eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wałbrzych › Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów, w ramach projektu Modernizacja Kształcenia Zawodowego na Dolnym Śląsku II Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach. Działanie 9.2 - Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki, w podziale na 4 części.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-12-17

Wałbrzych: Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów, w ramach projektu Modernizacja Kształcenia Zawodowego na Dolnym Śląsku II Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach. Działanie 9.2 - Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki, w podziale na 4 części.
Numer ogłoszenia: 260597 - 2014; data zamieszczenia: 17.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dolnośląskie Centrum Informacji Zawodowej i Doskonalenia Nauczycieli w Wałbrzychu , ul. Rynek 6, 58-300 Wałbrzych, woj. dolnośląskie, tel. 74 843 42 47, faks 074 8434247.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.ciz.walbrzych.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.bip.ciz.walbrzych.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów, w ramach projektu Modernizacja Kształcenia Zawodowego na Dolnym Śląsku II Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach. Działanie 9.2 - Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki, w podziale na 4 części..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów w ramach realizacji projektu Modernizacja kształcenia zawodowego na Dolnym Śląsku II w podziale na 4 części: Cz.1 Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów w dniu 13 stycznia 2015r. we Wrocławiu w siedzibie Wrocławskiego Centrum Kongresowego, przy ul. Wystawowej 1 (Hala Stulecia); Cz.2 Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów w dniu 14 stycznia 2015r. w Legnicy, w Centrum Wystawienniczo - Konferencyjnym Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Witelona, przy ul. Sejmowa 5A, Budynek E; Cz.3 Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów w dniu 15 stycznia 2015r. w Wałbrzychu, w Hali Widowiskowo - Sportowej w Centrum AQUA - ZDRÓJ, przy ul. Ratuszowej 6; Cz.4 Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów w dniu 16 stycznia 2015r. w Jeleniej Górze, w siedzibie Karkonoskiej Państwowej Szkoły Wyższej, przy ul. Lwóweckiej 18, Budynek nr 1 - Rektorat (aula). Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany pierwotnej liczby uczestników targów, jednak nie więcej niż do 10% początkowej liczby uczestników. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Zamawiający przewiduje zlecenie realizacji wykonania usług uzupełniających. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. Zgodnie z zał. nr 6 do SIWZ tj. wzorem umowy, usługa cateringowa będzie polegać na wykonaniu 3 zadań w każdej z 4 części: Zadanie 1: serwis kawowy ciągły, serwowany w godzinach 9.00 - 15.00 na który składać się będzie: kawa świeżo parzona, herbata ekspresowa w różnych wariantach smakowych do wyboru (co najmniej 2 rodzaje) pakowana w oddzielnych torebkach parzona wrzątkiem, cukier, cytryna w plastrach, mleczko do kawy 10% tłuszczu - minimum 10 gram/1 osobę, woda mineralna gazowana, niegazowana (butelki 0,3 l.) sok 100% podawany w szklanych dzbankach, co najmniej 200 ml/os., co najmniej 3 rodzaje ciastek kruchych (z czekoladą, z orzechami, z bakaliami) - min. 5 sztuk na 1 osobę, Serwis kawowy powinien być przygotowany w postaci stołu szwedzkiego (uzupełnianego w miarę potrzeb, bez użycia naczyń jednorazowych). Wykonawca zobowiązany jest do udekorowania stołu m.in.: obrusy jednolitego koloru umiejętnie upięte od strony reprezentacyjnej, zasłaniające nogi stołu, (wyklucza się obrusy jednorazowe), kompozycja dopasowana do wnętrza, możliwość wykorzystania dekoracji z kwiatów i serwetek. Zadanie 2: zestaw dla wystawcy dostarczony do godz. 10.30, w skład których wchodzą: kanapka z masłem (bułka wieloziarnista duża, co najmniej 80 gr) z min. 3 składnikami (wędlina, ser, warzywa, inne - jajko, łosoś, pasta), batonik typu andrut oblany czekoladą o gramaturze nie mniejszej niż 39 g., owoc (np. jabłko, banan), sok/napój o poj. co najmniej 0,33 l. , serwetka. Każdy zestaw powinien być oddzielnie zapakowany (pudełko/estetyczna torebka). Zadanie 3: poczęstunek w formie stołu szwedzkiego, serwowany o godz. 10.00, na który składać się będzie: kawa świeżo parzona - minimum 200 ml/1 osobę, mleczko do kawy 10% tłuszczu - minimum 10 gram/1 osobę, cukier w jednorazowych torebkach, herbata ekspresowa w różnych wariantach smakowych do wyboru (co najmniej 2 rodzaje) pakowana w oddzielnych torebkach parzona wrzątkiem, cytryna, co najmniej trzech rodzajów tartinek - z co najmniej trzema składnikami każda (np. pasta jajeczna, łosoś, wędliny) w ilości co najmniej po trzy sztuki na osobę - łączna gramatura trzech tartinek winna wynieść co najmniej 150 gram/1 osobę, ciasto domowe co najmniej dwa rodzaje (typu: orzechowiec, szarlotka, sernik) - minimum 200 gram/1 osobę, 2 rodzaje soków 100 % co najmniej - 200 ml/1 osobę woda gazowana i niegazowana w butelkach - 0,25 l/1 osobę Poczęstunek w formie stołu szwedzkiego z zapewnieniem filiżanek, talerzyków, szklaneczek do zimnych napojów, łyżeczek i serwetek (nie dopuszcza się stosowania plastikowych sztućców i naczyń), woda gazowana i niegazowana w butelkach, soki serwowane w szklanych dzbankach. Wykonawca zobowiązany jest do udekorowania stołu m.in.: obrusy jednolitego koloru umiejętnie upięte od strony reprezentacyjnej, zasłaniające nogi stołu, (wyklucza się obrusy jednorazowe), kompozycja dopasowana do wnętrza, możliwość wykorzystania dekoracji z kwiatów i serwetek..

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • W okresie 3 lat od udzielenia zamówienia podstawowego, dotychczasowemu wykonawcy usług zamówień uzupełniających, stanowiących nie więcej niż 50 % wartości zamówienia podstawowego i polegających na powtórzeniu tego samego rodzaju zamówień.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie żąda się wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie niniejszego zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Prawo Zamówień Publicznych oraz wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy, tj. warunki dotyczące: posiadania wiedzy i doświadczenia - tj. Wykonawcy, którzy w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia ich działalności jest krótszy - w tym okresie - zrealizowali, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonują minimum 2 usługi cateringowe, oraz potwierdzą, że zadania te zostały wykonane należycie.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Żywność ekologiczna - 10

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza ewentualną zmianę następujących postanowień umownych: Termin realizacji umowy - w przypadku zmiany terminów targi z przyczyn niezależnych od Zamawiającego - nowy termin realizacji zamówienia nie może przypadać w okresie dłuższym niż 14 dni od pierwotnego terminu realizacji umowy. W przypadku, gdy nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy. Zmianę liczby uczestników targów określonej w rozdziale I.5 SIWZ, nie więcej niż o 10% w stosunku do pierwotnej liczby.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.ciz.walbrzych.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Dolnośląskie Centrum Informacji Zawodowej i Doskonalenia Nauczycieli w Wałbrzychu siedziba: Rynek 6, 58 - 300 WAŁBRZYCH.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.12.2014 godzina 12:00, miejsce: Dolnośląskie Centrum Informacji Zawodowej i Doskonalenia Nauczycieli w Wałbrzychu siedziba: Rynek 6, 58 - 300 WAŁBRZYCH.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: W ramach projektu Modernizacja Kształcenia Zawodowego na Dolnym Śląsku II Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach. Działanie 9.2 - Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów w dniu 13 stycznia 2015r. we Wrocławiu w siedzibie Wrocławskiego Centrum Kongresowego, przy ul. Wystawowej 1 (Hala Stulecia);.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów w dniu 13 stycznia 2015r. we Wrocławiu w siedzibie Wrocławskiego Centrum Kongresowego, przy ul. Wystawowej 1 (Hala Stulecia);.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 13.01.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Żywność ekologiczna - 10

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów w dniu 14 stycznia 2015r. w Legnicy, w Centrum Wystawienniczo - Konferencyjnym Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Witelona, przy ul. Sejmowa 5A, Budynek E;.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów w dniu 14 stycznia 2015r. w Legnicy, w Centrum Wystawienniczo - Konferencyjnym Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej im. Witelona, przy ul. Sejmowa 5A, Budynek E;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 14.01.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Żywność ekologiczna` - 10

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów w dniu 15 stycznia 2015r. w Wałbrzychu, w Hali Widowiskowo - Sportowej w Centrum AQUA - ZDRÓJ, przy ul. Ratuszowej 6;.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów w dniu 15 stycznia 2015r. w Wałbrzychu, w Hali Widowiskowo - Sportowej w Centrum AQUA - ZDRÓJ, przy ul. Ratuszowej 6;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.01.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Żywność ekologiczna - 10

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów w dniu 16 stycznia 2015r. w Jeleniej Górze, w siedzibie Karkonoskiej Państwowej Szkoły Wyższej, przy ul. Lwóweckiej 18, Budynek nr 1 - Rektorat (aula)..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Usługa cateringowa na targach pracy i zawodów w dniu 16 stycznia 2015r. w Jeleniej Górze, w siedzibie Karkonoskiej Państwowej Szkoły Wyższej, przy ul. Lwóweckiej 18, Budynek nr 1 - Rektorat (aula)..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00-6, 55.52.12.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 16.01.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 90
    • 2. Żywność ekologiczna - 10

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.