Warszawa: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia w podziale na 6 części
Numer ogłoszenia: 277484 - 2014; data zamieszczenia: 20.08.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Agencja Rynku Rolnego , ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 6617272, faks 22 661 73 79.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Agencja płatnicza.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia w podziale na 6 części.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych oraz pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia w podziale na 6 części. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 2 do Istotnych Postanowień Umowy, stanowiących załącznik nr 7 do SIWZ.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 28.11.2014.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w niniejszym postępowaniu.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli: 1. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 1 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych i tradycyjnych oraz zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych); 2. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 2 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych związanych z promocją produktów regionalnych i tradycyjnych, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych); 3. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 3 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu szkoleń z zakresu żywienia dzieci dla osób odpowiedzialnych za żywienie w szkołach, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych); 4. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 4 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych); 5. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 5 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów edukacyjno-kulinarnych dla dzieci, związanych z produkcją rolną lub przetwórstwem produktów rolno-spożywczych lub promujące tradycje kulinarne regionu, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych); 6. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 6 w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu warsztatów lub pokazów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych). UWAGA: W przypadku podania wartości usług w walucie innej niż PLN, w celu oceny spełniania ww. warunku Zamawiający dokona przeliczenia wskazanej kwoty na PLN według średniego kursu Narodowego Banku Polskiego obowiązującego w dniu publikacji ogłoszenia o niniejszym zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli: w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 4 dysponuje gospodarstwem ekologicznym położonym na terenie województwa opolskiego oraz w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 5 dysponuje gospodarstwem edukacyjnym położonym na terenie województwa mazowieckiego.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli: 1. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 1 dysponuje przynajmniej jedną osobą, która: a. posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz, oraz b. posiada wiedzę z zakresu tematyki produktów regionalnych i tradycyjnych potwierdzoną zaświadczeniem o ukończeniu kursu z podmiotu prowadzącego szkolenia tego typu lub wcześniej realizowanymi umowami na przeprowadzenie wykładów o tej tematyce; 2. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 2 dysponuje przynajmniej jedną osobą, która: a. posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz, oraz b. posiada wiedzę z zakresu tematyki produktów regionalnych i tradycyjnych potwierdzoną zaświadczeniem o ukończeniu kursu z podmiotu prowadzącego szkolenia tego typu lub wcześniej realizowanymi umowami na przeprowadzenie wykładów o tej tematyce; 3. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 3 dysponuje przynajmniej jedną osobą, która: a. jest dietetykiem i posiada wykształcenie wyższe o kierunku żywieniowym, oraz b. posiada wiedzę z zakresu kuchni tradycyjnej potwierdzoną zaświadczeniem o ukończeniu kursu z podmiotu prowadzącego szkolenia tego typu lub wcześniej realizowaną-ymi umową-ami na przeprowadzenie wykładów o tej tematyce; 4. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 4 dysponuje przynajmniej jedną osobą, która a. posiada wykształcenie rolnicze lub biologiczne lub pedagogiczne, oraz b. posiada doświadczenie w prowadzeniu gospodarstwa ekologicznego; 5. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 5 dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada doświadczenie w prowadzeniu gospodarstwa edukacyjnego; 6. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 6 posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
- wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
- wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.arr.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Agencja Rynku Rolnego, ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.08.2014 godzina 12:00, miejsce: w siedzibie Agencji Rynku Rolnego w Warszawie, przy ul. Nowy Świat 6/12, w Kancelarii Ogólnej, hol główny, parter, wejście D/A.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych Smaki dzieciństwa dla uczniów klas o profilu gastronomicznym szkół rolniczych, organizowanych przez OT Lublin.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie 4 warsztatów kulinarnych pt.: Smaki dzieciństwa dotyczących produktów regionalnych i tradycyjnych charakterystycznych dla Lubelszczyzny z uwzględnieniem zasad zdrowego żywienia. Celem warsztatów jest zapoznanie uczniów szkół rolniczych o profilu gastronomicznym ze sposobami oraz recepturami sporządzania potraw regionalnych i tradycyjnych. Dodatkowo zaprezentowanie niekonwencjonalnych sposobów ich podania i dekorowania.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych Warsztaty z mistrzem dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych, organizowanych przez OT Lublin.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych pt. Warsztaty z mistrzem, dotyczących wykorzystania produktów regionalnych, tradycyjnych regionu lubelskiego w nowoczesnej kuchni. Celem warsztatów jest zapoznanie wybranych przez szkoły, wyróżniających się uczniów, przedstawicieli szkół gastronomicznych i rolniczych z klas o profilu gastronomicznym ze sposobami oraz recepturami sporządzania wybranych potraw regionalnych i tradycyjnych oraz nowoczesnej formy podania przy zachowaniu ich wyjątkowych właściwości.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przeprowadzenie szkoleń dla intendentów, szefów stołówek szkolnych i przedstawicieli firm cateringowych, organizowanych przez OT Lublin.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkoleń dla intendentów, szefów stołówek szkolnych i przedstawicieli firm cateringowych obsługujących szkoły pt.: Żywienie dziecka w szkole. Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z nowymi propozycjami dotyczącymi żywienia dziecka w szkole. Zaproponowanie innych rozwiązań w żywieniu, zastosowanie potraw kuchni regionalnej i tradycyjnej regionu lubelskiego oraz atrakcyjnego nazewnictwa dań. Przedstawienie możliwości wykorzystania produktów mniej lubianych przez dzieci w potrawach wartościowych zdrowotnie, jednocześnie atrakcyjnych dla dzieci. Przekazanie uczestnikom szkoleń materiałów informacyjnych oraz propozycji szkolnego menu na co najmniej 10 dni.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dla uczniów szkół rolniczych i gastronomicznych, organizowanych przez OT Opole.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia. Celem warsztatów jest zapoznanie uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych ze sposobami oraz recepturami sporządzania potraw regionalnych i tradycyjnych z produktów ekologicznych oraz propagowanie zdrowych nawyków żywieniowych. Podejmowane zagadnienia to: tradycyjne przetwórstwo, żywność regionalna, tradycyjna i ekologiczna oraz jej wytwarzanie i znakowanie.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów edukacyjno-kulinarnych dla przedszkolaków oraz uczniów szkół podstawowych, organizowanych przez OT Warszawa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów edukacyjno-kulinarnych dotyczących produktów rolno-spożywczych wytwarzanych w gospodarstwach rolnych, produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz tradycji kuchni mazowieckiej wybranego regionu. Celem warsztatów jest zapoznanie dzieci przedszkolnych i uczniów klasy 0-III z tradycjami kulinarnymi Mazowsza poprzez przekazanie informacji nt. sposobów, receptur i historii przygotowywania potraw regionalnych i tradycyjnych w danym rejonie województwa mazowieckiego oraz propagowanie zdrowych nawyków żywieniowych.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Przeprowadzenie warsztatów i pokazów kulinarnych dla uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym, organizowanych przez OT Wrocław.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie warsztatów kulinarnych i pokazów kulinarnych dotyczących produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych. Celem warsztatów jest zwrócenie uwagi uczniów i nauczycieli szkół o profilu rolniczym i gastronomicznym na metody produkcji produktów żywnościowych oraz wpływ tych metod, na jakość produktów oraz wykorzystanie ich w przyrządzaniu potraw. Uzupełnieniem warsztatów będzie przekazanie wiedzy o regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych produktach z terenu Dolnego Śląska.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- 344/2024 Usługi w zakresie sprzątania terenów zielonych przy budynkach ul. Walcownicza 2, Powojowa 2,Błękitna 32 w Warszawie, znajdujących się w zarządzaniu ZGN w Dzielnicy Wawer m.st. Warszawy.
- Dostęp online do systemu informacji prawnej
- Przeglądy techniczne i konserwacja sprzętu medycznego
- DZP.261.10.2024 Świadczenie usługi cateringowej na potrzeby Fundacji Rozwoju Systemu Edukacji.
- Wykonanie inwentaryzacji architektoniczno - budowlanej pomieszczeń oraz ich wyposażenia w siedmiu budynkach Urzędu m.st. Warszawy (space plany)
- Dostawa materiałów medycznych jednorazowych, w podziale na 5 (pięć) pakietów, w tym ustniki do spirometru, cewniki, pierścienie, papierki, strzykawki, igły, sztance, ostrza, igły medyczne
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zorganizowanie i przeprowadzenie 30 godz. grupowego kursu komputerowego podstawowego dla 10uczestników projektu pn."Moje kwalifikacje i umiejętności szansą na lepsze jutro"
- Zorganizowanie i przeprowadzenie indywidualnych zajęć wyrównawczych z przedmiotów szkolnych dla uczestników projektu pn. "Moje kwalifikacje i umiejętności szansą na lepsze jutro" z ŚWK OHP w Kielcach"
- Usługa przeprowadzenia kursów specjalistycznych prowadzących do zdobycia/podniesienia kwalifikacji/kompetencji zawodowych dla uczniów szkół branżowych i techników - w podziale na 12 zadań.
- Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia w zakresie: "Pracownik magazynu z obsługą wózka jezdniowego"
- Opracowanie koncepcji rozwoju Słupskiego Klastra Bioenergetycznego
- "Świadczenie usług wspierających dla wychowanków przebywających w pieczy zastępczej, usamodzielnianych wychowanków oraz rodziców zastępczych i kandydatów na rodziny zastępcze"
więcej: Usługi edukacji młodzieży »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.