Łódź: Świadczenie usług restauracyjnych na terenie 22 powiatów województwa łódzkiego, podczas jednodniowych spotkań
Numer ogłoszenia: 22750 - 2016; data zamieszczenia: 02.02.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Regionalne Centrum Polityki Społecznej w Łodzi , ul. Snycerska 8, 91-302 Łódź, woj. łódzkie, tel. 0-42 203 48 00, faks 0-42 203 48 17.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.rcpslodz.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług restauracyjnych na terenie 22 powiatów województwa łódzkiego, podczas jednodniowych spotkań.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Świadczenie usług restauracyjnych na terenie 22 powiatów województwa łódzkiego, podczas jednodniowych spotkań. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 5 do SIWZ - dla części I, II, III, IV..
II.1.5)
V
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
- Zamawiający dopuszcza możliwość udzielenia zamówień uzupełniających do 50% wartości zamówienia.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 10.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna w/w warunek za spełniony, jeżeli wykonawca załączy do oferty oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ oraz aktualne zezwolenie na prowadzenie działalności cateringowej wydane w drodze decyzji, przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej - dla każdej części.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna w/w warunek za spełniony, jeżeli wykonawca załączy do oferty oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ - dla każdej częśći.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna w/w warunek za spełniony, jeżeli wykonawca załączy do oferty oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ - dla każdej częśći.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna w/w warunek za spełniony, jeżeli wykonawca załączy do oferty oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ - dla każdej częśći.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający uzna w/w warunek za spełniony, jeżeli wykonawca załączy do oferty oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ - dla każdej częśći.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
a) Oferta złożona na formularzu ofertowym, zgodnie z załącznikiem nr 1 do SIWZ podpisany przez Wykonawcę b) Wykonawcy ubiegając się wspólnie o zamówienie (konsorcja) zobowiązani są do złożenia wraz z ofertą pełnomocnictwa umocowującego wskazanie jednego z nich do reprezentowania wszystkich wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego
III.7)
ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50% pracowników stanowią osoby niepełnosprawne - należy przedłożyć oświadczenie wykonawcy o zatrudnianiu ponad 50% osób niepełnosprawnych w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, lub w rozumieniu właściwych przepisów państw członkowskich Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego - jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania w tych państwach
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 90
- 2 - Termin płatności faktury - 10
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany terminów lub miejsca organizacji spotkań w sytuacji zaistnienia okoliczności niemożliwych do przewidzenia na dzień sporządzania niniejszej dokumentacji z zastrzeżeniem, iż miejscem organizacji spotkań będą granice województwa łódzkiego.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip-rcpslodz.pl/Zamowienia_publiczne_EFS/60/0/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Regionalne Centrum Polityki Społecznej w Łodzi
ul. Snycerska 8
91-302 Łódź
I piętro, pokój nr 28..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.02.2016 godzina 09:00, miejsce: Regionalne Centrum Polityki Społecznej w Łodzi ul. Snycerska 8 91-302 Łódź I piętro, pokój nr 17 (sekretariat)..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Zadanie realizowane w ramach projektu pn. Koordynacja i rozwój ekonomii społecznej w województwie łódzkim współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020, Osi priorytetowej IX Włączenie społeczne, Działania IX.3 Rozwój ekonomii społecznej, Poddziałanie IX.3.2 Koordynacja ekonomii społecznej..
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: tak
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Świadczenie usług restauracyjnych na terenie 22 powiatów województwa łódzkiego, podczas jednodniowych spotkań..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Świadczenie usług restauracyjnych na terenie 22 powiatów województwa łódzkiego, podczas jednodniowych spotkań - usługa dla 12 grup liczących maksymalnie 42 osoby każda, łącznie maksymalnie 504 osób. Po 2 spotkania w każdym z poniżej wymienionych powiatów: 1. kutnowski 2. łęczycki 3. łowicki 4. pabianicki 5. poddębicki 6. zgierski w terminie marzec - grudzień 2016 r.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 5 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Termin płatności faktury - 10
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Świadczenie usług restauracyjnych na terenie 22 powiatów województwa łódzkiego, podczas jednodniowych spotkań..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Świadczenie usług restauracyjnych na terenie 22 powiatów województwa łódzkiego, podczas jednodniowych spotkań usługa dla 12 grup liczących maksymalnie 42 osoby każda, łącznie maksymalnie 504 osób. Po 2 spotkania w każdym z poniżej wymienionych powiatów: 1. łaski 2. pajęczański 3. sieradzki 4. wieluński 5. wieruszowski 6. zduńskowolski w terminie marzec - grudzień 2016 r Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 5 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Termin płatności faktury - 10
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Świadczenie usług restauracyjnych na terenie 22 powiatów województwa łódzkiego, podczas jednodniowych spotkań..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Świadczenie usług restauracyjnych na terenie 22 powiatów województwa łódzkiego, podczas jednodniowych spotkań usługa dla 10 grup liczących maksymalnie 42 osoby każda, łącznie maksymalnie 420 osób. Po 2 spotkania w każdym z poniżej wymienionych powiatów: 1. m. Łódź 2. Piotrkowski/ m. Piotrków Trybunalski 3. bełchatowski 4. łódzki wschodni 5. radomszczański w terminie marzec - grudzień 2016 r Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 5 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Termin płatności faktury - 10
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Świadczenie usług restauracyjnych na terenie 22 powiatów województwa łódzkiego, podczas jednodniowych spotkań..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Świadczenie usług restauracyjnych na terenie 22 powiatów województwa łódzkiego, podczas jednodniowych spotkań usługa dla 10 grup liczących maksymalnie 42 osoby każda, łącznie maksymalnie 420 osób. Po 2 spotkania w każdym z poniżej wymienionych powiatów: 1. brzeziński 2. opoczyński 3. rawski 4. tomaszowski 5. skierniewicki/ m. Skierniewice w terminie marzec - grudzień 2016 r Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi załącznik nr 5 do SIWZ..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 10.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Termin płatności faktury - 10
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- ZP/4/2024 dostawa Spektrofluorymetru dla Instytutu Technologii i Analizy Żywności Wydziału BiNOŻ
- Usługa kompleksowego mycia okien w Państwowej Inspekcji Pracy Okręgowym Inspektoracie Pracy w Łodzi oraz oddziałach w Piotrkowie Trybunalskim, Kutnie, Sieradzu i Skierniewicach
- 13/2024 "Sukcesywne dostarczanie leków różnych" do Miejskiego Centrum Medycznego im. dr Karola Jonschera w Łodzi
- DEA OZPA 272.8.2024 Dostawa testów diagnostycznych i kontrolnych do analiz mikrobiologicznych
- Świadczenie usług pocztowych w obrocie krajowym dla Łódzkiego Oddziału Regionalnego ARiMR i 21 Biur Powiatowych ARiMR w województwie łódzkim
- Dostawa oprogramowania i licencji dostępowych na potrzeby Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Łodzi
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi hotelarsko-gastronomiczne oraz usługi dodatkowe w ramach konferencji wyjazdowej pracowników Kolegium Nauk o Przedsiębiorstwie w dniach 26-27 września 2024 r.
- Usługa zapewnienia wyżywienia oraz sal szkoleniowych na potrzeby przeprowadzenia 30 jednodniowych szkoleń organizowanych przez ZODR w Barzkowicach na terenie woj. zachodniopom. "Prawo wodne" etap IV
- Świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych podczas trwania XXXVII konferencji Zagadnienia Surowców Energetycznych w Gospodarce Krajowej w dniach 20 października 2024 r. -23 października 2024 r.
- Organizacja konferencji kolegialnej dla ok. 80 osób w dniach 10-11 czerwca 2024 r. w ramach konferencji naukowej "Kryzys finansowy 2007-2009 - krótko i długookresowe skutki gospodarcze i społeczne"
- Zapewnienie usług konferencyjnych, gastronomicznych i hotelowych na potrzeby szkolenia dla pracowników sądów okręgu tarnowskiego.
- Wykonanie usługi cateringu podczas IV Światowej Konferencji Zdrowia Rodziny
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.