eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Mikołów › Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, wydawanie i dowóz ciepłych posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Mikołowie oraz przygotowanie cateringu i zapewnienie sali konferencyjnej z nagłośnieniem na potrzeby realizacji projektu SZANSA-Punkt Konsultacyjny oraz wsparcie w Centrum Integracji społecznej w Mikołowie.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-07-18

Mikołów: Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, wydawanie i dowóz ciepłych posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Mikołowie oraz przygotowanie cateringu i zapewnienie sali konferencyjnej z nagłośnieniem na potrzeby realizacji projektu SZANSA-Punkt Konsultacyjny oraz wsparcie w Centrum Integracji społecznej w Mikołowie.
Numer ogłoszenia: 241956 - 2014; data zamieszczenia: 18.07.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 5488 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Integracji Społecznej, U. Kolejowa 2, 43-190 Mikołów, woj. śląskie, tel. 32 738 11 45, faks 32 738 11 55.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Centrum Integracji Społecznej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, wydawanie i dowóz ciepłych posiłków dla uczestników Centrum Integracji Społecznej w Mikołowie oraz przygotowanie cateringu i zapewnienie sali konferencyjnej z nagłośnieniem na potrzeby realizacji projektu SZANSA-Punkt Konsultacyjny oraz wsparcie w Centrum Integracji społecznej w Mikołowie..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Część I Przygotowywanie, wydawania i dowoz ciepłych posiłków dla uczestników jest zgodne z ustawą z dnia 13.06.2003r. o zatrudnieniu socjalnym z późniejszymi zmianami i realizowane będzie w 2 edycjach zajęć dla nie więcej niż 30 osób (2 edycje po nie więcej niż 15 osób każda) uczestniczących w projekcie SZANSA-Punkt Konsultacyjny oraz wsparcie w Centrum Integracji społecznej w Mikołowie. 1. Przewiduje się wydanie nie więcej niż 15 posiłków dziennie dla uczestników projektu. 2. Posiłek musi być gorący w formie jednego dania o kaloryczności nie mniej niż 1000 kcal. 3. Gorący posiłek musi składać się z: a) ? litra zupy oraz 1 bułka (nie mniej niż 80 gr) - 3 dni w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek) b) zamiennie ziemniaki/frytki/kasza/ryż - 200g, mięso lub ryba (smażone lub gotowane) - 100 g, surówka (świeże warzywa) - 100 g - 1 dzień w tygodniu (czwartek). c) danie mączne (m.in. spaghetti, pierogi, lasagne, naleśniki, kopytka, krokiety) - 400 g - 1 dzień w tygodniu (wtorek). 4. Posiłek będzie wydawany w dni pracy uczestników projektu w godzinach od 13.45 do 15.00. 5. Dany posiłek nie może być podawany z częstotliwością większą niż raz na dwa tygodnie. 6. Wydawanie gorących posiłków planuje się przez maksymalnie 396 dni 7. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia transportu posiłku środkiem do tego przeznaczonym, do miejsca realizacji projektu (siedziba Centrum Edukacji Przyrodniczej i Ekologicznej Śląskiego Ogrodu Botanicznego w Mikołowie-Mokrem, ul. Sosnowa 5). Część II Przygotowywanie i wydawanie ciepłych posiłków dla uczestników jest zgodne z ustawą z dnia 13.06.2003r. o zatrudnieniu socjalnym z późniejszymi zmianami dla nie więcej niż 20 osób. 1. Przewiduje się wydanie nie więcej niż 20 posiłków dziennie dla uczestników zajęć w Centrum Integracji Społecznej w Mikołowie. 2. Posiłek musi być gorący w formie jednego dania o kaloryczności nie mniej niż 1000 kcal. 3. Gorący posiłek musi składać się z: a) ? litra zupy oraz 1 bułka (nie mniej niż 80 gr) - 3 dni w tygodniu (poniedziałek, środa, piątek) b) Zamiennie ziemniaki, frytki, kasza lub ryż - 200g, mięso lub ryba (smażone lub gotowane) - 100 g, surówka (świeże warzywa) - 100 g - 1 dzień w tygodniu (czwartek). c) danie mączne (m.in. spaghetti, pierogi, lasagne, naleśniki, kopytka, krokiety ) - 400 g - 1 dzień w tygodniu (wtorek). 4. Posiłek będzie wydawany w dni pracy uczestników projektu w godzinach od 13.45 do 15.00. 5. Dany posiłek nie może być podawany z częstotliwością większą niż raz na dwa tygodnie. 6. Wydawanie gorących posiłków planuje się przez maksymalnie 211 dni 7. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia sali umożliwiającej spożycie gorącego posiłku przez uczestników projektu w miejscu do którego uczestnicy będą mogli dojść pieszo w ciągu 15 minut z siedziby Zamawiającego. (Mikołów, ul. Kolejowa 2) Część III Catering na konferencję (dla nie mniej niż 30 a nie więcej niż 40 osób) wraz z zapewnieniem obsługi technicznej sali konferencyjnej z nagłośnieniem oraz sprzętem do przeprowadzenia prezentacji multimedialnej (projektor, ekran). Zamawiający przewiduje realizację konferencji w Centrum Edukacji Przyrodniczej i Ekologicznej Śląskiego Ogrodu Botanicznego w Mikołowie-Mokrem, ul. Sosnowa 5 a) kawa, herbata b) napoje zimne: woda, soki- dwa rodzaje c) ciasto d) zimna płyta- sery, wędliny, pieczywo e) sałatki- dwa rodzaje f) owoce Obowiązki Wykonawcy: W części I i II 1. Wydanie posiłków przez Wykonawcę nastąpi po przekazaniu informacji od Zamawiającego o ilości osób upoważnionych danego dnia do otrzymania posiłku. 2. Wykonawca przygotuje posiłki w obiekcie dopuszczonym przez właściwego inspektora sanitarnego do produkcji posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia oraz wyda je uprawnionym osobom. 3. Wykonawca w lokalu zobowiązany jest do zabezpiecza jednocześnie co najmniej 20 miejsc dla osób korzystających z posiłków. 4. Wykonawca zapewni wydanie posiłków we własnych naczyniach oraz obowiązany będzie zabezpieczyć każdorazowo odpowiednią ilość sztućców, w zakresie niezbędnym do prawidłowego wykonania umowy. 5. Rodzaje posiłków na każdy dzień określi Zamawiający w szczegółowym jadłospisie, który zostanie dostarczony Wykonawcy przed rozpoczęciem każdego miesiąca kalendarzowego. 6. Wykonawca zobowiązany jest do ewidencjonowania wydawanych posiłków w sposób umożliwiający Zamawiającemu rozliczenie poszczególnych klientów ze spożytych posiłków w danym miesiącu. 7. Wykonawca gwarantuje, że dostarczane produkty spełniają wymagania określone w obowiązujących w tym zakresie przepisach prawa, a w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz wydanymi na jej podstawie aktualnymi przepisami wykonawczymi oraz zgodnie z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996r w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów. W części III Wykonawca zobowiązany jest zapewnić: a) zastawę stołową (filiżanki + talerzyki pod filiżanki, literatki, szklanki do soków, talerz deserowy, łyżeczki), b) dekorację bufetu (obrusy bawełniane lub jednorazowe, materiały dekoracyjne do przykrycia bufetu, transport (dostawa i odbiór naczyń po cateringu), c) obsługę kelnerską (oddelegowanie 1 osoby, która przygotuje catering na co najmniej 30 minut przed rozpoczęciem zajęć, oraz posprząta po cateringu) salę wraz z nagłośnieniem..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 3   

Nazwa: 3

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 20.01.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Club 99 Grzegorz Kawiorski, ul. Bracka 16, 40-858 Katowice, kraj/woj. śląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 63414,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 63414,00

  • Oferta z najniższą ceną: 63414,00 / Oferta z najwyższą ceną: 63414,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.