Kraśnik: Świadczenie usługi cateringowej podczas Forum Gospodarczego oraz spotkania promocyjno - informacyjnego z zakresu pozyskiwania partnerów handlowych w ramach projektu pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej
Numer ogłoszenia: 310352 - 2014; data zamieszczenia: 18.09.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Kraśnicki , al. Niepodległości 20, 23-210 Kraśnik, woj. lubelskie, tel. 081 8255889, faks 081 8255052.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi cateringowej podczas Forum Gospodarczego oraz spotkania promocyjno - informacyjnego z zakresu pozyskiwania partnerów handlowych w ramach projektu pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Świadczenie usługi cateringowej podczas Forum Gospodarczego oraz spotkania promocyjno - informacyjnego z zakresu pozyskiwania partnerów handlowych w ramach projektu pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej. Zadanie 1 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w dniu 17.10.2014 r. podczas Forum Gospodarczego w ramach projektu pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej. Zadanie 2 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej podczas Spotkania promocyjno - informacyjnego z zakresu pozyskiwania partnerów handlowych w ramach projektu pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej. Termin realizacji zamówienia - do końca 2014 r. z zastrzeżeniem, że Zamawiający poinformuje Wykonawcę w terminie 14 dni przed realizacją zadania..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełniania ww. warunku na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełniania ww. warunku na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełniania ww. warunku na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełniania ww. warunku na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełniania ww. warunku na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany Umowy w zakresie i na warunkach przewidzianych w przepisach ustawy Prawo zamówień publicznych dotyczący zmiany wysokości wynagrodzenia: - w sytuacji zmniejszenia zakresu zamówienia (obniżenie wynagrodzenia); - zmiana obowiązujących stawek podatku VAT; - zmiany w przepisach prawa mające wpływ na wysokość wynagrodzenia; 2. Wszelkie zmiany Umowy wymagają zachowania formy pisemnej pod rygorem nieważności.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatkrasnicki.pl, www.powiatkrasnik.bip.lublin.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Starostwo Powiatowe w Kraśniku, Al. Niepodległości 20, 23-210 Kraśnik.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.09.2014 godzina 10:00, miejsce: Starostwo Powiatowe w Kraśniku, Al. Niepodległości 20, 23-210 Kraśnik, pok. 101, Sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Osi Priorytetowej II, Infrastruktura ekonomiczna, Działanie 2.4 Schemat B, Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2007-2013.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Świadczenie usługi cateringowej podczas Forum Gospodarczego w ramach projektu pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: W ramach zadania 1 Zamawiający przewidział: Przygotowanie, dostarczenie i podanie w trakcie Forum Gospodarczego w dniu 17.10.2014 r. w miejscu wskazanym przez Zamawiającego cateringu, w skład którego wchodzi: - zupa krem z pieczarek z grzankami - 150 porcji - 200 ml porcja - sajgonki z marmolady cebulowej i kiełbasy chłopskiej - 150 porcji - 50 gr porcja - roladki z piersi z kurczaka z przyprawami i majonezem - 150 porcji - 50 gr porcja - pulpety wieprzowe po tajlandzku z słodko ostrym sosem - 150 porcji - 50 gr porcja - bliny gryczane i śledź marynowany - 150 porcji - 50 gr porcja - tarty wytrawne - 150 porcji - 50 gr porcja - kotlety rybne z sosem z pieczonego czosnku - 150 porcji - 80 gr porcja - boczek w ziołowej marynacie pieczony - 150 porcji - 80 gr porcja - makaron zapiekany w sosie serowym z szynką wiejską - 150 porcji - 80 gr porcji - wieprzowina z jabłkami duszona w cydrze z ciastem francuskim - 150 porcji - 80 gr porcja - ziemniaczane pure - 150 porcji - 80 gr porcja - sałatka z tuńczyka i białej fasoli - 150 porcji - 70 gr porcja - sałatka z pieczonego bakłażana i pomidorów - 150 porcji - 70 gr porcja - sałatka kluski chińskie z orientalną wołowiną - 150 porcji - 70 gr porcja - sałatka cezar kurczak wędzony - 150 porcji - 70 gr porcja - sałatka brokuł z marynowaną piersią z kurczaka, serem feta, płatkami migdałowymi - 150 porcji - 70 gr porcja - karmelizowane owoce i krem waniliowy - 150 porcji - 80 gr porcja - mus z trzech czekolad: białej, mlecznej i gorzkiej - 150 porcji - 100 ml porcja - strucel jabłkowy - 150 porcji - 80 gr porcja - herbata, kawa, woda mineralna, soki w czasie trwania Forum (powitalna kawa, przerwa kawowa, lunch), w tym: kawa - 150 porcji, herbata - 150 porcji, sok jabłkowy - 20 porcji, sok porzeczkowy - 20 porcji, sok pomarańczowy - 20 porcji, sok bananowy - 20 porcji, woda niegazowana - 40 porcji, woda gazowana - 30 porcji, 200 ml porcja lub bez ograniczeń - ciasto (3 rodzaje ciasta, każdy po 50 porcji) - łącznie 150 porcji - 75 gr porcja (kawa powitalna i przerwa kawowa - 150 porcji, lunch - 150 porcji).
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.10.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Świadczenie usługi cateringowej podczas Spotkania promocyjno - informacyjnego z zakresu pozyskiwania partnerów handlowych w ramach projektu pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: W ramach zadania 2 Zamawiający przewidział: Przygotowanie, dostarczenie i podanie w trakcie w/w spotkania w miejscu wskazanym przez Zamawiającego cateringu, w skład którego wchodzi: - kawa - 30 porcji, herbata - 30 porcji, woda niegazowana - 15 porcji, woda gazowana - 15 porcji, sok jabłkowy - 10 porcji, sok porzeczkowy - 10 porcji, sok pomarańczowy - 10 porcji, 200 ml porcja - lunch (posiłek): a) przystawka: sałatka z gruszki, twarogu i orzechów włoskich - 30 porcji - 250 g porcja, b) danie główne: pierś z kurczaka, ziemniaki zapiekane w śmietanie, marchewka karmelizowana, brokuł i sos - 30 porcji - 450 gr porcja, c) deser: strucel jabłkowy ze śmietaną - 30 porcji - 150 ml porcja. Termin wykonania zadania - do końca 2014 r. z zastrzeżeniem, że Zamawiający poinformuje Wykonawcę w terminie 14 dni przed realizacją zadania..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KRAŚNIKA
- Modernizacja pomieszczeń w budynku świetlicy w Stróży w celu przeznaczenia na gminną bibliotekę publiczną
- ZAKUP MIĘSA, WĘDLIN I WYROBÓW DROBIARSKICH DLA SP ZOZ KRAŚNIK
więcej: przetargi w Kraśniku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringową polegającą na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do kuchenek oddziałowych Oddziałów Szpitala Wolskiego wg określonych przez Zamawiającego diet , odbioru odpadów pokonsumpcyjnych
- Świadczenie usług cateringowych dla osób przebywających na pobytach wypoczynkowych w OSW "Koszarka" w Przebrnie k. Krynicy Morskiej, w okresie od 17.06.2024 r. do 08.09.2024 r.
- usługa cateringu w projekcie pn. "Zbudowanie systemu koordynacji i monitorowania regionalnych działań na rzecz kształcenia zawodowego, szkolnictwa wyższego oraz uczenia się przez całe (...)
- DZP.261.10.2024 Świadczenie usługi cateringowej na potrzeby Fundacji Rozwoju Systemu Edukacji.
- Usługi restauracyjne na rzecz uczniów Szkoły Podstawowej nr 91 im. Orląt Lwowskich przy Zespole Szkolno-Przedszkolnym nr 24 we Wrocławiu w roku szkolnym 2024/2025.
- Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.