eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pu³tusk › Publiczna Szko³a Podstawowa Nr 3 w Pu³tusku, Al. 1000-lecia 14, 06-100 Pu³tusk, woj. mazowieckie, tel. 0-23 92 54 32, 0-23 692 54 32

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2015-11-18

Pu³tusk: Publiczna Szko³a Podstawowa Nr 3 w Pu³tusku, Al. 1000-lecia 14, 06-100 Pu³tusk, woj. mazowieckie, tel. 0-23 92 54 32, 0-23 692 54 32
Numer og³oszenia: 310750 - 2015; data zamieszczenia: 18.11.2015
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Publiczna Szko³a Podstawowa Nr 3 w Pu³tusku , Al. 1000-lecia 14, 06-100 Pu³tusk, woj. mazowieckie, tel. 0-23 692 54 32, faks 0-23 692 54 32.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: psp3pultusk.edupage.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: placówka o¶wiatowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Publiczna Szko³a Podstawowa Nr 3 w Pu³tusku, Al. 1000-lecia 14, 06-100 Pu³tusk, woj. mazowieckie, tel. 0-23 92 54 32, 0-23 692 54 32.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki szkolnej w poni¿ej wyszczególnionych czê¶ciach: CZÊ¦Æ I - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Artyku³y suche i inne - 15.00.00.00-8 CZÊ¦Æ II - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Warzywa, owoce -15.30.00.00-1 CZÊ¦Æ III - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Drób - 15.11.20.00-6 CZÊ¦Æ IV - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Miêso i wêdliny - 15.10.00.00-9 CZÊ¦Æ V- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Nabia³ - 15.50.00.00-3 CZÊ¦Æ VI - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Pieczywo i wyroby cukiernicze - 15.81.00.00-9 CZÊ¦Æ VII - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Jaja - 03.14.25.00-3 CZÊ¦Æ VIII - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Ziemniaki - 03.21.21.00-1 CZÊ¦Æ IX - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Ryby mro¿one - 15.22.10.00-3 CZÊ¦Æ X - Dostawa artyku³ów spo¿ywczych - grupa produktów: Mro¿onki - 15.33.11.70-9 2. Szczegó³owy wykaz asortymentu danej czê¶ci wraz z ilo¶ci± zamówienia w okresie trwania umowy zawiera formularz asortymentowo - cenowy stanowi±cy za³±cznik od nr 5 do nr 14 do SIWZ. Ilo¶ci asortymentów podane w formularzu stanowi± przewidywane zapotrzebowanie na okres obowi±zywania umowy. 3. Nie wszystkie rodzaje produktów musz± byæ zakupione w pe³nym zakresie ilo¶ciowym. Ilo¶æ zamawianych towarów mo¿e ulec zmianie np. w razie zmiany liczby osób korzystaj±cych z wy¿ywienia oraz w zwi±zku z ustaleniami w jad³ospisach. 4. Zamówienie artyku³ów w mniejszej ilo¶ci, ni¿ podane w zestawieniu ilo¶ciowo-asortymentowym w formularzu cenowym nie mo¿e byæ powodem roszczeñ Wykonawcy w stosunku do Zamawiaj±cego. 5. Towar musi byæ ¶wie¿y, najwy¿szej jako¶ci, przewo¿ony zgodnie z wymaganiami HACCP, posiadaæ ¶wiadectwa jako¶ci i termin przydatno¶ci do spo¿ycia. 6. Dostarczane do Zamawiaj±cego artyku³y spo¿ywcze musz± byæ transportowane zgodnie z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi. Artyku³y spo¿ywcze objête t± umow± musz± spe³niaæ wymagania norm PN. Dowóz dostaw zgodnie z zasadami GMP i GHP. Realizacjê dostaw dostawca gwarantuje w³asnym transportem i na w³asny koszt - spe³niaj±cym obowi±zuj±ce wymagania sanitarne do przewozu ¿ywno¶ci dla ¶rodków transportu art. spo¿ywczych. 7. Dostawca odpowiada za stan jako¶ciowy dostarczanych artyku³ów spo¿ywczych. Dostawca dostarczy dokumentacjê dotycz±c± artyku³ów spo¿ywczych, w tym pochodzenie producenta i daty produkcji, ¶wiadectwo kontroli jako¶ci - HDI (Handlowy Dokument Identyfikacyjny). 8. Dostarczane artyku³y spo¿ywcze musz± posiadaæ odpowiednie oznakowanie, a zw³aszcza termin przydatno¶ci do spo¿ycia i datê minimalnej trwa³o¶ci, czytelno¶æ i trwa³o¶æ znakowania. 9. Wykonawca przy sporz±dzeniu oferty powinien uwzglêdniæ fakt, i¿ Szko³a Podstawowa nr 3 pracuje zgodnie z kalendarzem danego roku szkolnego zgodnie z Rozporz±dzeniem Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 18 kwietnia 2002 r. w sprawie organizacji roku szkolnego - Dz. U. Nr 46, poz. 432, z pó¼n. zm.)..

II.1.5)

  przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych

  • Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 10.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 23.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na zasoby innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której bêdzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

1. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶ci zmiany umowy: a) zmiany cen jednostkowych - w uzasadnionym przypadku wzrostu cen produktów ¿ywno¶ciowych z przyczyn niele¿±cych po stronie Wykonawcy, b) w przypadku zmian ilo¶ci zamawianych produktów ¿ywno¶ciowych objêtych dostawami 2. Wszelkie zmiany do umowy wymagaj± zachowania formy pisemnej pod rygorem niewa¿no¶ci.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.psp3-pultusk.bip.org.pl, www.psp3pultusk.edupage.org
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Publiczna Szko³a Podstawowa nr 3 z Oddzia³ami Integracyjnymi w Pu³tusku, ul. Tysi±clecia 14, 06-100 Pu³tusk.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 01.12.2015 godzina 10:00, miejsce: Publiczna Szko³a Podstawowa nr 3 z Oddzia³ami Integracyjnymi w Pu³tusku, ul. Tysi±clecia 14, 06-100 Pu³tusk sekretariat szko³y.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: bud¿et szko³y.

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: artyku³y suche i inne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: zgodnie z za³±cznikiem nr 5 do SIWZ.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8, 15.00.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 23.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: warzywa, owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: zgodnie z za³±cznikiem nr 5 do SIWZ.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 23.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: zgodnie z za³±cznikiem nr 5 do SIWZ.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.20.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 23.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: miêso i wêdliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: zgodnie z za³±cznikiem nr 5 do SIWZ.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 23.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 5 NAZWA: nabia³.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: zgodnie z za³±cznikiem nr 5 do SIWZ.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 23.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 6 NAZWA: pieczywo i wyroby cukiernicze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: zgodnie z za³±cznikiem nr 5 do SIWZ.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 23.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 7 NAZWA: jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: zgodnie z za³±cznikiem nr 5 do SIWZ.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 23.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 8 NAZWA: ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: zgodnie z za³±cznikiem nr 5 do SIWZ.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8, 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 23.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 9 NAZWA: ryby mro¿one.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: zgodnie z za³±cznikiem nr 5 do SIWZ.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.22.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 23.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 10 NAZWA: mro¿onki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: zgodnie z za³±cznikiem nr 5 do SIWZ.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.00.00.00-8, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 23.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.