eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jeziorany › Dostawa żywności

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-11-27

Jeziorany: Dostawa żywności
Numer ogłoszenia: 322040 - 2015; data zamieszczenia: 27.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , ul. Kajki 49, 11-320 Jeziorany, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-89 7181 664, faks 0-89 7181 664.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dpsjeziorany.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: opieka społeczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej w Jezioranach , zwanego dalej zamawiającym, zgodnie z opisem zawartym w pliku części zamówienia. Dopuszcza się składanie ofert równoważnych pod warunkiem, że produkt oferty jest identyczny pod względem składu jak w zamówieniu. 1. Część I - Artykuły spożywcze 2. Część II - Drób 3. Część III - Jaja 4. Część IV - Mrożonki 5. Część V - Mięso i wędliny 6. Część VI - Ryby i konserwy rybne 7. Część VII - Nabiał 8 Część VIII - Pieczywo 9. Część IX - Warzywa i owoce.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6, 15.80.00.00-9, 15.10.00.00-9, 15.11.20.00-7, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 03.14.25.00-3, 15.33.11.00-8, 15.50.00.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga się posiadania specjalnych uprawnień. Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy Pzp. Nie wykazanie w wystarczający sposób potwierdzenia spełnienia tego warunku tj. złożenia oświadczenia o spełnieniu warunku, spowoduje wykluczenie z postępowania.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga się posiadania specjalnych uprawnień. Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy Pzp. Nie wykazanie w wystarczający sposób potwierdzenia spełnienia tego warunku tj. złożenia oświadczenia o spełnieniu warunku, spowoduje wykluczenie z postępowania.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga się posiadania specjalnych uprawnień. Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy Pzp. Nie wykazanie w wystarczający sposób potwierdzenia spełnienia tego warunku tj. złożenia oświadczenia o spełnieniu warunku, spowoduje wykluczenie z postępowania.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga się posiadania specjalnych uprawnień. Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy Pzp. Nie wykazanie w wystarczający sposób potwierdzenia spełnienia tego warunku tj. złożenia oświadczenia o spełnieniu warunku, spowoduje wykluczenie z postępowania.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potrzeby wykonania przedmiotu zamówienia nie wymaga się posiadania specjalnych uprawnień. Ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust.1 ustawy Pzp. Nie wykazanie w wystarczający sposób potwierdzenia spełnienia tego warunku tj. złożenia oświadczenia o spełnieniu warunku, spowoduje wykluczenie z postępowania.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1 - Cena - 95
    • 2 - Termin płatności - 5

    IV.2.2)

      przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

    IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dpsjeziorany.pl
    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dom Pomocy Społecznej ul.Kajki 49 11-320 Jeziorany Budynek administracji.

    IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.12.2015 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej ul.Kajki 49 11-320 Jeziorany Budynek administracji pok. Kadr.

    IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły spożywcze.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Aromaty 240 szt 2. Cukier puder 20 kg 3. Cukier waniliowy 12 kg 4. Cukier kryształ 2400 kg 5. Dżem(mix owoc.) 400 kg 6. Groszek konserwowy 80 kg 7. Herbata granul. Saga 60 kg 8. Koncentrat pomid. 30% 280 kg 9. Kasza manna 90 kg 10. Kasza jęczm. drobna 100 kg 11. Kasza pęczak 140 kg 12. Kasza gryczana 180 kg 13. Ketchup łagodny 350 kg 14. Kakao 18 kg 15. Kawa zboż.Kujawianka 180 kg 16. Przyprawa do mięsa 5 kg 17. Kwasek cytrynowy 15 kg 18. Liść laurowy 6 kg 19. Margaryna Kasia 420 kg 20. Musztarda stołowa 100 kg 21. Mąka pszenna /450/ tortowa 1150 kg 22. Mąka ziemniaczana 50 kg 23. Olej uniwersalny rzepakowy 320 l 24. Olej słonecznikowy 100 l 25. Ocet 10% spirytusowy 18 l 26. Pasztet drobiowy 420 kg 27. Płatki owsiane 60 kg 28. Przyp. do zup w pł. 1 l. 230 l 29. Proszek do pieczenia 2 kg 30. Sól kuchenna drobna 420 kg 31. Szczaw konserw. Krojony 60 kg 32. Ziele angielskie 5 kg 33. Pieprz natur.mielony czarny 6 kg 34. Pieprz ziołowy 6 kg 35. Majonez stołowy 170 kg 36. Żelatyna spożywcza 3 kg 37. Cynamon 3 kg 38. Papryka miel. słodka 2 kg 39. Miód pszczeli wielokw. 180 kg 40. Konserwa wieprz.Tyrolska 320 kg 41. Majeranek 7 kg 42. Delikat do mięs 8 kg 43. Przypr. Uniwersalna 30 kg 44. Bulion jarzynowy 12 kg 45. Syrop owocowy 20 l 46. Chrupki kukurydziane 80 g. 900 szt 47. Kisiel bez cukru 150 kg 48. Budyń bez cukru 20 kg 49. Chrzan konserwowy 24 kg 50. Makaron wstążka-krajanka 380 kg 51. Płatki kukurydziane 180 kg 52. Rodzynki 20 kg 53. Ryż 420 kg 54. Kukurydza konserwowa 30 kg 55. Soda oczyszczona 3 kg 56. Fasola czerwona w puszce 20 kg 57. Brzoskwinie puszka połówki 100 kg 58. Ananas puszka 60 kg 60. Przyprawa Curry 20g 3 kg 61. Makaron kolanka 150 kg 62. Makaron świderki 460 kg 63. Musli 180 kg 64. Ciastka herbatniki 200 kg 65. Papryka konserwowa 96 kg 66. Woda mineralna niegazowana 1000 l 67. Vegeta przyprawa warzywko 5 kg 68. Sok owocowo-warzywny 300 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
    • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

      • 1. Cena - 95
      • 2. termin płatności - 5

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Drób.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Noga z kurczaka-udka 380 kg 2 Udo z kurczaka-ćwiartka tylna 700 kg 3 Filet z kurczaka 260 kg 4 Skrzydełka 340 kg 5 Porcje rosołowe 360 kg 6 Wątróbka drobiowa 100 kg 7 Żołądki drobiowe 160 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-7.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
    • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

      • 1. Cena - 95
      • 2. Termin płatności - 5

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Jaja.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Jaja 53g M 21 500 szt.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
    • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

      • 1. Cena - 95
      • 2. Termin płatności - 5

    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Mrożonki.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Kalafior mrożony 580 kg 2 Mieszanka kompotowa 1100 kg 3 Fasolka szparagowa 420 kg 4 Wiśnie mrożone 100 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.00-8.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
    • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

      • 1. Cena - 95
      • 2. Termin płatności - 5

    CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mięso i wędliny.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Baleron wędzony 160 kg 2 Boczek wędzony 110 kg 3 Polędwica wędzona 150 kg 4 Polędwica z indyka 130 kg 5 Pasztetowa 120 kg 6 Szynka wędzona 180 kg 7 Szynkówka drobiow. 100 kg 8 Mortadela 180 kg 9 Śląska 150 kg 10 Smakoszki 200 kg 11 Parówki śląskie 150 kg 12 Zwyczajna 480 kg 13 Żywiecka 200 kg 14 Kaszanka jęczmienna 200 kg 15 Pieczeń Polska 120 kg 16 Mielonka turystycz. 130 kg 17 Salceson włoski 180 kg 18 Kiszka ziemniaczana 100 kg 19 Kiełbasa jałowcowa 80 kg 20 Szynka konserwowa 220 kg 21 Kiełbasa szynkowa 110 kg 22 Kiełbasa kanapkowa 120 kg 23 Serdelki wieprzowe 90 kg 24 Kiełbasa biała parzona 80 kg 25 Kiełbasa biesiadna 80 kg 26 Karkówka b/kości 240 kg 27 Mięso drobne chude 400 kg 28 Szynka wp.sur. b/k 360 kg 29 Łopatka wp. b/k 950 kg 30 Golonka przód 80 kg 31 Schab b/k 180 kg 32 Żeberka 200 kg 33 Słonina 120 kg 34 Kości schabowe 1050 kg 35 Wątroba wieprzowa 100 kg 36 Nogi wieprzowe 100 kg 37 Boczek surowy 110 kg 38 Wołowina b/k ekstra 80 kg 39 Smalec 200 kg 40 Boczek faszerowany 80 kg 41 Pasztet rodzinny 100 kg 42 Szynka z beczki 120 kg 43 Kiełbasa Tatrzańska 90 kg 44 Podwawelska regionalna 80 kg 45 Rolada z kurczaka 100 kg 46 Pasztet z kurczaka 60 kg 47 Flaki 50 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
    • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

      • 1. Cena - 95
      • 2. Termin płatności - 5

    CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Ryby i konserwy rybne.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Makrela wędzona 150 kg 2 Hamburgery rybne z warzywami 120 kg 3 Konserwa rybna w pomidorach 170 kg 4 Mintaj kostka panierowana 170 kg 5 Paprykarz szczeciński 210 kg 6 Filety sledziowe małosolne 100 kg 7 Tuńczyk w sosie własnym 35 kg 8 Panga b/s filet 360 kg 9 Rolmopsy w zalewie octowej 45 kg 10 Paluszki rybne 110 kg 11 Sałatka rybna 180 kg 12 Konserwa rybna w oleju 230 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
    • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

      • 1. Cena - 95
      • 2. Termin płatności - 5

    CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Nabiał.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mleko 2% w kartonie 14 500 litr 2 Śmietana 18% 500 kg 3 Maślanka naturalna 180 kg 4 Ser żółty twardy 420 kg 5 Ser twarog.półtłust. Krajanka 550 kg 6 Ser topiony kostka 240 kg 7 Masło extra 1 400 kg 8 Serek homogenizow. 180 kg 9 Jogurt owocowy 120 kg 10 Ser topiony plastry 200 kg 11 Jogurt naturalny 140 kg 12 Kefir 60 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
    • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

      • 1. Cena - 95
      • 2. Termin płatności - 5

    CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Pieczywo.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Bułka tarta 200 kg 2 Drożdże piekarnicze 20 kg 3 Bułka zwykła 100g 400 szt. 4 Chleb pszenny krojony 0,5 kg 4 400 szt. 5 Chleb zwykły krojony 0,5 kg 11 500 szt. 6 Chleb razowy krojony 0,5 kg 3 600 szt. 7 Pączki 50g 450 szt 8 Bułka Graham 50g 430 szt 9 Ciasta różne 60 kg 10 Bułka drożdżowa słodka 60g 520 szt..

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-9.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
    • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

      • 1. Cena - 95
      • 2. Termin płatności - 5

    CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Warzywa i owoce.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Buraki czerwone 900 kg 2 Cebula 700 kg 3 Fasola biała 120 kg 4 Groch 70 kg 5 Kapusta kiszona 900 kg 6 Kapusta biała 750 kg 7 Kapusta pekińska 400 kg 8 Kapusta świeża 350 kg 9 Kapusta czerwona 120 kg 10 Brokuły 50 kg 11 Ogórki kiszone 700 kg 12 Marchewka 2 200 kg 13 Ogórki świeże 800 kg 14 Kalafior świeży 80 kg 15 Pietruszka 850 kg 16 Por 400 kg 17 Szczypior 50 kg 18 Seler 700 kg 19 Susz warzywny 50 kg 20 Ziemniaki 15 600 kg 21 Pieczarki 300 kg 22 Banany 700 kg 23 Cytryna 450 kg 24 Czosnek 5 kg 25 Jabłka 3 000 kg 26 Kiwi 100 kg 27 Pomidory 900 kg 28 Pomarańcze-nektaryna 240 kg 29 Truskawki świeże 140 kg 30 Arbuz 250 kg 31 Mandarynki 100 kg 32 Sałata zielona 70 kg 33 Grejfrut 200 kg 34 Grzyby suszone 1,2 kg 35 Śliwki suszone 4 kg 36 Mak 4 kg 37 Winogrona 40 kg 38 Gruszki 100 kg 39 Paoryka świeża 50 kg 40 Rzodkiewka 30 kg 39 Ogórki konserwowe 350 kg.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
    • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

      • 1. Cena - 95
      • 2. Termin płatności - 5

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.