eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › Świadczenie usług hotelarskich, gastronomicznych, wynajmu sal konferencyjnych z wyposażeniem oraz świadczenie usługi wynajmu autokarów wraz z kierowcą na potrzeby szkoleń organizowanych przez Wydział Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej - ZP/379/018/U/15

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-11-24

Gdańsk: Świadczenie usług hotelarskich, gastronomicznych, wynajmu sal konferencyjnych z wyposażeniem oraz świadczenie usługi wynajmu autokarów wraz z kierowcą na potrzeby szkoleń organizowanych przez Wydział Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej - ZP/379/018/U/15
Numer ogłoszenia: 316548 - 2015; data zamieszczenia: 24.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Politechnika Gdańska Wydział Zarządzania i Ekonomii , ul. Narutowicza 11/12, 80-233 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. +48 58 348 60 20, faks +48 58 347 24 53.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pg.edu.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług hotelarskich, gastronomicznych, wynajmu sal konferencyjnych z wyposażeniem oraz świadczenie usługi wynajmu autokarów wraz z kierowcą na potrzeby szkoleń organizowanych przez Wydział Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej - ZP/379/018/U/15.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich, gastronomicznych, wynajmu sal konferencyjnych oraz świadczenie usługi wynajmu autokaru wraz z kierowcą na potrzeby szkoleń organizowanych przez Wydział Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej. 2. Wymagania dotyczące obiektu hotel świadczący usługi o charakterze stałym, o standardzie minimum trzygwiazdkowym, zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z dnia 19.08.2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów oraz ujętym w Centralnym Wykazie Obiektów Hotelarskich prowadzonym przez Ministerstwo Sportu i Turystyki. Hotel posiadający basen, zaplecze fitness oraz bowling min dwu torowy. Położenie hotelu Polska, województwo pomorskie, ale poza granicami administracyjnymi trójmiasta w odległości od budynku Wydziału Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej z siedzibą przy ul. Traugutta 79 nie większej niż 40 km, odległość ustalana będzie na podstawie serwisu internetowego mapy Google w dniu otwarcia ofert. Wykonawca w ramach świadczonej usługi umożliwi bezpłatnie uczestnikom konferencji korzystanie z zaplecza fitness i basenu hotelowego. Wykonawca zapewnia nocleg dla 38 osób w pokojach dwuosobowych typu twin lub trzyosobowych typu twin 3. Termin realizacji: 18 - 19 grudnia 2015 r. 4. Wykonawca zapewni transport autokarem z kierowcą dla 38 osób z Wydziału Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej na ul. Traugutta 79, do miejsca gdzie Wykonawca będzie organizował szkolenie i po zakończeniu z powrotem na Wydział Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej na ul. Traugutta 79. Wykonawca o godzinie 10:00 w dniu18 grudnia 2015 roku podstawi autokar pod budynek Wydziału Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej na ul. Traugutta 79. Wykonawca w dniu 19.12.2015 roku o godzinie 12:00 zapewni transport do siedziby Wydziału Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej przy ul. Traugutta 79. 5. Zapewnienie uczestnikom zakwaterowania, jeden nocleg w dniu 18.12.2015 od godziny 12:00 (doba hotelowa) zgodnie z formularzem rzeczowo-cenowym załącznik nr 1a do SIWZ Wykonawca zapewnia nocleg dla 36 osób w pokojach dwuosobowych typu twin lub trzyosobowych typu twin: a) 9 pokoi dwuosobowych b) 6 pokoi trzyosobowych 6. Początek szkolenia: 18 grudnia 2015 r., ok. godz. 12:30 7. Zakończenie usługi: 19 grudnia 2015 r., ok. godz. 12:00 Wykonawca umożliwia opuszczenie pokoi do godziny 12:00 8. Zapewnienie 3 sal konferencyjnych wraz ze sprzętem multimedialnym (rzutnik, flipchart, wifi, nagłośnienie, mikrofony) w dniach 18 grudnia 2015 roku od godziny 12:30. 9. Przerwa kawowa podczas szkolenia ma składać się z: kawy typu Lavazza, mleka, herbaty typu Lipton, cukru, cytryny, wody gazowanej, wody niegazowanej, soków 100%, ciasteczek. 10. Lunch serwowany w dniu 18 grudnia 2015 dla 38 osób o godzinie 14:00: Zestaw I Krem z pomidorów (200 ml) Sola z borowikami (120 g) z ziemniakami z wody (200 g) z zestawem surówek (100g) Napoje Woda z miętą i cytryną, sok 100% (1/2 litra na osobę) Zestaw II Bogracz węgierski z kluseczkami (200 ml) Devolay (120 g) z zapiekanymi ziemniakami (200 g) z zestawem surówek (100g) Woda z miętą i cytryną, sok 100% (1/2 litra na osobę) Zestaw III Żurek (200 ml) Szynka pieczona (120 g) z sosem myśliwskim z ziemniakami z wody (200 g) z zestawem surówek (100g) Woda z miętą i cytryną, sok 100% (1/2 litra na osobę) Ilości do poszczególnych zestawów zostaną podane na 4 dni robocze przed usługą. 11. Wykonawca od godziny 17:00 do 19:00 zapewni min. dwa tory kręgielni, podczas rozgrywek podane zostaną ciasta domowe po 200 g/osobę dwa rodzaje sernik i szarlotka, paluszki typu lajkonik po 50 g/osobę (w formie stołu szwedzkiego dostępne przy bowling). 12. Kolacja w dniu 18 grudnia 2015 dla 38 osób o godzinie 20:00 w sali z dostępem do parkietu i muzyka DJ: Serwowana Zupa krem z pieczarek (200 ml) Rolada z szynką (120 g) z frytkami (200 g) z surówkami (100g) Filet z łososia (120 g) na maśle z ryżem (200 g) z warzywami gotowanymi (100g) Ilości zostaną podane na 4 dni robocze przed usługą. Stół szwedzki Sałatka z kurczakiem (50 g) - 20 porcji Naleśniki z łososiem i mascarpone (50 g) - 20 porcji Sandacz w galarecie (50 g) - 24 porcji Jajko w szynce z sałatką (50 g) - 20 porcji Roladki z polędwiczki z serem pleśniowym (50 g) - 20 porcji Roladki drobiowe zawijane w boczku (50 g) - 20 porcji Pstrąg w galarecie (50 g) - 20 porcji Talerz z wędlinami (karkówka, szynka, schab) (50 g) - 10 porcji Smalec domowy - 48 porcji Ogórki kiszone - 48 porcji Pieczywo i masło- 48 porcji Woda mineralna - 20 butelek 0,5 litra Sok jabłkowy 100% - 10 litrów Sok pomarańczowy 100% - 10 litrów Kawy typu Lavazza, mleko, herbata typu Lipton, cukier, cytryna - bez ograniczeń 13. Wykonawca zapewni DJ w sali, w której będzie serwowana kolacja, sala z parkietem do tańczenia. 14. ZAMAWIAJĄCY zastrzega sobie prawo do niezrealizowania przedmiotu umowy w całości, tj. w ilościach podanych w formularzu rzeczowo - cenowym stanowiącym załącznik nr 1a do SIWZ, a WYKONAWCY w takim przypadku nie będzie przysługiwało żadne roszczenie z tego tytułu, jak również nie będzie on uprawniony do żądania zapłaty wynagrodzenia za niezrealizowaną część usługi. 15. ZAMAWIAJĄCY zastrzega sobie prawo do zwiększenia lub zmniejszenia przedmiotu umowy o 20% ilości podanych w formularzu rzeczowo - cenowym stanowiącym załącznik nr 1a do SIWZ. 16. Ostateczna liczba uczestników konferencji zostanie podana najpóźniej 4 dni kalendarzowe przed rozpoczęciem konferencji. 17. Wykonawca zapewni obsługę kelnerską..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.12.00.00 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 18.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli Wykonawca wykaże, że posiada licencję na wykonywanie krajowego transportu osób wydaną przed dniem 15.08.2013 r. na podstawie art. 5 ust. 1 ustawy z dnia 06.09.2001 r. o transporcie drogowym, (t.j. Dz. U. z 2012 r. poz. 1265 oraz z 2013 r. poz. 21) lub zezwolenie na wykonywanie zawodu przewoźnika drogowego wydane po dniu 15.08.2013 r. na podstawie i zasadach określonych w art. 5 ust. 1 ustawy z dnia 06.09.2001 r. o transporcie drogowym (t.j. Dz. U. z 2013 r., poz. 1414 z późn. zm.) i rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1071/2009 ustanawiającym wspólne zasady dotyczące warunków wykonywania zawodu przewoźnika drogowego.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że zrealizował należycie w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie minimum dwie usługi dotyczące organizacji szkolenia wraz z bazą noclegową oraz gastronomiczną na min. 40 osób na kwotę nie mniejsza niż 15 000 zł brutto.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Zamawiający uzna warunek za spełniony na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Doświadczenie zawodowe - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dzp.pg.gda.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: POLITECHNIKA GDAŃSKA Wydział Zarządzania i Ekonomii, ul. G. Narutowicza 11/12 (siedziba: ul. Traugutta 79), 80-233 Gdańsk.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.12.2015 godzina 09:30, miejsce: POLITECHNIKA GDAŃSKA Wydział Zarządzania i Ekonomii, ul. G. Narutowicza 11/12 (siedziba: ul. Traugutta 79), 80-233 Gdańsk.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.