eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Inowrocław › Przygotowywanie i dostarczanie posiłków w formie cateringu dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Samorządowego Gminy Inowrocław.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Treść lub zakres tego przetargu uległy zmianie. Zobacz opublikowaną do tego przetargu poprawkę.



Ogłoszenie z dnia 2014-11-21

Inowrocław: Przygotowywanie i dostarczanie posiłków w formie cateringu dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Samorządowego Gminy Inowrocław.
Numer ogłoszenia: 241905 - 2014; data zamieszczenia: 21.11.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Samorządowe Gminy Inowrocław , ul. Szkolna 2, 88-100 Inowrocław, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 52 519 02 19.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Przedszkole publiczne.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie i dostarczanie posiłków w formie cateringu dla dzieci uczęszczających do Przedszkola Samorządowego Gminy Inowrocław..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gotowych trzech posiłków: śniadanie, obiad i podwieczorek dla dzieci przedszkolnych w wieku 3-6 lat, uczęszczających do oddziałów Przedszkola Samorządowego Gminy Inowrocław, jako jednostki administracyjnej Gminy Inowrocław, w okresie od 2 stycznia 2015 r. do 31 grudnia 2015 r. z wyjątkiem miesiąca sierpnia co stanowi 11 miesięcy (232 dni robocze) do miejscowości: 1. Jaksice, ul. Szkolna 2, 2. Góra 4, 3. Orłowo 40, 4. Tupadły 95, 5. Turzany 6. Śniadanie musi spełniać następujące warunki ilościowe: ciepłe mleko + dostarczane osobno płatki śniadaniowe różnego rodzaju (płatki kukurydziane, kukurydziano-czekoladowe, kukurydziano-miodowe, itp.), kanapki z pieczywa mieszanego - min. 50% pieczywa ciemnego, szynka, ser (topiony, żółty, twarożek) herbata, lub napój mleczny, surowy owoc lub warzywo - minimalna waga warzywa lub owocu 50 g/ osobę. Minimalna wartość kaloryczna posiłku: 450 kcal Przykłady śniadań i gramatura: zupa mleczna: płatki owsiane (25 g), mleko 3,2% (200 ml) lub chleb żytni razowy (35 g), masło (5 g), sałata (4 g), szynka wiejska (20 g), papryka czerwona (20 g), rzodkiewka (5 g). Obiad ma składać się z zupy oraz dania mięsnego lub jarskiego lub ryby, surówki oraz kompotu z owoców. Do mięsa, ryb zamiennie mogą być podawane kasze, ryż lub makaron. Dania mięsne to np. sztuka mięsa, kotlet mielony, pulpety, udziec kurczaka, kotlet schabowy, filet drobiowy, bitki wołowe, gulasz itp. Dania jarskie to ryba, naleśniki, knedle, pierogi itp. Minimalna wartość kaloryczna to 450 kcal. Przykładowy obiad : I danie - zupa: pomidorowa z ryżem: włoszczyzna mrożona (100 g), koncentrat pomidorowy (3 g), pomidor (100 g), śmietana 18% (20 g), ryż (20 g). Gramatura zupy - nie mniej niż 250 ml. II danie: kolorowy kociołek: mięso z piersi kurczaka (100 g), cukinia (50 g), cebula (10 g), fasola szparagowa (40 g), dynia (30 g), olej rzepakowy (5 g), czosnek (2 g), ziemniaki (150 g), liście pietruszki (5 g)- nie mniej niż 300 g. napój: kompot z jabłek (200 ml): jabłka (20 g), cukier (5 g)-nie mniej niż 200 ml. podwieczorek- słodka bułka lub ciastko (preferowany wypiek własny) ,desery mleczne (w tym jogurt, kaszka manna na słodko, budyń itp.), kisiel z soku owocowego, galaretka, owoce (min. waga owocu nie mniej niż 70 g/osobę), sałatki owocowe lub warzywne, warzywa do chrupania (typu jabłko, marchew) soki lub herbata. Minimalna wartość kaloryczna 200 kcal Przykładowy podwieczorek: budyń waniliowy z bananami: mleko 3,2% (150 ml), skrobia ziemniaczana (15 g), cukier (10 g), banan (150 g), biszkopty (25 g) napój: herbata owocowa (200 ml): napar z herbaty, cukier (5 g) 2 .Określenie wielkości i zakresu zamówienia: - Posiłki wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych pojemnikach (termosach), gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw: zupa + 75 stopni C gorące drugie danie + 63 stopnie C potrawy podawane na zimno +4 stopnie C - Wykonawca zapewni naczynia wielokrotnego użytku (plastikowe, kolorowe - z atestem do żywności oraz zgodnie z obowiązującym jadłospisem tj. miseczki do zup, talerzyki, kubeczki, i sztućce wraz z przyborami niezbędnymi do nałożenia posiłków tj. chochla do zupy oraz odpowiednie łyżki do nakładania drugich dań, naczynia wielokrotnego użytku muszą być dostarczone w pojemnikach szczelnie zamkniętych, czyste i wyparzone; - Po stronie wykonawcy należy odbieranie brudnych naczyń; - Wykonawca codziennie rano zobowiązany jest dostarczyć odpowiedni pojemnik do przechowywania resztek jedzenia, który odbierany jest tego samego dnia przed zamknięciem przedszkola; - Wykonawca będzie dostarczał produkty dwa razy dziennie: rano śniadanie, a podwieczorek wraz z obiadem. Wykonawca zobowiązany jest przechowywać, próbki żywności zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakład żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007.80.545 ze zm.); - Wykonawca przedstawia jadłospisy dekadowe (10 dni roboczych) przygotowywane i podpisane przez dietetyka zgodnie z obowiązującymi normami, najpóźniej 2 dni przed końcem poprzedniego jadłospisu, zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez wykonawcę; - Jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie może powtarzać się w tym samym tygodniu - dekadówka (5 dań - mięsnych, jarskich i zupy), w tygodniu powinien być dostarczany, co najmniej 2 razy obiad z drugim daniem mięsnym (z przewagą drobiowego) lub rybnym wraz z surówką, potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych-konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone, do przygotowania posiłku zalecane jest: stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli, zupy powinny być sporządzone na wywarze warzywno-mięsnym; - Wykonawca zobowiązany jest do przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP, posiłki muszą być urozmaicone smaczne i estetyczne uwzględniające zapotrzebowanie na posiłki dietetyczne dla poszczególnych dzieci (np. bezglutenowe, bezmleczne, bez cukru, bez wołowiny, bez ryb, bez owoców itp.); - Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów, posiłki muszą posiadać wymaganą kaloryczność, a także być przygotowane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej, sanitarnej dla żywienia zbiorowego, nie później niż 12 godzin przed spożyciem. Muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne daty ważności, nie dopuszcza się stosowania produktów masłopodobnych, mięsa tzw. MOM (mięso oddzielone mechanicznie), produktów typu instant, gotowych produktów typu gołąbki, pulpety, pierogi; - Wykonawca będzie dostarczał posiłki w godzinach ustalonych pomiędzy zamawiającym a wykonawcą do poszczególnych oddziałów zlokalizowanych w różnych miejscowościach; - Wykonawca zobowiązuje się do przygotowywania i dostarczania posiłków w dni, w które odbywają się zajęcia w przedszkolu tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni, w których nie odbywają sie zajęcia dla dzieci w przedszkolach. Wykonawca zostanie o konkretnych datach poinformowany telefonicznie. Miesiącem ,w którym przedszkole jest nieczynne jest miesiąc sierpień. Forma wyżywienia: Dostawa całodziennego wyżywienia dla max. 155 dzieci w godzinach: Śniadanie: 8.30 - 9.00 Obiad: 11.30 -12.00 Podwieczorek: 13.30 -14.00 Wykaz przedszkoli i maksymalna ilość zamawianych posiłków: 1) Jaksice, ul. Szkolna 2 (max. 50 posiłków); 2) Góra 4 (max. 20 posiłków); 3) Orłowo 40 (max. 20 posiłków); 4) Tupadły 95 (max. 40 posiłków); 5) Turzany 6 (max. 25 posiłków). -------------------------------------------------------------------------------------------------- RAZEM maksymalnie 155 porcji dziennie Liczba posiłków uzależniona będzie od frekwencji dzieci w przedszkolu. Ilość posiłków określona została szacunkowo na podstawie danych z II połowy roku 2014 i może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu, o którym Zamawiający powiadomi Wykonawcę, a Wykonawcy z tego tytułu nie przysługuje żadne roszczenie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany liczby dzieci i liczby dostarczonych posiłków zgodnie z rzeczywistą potrzebą. Szacunkowa ilość posiłków od stycznia 2015 do grudnia 2015 - ok. 25520 (Liczba dzieci w przedszkolu x 232 dni robocze tj.: 110 x 232 = 25 520) Jest to ilość szacunkowa i może ulegać zmianom w zależności od występujących w tym zakresie potrzeb. Maksymalna liczba dzieci jakie przedszkole jest w stanie przyjąć to 155. Obecnie do przedszkola uczęszcza 110 dzieci, szacunkowa ilość posiłków oparta jest na tej liczbie. Rozliczenia finansowe wykonawcy z zamawiającym odbywać się będą na podstawie liczby faktycznie dostarczonych posiłków i ceny brutto jednodniowego posiłku dla jednego dziecka. W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności dzieci z innych powodów, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia liczby posiłków z zastrzeżeniem, że wykonawca zostanie uprzedzony o tym fakcie. O liczbie posiłków w danym dniu wykonawca informowany będzie na bieżąco: w przypadku śniadania do godziny 15 dnia poprzedzającego, w przypadku obiadu do godziny 8.30 danego dnia. W oparciu o uzyskane informacje wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o tej samej jakości na swój koszt z innych źródeł..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie warunku posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, stanowiącego (druk nr 2). Ocena spełniania warunku będzie dokonana wg formuły: spełnia - nie spełnia w oparciu o załączone do oferty oświadczenie i dokumenty.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie warunku posiadania wiedzy i doświadczenia, Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w tym zakresie, na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, stanowiącego (druk nr 2). Dodatkowo Wykonawca złoży wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie (druk nr 3). Warunkiem udziału w postępowaniu jest udokumentowanie wykonania w w/w okresie usług porównywalnych do przedmiotu zamówienia (należy podać wartość oraz datę i miejsce wykonania usługi). Jako spełnienie tego warunku zamawiający uzna wykonanie usługi analogicznej do będącej przedmiotem niniejszego zamówienia (tzn. przygotowywanie posiłków dla dzieci w przedszkolu, szkole), dla grupy większej niż 100 osób. Wykonawca zobowiązany jest przedstawić referencje potwierdzające należyte wykonanie usług przedstawianych jako spełnienie przedmiotowego warunku. Ocena spełniania warunku będzie dokonana wg formuły: spełnia - nie spełnia w oparciu o załączone do oferty oświadczenie i dokumenty.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie warunku dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym, a także osobami zdolnymi do wykonania zamówienia Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków, stanowiące (druk nr 2). Ocena spełniania warunku będzie dokonana wg formuły: spełnia - nie spełnia w oparciu o załączone do oferty oświadczenie i dokumenty.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie warunku dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym, a także osobami zdolnymi do wykonania zamówienia Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków, stanowiące (druk nr 2). Warunkiem udziału w postępowaniu jest wykazanie co najmniej jednej osoby posiadającej kwalifikacje do przygotowywania posiłków w żywieniu zbiorowym. Dodatkowo Wykonawca złoży wykaz osób, które będą wykonywać zamówienie lub będą uczestniczyć w wykonaniu zamówienia wraz z informacjami na temat: ich kwalifikacji zawodowych, potwierdzających niezbędną wiedzę do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności - (druk nr 4). Przedstawiony przez Wykonawcę wykaz osób - stanowiący druk nr 4 - musi obejmować minimum: - jedną osobę posiadającą kwalifikacje do przygotowywania posiłków w żywieniu zbiorowym; Ocena spełniania warunku będzie dokonana wg formuły: spełnia - nie spełnia w oparciu o załączone do oferty oświadczenie i dokumenty.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Na potwierdzenie spełniania warunku znajdowania się sytuacji ekonomicznej i finansowej, umożliwiającej realizację zamówienia, Wykonawca złoży oświadczenie o znajdowaniu się w sytuacji ekonomicznej i finansowej, umożliwiającej realizację przedmiotu zamówienia (druk nr 2). Ocena spełniania warunku będzie dokonana wg formuły: spełnia - nie spełnia w oparciu o załączone do oferty oświadczenie i dokumenty.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
    Dodatkowo Wykonawca złoży wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie (druk nr 3). Warunkiem udziału w postępowaniu jest udokumentowanie wykonania w w/w okresie usług porównywalnych do przedmiotu zamówienia (należy podać wartość oraz datę i miejsce wykonania usługi). Jako spełnienie tego warunku zamawiający uzna wykonanie usługi analogicznej do będącej przedmiotem niniejszego zamówienia (tzn. przygotowywanie posiłków dla dzieci w przedszkolu, szkole), dla grupy większej niż 100 osób. Wykonawca zobowiązany jest przedstawić referencje potwierdzające należyte wykonanie usług przedstawianych jako spełnienie przedmiotowego warunku.;
  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

formularz ofertowy

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - Termin zapłaty faktury - 5

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Wszystkie zmiany niniejszej umowy wymagają zgody obu stron wyrażonej w formie pisemnej pod rygorem nieważności.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.inowroclaw.ug.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: PRZEDSZKOLE SAMORZĄDOWE GMINY INOWROCŁAW ul. Szkolna 2 88-181 Jaksice, Sekretariat.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.12.2014 godzina 10:00, miejsce: PRZEDSZKOLE SAMORZĄDOWE GMINY INOWROCŁAW ul. Szkolna 2 88-181 Jaksice Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.