eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Olsztyn › Dostawy mięsa, przetworów mięsnych i mięsa drobiowego dla WZLP w Olsztynie

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-09-02

Olsztyn: Dostawy mięsa, przetworów mięsnych i mięsa drobiowego dla WZLP w Olsztynie
Numer ogłoszenia: 291502 - 2014; data zamieszczenia: 02.09.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Zespół Lecznictwa Psychiatrycznego w Olsztynie , Aleja Wojska Polskiego 35, 10-228 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 6785353, 6785300, faks 089 6785300.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wzlp.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa, przetworów mięsnych i mięsa drobiowego dla WZLP w Olsztynie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Karkówka z/k kg 100 Karkówka b/k kg 700 Kości schabowe kg 1 300 Łopatka b/k kg 1 400 Nóżki wieprzowe kg 50 Schab z/k kg 150 Schab b/k kg 380 Słonina kg 20 Smalec kg 2 000 Szynka b/k kg 650 Wątroba wieprzowa kg 900 Mięso gulaszowe kg 3 000 Wieprzowe drobne klasa II - 60/40 kg 100 Wołowe II drobne kg 300 Żeberka kg 850 Golonka (200-300 g) kg 50 Wieprzowe drobne klasa II - 80/20 kg 800 Kości rurkowe kg 50 Baleron kg 70 Boczek wędzony kg 50 Kaszanka kg 850 Kiełbasa biała surowa kg 250 Kiełbasa biała parzona kg 400 Kiełbasa krakowska parzona kg 20 Przysmak śniadaniowy kg 1 100 Kiełbasa parówkowa kg 500 Kiełbasa podwawelska kg 500 Kiełbasa zwyczajna kg 400 Mortadela (bez dodatków) kg 1 400 Pachwina wędzona kg 10 Pasztet mięsny kg 200 Pasztetowa kg 1 600 Lunch meat kg 150 Podgardle wędzone kg 550 Salceson biały kg 100 Salceson czarny kg 400 Szynka wędzona kg 100 Kiełbasa śląska kg 50 Polędwica sopocka kg 100 Ogonówka kg 50 Pieczeń rzymska (kanapkowa) kg 50 Blok wieprzowy kg 100 Parówki drobiowe kg 1 400 Blok z indyka kg 1 000 Mortadela z indyka kg 600 Szynkówka z indyka kg 110 Pasztet drobiowy kg 100 Pieczeń z indyka kg 500 Szynka konserwowa (drobiowa) kg 600 Polędwica miodowa kg 730 Szynka biała kg 100 Kiełbasa szynkowa drobiowa kg 650 Kurczak ćwiartka kg 4 500 Kurczak świeży- tusze kg 50 Pierś z kurczaka kg 450 Udka drobiowe kg 200 Wątróbka drobiowa kg 50 Porcja rosołowa kg 900.

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający przewiduje, że może udzielić zamówień uzupełniających z wolnej ręki, w okresie 3 lat od udzielenia zamówienia podstawowego, dotychczasowemu wykonawcy dostaw, stanowiących nie więcej niż 20% wartości zamówienia podstawowego i polegających na rozszerzeniu dostawy.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający wymaga złożenia stosownych oświadczeń i nie wyznacza szczegółowych warunków w w/w zakresie;

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający wymaga złożenia stosownych oświadczeń i nie wyznacza szczegółowych warunków w w/w zakresie;

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający wymaga złożenia stosownych oświadczeń i nie wyznacza szczegółowych warunków w w/w zakresie;

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający wymaga złożenia stosownych oświadczeń i nie wyznacza szczegółowych warunków w w/w zakresie;

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający wymaga złożenia stosownych oświadczeń i nie wyznacza szczegółowych warunków w w/w zakresie;

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez zama-wiającego, należy złożyć w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez wykonawcę, następujące dokumenty: a) Oświadczenie wykonawcy, że oferowane towary posiadają atesty zgodne z wymogami HACCP, zakład posiada Świadectwo Nadzoru Weterynaryjnego/Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz przed-stawi zamawiającemu Handlowy Dokument Identyfikacyjny - załącznik nr 5; b) Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Pań-stwowej Inspekcji Sanitarnej / Inspekcji Weterynaryjnej. c) Zaświadczenie z inspekcji sanitarnej o spełnieniu warunków koniecznych do transportu mięsa, zapewniających bezpieczeństwo żywności podczas transportu;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wzlp.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Zespół Lecznictwa Psychiatrycznego w Olsztynie 10-228 OLSZTYN, Aleja Wojska Polskiego 35.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.09.2014 godzina 09:00, miejsce: Wojewódzki Zespół Lecznictwa Psychiatrycznego w Olsztynie 10-228 OLSZTYN, Aleja Wojska Polskiego 35, sekretariat - pok. 39..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.