eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rumia › Usługa przygotowania i wydania jednodaniowych gorących posiłków (drugie danie) lub przygotowania i dowiezienia jednodaniowych gorących posiłków (drugie danie) świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-10-08

Rumia: Usługa przygotowania i wydania jednodaniowych gorących posiłków (drugie danie) lub przygotowania i dowiezienia jednodaniowych gorących posiłków (drugie danie) świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi
Numer ogłoszenia: 267040 - 2015; data zamieszczenia: 08.10.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Rumi , ul. Ślusarska 2, 84-230 Rumia, woj. pomorskie, tel. 58 6710556, faks 58 6710556.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.mops.rumia.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa przygotowania i wydania jednodaniowych gorących posiłków (drugie danie) lub przygotowania i dowiezienia jednodaniowych gorących posiłków (drugie danie) świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i wydania jednodaniowego (drugie danie) gorącego posiłku lub przygotowania i dowiezienia jednodaniowego gorącego posiłku (drugie danie) świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi sklasyfikowana zgodnie z kodem CPV 55321000-6, 55521200-0, 55320000-9 W części A 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dowiezienia gorącego posiłku (drugie danie) świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi 1) Przy świadczeniu usługi przygotowania i dowiezienia gorącego posiłku mają zastosowanie: ustawa z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej (tj. Dz.U. 2015 poz. 163 z późn.zm.) oraz uchwała Nr 221 Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2013 r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania na lata 2014-2020 (M.P. z 2015 r. poz. 821) 2. Kod i nazwa wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): kod CPV: 55321000-6 nazwa: usługi przygotowania posiłków kod CPV: 55521200-0 nazwa: usługi dowożenia posiłków 3. Opis przedmiotu zamówienia 1) Przygotowanie i dowiezienie do miejsca zamieszkania podopiecznego jednodaniowych (drugie danie) gorących posiłków, różnorodnych, sporządzonych zgodnie z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Posiłek dostarczany w naczyniach jednorazowych. 2) Termin świadczenia usługi - od 01.01.2016 r. do 31.12.2016 r.: - przez 7 dni w tygodniu od poniedziałku do niedzieli, jak również w dni świąteczne i ustawowo wolne od pracy. 3) Szacunkowa liczba posiłków dziennie, o których mowa w części A, - średnio 70. Razem w okresie obowiązywania umowy szacunkowo - 20 000 posiłków. 4) Gwarantowany przez wykonawcę czas wydawania gorących posiłków: - od poniedziałku do niedzieli i święta i dni ustawowo wolne od pracy - w godz. 12.00 - 15.00 5) Miejsce dowiezienia posiłków - miejsce zamieszkania świadczeniobiorcy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej Rumi , na terenie miasta Rumi. 6) Posiłki przywożone będą świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej Rumi na podstawie list przygotowywanych przez Zamawiającego. 7) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków dobrej jakości, o rzetelnej wadze i wartości odżywczej zgodnej z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 8) Wykonawca gwarantuje niezmienność ceny netto jednego posiłku w okresie wykonywania usługi. 9) Wykonawca nie może powierzyć wykonania usługi innemu podmiotowi. 10) Wykonawca nie może wydawać osobie równowartości posiłku w gotówce. 11) Rozliczenie między Zamawiającym i Wykonawcą odbywać się będzie raz w miesiącu do 10 dnia następnego miesiąca, na podstawie liczby dowiezionych posiłków. 12) Płatność będzie dokonywana przelewem na konto Wykonawcy, w terminie 14 dni od daty przedłożenia zamawiającemu faktury/rachunku wystawionej poprawnie pod względem formalnym i rachunkowym na Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Rumi, 84-230 Rumia, ul. Ślusarska 2 NIP 958 097 71 98 wraz z załączonym zestawieniem imiennym obejmującym ilość posiłków.., kwotę należności za dowiezione posiłki dla danego Świadczeniobiorcy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi oraz kwotę należną do zapłaty przez Zamawiającego. 13) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli, jakości przywożonych potraw. 14) Stronom będzie przysługiwać dwumiesięczny okres wypowiedzenia umowy, który będzie upływał wraz z ostatnim dniem miesiąca. 15) Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo odstąpienia od płatności za usługi wykonane niezgodnie z umową, a w szczególności: a) zaniżanie jakości wydawanych posiłków, b) nieprzestrzeganie warunków sanitarnych i bhp. 16) W przypadku rażącego naruszenia przez Wykonawcę warunków umowy, a w szczególności w sytuacjach określonych pkt. 10 i 15, Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo do rozwiązania umowy bez zachowania okresu wypowiedzenia. Kryterium oceny: ceny (80%) + Łączna suma wszystkich przygotowanych i dowiezionych posiłków przez Wykonawcę w okresie 3 ostatnich lat przed upływem terminu składania ofert (20%) W części B 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i wydania gorącego posiłku (drugie danie) świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi . 1) Przy świadczeniu usługi przygotowania i wydania gorącego posiłku mają zastosowanie: ustawa z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej (tj. Dz.U. 2015 poz. 163 z późn.zm.) oraz uchwała Nr 221 Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2013 r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania na lata 2014-2020 (M.P. z 2015 r. poz. 821) 2. Kod i nazwa wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): kod CPV: 55321000-6 nazwa: usługi przygotowania posiłków kod CPV: 55320000-9 nazwa: usługi podawania posiłków 3. Opis przedmiotu zamówienia 1) Wykonawca przygotowuje jednodaniowe gorące (drugie danie) posiłki, różnorodne, sporządzone zgodnie z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 2) Termin świadczenia usługi - od 01.01.2016 r. do 31.12.2016 r.: - przez 7 dni w tygodniu od poniedziałku do niedzieli, jak również w dni świąteczne i ustawowo wolne od pracy. 3) Szacunkowa liczba wydawanych posiłków dziennie - średnio 90. Razem w okresie obowiązywania umowy szacunkowo- 25 000 posiłków. 4) Gwarantowany przez Wykonawcę czas wydawania gorących posiłków: - od poniedziałku do niedzieli i święta i dni ustawowo wolne od pracy - w godz. 12.00 - 14.00 5) Miejsce wydawania posiłków - lokal, którym dysponuje wykonawca na terenie miasta Rumi. Wykonawca powinien dysponować lokalem, w którym zamierza świadczyć usługę, na czas obejmujący co najmniej okres obowiązywania umowy. Minimalny standard lokalu: a) lokal spełniający warunki SANEPID konieczne do prowadzenia zbiorowego żywienia, b) lokal wyposażony w wc z umywalką dostępny bezpłatnie dla konsumentów - świadczeniobiorców Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej Rumi. 6) Posiłki wydawane będą świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej Rumi na podstawie list przygotowywanych przez Zamawiającego. 7) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków dobrej jakości, o rzetelnej wadze i wartości odżywczej zgodnej z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 8) Wykonawca gwarantuje niezmienność ceny netto jednego posiłku w okresie wykonywania usługi. 9) Wykonawca nie może powierzyć wykonania usługi innemu podmiotowi. 10) Wykonawca nie może wydawać osobie równowartości posiłku w gotówce. 11) Rozliczenie między Zamawiającym i Wykonawcą odbywać się będzie raz w miesiącu do 10 dnia następnego miesiąca, na podstawie liczby wydanych posiłków 12) Płatność będzie dokonywana przelewem na konto Wykonawcy, w terminie 14 dni od daty przedłożenia zamawiającemu faktury/rachunku wystawionej poprawnie pod względem formalnym i rachunkowym na Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Rumi, 84-230 Rumia, ul. Ślusarska 2 NIP 958 097 71 98 wraz z załączonym zestawieniem imiennym obejmującym ilość posiłków, kwotę należności za wydane posiłki dla danego Świadczeniobiorcy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi oraz kwotę należną do zapłaty przez Zamawiającego.. 13) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli jakości wydawanych potraw. 14) Stronom będzie przysługiwać dwumiesięczny okres wypowiedzenia umowy, który będzie upływał wraz z ostatnim dniem miesiąca. 15) Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo odstąpienia od płatności za usługi wykonane niezgodnie z umową, a w szczególności: a) zaniżanie jakości wydawanych posiłków, b) nieprzestrzeganie warunków sanitarnych i bhp. 16) W przypadku rażącego naruszenia przez Wykonawcę warunków umowy, a w szczególności sytuacji określonych w pkt.10 i 15, Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo do rozwiązania umowy bez zachowania okresu wypowiedzenia. Kryterium oceny: cena (80%) + Łączna suma wszystkich przygotowanych i wydanych posiłków przez Wykonawcę w okresie 3 ostatnich lat przed upływem terminu składania ofert (20%) Szacunkowa wielkość zamówienia wynosi 256.000,00 PLN Brutto. W tym posiłki 250.000,00 PLN Brutto, dowóz 6.000,00 PLN Brutto. W części A: 111.000,00 PLN Brutto. W części B 145.000,00 PLN Brutto.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0, 55.32.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia publicznego mogą się ubiegać wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki: spełniają warunki określone wart. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na postawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonali lub wykonują w okresie ostatnich 3 lat usługi, o których mowa odpowiednio w części A lub B SIWZ, poprzez przygotowanie i dowiezienie lub przygotowanie i wydanie co najmniej 5000 posiłków, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy niż 3 lata konieczne jest podanie wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączenie dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dysponowanie odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia. ) w odniesieniu do zamówienia część B - dysponują lokalem na terenie miasta Rumia, w którym zamierzają świadczyć usługę, na czas obejmujący co najmniej okres obowiązywania umowy. Lokal musi spełniać następujące warunki: a) lokal spełniający warunki SANEPID konieczne do prowadzenia zbiorowego żywienia, b) lokal wyposażony w WC z umywalką dostępny bezpłatnie dla konsumentów.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dysponują osobami, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług. Wykonawca powinien zamówienie realizować osobiście, a jeżeli zamierza polegać na wiedzy i doświadczeniu, potencjale technicznym, osobach zdolnych do wykonania zamówienia lub zdolnościach finansowych innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków to zobowiązany jest udowodnić Zamawiającemu, iż będzie dysponował zasobami niezbędnymi do realizacji zamówienia, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Znajdowania się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    III.6) INNE DOKUMENTY

    Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

    Wypełniony i podpisany formularz oferty według załącznika do SIWZ nr 1, na każdą część oddzielnie. 2. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu określonych w art. 22 ust. 1 zgodnie z załącznikiem nr 4 do SIWZ 3. Oświadczenie na podstawie art. 24 ustawy Pzp - zgodnie z załącznikiem nr 3 do SIWZ. 4. Wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług wraz z informacjami na temat ich wykształcenia, kwalifikacji zawodowych i doświadczenia niezbędnych dla wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami, sporządzony zgodnie ze wzorem stanowiącym załącznik nr 8 do SWIZ. 5. Wykaz bazy sprzętowej i lokalowej, która zostanie wykorzystana przy realizacji zamówienia wraz informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami. 6. Wykaz wykonanych lub wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat usług, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie, stosownie do zał nr 7 do SIWZ 7. Jeżeli Wykonawca wykazując spełnianie warunków, o których mowa wart. 22 ust. l ustawy Pzp, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, a podmioty te będą brały udział w realizacji części zamówienia Zamawiający wymaga od Wykonawcy przedstawienia w odniesieniu do tych podmiotów dokumentów wymienionych w dziale 13 pkt. 9 niniejszej specyfikacji. Kopie dokumentów dotyczących tych podmiotów powinny być potwierdzone za zgodność z oryginałem przez te podmioty. 8. W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawcy w okolicznościach, o których mowa wart. 24 ust. 1 i 2 ustawy Pzp, wykonawca powinien wraz z ofertą złożyć - w formie pisemnej - następujące oświadczenia i dokumenty: 1) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. l i 2 ustawy Pzp - załącznik nr 2 do SWIZ. 2) W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcja, spółki cywilne), należy dodatkowo spełnić następujące warunki: a) wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia (w tym spółka cywilna) muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu i zawarcia umowy. Stosowne pełnomocnictwo należy załączyć do oferty w formie oryginału lub kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem, b) pełnomocnictwo, o którym mowa powyżej musi precyzować zakres umocowania i wskazywać pełnomocnika. Musi też wyliczać wszystkich wykonawców, którzy wspólnie ubiegają się o zamówienie i każdy z nich musi podpisać się pod tym dokumentem, 9. Aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy; 10. W przypadku gdy Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa wyżej składa dokument lub dokumenty, wystawione zgodnie z prawem kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości; Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wskazanych powyżej, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed dniem składania ofert. 11. Dokumenty są składane w formie oryginału lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę. 12. Zamawiający może zażądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopi dokumentu, gdy złożona przez Wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawdziwości. 13. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez Wykonawcę. KAŻDY DOKUMENT POWINIEN BYĆ PODPISANY, A KSEROKOPIA POTWIERDZONA ZA ZGODNOSC Z ORYGINALEM PRZEZ WYKONAWCĘ UWAGA! Brak jakiegokolwiek z wyżej wymienionych dokumentów żądanych przez zamawiającego, spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania z mocy art. 24 ust. 2 pkt 3 z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3. ustawy Pzp.

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1 - Cena - 80
    • 2 - Łączna suma wszystkich przygotowanych i dowiezionych posiłków przez Wykonawcę w okresie 3 ostatnich lat przed upływem terminu składania ofert - 20

    IV.2.2)

      przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

    IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.rumia.pl
    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Rumi, ul. Ślusarska 2, 84-230 Rumia.

    IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.10.2015 godzina 09:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Rumi, ul. Ślusarska 2, 84-230 Rumia, pokój nr 10.

    IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dowiezienia gorącego posiłku (drugie danie) świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dowiezienia gorącego posiłku (drugie danie) świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi 1) Przy świadczeniu usługi przygotowania i dowiezienia gorącego posiłku mają zastosowanie: ustawa z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej (tj. Dz.U. 2015 poz. 163 z późn.zm.) oraz uchwała Nr 221 Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2013 r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania na lata 2014-2020 (M.P. z 2015 r. poz. 821) 2. Kod i nazwa wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): kod CPV: 55321000-6 nazwa: usługi przygotowania posiłków kod CPV: 55521200-0 nazwa: usługi dowożenia posiłków 3. Opis przedmiotu zamówienia 1) Przygotowanie i dowiezienie do miejsca zamieszkania podopiecznego jednodaniowych (drugie danie) gorących posiłków, różnorodnych, sporządzonych zgodnie z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Posiłek dostarczany w naczyniach jednorazowych. 2) Termin świadczenia usługi - od 01.01.2016 r. do 31.12.2016 r.: - przez 7 dni w tygodniu od poniedziałku do niedzieli, jak również w dni świąteczne i ustawowo wolne od pracy. 3) Szacunkowa liczba posiłków dziennie, o których mowa w części A, - średnio 70. Razem w okresie obowiązywania umowy szacunkowo - 20 000 posiłków. 4) Gwarantowany przez wykonawcę czas wydawania gorących posiłków: - od poniedziałku do niedzieli i święta i dni ustawowo wolne od pracy - w godz. 12.00 - 15.00 5) Miejsce dowiezienia posiłków - miejsce zamieszkania świadczeniobiorcy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej Rumi , na terenie miasta Rumi. 6) Posiłki przywożone będą świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej Rumi na podstawie list przygotowywanych przez Zamawiającego. 7) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków dobrej jakości, o rzetelnej wadze i wartości odżywczej zgodnej z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 8) Wykonawca gwarantuje niezmienność ceny netto jednego posiłku w okresie wykonywania usługi. 9) Wykonawca nie może powierzyć wykonania usługi innemu podmiotowi. 10) Wykonawca nie może wydawać osobie równowartości posiłku w gotówce. 11) Rozliczenie między Zamawiającym i Wykonawcą odbywać się będzie raz w miesiącu do 10 dnia następnego miesiąca, na podstawie liczby dowiezionych posiłków. 12) Płatność będzie dokonywana przelewem na konto Wykonawcy, w terminie 14 dni od daty przedłożenia zamawiającemu faktury/rachunku wystawionej poprawnie pod względem formalnym i rachunkowym na Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Rumi, 84-230 Rumia, ul. Ślusarska 2 NIP 958 097 71 98 wraz z załączonym zestawieniem imiennym obejmującym ilość posiłków.., kwotę należności za dowiezione posiłki dla danego Świadczeniobiorcy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi oraz kwotę należną do zapłaty przez Zamawiającego. 13) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli, jakości przywożonych potraw. 14) Stronom będzie przysługiwać dwumiesięczny okres wypowiedzenia umowy, który będzie upływał wraz z ostatnim dniem miesiąca. 15) Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo odstąpienia od płatności za usługi wykonane niezgodnie z umową, a w szczególności: a) zaniżanie jakości wydawanych posiłków, b) nieprzestrzeganie warunków sanitarnych i bhp. 16) W przypadku rażącego naruszenia przez Wykonawcę warunków umowy, a w szczególności w sytuacjach określonych pkt. 10 i 15, Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo do rozwiązania umowy bez zachowania okresu wypowiedzenia. Kryterium oceny: ceny (80%) + Łączna suma wszystkich przygotowanych i dowiezionych posiłków przez Wykonawcę w okresie 3 ostatnich lat przed upływem terminu składania ofert (20%) Szacunkowa wielkość zamówienia 111.000,oo PLN Brutto.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

      • 1. Cena - 80
      • 2. Łączna suma wszystkich przygotowanych i dowiezionych posiłków przez Wykonawcę w okresie 3 ostatnich lat przed upływem terminu składania ofert - 20

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i wydania gorącego posiłku (drugie danie) świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Przy świadczeniu usługi przygotowania i wydania gorącego posiłku mają zastosowanie: ustawa z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej (tj. Dz.U. 2015 poz. 163 z późn.zm.) oraz uchwała Nr 221 Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2013 r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania na lata 2014-2020 (M.P. z 2015 r. poz. 821) 2. Kod i nazwa wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): kod CPV: 55321000-6 nazwa: usługi przygotowania posiłków kod CPV: 55320000-9 nazwa: usługi podawania posiłków 3. Opis przedmiotu zamówienia 1) Wykonawca przygotowuje jednodaniowe gorące (drugie danie) posiłki, różnorodne, sporządzone zgodnie z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 2) Termin świadczenia usługi - od 01.01.2016 r. do 31.12.2016 r.: - przez 7 dni w tygodniu od poniedziałku do niedzieli, jak również w dni świąteczne i ustawowo wolne od pracy. 3) Szacunkowa liczba wydawanych posiłków dziennie - średnio 90. Razem w okresie obowiązywania umowy szacunkowo- 25 000 posiłków. 4) Gwarantowany przez Wykonawcę czas wydawania gorących posiłków: - od poniedziałku do niedzieli i święta i dni ustawowo wolne od pracy - w godz. 12.00 - 14.00 5) Miejsce wydawania posiłków - lokal, którym dysponuje wykonawca na terenie miasta Rumi. Wykonawca powinien dysponować lokalem, w którym zamierza świadczyć usługę, na czas obejmujący co najmniej okres obowiązywania umowy. Minimalny standard lokalu: a) lokal spełniający warunki SANEPID konieczne do prowadzenia zbiorowego żywienia, b) lokal wyposażony w wc z umywalką dostępny bezpłatnie dla konsumentów - świadczeniobiorców Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej Rumi. 6) Posiłki wydawane będą świadczeniobiorcom Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej Rumi na podstawie list przygotowywanych przez Zamawiającego. 7) Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków dobrej jakości, o rzetelnej wadze i wartości odżywczej zgodnej z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. 8) Wykonawca gwarantuje niezmienność ceny netto jednego posiłku w okresie wykonywania usługi. 9) Wykonawca nie może powierzyć wykonania usługi innemu podmiotowi. 10) Wykonawca nie może wydawać osobie równowartości posiłku w gotówce. 11) Rozliczenie między Zamawiającym i Wykonawcą odbywać się będzie raz w miesiącu do 10 dnia następnego miesiąca, na podstawie liczby wydanych posiłków 12) Płatność będzie dokonywana przelewem na konto Wykonawcy, w terminie 14 dni od daty przedłożenia zamawiającemu faktury/rachunku wystawionej poprawnie pod względem formalnym i rachunkowym na Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Rumi, 84-230 Rumia, ul. Ślusarska 2 NIP 958 097 71 98 wraz z załączonym zestawieniem imiennym obejmującym ilość posiłków, kwotę należności za wydane posiłki dla danego Świadczeniobiorcy Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Rumi oraz kwotę należną do zapłaty przez Zamawiającego.. 13) Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli jakości wydawanych potraw. 14) Stronom będzie przysługiwać dwumiesięczny okres wypowiedzenia umowy, który będzie upływał wraz z ostatnim dniem miesiąca. 15) Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo odstąpienia od płatności za usługi wykonane niezgodnie z umową, a w szczególności: a) zaniżanie jakości wydawanych posiłków, b) nieprzestrzeganie warunków sanitarnych i bhp. 16) W przypadku rażącego naruszenia przez Wykonawcę warunków umowy, a w szczególności sytuacji określonych w pkt.10 i 15, Zamawiającemu będzie przysługiwać prawo do rozwiązania umowy bez zachowania okresu wypowiedzenia. Kryterium oceny: cena (80%) + Łączna suma wszystkich przygotowanych i wydanych posiłków przez Wykonawcę w okresie 3 ostatnich lat przed upływem terminu składania ofert (20%) Szacunkowa wielkość zamówienia 145.000,00 PLN Brutto.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.32.00.00-9.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
    • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

      • 1. Cena - 80
      • 2. Łączna suma wszystkich przygotowanych i dowiezionych posiłków przez Wykonawcę w okresie 3 ostatnich lat przed upływem terminu składania ofert - 20

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.