg 5 słonina kg 10 szynka wiep b/k kg 20 wątroba wieprzowa kg 30 wołowina zrazowa kg 5 żeberka wiep kg 30.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.90.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Zadanie 8. drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ćwiartki tylne drobiowe kg 10 filet drobiowy kg 20 filet z piersi kurczaka kg 120 korpusy drobiowe(grzbiety) kg 400 serca drobiowe kg 7 wątroba drobiowa kg 35 udka kg 400 żołądki drobiowe kg 7.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Zadanie 9. wędliny i produkty wędliniarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: baleron wieprzowy kg 5 boczek wędzony gotowany kg 3 boczek wędzony surowy kg 3 boczek rolada kg 1 kabanosy typu leśne lub równoważne kg 5 kiełbasa biała parzona kg 5 kiełbasa biała surowa kg 5 kiełbasa codzienna lub równowazna kg 10 kiełbasa golonkowa kg 20 kiełbasa śląska lub równowazna kg 10 kiełbasa toruńska lub równowazna kg 40 kiełbasa typu ogniskowa lub równoważna kg 40 kiełbasa piwna kg 15 kiełbasa szynkowa kg 3 kiełbasa zwyczajna kg 10 kiełbasa z weka lub równoważna kg 20 krakowska kg 3 metka cebulowa szt 10 metka łososiowa kg 30 metka inna typu wiejska lub równowazna kg 10 mielonka wędlina kg 30 mielonka z warzywami kg 10 mielonka śniadaniowa lub równowazna kg 40 mortadela kg 5 ogonówka kg 5 parówka hot-dog drobiowa kg 10 parówka foli kg 5 parówka kg 60 pasztetowa kg 20 pasztetowa śmietankowa lub równowazna kg 20 pasztet drobiowy kg 20 pierś z kurczaka wędlina kg 3 polędwica drobiowa kg 20 polędwica drobiowa lux kg 5 polędwica sopocka drobiowalub równowazna kg 5 polędwica indyk kg 10 polędwica wieprz.(wędlina) kg 1 przysmak w konserwie lub równowazny kg 30 salami kg 3 serdelki kg 15 smaczek konserwowy lub równowazny kg 30 szynka drobiowa kg 15 szynka mielona kg 25 szynka konserwowa kg 5 szynka tostowa kg 5 Szynkowa kg 15 szynka typu szynka żołnierska lub równowazna kg 20 szynka z warzywami kg 15 szynkówka kiełbasa kg 10 tyrolska lub równowazna kg 10 wędlina z warzywami kg 30 żywiecka kg 5.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Zadanie 10. pasztety i konserwy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: gulasz angielski 120g szt 60 pasztet131 g koperek/majer./papryka/pieczar/pomid szt 120 przysmak śniadaniowy 130g szt 60 przysmak śniadaniowy 300g szt 20 turystyczna 135g szt 60 turystyczna 300g szt 20 tyrolska 135g szt 60 tyrolska 300g szt 20.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Zadanie 11. ryby i przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: filet z mintaja kg 30 matijas kg 20 paluszki rybne kg 15 panga kg 20 paprykarz szczeciński 156g szt 35 szprot w pomidorach 170-180g szt 35 tunczyk w oleju 170-180 g szt 35 śledź świeży filet kg 10 śledź w pomidorach 170-180g szt 35.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Zadanie 12. pieczywo i ciasto.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: chleb krojony pszenny 0,6 kg szt 3000 ciastka drożdżowe 100g szt 35 ciasta różne kg 5 bułki pszenne100g szt 70 bułki 50g szt 1000 bułki hamburger szt 35 rogal 100g szt 35 pączki 70g szt 70 ciastka francuskie 60 g szt 70.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Zadanie 13. produkty skrobi.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kasza manna kg 40 kasza jęczm. drobna kg 5 kasza jęczm. Średnia kg 50 kasza pęczak kg 20 mąka pszenna typu 500 kg 20 mąka pszenna typu 450 kg 140 mąka ziemiaczna kg 40 płatki owsiane 0,5 kg kg 20 płatki kukurydz. 250G szt 20 platki kukur. 500 g szt 50 platki kuku.kakaowe 250g szt 20 platki kukur.kuleczki 500g szt 50 płatki kukurydziane z rodzynkami itp.250-300g szt 10 ryż 4*100g szt 10 ryż 1kg kg 70.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Zadanie 14 produkty spożywcze różne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: baton 55/90g szt 35 baton 60/90g szt 35 barszcz biały 60/90g szt 20 barszcz czerwony 220ml szt 10 budyń 60/75g szt 50 bułka tarta 400-500g szt 60 chrupki kukurydziane 80/130g szt 45 ciastka w polewie kg 2 ciastka kruche kg 2 ciastka typy pierniki kg 2 ciastka typu wafelki kg 4 Ciastka-rolada 200/300g szt 3 cukier kg 180 cukier puder 400g szt 10 cukier waniliowy 15/20g szt 40 cukierki czekoladowe kg 2 cukierki typu krówki kg 2 cukierki typu szklaki kg 2 cukierki owocowe kg 2 cynamon 15/20g szt 20 czekolada z orzechami 100g szt 15 czekolada mleczna 100g szt 20 czipsy 100/130g szt 35 drożdże 100g szt 20 galaretka owocowa 70/90g szt 50 herbata expres 100 szt szt 40 herbata expres 40 szt szt 5 herbata expr. Mietowa 25szt szt 2 hebata expres owocowa 25szt szt 2 herbata granulowana 100g szt 2 herbata owoc.rozpusz gran.100g szt 5 herbata zielona expre25szt szt 2 jarzynka 200g szt 30 Jarzynka 0,5 kg szt 12 Kawa zboż-expr.35szt szt 10 kawa rozpuszczalna zboż 200g szt 10 kawa rozpusz.naturalna100g szt 2 kawa typy capucino lub równoważna 110/125g szt 3 kawa naturalna mielona 500g lub równoważna szt 3 kakao rozpuszczalne 150-300g szt 40 keczup 500g szt 50 kisiel 35/50g szt 65 kminek 20g szt 25 krem czekoladowy 200/250g szt 200 krem czekoladowy 400g szt 20 krem czekolad.orzechowy 200/350g szt 20 kwasek cytrynowy 15/20g szt 90 liść laurowy 20g szt 25 lizak kulka 15g szt 35 lizak 12/15g szt 35 lizak typu serduszko 12/20g szt 35 magi w plynie 1 l szt 6 mak -puszka 500g szt 3 makaron nitki 0.5 kg szt 20 makaron gniazda 1kg szt 20 makar. gniaz. 400g szt 30 makaron łazanka 400/500g szt 30 makaron rurki 1 kg szt 10 makaron paczka 400/500g szt 20 makaron świderki 0,5kg typu lubella szt 20 makaron świderki 1kg szt 30 makaron spagetti 0,5kg szt 30 makaron zacierka 200/ 250g szt 40 majeranek 20g szt 40 majeranek 150g szt 10 majonez 700g do sałatek szt 10 majonez 900g do sałatek szt 30 mikołaj czekoladowy 30/60g szt 45 miód sztuczny sloik 200/250g szt 20 miód sztuczny kg 1 Miód naturalny słoik 200/250g szt 5 musztarda 165/190g szt 40 Ocet 10% 500ml. szt 50 paluszki solone 70g szt 35 paluszki -cebulowe,kminkowe, paprykowe itp.70g szt 35 papryka mielona 20g szt 50 pieprz mielony 20g szt 100 pieprz w ziarnkach 20g szt 10 pieprz ziolowy 20g szt 25 polewa do lodów 200g szt 5 proszek do pieczenia 25-,30 g szt 30 przyprawa gyros 20g szt 20 przyprawa do bigosu 0,3 szt 25 przyprawa do grilla 20g szt 30 przyprawa do kurczaka 25-30g szt 60 przyprawa do ryb 20g szt 40 rosół drobiowy słoik 125/190g szt 10 rosół drobiowy kost. 60/120g szt 10 soda spożywcza 80g szt 5 sos chili 200/250 szt 10 sos czosnkowy 220-250ml szt 10 sos do deserów 1 l szt 5 sos do hamburgerow 880g szt 3 sos do spagetti słoik 450-500g szt 12 sos mix koper-zioł, włoski itp.9g szt 60 sos słodko-kwaśny 500g szt 30 sos sojowy 600/1000l szt 5 sól kg 60 sól peklowa szt 4 wafelek duży(wafel z kremem typu murzynek) 55/60g szt 35 wafelek mały(wafel z kremem typu murzynek) 35/55g szt 35 wafelek w polewie 50g szt 35 wafelek b/polewy typu grzesiek 39g szt 35 warzywko 200g szt 30 warzywko 500g szt 10 Warzywko 1 kg szt 5 wiórki kokosowe 25g szt 10 zestaw świateczny (np.czelolada, baton, mikołaj)250g szt 30 zestaw świąeczny(np. Czekolada, zajączek, baton) szt 30 ziele angielskie 60g szt 25 zupki typu chińska(ostra,łagodna rosołowa itp.) 70g szt 15 zupki typu chiska(rosołowa-ostra/lagodna,krabowa itp.) szt 20 zelatyna 45- 50g szt 30 żurek w butelce 350-500 szt 20 zurek w proszku 60/90g szt 40.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: Zadanie 15 oleje i tłuszcze roślinne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: margaryna z masłem 0,5 kg szt 650 margaryna 0,5 kg szt 60 masło roślinne 200g szt 20 oliwa z oliwek 1 l szt 2 olej 1l szt 190 smalec kg 2 smalec 200g szt 10.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: Zadanie 16 produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Deser mleczny/owocowy 120-150g szt 200 deser 6x 55g opk 50 jogurt pitny100- 150g szt 200 jogurt ze zbożami/musli 150g szt 100 jogurt 150g szt 600 jogurt 110-150g szt 600 masło 200G szt 10 Mleko UHT 2% 1l szt 100 Mleko UHT 3,2% 1l szt 300 serek grani 0,180-0,2 szt 45 serek homogenizowany 125-150g szt 90 serek kanapk. twarożk. 120-220G szt 80 ser twarogowy 200-250g szt 45 set topiony kostka100g szt 180 ser topiony -kiełbaski 100g szt 180 ser top. Zegar200g szt 45 ser topiony zegar 140-160g kg 45 ser wędzony kg 10 ser edamski kg 6 ser gouda kg 6 ser kaszub kg 3 ser królewski kg 3 ser morski kg 6 ser salami kg 10 śmietanka 18% 0,2-0,5 l szt 60 śmietanka 30% 0,2- 0,5 l szt 60.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 17 NAZWA: Zadanie 17 napoje.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: napoje gazowane 1,5 l szt 45 napoje niegazowane 1,5 l szt 45 napój gazowany 2l szt 10 napój n/g 2 l szt 10 napój energet 0,2-0,3 l szt 45 woda mineralna 0,5 gaz szt 90 woda 0,5 n/g szt 90 woda mineralna n/g 1,5 l szt 45 woda mineralna g 1,5 l szt 45.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.90.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 18 NAZWA: Zadanie 18. owoce świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cytryny kg 6 jabłka kg 6 pomarańcze kg 6 śliwki węgierki kg 6 truskawki kg 6.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 19 NAZWA: Zadanie 19. owoce przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ananas konserwowy 400/500g szt 6 brzoskwinie konserwowe 0,9 szt 6 rodzynki 100g szt 6 orzechy włoskie kg 6 śliwki suszone 180/270g szt 6 sok malinowy litry 4.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 20 NAZWA: Zadanie 20. warzywa świeże.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: brokuły 1kg szt 6 buraki kg 6 cebula kg 6 czosnek kg 1 fasola jaś kg 3 fasola szparagowa kg 6 groch kg 3 kalafior 1kg. szt 6 kapusta biała kg 12 kapusta czerwona kg 6 kapusta pekińska szt 6 koper szt 6 marchew kg 12 natka pietruszki szt 6 ogórek świeży kg 6 papryka świeża kg 6 pieczarki kg 6 pietruszka kg 6 pomidor kg 6 por kg 6 sałata zielona szt 6 seler kg 6 ziemniaki kg 18.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 21 NAZWA: Zadanie 21. warzywa przetworzone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: czerwona fasola 400-460 szt 6 groszek konserwowy 400g szt 6 kapusta kiszona kg 6 koncentrat buraczany 200/220 ml szt 6 koncentrat pomidorowy 0,9l szt 6 kukurydza konserwowa 400/450 szt 6 ogórek kiszony kg 6 ogórek konserwowy 0,9l szt 6.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 22 NAZWA: Zadanie 22. jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jaja szt 180.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 23 NAZWA: Zadanie 23. mięso i produkty mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: boczek kg 3 karkówka kg 6 golonka wieperzowa kg 6 łopatka kg 12 schab świeży kg 3.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.90.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 24 NAZWA: Zadanie 24. ryby i przetwory.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: panga kg 6 filety śledzowe sol. kg 6.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 25 NAZWA: Zadanie 25. produkty skrobi.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kasza gryczana kg 6 kasza manna kg 6 mąka pszenna 450 kg 18 mąka ziemniaczana kg 6 ryż 4 x 100 szt 6.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 26 NAZWA: Zadanie 26 produkty spożywcze różne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: bazylia (paczka 20g) szt 6 budyń śmietankowy 60/75g szt 12 bułka tarta 400g szt 12 cukier kg 12 galaretka owocowa 70/90g szt 18 kisiel 35/50g szt 12 kostki rozosłowe (bulion 60g/120) szt 12 kwasek cytrynowy15/ 20g szt 6 liść laurowy (paczka 12/20 g) szt 6 magii 1l szt 2 majeranek (paczka 20g) szt 6 majonez 700g szt 6 makaron kg 12 musztarda stołowa 165/190g. szt 6 papryka mielona słodka (paczka 20g) szt 18 pieprz (paczka 20g) szt 17 przyprawa do kurczaka (paczka 25/30g) szt 18 przyprawa do mięsa (paczka 20g) szt 18 sól kg 6 tymianek (paczka 20 g) szt 6 wegeta ( paczka 200g) szt 6 ziele angielskie (paczka 15g) szt 6 żelatyna (paczka25/ 50 g) szt 6.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 27 NAZWA: Zadanie 27 oleje i tłuszcze roślinne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: olej litry 15.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 28 NAZWA: Zadanie 28 produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: masło ( kostka ) szt 6 mleko 3,2% UHT litry 6 ser twarogowy 200-250g szt 6 ser feta szt 6 ser żółty kg 3 Śmietana 30% 0,5 l szt 6 Śmietana 18% 0,5 l szt 6.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 29 NAZWA: Zadanie 29. drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: filet z piersi kurczaka kg 12 korpus drobiowy kg 12 kurczak ( szt ) kg 12 udko z kurczaka kg 18 wątróbka drobiowa kg 6 żołądki drobiowe kg 6.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.