eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Pińczów › Dostawy przypraw, serów, konserw do ZK Pińczów

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-09-17

Pińczów: Dostawy przypraw, serów, konserw do ZK Pińczów
Numer ogłoszenia: 199441 - 2012; data zamieszczenia: 17.09.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Pińczowie , ul. 3-go Maja 34, 28-400 Pińczów, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3577372, faks 041 3577373.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wieziennictwo.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy przypraw, serów, konserw do ZK Pińczów.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część A zamówienia: herbata czarna granulowana - kod CPV 15863000-5, spełniająca wymagania normy PN-ISO 3720:1997 - opakowaniu zbiorcze 5kg lub mniejsze, ilość około 60kg, żurek w proszku- kod CPV 15891100-0, spełniający wymagania normy PN-A-94050:1996 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 400kg, cukier biały - kod CPV 15831200-4:, spełniający wymagania normy PN-A-74850- opakowanie zbiorcze 50kg lub mniejsze, ilość około 10 000kg, barszcz czerwony w proszku - kod CPV 15891000-0:, spełniający wymagania normy PN-A-94050:1996 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 500kg, bulion mięsny w proszku - kod CPV 15891500-5:, spełniający wymagania normy PN-A-94050:1996 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 780kg, przyprawa Typu: jarzynka w proszku - kod CPV 15870000-7: opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 1000kg, kwasek cytrynowy - kod CPV 15870000-7:, spełniający wymagania normy PN-81A-79734 opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 35kg, liść laurowy - kod CPV 15871000-7:, spełniający wymagania normy PN-R-870022 opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 60kg, majeranek - kod CPV 15871000-7:, spełniający wymagania normy PN-86958:1997AZ1:2002 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 30kg, papryka czerwona mielona ostra - kod CPV 15870000-7:, spełniająca wymagania normy PN-A-86955:1997AZ1:2002 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 30kg, pieprz mielony czarny - kod CPV 15872100-2: spełniający wymagania normy PN-A-869651997AZ1;2002 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 100kg, przyprawa do zup w płynie - kod CPV 15870000-4:, spełniająca wymagania normy PN-A-94052 - butelki o pojemności 1 litra, ilość około 700litrów, sól kuchenna - kod CPV 15872400-5:, spełniająca wymagania normy PN-C-84081-2:1998 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 1000kg, ziele angielskie - kod CPV 15870000-4:, spełniające wymagania normy PN-97A-86966 opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 55kg, zupa pieczarkowa w proszku - kod CPV 15891100-0:, spełniająca wymagania normy PN-A-94050:1996 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 300kg, soja - kostka - kod CPV 15890000-3 :, spełniająca wymagania normy ZN-197 lub równoważną, opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 600kg, granulat sojowy kod CPV 15890000-3:, spełniająca wymagania normy ZN-197 lub równoważną, opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 700kg. kotlet sojowy a la Schabowy kod CPV 15890000-3:, spełniająca wymagania normy ZN-1 97 lub równoważną, opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 50kg. musztarda stołowa- skład: woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, przyprawy, kod CPV-15871250-1, w opakowaniach do 10kg lub mniejsze, ilość 500kg. Część B zamówienia: serek topiony tłusty -zawartość tłuszczu: nie mniej niż 16%, kod CPV 15540000-5, ilość około 3200kg (waga 1szt.-100g), serek typu Fromage (100g-szt.)- ilość około 100kg, kod CPV 15540000-5 o smaku: z czosnkiem, z warzywami, ze szczypiorkiem, naturalny bez dodatków smakowych. Część C zamówienia: Konserwa turystyczna - waga 1 puszki 130g-szt. kod CPV -15131000-5, ilość około 1600kg, Konserwa wieprzowa mięsna z otwieraczem - waga 1 puszki 300g-szt. kod CPV -15131000-5, ilość około 2300kg, Pasztet drobiowy w puszce - waga 1 puszki 130g-szt. kod CPV -15131000-5, ilość około 2000kg,.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 03.04.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga wniesienia wadium: część A zamówienia: 1900,00zł, część B zamówienia: 1000,00zł, część C zamówienia: 1000,00zł.

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełnią n/w warunki wyszczególnione w art.22 ust.1 ustawy i nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art.24 ust.1 i 2 ustawy i spełnią warunki dodatkowe: - Zaoferują realizację pełnego asortymentu składającego się na całość lub wybraną do realizacji część zamówienia. - Utrzymają stałe ceny podane w Formularzu Ofertowym przez cały okres obowiązywania umowy. - Zaakceptują płatność faktur przelewem w terminie minimum 30 dni licząc od daty otrzymania faktur przez Zamawiającego. - Spełnią wszystkie wymagania wynikające z oświadczeń i dokumentów wymienionych w SIWZ. - Zaakceptują projekt przyszłej umowy. - Wniosą w terminie wymagane wadium. - Złożą ofertę zawierającą dokumenty i oświadczenia wyszczególnione w SIWZ czyli: - Oświadczenia stanowiące załączniki nr 1 i 2 do SIWZ - Formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 3 Oferty zostaną sprawdzone czy zostały sporządzone zgodnie z przepisami ustawowymi i postanowieniami specyfikacji istotnych warunków zamówienia, a następnie ocenione zgodnie z kryteriami i warunkami zawartymi w specyfikacji istotnych warunków zamówienia na zasadzie: wykazał/ nie wykazał. Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania o udzielnie zamówienia. Spełnienie warunków udziału w postępowaniu będzie oceniane na podstawie w/w oświadczeń i dokumentów złożonych z ofertą (wykazał/ nie wykazał).

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia nieodpłatnie na pisemny wniosek zainteresowanego można odebrać w siedzibie Zamawiającego, lok. 20 lub ściągnąć ze strony internetowej www.zp.sw.gov.pl..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.09.2012 godzina 08:30, miejsce: Otwarcie ofert nastąpi dnia 25.09.2012r. o godzinie 09:00 w siedzibie Zamawiającego - świetlica Zakładu Karnego w Pińczowie..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część A zamówienia: herbata czarna granulowana - kod CPV 15863000-5, spełniająca wymagania normy PN-ISO 3720:1997 - opakowaniu zbiorcze 5kg lub mniejsze, ilość około 60kg, żurek w proszku- kod CPV 15891100-0, spełniający wymagania normy PN-A-94050:1996 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 400kg, cukier biały - kod CPV 15831200-4:, spełniający wymagania normy PN-A-74850- opakowanie zbiorcze 50kg lub mniejsze, ilość około 10 000kg, barszcz czerwony w proszku - kod CPV 15891000-0:, spełniający wymagania normy PN-A-94050:1996 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 500kg, bulion mięsny w proszku - kod CPV 15891500-5:, spełniający wymagania normy PN-A-94050:1996 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 780kg, przyprawa Typu: jarzynka w proszku - kod CPV 15870000-7: opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 1000kg, kwasek cytrynowy - kod CPV 15870000-7:, spełniający wymagania normy PN-81A-79734 opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 35kg, liść laurowy - kod CPV 15871000-7:, spełniający wymagania normy PN-R-870022 opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 60kg, majeranek - kod CPV 15871000-7:, spełniający wymagania normy PN-86958:1997AZ1:2002 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 30kg, papryka czerwona mielona ostra - kod CPV 15870000-7:, spełniająca wymagania normy PN-A-86955:1997AZ1:2002 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 30kg, pieprz mielony czarny - kod CPV 15872100-2: spełniający wymagania normy PN-A-869651997/AZ1;2002 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 100kg, przyprawa do zup w płynie - kod CPV 15870000-4:, spełniająca wymagania normy PN-A-94052 - butelki o pojemności 1 litra, ilość około 700litrów, sól kuchenna - kod CPV 15872400-5:, spełniająca wymagania normy PN-C-84081-2:1998 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 1000kg, ziele angielskie - kod CPV 15870000-4:, spełniające wymagania normy PN-97A-86966 opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 55kg, zupa pieczarkowa w proszku - kod CPV 15891100-0:, spełniająca wymagania normy PN-A-94050:1996 - opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 300kg, soja - kostka - kod CPV 15890000-3 :, spełniająca wymagania normy ZN-197 lub równoważną, opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 600kg, granulat sojowy kod CPV 15890000-3:, spełniająca wymagania normy ZN-197 lub równoważną, opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 700kg. kotlet sojowy ala Schabowy kod CPV 15890000-3:, spełniająca wymagania normy ZN-197 lub równoważną, opakowanie zbiorcze 10kg lub mniejsze, ilość około 50kg. musztarda stołowa- skład: woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, przyprawy, kod CPV-15871250-1, w opakowaniach do 10kg lub mniejsze, ilość 500kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 03.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: sery.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część B zamówienia: serek topiony tłusty -zawartość tłuszczu: nie mniej niż 16%, kod CPV 15540000-5, ilość około 3200kg (waga 1szt./100g), serek typu Fromage (100g/szt.)- ilość około 100kg, kod CPV 15540000-5 o smaku: z czosnkiem, z warzywami, ze szczypiorkiem, naturalny bez dodatków smakowych..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 03.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: konserwy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część C zamówienia: Konserwa turystyczna - waga 1 puszki 130g/szt. kod CPV -15131000-5, ilość około 1600kg, Konserwa wieprzowa mięsna z otwieraczem - waga 1 puszki 300g/szt. kod CPV -15131000-5, ilość około 2300kg, Pasztet drobiowy w puszce - waga 1 puszki 130g/szt. kod CPV -15131000-5, ilość około 2000kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 03.04.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.