eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kraśnik › Świadczenie usługi cateringowej podczas Forum Gospodarczego oraz spotkania promocyjno - informacyjnego z zakresu pozyskiwania partnerów handlowych w ramach projektu pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-09-18

Kraśnik: Świadczenie usługi cateringowej podczas Forum Gospodarczego oraz spotkania promocyjno - informacyjnego z zakresu pozyskiwania partnerów handlowych w ramach projektu pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej
Numer ogłoszenia: 310352 - 2014; data zamieszczenia: 18.09.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Powiat Kraśnicki , al. Niepodległości 20, 23-210 Kraśnik, woj. lubelskie, tel. 081 8255889, faks 081 8255052.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi cateringowej podczas Forum Gospodarczego oraz spotkania promocyjno - informacyjnego z zakresu pozyskiwania partnerów handlowych w ramach projektu pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Świadczenie usługi cateringowej podczas Forum Gospodarczego oraz spotkania promocyjno - informacyjnego z zakresu pozyskiwania partnerów handlowych w ramach projektu pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej. Zadanie 1 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej w dniu 17.10.2014 r. podczas Forum Gospodarczego w ramach projektu pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej. Zadanie 2 - Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej podczas Spotkania promocyjno - informacyjnego z zakresu pozyskiwania partnerów handlowych w ramach projektu pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej. Termin realizacji zamówienia - do końca 2014 r. z zastrzeżeniem, że Zamawiający poinformuje Wykonawcę w terminie 14 dni przed realizacją zadania..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełniania ww. warunku na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełniania ww. warunku na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełniania ww. warunku na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełniania ww. warunku na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie wymagań, których spełnienie wykonawca zobowiązany jest wykazać w sposób szczególny. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku: Zamawiający dokona oceny spełniania ww. warunku na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 ustawy.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany Umowy w zakresie i na warunkach przewidzianych w przepisach ustawy Prawo zamówień publicznych dotyczący zmiany wysokości wynagrodzenia: - w sytuacji zmniejszenia zakresu zamówienia (obniżenie wynagrodzenia); - zmiana obowiązujących stawek podatku VAT; - zmiany w przepisach prawa mające wpływ na wysokość wynagrodzenia; 2. Wszelkie zmiany Umowy wymagają zachowania formy pisemnej pod rygorem nieważności.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.powiatkrasnicki.pl, www.powiatkrasnik.bip.lublin.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Starostwo Powiatowe w Kraśniku, Al. Niepodległości 20, 23-210 Kraśnik.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.09.2014 godzina 10:00, miejsce: Starostwo Powiatowe w Kraśniku, Al. Niepodległości 20, 23-210 Kraśnik, pok. 101, Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Osi Priorytetowej II, Infrastruktura ekonomiczna, Działanie 2.4 Schemat B, Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2007-2013.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Świadczenie usługi cateringowej podczas Forum Gospodarczego w ramach projektu pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: W ramach zadania 1 Zamawiający przewidział: Przygotowanie, dostarczenie i podanie w trakcie Forum Gospodarczego w dniu 17.10.2014 r. w miejscu wskazanym przez Zamawiającego cateringu, w skład którego wchodzi: - zupa krem z pieczarek z grzankami - 150 porcji - 200 ml porcja - sajgonki z marmolady cebulowej i kiełbasy chłopskiej - 150 porcji - 50 gr porcja - roladki z piersi z kurczaka z przyprawami i majonezem - 150 porcji - 50 gr porcja - pulpety wieprzowe po tajlandzku z słodko ostrym sosem - 150 porcji - 50 gr porcja - bliny gryczane i śledź marynowany - 150 porcji - 50 gr porcja - tarty wytrawne - 150 porcji - 50 gr porcja - kotlety rybne z sosem z pieczonego czosnku - 150 porcji - 80 gr porcja - boczek w ziołowej marynacie pieczony - 150 porcji - 80 gr porcja - makaron zapiekany w sosie serowym z szynką wiejską - 150 porcji - 80 gr porcji - wieprzowina z jabłkami duszona w cydrze z ciastem francuskim - 150 porcji - 80 gr porcja - ziemniaczane pure - 150 porcji - 80 gr porcja - sałatka z tuńczyka i białej fasoli - 150 porcji - 70 gr porcja - sałatka z pieczonego bakłażana i pomidorów - 150 porcji - 70 gr porcja - sałatka kluski chińskie z orientalną wołowiną - 150 porcji - 70 gr porcja - sałatka cezar kurczak wędzony - 150 porcji - 70 gr porcja - sałatka brokuł z marynowaną piersią z kurczaka, serem feta, płatkami migdałowymi - 150 porcji - 70 gr porcja - karmelizowane owoce i krem waniliowy - 150 porcji - 80 gr porcja - mus z trzech czekolad: białej, mlecznej i gorzkiej - 150 porcji - 100 ml porcja - strucel jabłkowy - 150 porcji - 80 gr porcja - herbata, kawa, woda mineralna, soki w czasie trwania Forum (powitalna kawa, przerwa kawowa, lunch), w tym: kawa - 150 porcji, herbata - 150 porcji, sok jabłkowy - 20 porcji, sok porzeczkowy - 20 porcji, sok pomarańczowy - 20 porcji, sok bananowy - 20 porcji, woda niegazowana - 40 porcji, woda gazowana - 30 porcji, 200 ml porcja lub bez ograniczeń - ciasto (3 rodzaje ciasta, każdy po 50 porcji) - łącznie 150 porcji - 75 gr porcja (kawa powitalna i przerwa kawowa - 150 porcji, lunch - 150 porcji).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.10.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Świadczenie usługi cateringowej podczas Spotkania promocyjno - informacyjnego z zakresu pozyskiwania partnerów handlowych w ramach projektu pn. Działania marketingowe Powiatu Kraśnickiego szansą na rozwój i promocję na arenie międzynarodowej.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: W ramach zadania 2 Zamawiający przewidział: Przygotowanie, dostarczenie i podanie w trakcie w/w spotkania w miejscu wskazanym przez Zamawiającego cateringu, w skład którego wchodzi: - kawa - 30 porcji, herbata - 30 porcji, woda niegazowana - 15 porcji, woda gazowana - 15 porcji, sok jabłkowy - 10 porcji, sok porzeczkowy - 10 porcji, sok pomarańczowy - 10 porcji, 200 ml porcja - lunch (posiłek): a) przystawka: sałatka z gruszki, twarogu i orzechów włoskich - 30 porcji - 250 g porcja, b) danie główne: pierś z kurczaka, ziemniaki zapiekane w śmietanie, marchewka karmelizowana, brokuł i sos - 30 porcji - 450 gr porcja, c) deser: strucel jabłkowy ze śmietaną - 30 porcji - 150 ml porcja. Termin wykonania zadania - do końca 2014 r. z zastrzeżeniem, że Zamawiający poinformuje Wykonawcę w terminie 14 dni przed realizacją zadania..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.