eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Osiek n/Wisłą › zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w 2016 roku

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2015-11-29

Osiek n/Wisłą: zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w 2016 roku
Numer ogłoszenia: 323244 - 2015; data zamieszczenia: 29.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Osieku n/Wisłą , Osiek n/Wisłą 76, 87-125 Osiek n/Wisłą, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 56 678 65 29, faks 56 678 65 29.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://zsosieknadwisla.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka podległa Gminie Obrowo.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w 2016 roku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej Zespołu Szkół w Osieku n/Wisłą, niezbędnych do sporządzania posiłków w roku 2016r. Zakres i wielkość zamówienia: Grupa I:Różne produkty spożywcze budyń szt 35,cukier kryształ kg 300,cukier wanilinowy(20g)szt 63,chrupki kukurydziane szt 20,czosnek suszony (20g)op 150,czosnek świeży szt 30,herbata ekspresowa(126g) op 260,kakao szt 10,kasza jęczmienna kg 100,kasza manna(400g) szt 30,kisiel (100g)szt 35,makaron królewski (500g) szt 180,makaron łazanki(500g) szt 200,makaron świderki(1000g) szt 260,makaron zacierka (0,22kg)szt 66,masło osełka (375g)szt 970,mąka wrocławska kg 235,musztarda stołowa(200g)szt 53,ocet (10%)litr 160,ocet winny szt 10,olej rzepakowy (5l)litr 72,pieprz czarny mielony(20g)szt 70,pieprz czarny ziarnisty(20g)szt 60,płatki kukurydziane (500g)szt 26,płatki owsiane(400g)szt 50,proszek do pieczenia(18g)szt 55,przyprawy susz buraczany (100g)szt 80,liść laurowy (12g)opakowanie 160,majeranek(20g)opakowanie 80,lubczyk szt 80,oregano (10g)szt 370,cynamon (15g)szt 50,bazylia (10g)szt 370,zioła prowansalskie (10g) szt 370,papryka słodka szt 50,ryż sypki kg 190,sól o obn. zaw. sodu kg 55,woda niegazowana(5l)szt 500,żurek kujawski butelka 225,żelatyna(50g)szt 40,galaretka (10g)szt 250 Grupa II: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne: boczek świeży kg 145,porcje rosołowe kg655,filet drobiowy kg690,udka z kurczaka kg95,kości wieprzowe kg200,gulaszowe kg170, schab bez kości kg63,mięso mielone kg445,kiełbasa śląska kg100,szynka konserwowa kg50,szynka gotowana kg50,kiełbasa polska kg60,polędwica sopocka kg210,pasztet drobiowy kg10,jajka szt 3000 Grupa III: ryby przetworzone i konserwowane: makrela wędzona kg 35 Grupa IV: Owoce warzywa i podobne produkty: arbuz kg110,banany kg280,brzoskwinie kg50, brokuły szt20,borówki (200g) op10,buraczki kg30,cebula kg150,cukinia kg20, dżem niskosłodzony szt30,fasola czerwona szt10,fasola szparagowa świeża kg30,fasola sucha drobna - Jaś kg50,jabłka kg530,groch kg35,gruszki kg150,kalafior świeży szt50,kapusta czerwona szt10,kapusta kiszona kg285,kapusta pekińska kg60,kapusta biała szt250,ketchup (480g)szt 55,kiwi szt140,koncentrat pomidorowy (970g)szt175,koper świeży pęczek 145, maliny (500g)op10,mandarynki kg210,marchew kg70,nać pietruszki pęczek 100,nektarynki kg270,ogórek kiszony kg96,ogórek konserwowy (900g)słoiki5,ogórek świeży kg66,papryka świeża kg45,pieczarki kg35,pomarańcza kg85,pomidor kg60,por kg110,rzodkiewka pęczek 73, sałata główka szt 120,seler korzeń kg65,śliwki suszone op 20,śliwki świeże kg70,susz kopru(10g)szt 170,susz pietruszki(10g) szt170,szczaw konserwowy(370g)szt 105,szczypior pęczek70,truskawki kg110,winogrona kg92,włoszczyzna świeża pęczek50,ziemniaki kg5675 Grupa V: Pieczywo i wyroby cukiernicze:bułka maślana szt 100,bułka tarta(500g)szt 180, bułka wrocławska szt 140,chałka szt 60,chleb zwykły krojony(600g)szt 2500,chleb razowy szt 510,ciastka różne(100g)szt 50,ciastka różne(kg)kg 5,drożdżówki szt 140,bułka razowa szt 1500 Grupa VI: Produkty mleczarskie:jogurt szt 6000,mleko 2% l 175,ser żółty gouda krojony(1kg)kg 65,ser żółty edamski kg60,serek homogenizowany(135g) szt 140,serek topiony(100g) szt 50,śmietana DELIK szt 815,śmietana zakwaszana(500g)szt 135, twaróg(200g)kostki 325.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 03.00.00.00 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Każdy Wykonawca przystępujący do postępowania o udzieleniu zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Każdy Wykonawca przystępujący do postępowania o udzieleniu zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Każdy Wykonawca przystępujący do postępowania o udzieleniu zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Każdy Wykonawca przystępujący do postępowania o udzieleniu zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Każdy Wykonawca przystępujący do postępowania o udzieleniu zamówienia publicznego zobowiązany jest do złożenia oświadczenia zgodnie z art. 22 ust. 1 Ustawy Prawo zamówień publicznych

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • zaświadczenie niezależnego podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wykonawca dołączy do oferty następujące dokumenty: formularz ofertowy - wzór ofert stanowi załącznik nr1; odpowiednie pełnomocnictwa w sytuacjach określonych w rozdz. IX pkt 6 SIWZ oraz w przypadku składania ofert wspólnych; oświadczenie o równoważności produktów wraz z opisem w przypadku składania ofert równoważnych

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsosieknadwisla.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: www.zsosieknadwisla.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.12.2015 godzina 11:00, miejsce: sekretariat Zespołu Szkół w Osieku n/Wisłą, ul. Leśna 1, 87-125 Osiek n/Wisłą.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.