eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostawy mięsa i wędlin, konserw mięsnych, konserw rybnych, ryb mrożonych do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie-Białołęce - oznaczenie sprawy DKw220/3/2015

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-03-04

Warszawa: Dostawy mięsa i wędlin, konserw mięsnych, konserw rybnych, ryb mrożonych do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie-Białołęce - oznaczenie sprawy DKw220/3/2015
Numer ogłoszenia: 30021 - 2015; data zamieszczenia: 04.03.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Warszawa-Białołęka , ul. Ciupagi 1b, 03-016 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 279 73 00, faks 22 279 73 21.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http//:www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka nieposiadająca osobowości prawnej - wymiar sprawiedl.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i wędlin, konserw mięsnych, konserw rybnych, ryb mrożonych do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie-Białołęce - oznaczenie sprawy DKw220/3/2015.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część nr 1 - mięso i wędliny: Baleron - 40 kg, Boczek wędzony b/ż - 40 kg, Szynka wędzona - 40 kg, Kiełbasa kanapkowa - 600 kg, Mortadela - 2000 kg, Kiełbasa parówkowa - 1000 kg, Kiełbasa zwyczajna - 1600 kg, Luncheon - 700 kg, Parówki - 1000 kg, Kiełbasa żywiecka - 40 kg, Kiełbasa litewska /regionalna/ - 600 kg, Salceson włoski - 600 kg, Pasztetowa wieprzowa - 700 kg, Kaszanka gryczana - 1200 kg, Pasztet mięsny - 700 kg, Pieczeń wiedeńska - 700 kg, Mięso mielone wieprzowe wołowe - 1600 kg, Słonina - 500 kg, Podgardle - 200 kg, Boczek surowy b/ż - 300 kg, Łopatka wieprzowa b/k - 800 kg, Żeberka paski - 800 kg, Wątroba wieprzowa - 1100 kg, Mięso wołowe b/k z łopatki - 600 kg, Kości - 2000 kg. Część nr 2 - konserwy mięsne: Konserwa turystyczna - 700 kg, Pasztet wieprzowy konserwowy - 400 kg, Pasztet drobiowy konserwowy - 600 kg. Część nr 3 - konserwy rybne: Paprykarz konserwowy - 1100 kg, Śledź w pomidorach - 500 kg. Część nr 4 - ryby mrożone: Filet z mintaja - 700 kg, Burger rybny - 700 kg.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.11.00.00-2, 15.13.10.00-5, 15.24.30.00-3, 15.22.10.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. O udzielenie Zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy dotyczące: 1). posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; 2). posiadania wiedzy i doświadczenia; 3). dysponowania odpowiedznim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4). sytuacji ekonomicznej i finansowej. 2. Ocena spełnienia przez Wykonawcę warunków w postępowaniu o zamówienie publiczne gdy: 1). posiada wiedzę i doświadczenie, jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia (załącznik nr 1); 2). dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia (załącznik nr 1); 3). spełnia warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej, jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia (załącznik nr 1); 4). ponadto nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia (załącznik nr 2)

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia (załącznik nr 1 do SIWZ)

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia (załącznik nr 1 do SIWZ)

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia (załącznik nr 1 do SIWZ)

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia (załącznik nr 1 do SIWZ)

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający ma prawo dokonać zmiany w ramach zawartej umowy w przypadku, gdy wprowadzenie takiej zmiany zaistniało na skutek okoliczności, których nie można było wcześniej przewidzieć. W okresie obowiązywania umowy, w przypadku wystąpienia nieprzewidzianych w chwili obecnej okoliczności Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości zamówienia.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Warszawie-Białołece, ul. Ciupagi 1b, 03-016 Warszawa..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.03.2015 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Warszawie-Białołęce, ul. Ciupagi 1b, 03-016 Warszawa, sekretariat. Godziny pracy sekretariatu: od poniedziałku do piątku w godz. 08:00-16:00..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Termin realizacji zamówienia: 12 miesięcy od daty rozpoczęcia obowiązywania umowy (nie wcześniej jednak niż od 22.04.2015 r.).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mięso i wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Baleron - 40 kg, Boczek wędzony b/ż - 40 kg, Szynka wędzona - 40 kg, Kiełbasa kanapkowa - 600 kg, Mortadela - 2000 kg, Kiełbasa parówkowa - 1000 kg, Kiełbasa zwyczajna - 1600 kg, Luncheon - 700 kg, Parówki - 1000 kg, Kiełbasa żywiecka - 40 kg, Kiełbasa litewska /regionalna/ - 600 kg, Salceson włoski - 600 kg, Pasztetowa wieprzowa - 700 kg, Kaszanka gryczana - 1200 kg, Pasztet mięsny - 700 kg, Pieczeń wiedeńska - 700 kg, Mięso mielone wieprzowe wołowe - 1600 kg, Słonina - 500 kg, Podgardle - 200 kg, Boczek surowy b/ż - 300 kg, Łopatka wieprzowa b/k - 800 kg, Żeberka paski - 800 kg, Wątroba wieprzowa - 1100 kg, Mięso wołowe b/k z łopatki - 600 kg, Kości - 2000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5, 15.11.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: konserwy mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Konserwa turystyczna - 700 kg, Pasztet wieprzowy konserwowy - 400 kg, Pasztet drobiowy konserwowy - 600 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: konserwy rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Paprykarz konserwowy - 1100 kg, Śledź w pomidorach - 500 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.30.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: ryby mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Filet z mintaja - 700 kg, Burger rybny - 700 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.10.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.