eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Sitno › Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolu w 2015 roku w Gminie Sitno

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-11-21

Sitno: Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolu w 2015 roku w Gminie Sitno
Numer ogłoszenia: 242213 - 2014; data zamieszczenia: 21.11.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej , Sitno 73, 22-424 Sitno, woj. lubelskie, tel. 84 611 26 02, faks 84 611 26 02.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie dzieci w szkołach i przedszkolu w 2015 roku w Gminie Sitno.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w Gminie Sitno uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów oraz dzieci uczęszczających do Przedszkola w Jarosławcu. Wykaz szkół i przedszkola, do których uczęszczają dzieci objęte dożywianiem: 1. Szkoła Podstawowa w Cześnikach, Cześniki 125, 22-424 Sitno,2. Szkoła Podstawowa w Kornelówce, Kornelówka 41, 22-424 Sitno,3. Szkoła Podstawowa w Kolonia Sitno, Kolonia Sitno 51,22-424 Sitno,4.Szkoła Podstawowa w Horyszowie Polskim, Horyszów Polski 85, 22-424 Sitno,5.Szkoła Podstawowa w Sitnie, Sitno 53a, 22-424 Sitno,6.Szkoła Podstawowa w Jarosławcu, Jarosławiec 190, 22-424 Sitno,7. Gimnazjum w Jarosławcu, Jarosławiec 190, 22-424 Sitno,8.Gimnazjum w Sitnie, Sitno 53a, 22-424 Sitno,9.Przedszkole w Jarosławcu, Jarosławiec 190, 22-424 Sitno.Zamówienie podzielone jest na dwa zadania: Zadanie nr 1: Dożywianie dzieci w szkołach w 2015 roku w Gminie Sitno. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów w Gminie Sitno polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków obiadowych.Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02.01.2015 r. do 31.12.2015 r., z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 185 dzieci - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb.Dzienna ilość posiłków to 185 szt, w następujących szkołach:Szkoła Podstawowa w Cześnikach- ok. 14 porcji,Szkoła Podstawowa w Kornelówce- ok. 26 porcji, Szkoła Podstawowa w Kolonia Sitno - ok. 24 porcji,Szkoła Podstawowa w Horyszowie Polskim- ok. 16 porcji,Szkoła Podstawowa w Jarosławcu - ok. 32 porcji,Szkoła Podstawowa w Sitnie-ok.30porcji,Gimnazjum w Jarosławcu- ok. 17 porcji,Gimnazjum w Sitnie- ok. 26 porcji.Łącznie - 185 porcji. Szacunkowa liczba posiłków dla Szkół w ciągu miesiąca 185 szt. - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych osób w zależności od potrzeb. Zadanie nr 2: Dożywianie dzieci w przedszkolu w 2015 roku. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w Przedszkolu w Jarosławcu polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków obiadowych (zupa z drugim daniem) oraz produktów spożywczych do przygotowania śniadań i podwieczorków. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie od 02.01.2015 r. do 31.12.2015 r., z uwzględnieniem przerw (przerwa wakacyjna w miesiącu lipcu, sierpniu, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 13 dzieci - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków - 13 porcji, (w tym: 13 śniadań, 13 obiadów i 13 podwieczorków)..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Aktualny odpis właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6-miesięcy przed terminem składania ofert.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykaz usług z ostatnich trzech lat potwierdzający prowadzenie tego typu zadania od zleceniodawców (minimum dwa). Dysponowanie, co najmniej jedną osobą posiadającą kwalifikacje do przygotowywania posiłków w żywieniu zbiorowym.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dokument potwierdzający fakt, że Oferent posiada samochód odpowiadający warunkom sanitarnym do transportu posiłków wydany przez Państwową Stację Sanitarno-Epidemiologiczną.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Dokument stwierdzający, że osoby, które będą wykonywać zamówienie posiadają odpowiednie kwalifikacje zawodowe, doświadczenie i wykształcenie niezbędne do wykonania zamówienia. Dysponowanie co najmniej jedną osobą posiadającą kwalifikacje do przygotowywania posiłków w żywieniu zbiorowym.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie oferenta, że znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sitno.bip.net.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sitnie, Sitno 73/18, 22-424 Sitno.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.12.2014 godzina 10:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Sitnie, Sitno 73, pokój nr 18..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dożywianie dzieci w szkołach w 2015 roku w Gminie Sitno..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dożywianie dzieci w szkołach w 2015 roku w Gminie Sitno. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci uczęszczających do szkół podstawowych i gimnazjów w Gminie Sitno polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków obiadowych. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od 02.01.2015 r. do 31.12.2015 r., z uwzględnieniem przerw w nauce (przerwa wakacyjna, ferie zimowe, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 185 dzieci - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków to 185 szt, w następujących szkołach:Szkoła Podstawowa w Cześnikach - ok. 14 porcji,Szkoła Podstawowa w Kornelówce- ok. 26 porcji,Szkoła Podstawowa w Kolonia Sitno- ok. 24 porcji Szkoła Podstawowa w Horyszowie Polskim- ok. 16 porcji,Szkoła Podstawowa w Jarosławcu - ok. 32 porcji, Szkoła Podstawowa w Sitnie- ok. 30 porcji, Gimnazjum w Jarosławcu - ok. 17 porcji,Gimnazjum w Sitnie - ok. 26 porcji. Łącznie - 185 porcji. Szacunkowa liczba posiłków dla Szkół w ciągu miesiąca 185 szt. - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych osób w zależności od potrzeb. Wykonawca będzie zobowiązany przygotować dwudaniowe obiady ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z normami i zasadami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności), na własny koszt w specjalistycznych metalowych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. Surówki powinny być dostarczane w oddzielnych pojemnikach. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. Na Wykonawcy ciąży obowiązek przechowywania próbek pożywienia. Szczegółowe wymagania poszczególnych Szkół w zakresie sposobu dostarczania posiłków są następujące: - Szkoła Podstawowa w Cześnikach - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, - Szkoła Podstawowa w Kornelówce - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, - Szkoła Podstawowa w Kolonia Sitno - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, - Szkoła Podstawowa w Horyszowie Polskim - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, - Szkoła Podstawowa w Jarosławcu - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach, wydawanie posiłków po stronie Szkoły z wykorzystaniem własnych naczyń. - Szkoła Podstawowa w Sitnie - Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, - Gimnazjum w Jarosławcu Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach, wydawanie posiłków po stronie Szkoły z wykorzystaniem własnych naczyń. - Gimnazjum w Sitnie Wykonawca codziennie zapewni dostawę posiłków w termosach + naczynia jednorazowe, wydawanie posiłków po stronie Szkoły, Naczynia oraz sztućce muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Każdy obiad będzie składał się z zupy, drugiego dania oraz kompotu lub zamiennie herbaty, soku/napoju w kartoniku lub butelce. Minimalna gramatura posiłków: - zupa - objętość min. 300 ml. + pieczywo 2 kromki chleba na osobę . - drugie danie musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gram, w tym mięso lub ryba - 100 gram i surówka - 100 gram oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron - 200 gram. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem lub krokiety - 250 gram. - kompot, herbata, sok/napój w kartoniku lub butelce - min. 200 ml. Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego dania lub zupy. Wykonawca jest zobowiązany przedstawić Dyrektorom szkół jadłospis na 10 dni z wyprzedzeniem 2-dniowym, z uwzględnieniem gramatury poszczególnych składników oraz kalorycznością potraw. Jadłospis powinien być sporządzony i podpisany przez dietetyka..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Doświadczenie - 20

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dożywianie dzieci w przedszkolu w 2015 roku..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w Przedszkolu w Jarosławcu polegające na przygotowaniu i dostarczeniu gorących posiłków obiadowych (zupa + 2 kromki chleba oraz drugie danie) i produktów spożywczych do przygotowania śniadań i podwieczorków. Dożywianie dzieci odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w okresie od 02.01.2015 r. do 31.12.2015 r., z uwzględnieniem przerw (przerwa wakacyjna w miesiącu lipcu i sierpniu, przerwy świąteczne itp.). Szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem to ok. 13 dzieci - jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom, Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększania lub zmniejszania liczby dożywianych dzieci w zależności od potrzeb. Dzienna ilość posiłków - 13 porcji, (w tym: 13 śniadań, 13 obiadów i 13 podwieczorków). Wykonawca będzie zobowiązany przygotować posiłki ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. W skład każdego posiłku ma wchodzić śniadanie, oraz obiad złożony z zupy, drugiego dania i podwieczorek. Posiłki przeznaczone są dla dzieci w wieku 3-5 lat, co należy uwzględnić przy doborze potraw i sposobie przygotowywania. Wartość kaloryczna każdego posiłku musi być zgodna z normami i zasadami żywieniowymi Instytutu Żywności i Żywienia. Wykonawca będzie dostarczać posiłki własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności), na własny koszt w specjalistycznych metalowych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). Wykonawca zadba o czystość termosów, w których odbywać się będzie transport posiłków. Surówki powinny być dostarczane w oddzielnych pojemnikach. Wykonawca poniesie koszty załadunku i rozładunku wszystkich posiłków. Wydawanie posiłków znajduje się po stronie Przedszkola z wykorzystaniem własnych naczyń. Na Wykonawcy ciąży obowiązek przechowywania próbek pożywienia. Zalecane przez Zamawiającego posiłki to: Śniadanie: pieczywo mieszane, masło, dodatki: wędliny, pasty serowe, ser żółty, jajka, dżem; ogórki zielone, pomidory; mleczna zupa; kiełbaski na ciepło, herbata. Obiad: - zupa - objętość min. 250 ml.+ 2 kromki chleba, - drugie danie musi posiadać gramaturę nie mniejszą niż 400 gram, w tym mięso (bez kości) lub ryba (filet bez ości) - 100 gram i surówka - 100 gram oraz ziemniaki, ryż, kasza lub makaron - 200 gram. Jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, naleśniki z serem lub krokiety - 250 gram. - kompot, herbata, sok/napój w kartoniku lub butelce - min. 200 ml. Podwieczorek: kanapki z różnymi dodatkami, ciasto drożdżowe lub kruche, herbatniki/ciasteczka, jogurty, serek waniliowy, herbata. Do podwieczorku, jako dodatek owoce sezonowe. W przypadku kanapek pieczywo, wędliny, ser żółty należy przywozić pokrojone. Posiłki przeznaczone są dla dzieci w wieku 3-5 lat, co należy uwzględnić przy doborze potraw i sposobie przygotowywania. Godziny dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorem. Zamawiający nie dopuszcza, aby w ciągu jednego tygodnia wystąpiła powtarzalność tego samego całodniowego posiłku. Wykonawca jest zobowiązany przedstawić Dyrektorowi jadłospis na 10 dni z wyprzedzeniem 2-dniowym, z uwzględnieniem gramatury poszczególnych składników oraz kalorycznością potraw. Jadłospis powinien być sporządzony i podpisany przez dietetyka..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00-3, 55.52.40.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 80
    • 2. Doświadczenie - 20

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.