Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-12-12
Sosnowiec: Świadczenie usługi żywieniowej w zakresie całodziennego wyżywienia uczniów Niepublicznego Liceum Ogólnokształcącego Szkoły Mistrzostwa Sportowego Polskiego Związku Hokeja na Lodzie
Numer ogłoszenia: 258039 - 2014; data zamieszczenia: 12.12.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Niepubliczne Liceum Ogólnokształcące Szkoła Mistrzostwa Sportowego Polskiego Związku Hokeja na Lodzie , ul. 3 Maja 41, 41-200 Sosnowiec, woj. śląskie, tel. 0-32 2695528, faks 0-32 2695528.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła Niepubliczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi żywieniowej w zakresie całodziennego wyżywienia uczniów Niepublicznego Liceum Ogólnokształcącego Szkoły Mistrzostwa Sportowego Polskiego Związku Hokeja na Lodzie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest świadczenie usługi żywieniowej uczniów Niepublicznego Liceum Ogólnokształcącego Szkoły Mistrzostwa Sportowego Polskiego Związku Hokeja na Lodzie mieszczącego się przy ul. 3 Maja 41 w Sosnowcu. Punkt gastronomiczny nie może się znajdować w dalszej odległości niż 500 m od budynku szkoły i powinien mieć możliwość wydzielenia miejsc spożywania posiłków dla uczniów. W ramach stawki żywieniowej należy zapewnić cztery posiłki dziennie, tj. śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację, przez cały tydzień, tj. od poniedziałku do niedzieli. Godziny wydawania posiłków (dla wszystkich uczniów lub w podziale na 2 grupy): śniadanie: pomiędzy 06:30 a 09:00, obiad i podwieczorek: pomiędzy 12:00 a 14:30, kolacja: pomiędzy 18:30 a 22:00. Szczegółowe godziny spożywania posiłków doprecyzowane zostaną po podpisaniu umowy z Wykonawcą. W wyjątkowych sytuacjach (udział uczniów w zawodach, mistrzostwach, turniejach itp.) może się zdarzyć, iż godziny śniadań i kolacji ulegną zmianie (pora wcześniejsza lub późniejsza od zaplanowanej). O dokładnych godzinach posiłków Zamawiający powiadomi wówczas Wykonawcę z minimum jednodniowym wyprzedzeniem. Posiłki winny być wysokokaloryczne i mieścić się w przedziale 4600 kcal-5400 kcal dziennie. Obiad musi składać się z dwóch dań i przynajmniej 4 razy w tygodniu winien to być posiłek mięsny. Minimum 50 % dziennej stawki musi stanowić tzw. wsad do kotła. Posiłki należy przygotowywać z półproduktów i produktów przygotowywanych w miejscu spożycia. Wyklucza się przygotowywanie posiłków z gotowych potraw konserwowych oraz podawanie posiłków prowadzonych tak zwaną metodą cateringową. Posiłki winny być różnorodne, wyklucza się powtarzalność posiłków, np. ten sam zestaw obiadowy częściej niż 2 razy w tygodniu. Zamawiający będzie zatwierdzał propozycje jadłospisu tygodniowego oraz weryfikował go z wydawanymi posiłkami pod względem zgodności oraz pod względem ilościowym. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zindywidualizowania diety uczniów z zaleceniami medycznymi. Ponadto Zamawiający będzie kontrolował posiłki pod kątem jakości, gramatury oraz kaloryczności. Wykonawca zapewnia na własny koszt: wykonanie, przechowywanie gorących posiłków do czasu ich wydania, porcjowanie i wydawanie posiłków oraz sprzątanie miejsca konsumpcji posiłków. Punkt gastronomiczny musi spełniać wymogi sanitarne dotyczące bezpieczeństwa zdrowotnego oraz wszelkie wymogi zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 02.01.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w zakresie spełniania tego warunku. Wykonawca potwierdza spełnianie warunku poprzez złożenie oświadczenia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 95
- 2 - Odległość punktu gastronomicznego od szkoły - 5
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zmiana strony umowy - Wykonawcy w sytuacji następstwa prawnego wynikającego z odrębnych przepisów, zmiana terminu wykonania zamówienia, jeżeli dochowanie terminu określonego w umowie jest niemożliwe z uwagi na siłę wyższą lub inne okoliczności niezależne od Wykonawcy lub których Wykonawca przy zachowaniu należytej staranności nie był w stanie uniknąć lub przewidzieć, jak również inne przeszkody lub utrudnienia spowodowane przez osoby trzecie, zawieszenie przez Zamawiającego wykonania zamówienia, zmiana wynagrodzenia brutto, w przypadku zmiany przepisów obowiązujących dot. podatku VAT, zmiana podwykonawcy i/lub części wykonywanego przez niego zakresu zlecenia, bądź wprowadzenie nowego podwykonawcy, 5) zmiany osób wymienionych w § 7 Umowy, 6) zaistnienia okoliczności leżących po stronie Zamawiającego, w szczególności spowodowanych sytuacją finansową, zdolnościami płatniczymi lub warunkami organizacyjnymi lub okolicznościami, które nie były możliwe do przewidzenia w chwili zawarcia umowy, Zmianie ulec może również liczba uczniów korzystających z całodziennego wyżywienia, a co za tym idzie - ilość dziennych posiłków. W takiej sytuacji Zamawiający zobowiązany jest do zgłoszenia tego faktu Wykonawcy z minimum jednodniowym wyprzedzeniem (za wyjątkiem sytuacji niemożliwych wcześniej do przewidzenia, takich jak: nagła choroba, wypadek, itp., wówczas fakt taki zostaje zgłoszony niezwłocznie po pozyskaniu informacji o zdarzeniu). Zamawiający zastrzega sobie również prawo do ograniczenia zakresu usług objętych umową w przypadku zmian organizacyjnych w strukturze Zamawiającego. Dokonanie zmiany umowy w zakresie określonym wyżej wymaga uprzedniego złożenia na piśmie propozycji Wykonawcy wykazującej zasadność wprowadzenia zmian i zgody Zamawiającego na jej dokonanie lub przedłożenia propozycji zmiany przez Zamawiającego.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.smspzhl.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba Szkoły przy ul. 3 Maja 41, Sosnowiec
sekretariat szkoły - pokój nr 1.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.12.2014 godzina 10:00, miejsce: Siedziba Szkoły przy ul. 3 Maja 41, Sosnowiec sekretariat szkoły - pokój nr 1.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z SOSNOWCA
- Usługi hotelowe - Mistrzostwa Ratownictwa Medycznego II
- Zakup wraz z dostawą worków na odpady dla Miejskiego Zakładu Usług Komunalnych
- Zakup wraz z dostawą roślin i drzew na potrzeby Miejskiego Zakładu Usług Komunalnych w Sosnowcu.
- "Zakup urządzeń pomiarowych wraz z montażem w budynkach zlokalizowanych na osiedlu Juliusz w Sosnowcu, będącym w zarządzie Miejskiego Zakładu Zasobów Lokalowych".
- BUDOWA BUDYNKU MIESZKALNEGO WIELORODZINNEGO ZLOKALIZOWANEGO W SZCZEKOCINACH-PRZY UL. POLNEJ
- Dostaw mebli do gabinetów lekarskich, pomieszczeń biurowych.
więcej: przetargi w Sosnowcu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług gastronomicznych oraz cateringowych na terenie Ośrodka w Rucianem - Nidzie wraz z prawem opcji
- Usługi hotelarskie i gastronomiczne wraz z wynajęciem sal konferencyjnych na potrzeby organizacji konferencji dla Wydziału Transportu Politechniki Warszawskiej
- Świadczenie usług cateringowych w ramach projektu "Zawodowa Małopolska"
- Organizacja wycieczek dla uczniów szkół podstawowych w ramach projektu "Włączamy kształcenie w Gminie Wyryki"
- Przygotowanie posiłków dla Niepublicznego Przedszkola "Wesołe Sówki" w Legionowie
- Usługi hotelowe - Mistrzostwa Ratownictwa Medycznego II
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.