eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jastrzębie-Zdrój › Dostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-01-29

Jastrzębie-Zdrój: Dostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju
Numer ogłoszenia: 20642 - 2015; data zamieszczenia: 29.01.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. C. K. Norwida 23, 44-268 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie, tel. 32 4759230, faks 32 475 92 33.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy nabiału, tłuszczów, ryb, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zamawiający ustala przedmiot zamówienia: Część I (Art. ogólnospożywcze) CPV 15890000-3 1.Liść laurowy - 16 kg 2.Ziele angielskie - 25 kg 3.Majeranek - 12 kg 4.Pieprz naturalny czarny mielony - 150 kg 5.Papryka mielona (ostra) - 48 kg 6.Przyprawa sucha warzywna (typu Vegeta lub równoważne) - 270 kg 7.Ocet - 600 litrów 8.Herbata ekspres (torebki 1.5g - opakowanie po 100 szt.) - 4000 opakowań 9.Sól jadalna jodowana - 3500 kg 10.Przyprawa w płynie do zup - 1900 kg 11.Kotlety sojowe - 600 kg 12.Dżem (wiaderka) - 600 kg 13.Marmolada (wiaderka) - 600 kg 14.Koncentrat pomidorowy 30% - 2500 kg 15.Fasola Jaś średni (worki nie przekraczające 15 kg) - 2000 kg 16.Groch łuskany worki nie przekraczające 15 kg) - 2500 kg 17.Syrop wysokosłodzony (owocowy do sporządzania napojów, dopuszczalne. smaki malina, wiśnia, truskawka) w opak. 0,2-2 litry - 100 litrów 18.Zupa w proszku Żurek w opak. 1-5 kg. (termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg 19.Zupa w proszku Barszcz biały w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 300 kg 20.Budyń bez cukru w opakowaniach 1-2 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 130 kg 21.Cynamon mielony - 60 kg 22.Zupa w proszku Pieczarkowa w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg 23.Zupa w proszku Brokułowa w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg 24.Czosnek granulowany - 30 kg 25.Oregano - 8 kg 26.Kminek - 5 kg 27.Pietruszka zielona sucha - 30 kg 28.Koper suchy - 45 kg 29.Musztarda (pojemniki waga do 5 kg) - 150 kg Część II (Ryby) CPV 15220000-6 1.Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg - 800 kg - wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń; - zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; - tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu; - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Cechy dyskwalifikujące: filety z uszkodzoną glazurą Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia. Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta 2.Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia. Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej. Opakowania kartonowe do 5kg - 1500 kg - wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez ości i obcych zanieczyszczeń; - zapach: właściwy dla ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta Część III (Konserwy rybne) CPV 15240000-2 1.Konserwa Szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1500 kg 2.Konserwa Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem - 2000 kg 3.Konserwa Paprykarz szczeciński z samootwieraczem - 1500 kg 4.Konserwa Śledź w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1400 kg (dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp) Część IV (Tłuszcze) CPV 15431100-8 1.Tłuszcz roślinny (typu margaryna) do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu min 20% w kostkach od 200g do 500g - 18000 kg 2.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa (typu Masło roślinne lub równoważne) o zawartości tłuszczu od 60% do 80% w kostkach od 150g do 300g - 2000 kg 3.Olej roślinny - 1300 litrów Część V (Mleko granulowane) CPV 15511700-0 1.Mleko odtłuszczone granulowane (minimalna zawartość białka - 34% , bez domieszki oleju roślinnego, dopuszcza się opakowania do 20 kg) - 1600 kg Część VI (Nabiał) CPV 15542100-0 1.Ser twaróg półtłusty w kostkach o wadze 0,2-1kg - 6000 kg 2.Serek fromage naturalny (w opakowaniu 100 gram) - 500 kg 3.Serek granulowany czysty (w opakowaniach od 100g do 200g) - 800 kg 4.Śmietana 12% - 2400 kg 5.Ser topiony czysty (op. 100 gram) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 27% - 2000 kg 6.Kefir naturalny (opakowania 5-10 kg) - 1500 kg 7.Jogurt owocowy 100-150gr - 3000 szt Część VII (Konserwy mięsne) CPV 15131000-5 1.Pasztet drobiowy czysty (bez dodatków) w alupack* - 2500 kg 2.Konserwa mięsna ok. 300g (plus minus 10g) z samootwieraczem** - 2000 kg 3.Konserwa wieprzowa mielona sterylizowana w alupack* - 900 kg 4.Szynka mielona drobiowa sterylizowana w alupack* - 900 kg * o wadze w zakresie 90-130g w pełnych dziesiątkach gram, np. 90, 100, ..., 130g - nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 95g, 105g, itp) ** dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp. Uwaga: aby oferta dotycząca danej części była ważna musi być kompletna tzn. zawierać ceny wszystkich art. wchodzących w skład danej części. Do oceny oferty brana jest pod uwagę tylko cena całej części. Asortyment będzie dostarczany sukcesywnie, zgodnie z indywidualnymi zamówieniami w okresie od 01.04.2015 do 31.03.2016 według poniższych zasad: Nabiał- dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w tygodniu Tłuszcze- dostawy nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu Konserwy rybne- dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w miesiącu Konserwy mięsne- dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w miesiącu Artykuły ogólnospożywcze- dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącu Ryby - dostawy nie rzadziej niż 1-2 razy w miesiącu Mleko granulowane - dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącu Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości, powinno zawierać: nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), oraz warunki przechowywania. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw oraz kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3, 15.22.00.00-6, 15.24.00.00-2, 15.43.11.00-8, 15.51.17.00-0, 15.54.21.00-0, 15.13.10.00-5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający zrezygnował z możliwości żądania wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisane oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • za spełniających ten warunek Zamawiający uzna Wykonawców, którzy przedstawią z wykorzystaniem wzoru zawartego w załączniku nr 12 wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, dostaw (dostawy) odpowiadających rodzajem przedmiotowi zamówienia, a także o łącznej wartości odpowiadającej co najmniej kwotom: a) 80 000 zł dla części I (Art. ogólnospożywcze) b) 15 000 zł dla części II (Ryby) c) 43 000 zł dla części III (Konserwy rybne) d) 60 000 zł dla części IV (Tłuszcze) e) 25 000 zł dla części V (Mleko granulowane) f) 100 000 zł dla części VI (Nabiał) g) 35 000 zł dla części VII (Konserwy mięsne) Wykaz powinien zawierać informacje o wartości, przedmiocie, datach wykonania i podmiotach, na rzecz których dostawy zostały wykonane, wraz z załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisane oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisane oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający sprawdzi fakt złożenia podpisane oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień warunków umowy dotyczących terminu realizacji przedmiotu umowy jedynie w przypadkach niezależnych od Wykonawcy, na skutek klęsk żywiołowych spowodowanych nieodwracalnymi działaniami przyrody lub na skutek działań osób trzecich. Udowodnienie ww. sytuacji leżeć będzie po stronie Wykonawcy Brzmienie ogólnych warunków umowy może ulec zmianie w dowolnym zakresie jedynie przed terminem składania ofert. Jeżeli w w trakcie obowiązywania umowy nastąpi zmiana w zakresie podatku VAT, Zamawiający zobowiązuje się do uiszczenia opłaty powiększonej lub pomniejszonej o obowiązującą stawkę podatku od towarów i usług na dzień wystawienia faktury VAT.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Jastrzębiu-Zdroju ul. C.K. Norwida 23 44-268 Jastrzębie-Zdrój.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.02.2015 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Jastrzębiu-Zdroju ul. C.K. Norwida 23 44-268 Jastrzębie-Zdrój - SEKRETARIAT.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły ogólnospożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I (Art. ogólnospożywcze) CPV 15890000-3 1.Liść laurowy - 16 kg 2.Ziele angielskie - 25 kg 3.Majeranek - 12 kg 4.Pieprz naturalny czarny mielony - 150 kg 5.Papryka mielona (ostra) - 48 kg 6.Przyprawa sucha warzywna (typu Vegeta lub równoważne) - 270 kg 7.Ocet - 600 litrów 8.Herbata ekspres (torebki 1.5g - opakowanie po 100 szt.) - 4000 opakowań 9.Sól jadalna jodowana - 3500 kg 10.Przyprawa w płynie do zup - 1900 kg 11.Kotlety sojowe - 600 kg 12.Dżem (wiaderka) - 600 kg 13.Marmolada (wiaderka) - 600 kg 14.Koncentrat pomidorowy 30% - 2500 kg 15.Fasola Jaś średni (worki nie przekraczające 15 kg) - 2000 kg 16.Groch łuskany worki nie przekraczające 15 kg) - 2500 kg 17.Syrop wysokosłodzony (owocowy do sporządzania napojów, dopuszczalne. smaki malina, wiśnia, truskawka) w opak. 0,2-2 litry - 100 litrów 18.Zupa w proszku Żurek w opak. 1-5 kg. (termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg 19.Zupa w proszku Barszcz biały w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 300 kg 20.Budyń bez cukru w opakowaniach 1-2 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 130 kg 21.Cynamon mielony - 60 kg 22.Zupa w proszku Pieczarkowa w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg 23.Zupa w proszku Brokułowa w opak. 1-5 kg.(termin przydatności do spożycia min. 5 miesięcy) - 400 kg 24.Czosnek granulowany - 30 kg 25.Oregano - 8 kg 26.Kminek - 5 kg 27.Pietruszka zielona sucha - 30 kg 28.Koper suchy - 45 kg 29.Musztarda (pojemniki waga do 5 kg) - 150 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II (Ryby) CPV 15220000-6 1.Filet z mintaja bez glazury mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg - 800 kg - wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń; - zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; - tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu; - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Cechy dyskwalifikujące: filety z uszkodzoną glazurą Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia. Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta 2.Kotlet rybny - produkt garmażeryjny gotowy do spożycia. Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej. Opakowania kartonowe do 5kg - 1500 kg - wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez ości i obcych zanieczyszczeń; - zapach: właściwy dla ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Konserwy rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część III (Konserwy rybne) CPV 15240000-2 1.Konserwa Szprot w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1500 kg 2.Konserwa Sałatka rybna typu Neptun lub równoważne z samootwieraczem - 2000 kg 3.Konserwa Paprykarz szczeciński z samootwieraczem - 1500 kg 4.Konserwa Śledź w sosie pomidorowym z samootwieraczem - 1400 kg (dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp).

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.24.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część IV (Tłuszcze) CPV 15431100-8 1.Tłuszcz roślinny (typu margaryna) do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu min 20% w kostkach od 200g do 500g - 18000 kg 2.Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa (typu Masło roślinne lub równoważne) o zawartości tłuszczu od 60% do 80% w kostkach od 150g do 300g - 2000 kg 3.Olej roślinny - 1300 litrów.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Mleko granulowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część V (Mleko granulowane) CPV 15511700-0 1.Mleko odtłuszczone granulowane (minimalna zawartość białka - 34% , bez domieszki oleju roślinnego, dopuszcza się opakowania do 20 kg) - 1600 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część VI (Nabiał) CPV 15542100-0 1.Ser twaróg półtłusty w kostkach o wadze 0,2-1kg - 6000 kg 2.Serek fromage naturalny (w opakowaniu 100 gram) - 500 kg 3.Serek granulowany czysty (w opakowaniach od 100g do 200g) - 800 kg 4.Śmietana 12% - 2400 kg 5.Ser topiony czysty (op. 100 gram) o zawartości tłuszczu nie mniej niż 27% - 2000 kg 6.Kefir naturalny (opakowania 5-10 kg) - 1500 kg 7.Jogurt owocowy 100-150gr - 3000 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Konserwy mięsne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część VII (Konserwy mięsne) CPV 15131000-5 1.Pasztet drobiowy czysty (bez dodatków) w alupack* - 2500 kg 2.Konserwa mięsna ok. 300g (plus minus 10g) z samootwieraczem** - 2000 kg 3.Konserwa wieprzowa mielona sterylizowana w alupack* - 900 kg 4.Szynka mielona drobiowa sterylizowana w alupack* - 900 kg * o wadze w zakresie 90-130g w pełnych dziesiątkach gram, np. 90, 100, ..., 130g - nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 95g, 105g, itp) ** dowolne opakowanie o gramaturze w pełnych dziesiątkach gram np. 200g, 330g- nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 225g, 175g, itp..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.03.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.