Staszów: Dostawa żywności do Zespołu Placówek Oświatowych nr 1 w Staszowie na 2016 rok.
Numer ogłoszenia: 322946 - 2015; data zamieszczenia: 27.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Placówek Oświatowych Nr 1 w Staszowie , ul. Wysoka 39, 28-200 Staszów, woj. świętokrzyskie, tel. 15 864 22 06, faks 15 864 22 06.
- Adres strony internetowej zamawiającego: zs1.bip.staszow.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: samorządowa jednostka organizacyjna - szkoła.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności do Zespołu Placówek Oświatowych nr 1 w Staszowie na 2016 rok..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej i przedszkolnej w Zespole Placówek Oświatowych - Publiczne Gimnazjum nr 1 im. T. Kościuszki, Publiczna Szkoła Podstawowa nr 1 im. T. Kościuszki i Przedszkole nr 4 im. T. Kościuszki w Staszowie ul. Wysoka 39 w od 01.01.2016 do 31.12.2016r Przedmiot zamówienia obejmuje: Część I PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA CPV 15500000-3 , CPV 03142500-3, Część II NA MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE CPV 15110000 - 2 , CPV 15100000-9,CPV 15131130-5 Część III RYBY I MROŻONKI CPV 03311000 - 2, CPV 15220000-6, CPV - 15331100-8 Część IV NA OWOCE i WARZYWA CPV 15300000 - 1, CPV 15310000-4 Część V NA PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE i CIASTKARSKIE CPV 15810000 - 9 Część VI RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE CPV 15800000-6, CPV 15600000 - 4, CPV -15870000-7 , CPV 154100000-5 Szczegółowe dane określa SIZW oraz załączniki do pobrania na stronie zs1.bip.staszow.pl.
II.1.5)
V
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający korzysta z prawa opcji zakupu w ramach umowy i cen ofertowych do 120 % asortymentu w każdej części.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.00.00.00-1.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
określa załącznik nr 9
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
określa załącznik nr 9
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
określa załącznik nr 9
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
określa załącznik nr 9
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
określa załącznik nr 9
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Na ofertę na całość lub część zamówienia od I do VI składają się następujące elementy: 1) Formularz ofertowy (załącznik nr 1 do SIWZ) 2) Formularz cenowy - inny dla każdej części ( Załączniki do SIWZ od Nr 2 - 7) 3) Oświadczenie Wykonawcy o braku podstaw do wykluczenia z postępowania (załącznik Nr 8 do SIWZ) 4) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik Nr 9 do SIWZ) 5) Aktualny odpis (wydruk z CEIDG ) z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert ( składa każdy Wykonawca) 6) Zaparafowany wzór umowy ( załącznik nr 10 ) 7) Dokumenty dotyczące przynależności do grupy kapitałowej ( załącznik nr 11) 2) Oraz inne dokumenty jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień.: świadectwa jakości przy dostawach mięsa, przetworów mięsnych, mleka i przetworów mlecznych, miodu, ryb, aktualne zaświadczenie z Powiatowego Inspektoratu Weterynarii o podleganiu kontroli przy dostawie jaj dostarczony asortyment dotyczący mięsa i wyrobów wędliniarskich powinien posiadać handlowy dokument identyfikacyjny. wykonawca załączy do oferty aktualna decyzję wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub w obrocie oraz do zapewnienie właściwej jakości tych artykułów wydana przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zs1.bip.staszow.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: zs1.bip.staszow.pl
sp1.staszow@op.pl
Tel/fax15-864-22-06 w.25
Zespół Placówek Oświatowych
ul. Wysoka 39
28-200 Staszów.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2015 godzina 10:00, miejsce: Zespół Placówek Oświatowych nr 1 w Staszowie ul. Wysoka 39, 28-200 Staszów.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PRODUKTY MLECZARSKIE I JAJA.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Opis zawiera SIZW i załączniki dostawy żywności w okresie od 01.01.2016 do 31.12.2016r , codziennie 5 razy w tygodniu w godz 7:00 do 8:00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: MIĘSO I PRZETWORY MIĘSNE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Opis zawiera SIZW i załączniki dostawy żywności w okresie od 01.01.2016 do 31.12.2016r , codziennie 5 razy w tygodniu w godz 7:00 do 8:00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.10.00-0, 15.10.00.00-9, 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: RYBY I MROŻONKI.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: opis zawiera SIZW i załączniki dostawy żywności w okresie od 01.01.2016 do 31.12.2016r , codziennie 5 razy w tygodniu w godz 7:00 do 8:00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.31.11.00-2, 15.22.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: OWOCE i WARZYWA.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: opis zawiera SIWZ i załączniki dostawy żywności w okresie od 01.01.2016 do 31.12.2016r , codziennie 5 razy w tygodniu w godz 7:00 do 8:00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE i CIASTKARSKIE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: opis zawiera SIWZ i załączniki dostawy żywności w okresie od 01.01.2016 do 31.12.2016r , codziennie 5 razy w tygodniu w godz 7:00 do 8:00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: opis zawiera SIWZ i załączniki dostawy żywności w okresie od 01.01.2016 do 31.12.2016r , codziennie 5 razy w tygodniu w godz 7:00 do 8:00.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.87.00.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z STASZOWA
- "Zadanie nr 1 "Budowa ulicy Rzeszowskiej w Staszowie," Zadanie nr 2 "Budowa ulicy Jagiellońskiej w Staszowie"
- "Przeprowadzenie gleboznawczej klasyfikacji gruntów zalesionych w ramach PROW na lata 2014-2020 oraz sporządzenie dokumentacji geodezyjno-kartograficznej do celów aktualizacji operatu ewidencyjnego"
- Remont odcinka drogi powiatowej nr 1876T (1036T) Oleśnica - Brody - Grobla w miejscowości Święcica od km 9+100 do km 10+595 - I etap
więcej: przetargi w Staszowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup pieczywa i art. piekarniczych
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych oraz napojów wraz z rozładunkiem do wskazanego miejsca.
- Sukcesywna dostawa różnych artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół nr 13 w Lublinie
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części na potrzeby Zakładu Aktywności Zawodowej w Świerzawie (mrożonki, artykuły ogólnospożywcze)
- Doposażenie Placówek Wsparcia Dziennego na terenie Gminy Raków w materiały zużywalne do prowadzonych zajęć
- Zakup wraz z dostawą artykułów mleczarskich na potrzeby Śląskiego Centrum Rehabilitacji i Prewencji
więcej: Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.