eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Katowice › Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-11-23

Katowice: Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 316086 - 2015; data zamieszczenia: 23.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Katowicach , ul. Mikołowska 10a, 40-067 Katowice, woj. śląskie, tel. 32 2084567, faks 32 2512931.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Więziennictwo.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Katowicach: 1.Część 1 Artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne. 2.Część 2 Różne artykuły spożywcze. 3.Część 3 Konserwy mięsne, pasztety drobiowe. 4.Część 4 Konserwy rybne. 5.Część 5 Ryby mrożone, przetwory rybne. 6.Część 6 Warzywa przetworzone - kiszonki. 7.Część 7 Jaja spożywcze. Część 1 Artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne: L.p Artykuł Szacunkowa ilość Kod CPV 1 Mleko w proszku granulowane odtłuszczone (opakowanie 5 - 25 kg) 750 kg 15511700-0 2 Serek topiony (opakowanie jednostkowe 0,1 kg) 1250 kg 15542200-1 3 Serek homogenizowany naturalny (opakowanie 0,1 - 0,15 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy 1700 kg 15551000-5 4 Serek kanapkowy naturalny do smarowania (opakowanie 0,1 - 0,150 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy 420 kg 15551000-5 5 Ser twarogowy chudy (opakowanie 0,2 - 0,25 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy 2700 kg 15542100-0 6 Serek typu fromage (opakowanie jednostkowe 0,1 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy 850 kg 15551000-5 7 Ser żółty twardy (opakowanie, blok do 5 kg) 750 kg 15544000-3 8 Serek ziarnisty (opakowanie 0,15 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy 350 kg 15545000-0 9 Jogurt owocowy (opakowanie 0,12 - 0,2 kg) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy 250 kg 15551320-4 10 Jogurt naturalny (opakowanie 0,12 - 0,2 kg ) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy 200 kg 15551310-1 11 Śmietana 12% (opakowanie 0,2 - 1 litr) termin przydatności do spożycia min. 10 dni od daty dostawy 280 l 15512000-0 12 Margaryna roślinna do smarowania pieczywa (kostka 0,25 kg), zawartość tłuszczu minimum 40% 6850 kg 15431000-8 13 Olej roślinny jadalny (opakowanie jednostkowe od 1 - 5 litrów) 700 l 15411100-3 - nie dopuszcza się produktów sero podobnych Część 2 Różne artykuły spożywcze L.p Artykuł Szacunkowa ilość Kod CPV 1 Dżem owocowy, opak. jednostkowe 25g 160kg 15332290-2 2 Miód pszczeli naturalny - opak. jednostkowe 25g 100kg 15831600-8 3 Dżem owocowy, opakowanie - wiaderka do 15kg 1200kg 15332290-3 4 Powidła śliwkowe, opakowanie - wiaderka do 15kg 1100kg 15332200-6 5 Marmolada wieloowocowa twarda, opakowanie - wiaderka do 15kg 1200kg 15332290-3 6 Groszek konserwowy kl. I, opak. puszka od 0,4 do 5 kg 420kg 15331400-1 7 Papryka konserwowa w zalewie - opak. puszki lub słoje, waga netto po odcieku min. 45%wagi 400kg 15331500-2 8 Koncentrat pomidorowy 30% , opak. puszka do 5 kg 1000kg 15331427-6 9 Mieszanka warzyw suszonych - minimum 5 składnikowa (m.in. seler, pietruszka, marchew, cebula, por), opak. do 10 kg 400kg 03212000-0 10 Fasola biała Jaś, opak. do 50 kg 1500kg 15331131-4 11 Groch obłuskany, opak. do 50 kg 1500kg 15331132-1 12 Krajanka sojowa, opak. do 20 kg 280kg 15331137-6 13 Kotlety sojowe (schabowe), opak do 20 kg 280kg 15331137-6 14 Granulat sojowy, opak. do 20 kg 70kg 15331137-6 15 Herbata granulowana, opakowania do 25 kg 170kg 15863000-5 16 Kawa zbożowa, opakowania do 25 kg 200kg 15860000-4 17 Musztarda, opak. jednostkowe 1 kg 200kg 15871250-1 18 Majonez 30kg 15871273-8 19 Pieprz czarny mielony 70kg 15872100-2 20 Majeranek 15kg 15870000-7 21 Liść laurowy 15kg 15870000-7 22 Ziele angielskie ziarno 15kg 15870000-7 23 Papryka słodka mielona 30kg 15870000-7 24 Czosnek mielony 45kg 15870000-7 25 Koperek suszony 15kg 15870000-7 26 Przyprawa uniwersalna w proszku typu jarzynka lub równoważna 85kg 15870000-7 27 Sól jodowana paczkowana po 1kg 1300kg 15872400-5 28 Przyprawa w płynie typu magi w opakowaniach do 2l. 950l 15870000-7 29 Ocet spirytusowy 10 %, opak. jednostkowe 1l 160l 15871100-5 30 Przyprawa do mięs w proszku 40kg 15872200-3 31 Przyprawa do bigosu w proszku 10kg 15872200-3 32 Kminek przyprawa 5kg 15870000-7 33 Syrop wysoko słodzony 400l 15831500-7 34 Kwasek cytrynowy 5kg 15870000-7 35 Bulion drobiowy, opak. do 20 kg 750kg 15891500-5 36 Sos grzybowy w proszku, opak. do 20 kg 50kg 15871260-4 37 Sos pieczeniowy w proszku, opak. do 20 kg 60kg 15871260-4 38 Sos boloński w proszku, opak. do 20 kg 70kg 15871260-4 39 Sos myśliwski w proszku - opak. do 20 kg 40kg 15871260-4 40 Zupa w proszku - barszcz biały, opak. do 20 kg 200kg 15891400-4 41 Żurek śląski - zakwas w płynie do 1l 710l 15891000-0 Część 3 Konserwy mięsne, pasztety drobiowe L.p Artykuł Szacunkowa ilość Kod CPV 1 Konserwa mięsna, opak. puszka z otwieraczem lub alupac, waga jednostkowa - do 330g 501,60kg 15131000-5 2 Konserwa wieprzowa typu mielonka lub przysmak, opak. alupac, waga jednostkowa do 130g 679,90kg 15131000-5 3 Pasztet drobiowy w opakowaniu alupac - o wadze jednostkowej do 130g 715kg 15131320-4 Część 4 Konserwy rybne L.p Artykuł Szacunkowa ilość Kod CPV 1 Konserwa - sałatka rybna typu Neptun lub równoważna z samootwieraczem - waga jednostkowa do 330g 462kg 15241200-1 2 Konserwa - paprykarz szczeciński z samootwieraczem - waga jednostkowa do 330g 561kg 15221000-3 3 Konserwa - szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem - waga jednostkowa do 330g 412,50kg 15234000-7 Część 5 Ryby mrożone, przetwory rybne L.p Artykuł Szacunkowa ilość Kod CPV 1 Płaty śledziowe a la matias w wiaderkach 400kg 15241200-1 2 Ryba mrożona - filet z mintaja mrożony - w technologii shatterpack (SHP) - opakowaniach kartonowych 260kg 15221000-3 3 Kotlet rybny mrożony - produkt garmażeryjny, panierowany, skład ryby min. 40% 600kg 15240000-2 Część 6 Warzywa przetworzone - kiszonki L.p Artykuł Szacunkowa ilość Kod CPV 1 Kapusta kiszona opak. beczki zamykane - pojemność do 80 kg. 6500kg 15331142-4 2 Ogórki kiszone opak. beczki zamykane - pojemność do 80 kg 4000kg 15331000-7 Część 7 Jaja spożywcze L.p Artykuł Szacunkowa ilość Kod CPV 1 Jaja konsumpcyjne - klasa świeżości - A, kategoria wagowa L 55000szt. 03142500-3 Informacje dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: Przedmiot zamówienia w/wym asortymentu winien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością a w szczególności: 1) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2015. poz. 35) wraz z rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi wykonawca. Ilość przedmiotu zamówienia jest ilością maksymalną, jaką może zamówić Zamawiający i może ona ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb Zamawiającego, przy czym proporcjonalnemu zmniejszeniu ulega również cena całkowita wynikająca z przeprowadzonego postępowania przetargowego. Zamawiający, w okresie obowiązywania niniejszej umowy, zobowiązuje się do odbioru od Wykonawcy dostaw asortymentu obejmujących 70% (siedemdziesiąt procent) ilości przedmiotu zamówienia wskazanego przez Zamawiającego. Zamawiający będzie żądał przy każdej dostawie wystawionego handlowego dokumentu identyfikacyjnego. Harmonogram dostaw: Dla części 1 jeden raz w tygodniu. Dla części 2 jeden raz w miesiącu. Dla części 3 jeden raz w miesiącu. Dla części 4 jeden raz w miesiącu. Dla części 5 do trzech razy w miesiącu. Dla części 6 do dwóch razy w miesiącu. Dla części 7 do czterech razy w miesiącu. Dostawy artykułów spożywczych winny odbywać się w dni robocze w godz. 8:00 - 11:30. Zamawiający zastrzega, iż wjazd do jednostki będzie odbywał się bez zbędnej zwłoki, jednakże czas wjazdu pojazdu Dostawcy może być ograniczony względami bezpieczeństwa jednostki penitencjarnej, co w konsekwencji może wydłużyć czas oczekiwania na wjazd na jej teren. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące: 1. posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. Za spełniających ten warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2013 r. poz. 907 z późn. zm.), zwanej dalej ustawą.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena warunku zostanie dokonana jak w punkcie III 3.1

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena warunku zostanie dokonana jak w punkcie III 3.1

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena warunku zostanie dokonana jak w punkcie III 3.1

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena warunku zostanie dokonana jak w punkcie III 3.1

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień warunków umowy dotyczących terminu realizacji przedmiotu zamówienia jedynie w przypadkach niezależnych od wykonawcy, na skutek klęsk żywiołowych spowodowanych nieodwracalnymi działaniami przyrody lub na skutek działań osób trzecich. Udowodnienie ww. sytuacji leżeć będzie po stronie wykonawcy. Brzmienie istotnych postanowień projektu umowy może ulec zmianie w dowolnym zakresie jedynie przed terminem składania ofert. W uzasadnionych przypadkach dotyczących: wstrzymania, zaprzestania produkcji, wycofania z rynku lub zmiany marki, Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy w zakresie oferowanego asortymentu z zastrzeżeniem, iż oferowany zamiennik musi odpowiadać parametrom, co najmniej takim (niegorszym) jak oferowany produkt z gwarancją zachowania oferowanej ceny. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmian zawartej umowy jedynie w przypadku, gdy wynikać to będzie z okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy (m. in. zmiany wysokości podatku od towarów i usług)

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Katowicach, 40-067 Katowice, ul. Mikołowska 10a.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.12.2015 godzina 09:30, miejsce: Areszt Śledczy w Katowicach, 40-067 Katowice, ul. Mikołowska 10a.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.