eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia w podziale na 6 części

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-08-20

Warszawa: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia w podziale na 6 części
Numer ogłoszenia: 277484 - 2014; data zamieszczenia: 20.08.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Agencja Rynku Rolnego , ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 6617272, faks 22 661 73 79.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Agencja płatnicza.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia w podziale na 6 części.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia w podziale na 6 części. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 2 do Istotnych Postanowień Umowy, stanowiących załącznik nr 7 do SIWZ.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 28.11.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w niniejszym postępowaniu.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli: 1. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 1 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych i tradycyjnych oraz zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych); 2. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 2 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych związanych z promocją produktów regionalnych i tradycyjnych, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych); 3. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 3 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu szkoleń z zakresu żywienia dzieci dla osób odpowiedzialnych za żywienie w szkołach, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych); 4. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 4 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych); 5. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 5 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów edukacyjno-kulinarnych dla dzieci, związanych z produkcją rolną lub przetwórstwem produktów rolno-spożywczych lub promujące tradycje kulinarne regionu, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych); 6. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 6 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu warsztatów lub pokazów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych). UWAGA: W przypadku podania wartości usług w walucie innej niż PLN, w celu oceny spełniania ww. warunku Zamawiający dokona przeliczenia wskazanej kwoty na PLN według średniego kursu Narodowego Banku Polskiego obowiązującego w dniu publikacji ogłoszenia o niniejszym zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli: w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 4 dysponuje gospodarstwem ekologicznym położonym na terenie województwa opolskiego oraz w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 5 dysponuje gospodarstwem edukacyjnym położonym na terenie województwa mazowieckiego.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli: 1. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 1 dysponuje przynajmniej jedną osobą, która: a. posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz, oraz b. posiada wiedzę z zakresu tematyki produktów regionalnych i tradycyjnych potwierdzoną zaświadczeniem o ukończeniu kursu z podmiotu prowadzącego szkolenia tego typu lub wcześniej realizowanymi umowami na przeprowadzenie wykładów o tej tematyce; 2. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 2 dysponuje przynajmniej jedną osobą, która: a. posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz, oraz b. posiada wiedzę z zakresu tematyki produktów regionalnych i tradycyjnych potwierdzoną zaświadczeniem o ukończeniu kursu z podmiotu prowadzącego szkolenia tego typu lub wcześniej realizowanymi umowami na przeprowadzenie wykładów o tej tematyce; 3. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 3 dysponuje przynajmniej jedną osobą, która: a. jest dietetykiem i posiada wykształcenie wyższe o kierunku żywieniowym, oraz b. posiada wiedzę z zakresu kuchni tradycyjnej potwierdzoną zaświadczeniem o ukończeniu kursu z podmiotu prowadzącego szkolenia tego typu lub wcześniej realizowaną-ymi umową-ami na przeprowadzenie wykładów o tej tematyce; 4. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 4 dysponuje przynajmniej jedną osobą, która a. posiada wykształcenie rolnicze lub biologiczne lub pedagogiczne, oraz b. posiada doświadczenie w prowadzeniu gospodarstwa ekologicznego; 5. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 5 dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada doświadczenie w prowadzeniu gospodarstwa edukacyjnego; 6. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 6 posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.arr.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Agencja Rynku Rolnego, ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.08.2014 godzina 12:00, miejsce: w siedzibie Agencji Rynku Rolnego w Warszawie, przy ul. Nowy Świat 6/12, w Kancelarii Ogólnej, hol główny, parter, wejście D/A.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych Smaki dzieciństwa dla uczniów klas o profilu gastronomicznym szkół rolniczych, organizowanych przez OT Lublin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie 4 warsztatów kulinarnych pt.: Smaki dzieciństwa dotyczących produktów regionalnych i tradycyjnych charakterystycznych dla Lubelszczyzny z uwzględnieniem zasad zdrowego żywienia. Celem warsztatów jest zapoznanie uczniów szkół rolniczych o profilu gastronomicznym ze sposobami oraz recepturami sporządzania potraw regionalnych i tradycyjnych. Dodatkowo zaprezentowanie niekonwencjonalnych sposobów ich podania i dekorowania.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych Warsztaty z mistrzem dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych, organizowanych przez OT Lublin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych pt. Warsztaty z mistrzem, dotyczących wykorzystania produktów regionalnych, tradycyjnych regionu lubelskiego w nowoczesnej kuchni. Celem warsztatów jest zapoznanie wybranych przez szkoły, wyróżniających się uczniów, przedstawicieli szkół gastronomicznych i rolniczych z klas o profilu gastronomicznym ze sposobami oraz recepturami sporządzania wybranych potraw regionalnych i tradycyjnych oraz nowoczesnej formy podania przy zachowaniu ich wyjątkowych właściwości.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przeprowadzenie szkoleń dla intendentów, szefów stołówek szkolnych i przedstawicieli firm cateringowych, organizowanych przez OT Lublin.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkoleń dla intendentów, szefów stołówek szkolnych i przedstawicieli firm cateringowych obsługujących szkoły pt.: Żywienie dziecka w szkole. Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z nowymi propozycjami dotyczącymi żywienia dziecka w szkole. Zaproponowanie innych rozwiązań w żywieniu, zastosowanie potraw kuchni regionalnej i tradycyjnej regionu lubelskiego oraz atrakcyjnego nazewnictwa dań. Przedstawienie możliwości wykorzystania produktów mniej lubianych przez dzieci w potrawach wartościowych zdrowotnie, jednocześnie atrakcyjnych dla dzieci. Przekazanie uczestnikom szkoleń materiałów informacyjnych oraz propozycji szkolnego menu na co najmniej 10 dni.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dla uczniów szkół rolniczych i gastronomicznych, organizowanych przez OT Opole.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Celem warsztatów jest zapoznanie uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych ze sposobami oraz recepturami sporządzania potraw regionalnych i tradycyjnych z produktów ekologicznych oraz propagowanie zdrowych nawyków żywieniowych. Podejmowane zagadnienia to: tradycyjne przetwórstwo, żywność regionalna, tradycyjna i ekologiczna oraz jej wytwarzanie i znakowanie.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów edukacyjno-kulinarnych dla przedszkolaków oraz uczniów szkół podstawowych, organizowanych przez OT Warszawa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów edukacyjno-kulinarnych dotyczących produktów rolno-spożywczych wytwarzanych w gospodarstwach rolnych, produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz tradycji kuchni mazowieckiej wybranego regionu. Celem warsztatów jest zapoznanie dzieci przedszkolnych i uczniów klasy 0-III z tradycjami kulinarnymi Mazowsza poprzez przekazanie informacji nt. sposobów, receptur i historii przygotowywania potraw regionalnych i tradycyjnych w danym rejonie województwa mazowieckiego oraz propagowanie zdrowych nawyków żywieniowych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów i pokazów kulinarnych dla uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym, organizowanych przez OT Wrocław.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych i pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych. Celem warsztatów jest zwrócenie uwagi uczniów i nauczycieli szkół o profilu rolniczym i gastronomicznym na metody produkcji produktów żywnościowych oraz wpływ tych metod, na jakość produktów oraz wykorzystanie ich w przyrządzaniu potraw. Uzupełnieniem warsztatów będzie przekazanie wiedzy o regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych produktach z terenu Dolnego Śląska.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.