eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Czerwieńsk › Usługa zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Czerwieńsk

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-08-03

Czerwieńsk: Usługa zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Czerwieńsk
Numer ogłoszenia: 197218 - 2015; data zamieszczenia: 03.08.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwieńsku , ul. M. Rozwens 4, 66-016 Czerwieńsk, woj. lubuskie, tel. 68 3219092, faks 68 3219058.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum w Gminie Czerwieńsk.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Realizacja przedmiotu zamówienia obejmuje świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczenia posiłków na potrzeby zbiorowego żywienia uczniów szkół podstawowych i gimnazjum na terenie Gminy Czerwieńsk. Termin realizacji zamówienia od dnia 07 września 2015 roku do dnia 30 czerwca 2016 roku. 2. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa gotowego jednodaniowego posiłku dla 120 uczniów uczęszczających do: - Szkoła Podstawowa w Nietkowie - świetlica szkolna; - Szkoła Podstawowa w Leśniowie Wielkim - świetlica szkolna; - Szkoła Podstawowa w Nietkowicach - świetlica szkolna; - Gimnazjum w Czerwieńsku - stołówka szkolna. 3. Wykonawca gotuje, przygotowuje, wydaje posiłki w Gimnazjum w Czerwieńsku oraz dostarcza do świetlic szkolnych w Szkołach Podstawowych w dni nauki - 180 dni w roku szkolnym 2015/2016. Miejscem przygotowywania posiłków jest kuchnia wyposażona z sprzęt - Załącznik nr 6 - Wyposażenie kuchni. Kuchnia, o powierzchni użytkowej 199,20 m2, znajduje się w Gimnazjum w Czerwieńsku i będzie wydzierżawiona Wykonawcy na okres realizacji zamówienia. 4. Wykonawca wydaje posiłki w świetlicy szkolnej oraz w stołówce w dni nauki, następnie sprząta pomieszczenia i pozostawia je w należytym porządku. Każdorazowo będzie miał obowiązek odbierania pozostałości pokonsumpcyjnych. 5. Dyrektor szkoły zawiadamia Wykonawcę do godz. 9.00 o ilości koniecznych posiłków w danym dniu. 6. W przypadku nie zawiadomienia do godz. 9.00 Wykonawca będzie wydawał ilość posiłków zgodnie z listą uczniów sporządzoną przez Zamawiającego pod koniec poprzedniego miesiąca. 7. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez Wykonawcę. Posiłki muszą być wykonywane ze świeżych warzyw i artykułów spożywczych, posiadających aktualny termin ważności, a także z artykułów sezonowych. 8. Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych, posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi (wyklucza się sporządzanie potraw z proszku). 9. W przypadku dań mięsnych należy unikać mięsa przetworzonego i mielonego na rzecz całych sztuk mięsa. 10. Zamawiający zakazuje stosowania produktów z glutaminianem sodu, produktów z zawartością barwników, konserwantów i zagęszczaczy szkodliwych dla zdrowia. 11. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności tych samych posiłków w ciągu tygodnia - 5 dni. 12. Wykonawca jest zobowiązany przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie zamówienia. 13. Wykonawca zobowiązuje się do opracowania jadłospisu z podaną gramaturą danego posiłku na okres 10 dni i dostarczania Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia w ciągu 48 godzin przed rozpoczęciem nowej dekady. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego nie powodujące istotnych zmian w rodzaju posiłku będą wiążące dla Wykonawcy. 14. Jadłospisy winne być przygotowane i podpisane przez osobę posiadającą odpowiednie uprawnienia, tj. dietetyka. 15. Przedłożone do oferty jadłospisy winny zawierać dokładnie wyszczególnione i opisane posiłki wraz z ich gramaturą. Wykonawca na żądanie Zamawiającego przedstawi wykaz stosowanych do przygotowywania posiłków produktów i surowców wraz z nazwami producentów, który Zamawiający może udostępnić rodzicom dzieci lub ich prawnym opiekunom. 16. Przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz uwzględniać normy produktów. Wyklucza się posiłki sporządzane na bazie półproduktów. 17. Posiłek jest jednodaniowy z zastrzeżeniem, że: - 2 razy w tygodniu będzie zupa z wkładką (kiełbasa lub porcja mięsa o gramaturze minimum 100 gram netto), owoc, napój do picia; - 1 raz w tygodniu drugie danie z porcją mięsa o gramaturze minimum 100 gram netto, surówka, napój do picia; - 1 raz w tygodniu drugie danie mączne, surówka, napój do picia; - 1 raz w tygodniu drugie danie mięsne, mączne lub rybne o gramaturze minimum 100 gram netto mięsa lub ryby, surówka, napój do picia; - zwiększanie ilości surówek i owoców w ramach stawki żywieniowej. 18. Jakość serwowanych usług: - Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP oraz innych obowiązujących w tym zakresie aktów prawnych, w tym wymogów Unii Europejskiej oraz ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r., poz. 594), - Wykonawca zobowiązuje się do realizowania zamówienia zgodnie z normami Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie stosownie do potrzeb, - Wyklucza się posiłki na bazie Fastfood, - Owoce podawane uczniom muszą być w całości - niedopuszczalne jest dzielenie jednego owocu pomiędzy kilkoro dzieci, - Wykonawca będzie dostarczał posiłki w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakość przewożonych potraw, - Wykonawca będzie zobowiązany dostarczyć posiłki do świetlic szkolnych przy szkołach podstawowych własnym środkiem transportu i we własnych naczyniach. 20. Wykonawca uwzględnia w kalkulacji kosztów zamówienia: - Koszt dzierżawy kuchni według stawek określonych w Zarządzeniu Burmistrza Czerwieńska nr 84/09 z dnia 17 listopada 2009 roku - § 1 pkt 5; - Koszt zużycia zimnej wody i odprowadzenia ścieków według stawek określonych przez Spółkę POMAK w Czerwieńsku; - Koszt zużycia energii elektrycznej według stawek określonych przez ENEA, 21. Wywóz odpadów komunalnych i odpadów pokonsumpcyjnych należy do zadania własnego Wykonawcy - według stawek określonych przez Referat Gospodarki Odpadami w Urzędzie Gminy i Miasta w Czerwieńsku..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 07.09.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia wymaganych wyżej warunków wraz z ofertą należy dostarczyć oświadczenie o spełnieniu tych warunków.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia wymaganych wyżej warunków wraz z ofertą należy dostarczyć oświadczenie o spełnieniu tych warunków.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia wymaganych wyżej warunków wraz z ofertą należy dostarczyć oświadczenie o spełnieniu tych warunków.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia wymaganych wyżej warunków wraz z ofertą należy dostarczyć oświadczenie o spełnieniu tych warunków.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia wymaganych wyżej warunków wraz z ofertą należy dostarczyć oświadczenie o spełnieniu tych warunków.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

    1. Załącznik nr 1 - Formularz ofertowy 2. Załącznik nr 2 - Oświadczenie o spełnieniu warunków (art. 22) 3. Załącznik nr 3 - Oświadczenie o braku podstaw wykluczenia (art. 24) 4. Załącznik nr 4 - Umowa na dożywianie 5. Załącznik nr 5 - Umowa najmu 6. Załącznik nr 6 - Wyposażenie kuchni 7. Załącznik nr 7 - Oświadczenie o wymaganych uprawnieniach 8. Załącznik nr 8 - Oświadczenie o niezaleganiu z płatnościami 9. Załącznik nr 9 - Doświadczenie Wykonawcy

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Doświadczenie zawodowe - 10

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.czerwiensk.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwieńsku, ul. M. Rozwens 4, 66-016 Czerwieńsk.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.08.2015 godzina 12:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej w Czerwieńsku, ul. M. Rozwens 4, 66-016 Czerwieńsk.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.