eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowy Sącz › Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych w okresie 12 miesięcy do Zakładu Karnego w Nowym Sączu, ul. Pijarska 1.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-07-30

Nowy Sącz: Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych w okresie 12 miesięcy do Zakładu Karnego w Nowym Sączu, ul. Pijarska 1.
Numer ogłoszenia: 254758 - 2014; data zamieszczenia: 30.07.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Pijarska 1, 33-300 Nowy Sącz, woj. małopolskie, tel. 018 4485600, faks 018 4485609.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Służba Więzienna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych w okresie 12 miesięcy do Zakładu Karnego w Nowym Sączu, ul. Pijarska 1..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mleczarskich i tłuszczy roślinnych. Zamawiający dopuszcza złożenie ofert częściowych: Część I - tłuszcze roślinne 1. Margaryna do smarowania pieczywa, pakowana jednostkowo w kubki 500g. Łączna ilość dostaw - 5 700 kg. CPV - 15431100-9 - Margaryna 2. Olej roślinny uniwersalny, spożywczy w opakowaniach jednostkowych do 5l. Łączna ilość dostaw - 1 000 l. CPV - 15411100-3 - Olej roślinny Część II - produkty mleczarskie: - 600 kg masło ekstra (CPV 15530000-2), w opakowaniach jednostkowych do 250 g - 860 kg mleko w proszku odtłuszczone granulowane (CPV 15511700-0) - 2 800 kg serek homogenizowany w jednolitych opakowaniach jednostkowych o gramaturze do 150g (CPV 15543000-6) - 920 kg ser topiony (CPV 15543000-6), w opakowaniach jednostkowych do 100g - 2 700 kg twaróg półtłusty pakowany próżniowo w jednolitych opakowaniach jednostkowych do 250g (CPV 15542100-0) - 300 kg śmietany 18% (CPV 15512000-0), w opakowaniach jednostkowych do 400g.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00-9, 15.41.11.00-3, 15.53.00.00-2, 15.51.17.00-0, 15.54.30.00-6, 15.54.21.00-0, 15.51.20.00-0.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie tych warunków na podstawie treści złożonych wraz z formularzem oferty dokumentów, wyszczególnionych w rozdziale 6 specyfikacji. Niespełnienie chociażby jednego z ww warunków skutkować będzie odrzuceniem oferty.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie tych warunków na podstawie treści złożonych wraz z formularzem oferty dokumentów, wyszczególnionych w rozdziale 6 specyfikacji. Niespełnienie chociażby jednego z ww warunków skutkować będzie odrzuceniem oferty.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie tych warunków na podstawie treści złożonych wraz z formularzem oferty dokumentów, wyszczególnionych w rozdziale 6 specyfikacji. Niespełnienie chociażby jednego z ww warunków skutkować będzie odrzuceniem oferty.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie tych warunków na podstawie treści złożonych wraz z formularzem oferty dokumentów, wyszczególnionych w rozdziale 6 specyfikacji. Niespełnienie chociażby jednego z ww warunków skutkować będzie odrzuceniem oferty.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający oceni spełnienie tych warunków na podstawie treści złożonych wraz z formularzem oferty dokumentów, wyszczególnionych w rozdziale 6 specyfikacji. Niespełnienie chociażby jednego z ww warunków skutkować będzie odrzuceniem oferty.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty Wykonawcy. Warunkiem takiej zmiany jest zaistnienie okoliczności, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Nowym Sączu, ul. Pijarska 1.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.08.2014 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Nowym Sączu, ul. Pijarska 1.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Tłuszcze roślinne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Margaryna do smarowania pieczywa, pakowana jednostkowo w kubki 500g. Łączna ilość dostaw - 5 700 kg. CPV - 15431100-9 - Margaryna 2. Olej roślinny uniwersalny, spożywczy w opakowaniach jednostkowych do 5l. Łączna ilość dostaw - 1 000 l. CPV - 15411100-3 - Olej roślinny.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00-9, 15.41.11.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty mleczarskie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: - 600 kg masło ekstra (CPV 15530000-2), w opakowaniach jednostkowych do 250 g - 860 kg mleko w proszku odtłuszczone granulowane (CPV 15511700-0) - 2 800 kg serek homogenizowany w jednolitych opakowaniach jednostkowych o gramaturze do 150g (CPV 15543000-6) - 920 kg ser topiony (CPV 15543000-6), w opakowaniach jednostkowych do 100g - 2 700 kg twaróg półtłusty pakowany próżniowo w jednolitych opakowaniach jednostkowych do 250g (CPV 15542100-0) - 300 kg śmietany 18% (CPV 15512000-0), w opakowaniach jednostkowych do 400g.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.53.00.00-2, 15.51.17.00-0, 15.54.30.00-6, 15.54.21.00-0, 15.51.20.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 30.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.