eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi W³oc³awek › Dostawy mro¿onek dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (znak sprawyMJ.AZ.2420-09/2015)

Porêczenia kontraktowe dla firm startuj±cych w przetargach publicznych


Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2015-07-31

W³oc³awek: Dostawy mro¿onek dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-09/2015)
Numer og³oszenia: 195492 - 2015; data zamieszczenia: 31.07.2015
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejska Jad³odajnia "U ¦wiêtego Antoniego" , ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 54 4110380, faks 54 4110380.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawy mro¿onek dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego we W³oc³awku (znak sprawy: MJ.AZ.2420-09/2015).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: III.1. Przedmiotem zamówienia s± dostawy MRO¯ONEK dla Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego: Czê¶æ I zamówienia (warzywa mro¿one): a) Mieszanka warzywna - 7 sk³adnikowa, sk³adaj±ca siê z siedmiu spo¶ród o¶miu wskazanych sk³adników: kalafior, broku³, marchew, fasola szparagowa, por, brukselka, seler, pietruszka; mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram , ilo¶æ: 700 kilogramów, b) Kalafior - mro¿ony, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, c) Mieszanka owocowa - sk³adaj±ca siê z trzech spo¶ród czterech wskazanych sk³adników: czarna porzeczka, wi¶nia, truskawka, ¶liwka; mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów, d) Marchew - kostka, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1600 kilogramów, e) W³oszczyzna - mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1200 kilogramów, f) Szpinak mro¿ony - w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 40 kilogramów. Czê¶æ II zamówienia (ryby): a) Kotlet rybny z warzywami - okr±g³y od 50 g do 70 g, I gatunek, w opakowaniach papierowych od 2,5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1200 kilogramów, b) Filet rybny z Mintaja - w p³acie od 150 g do 200 g, o maksymalnej zawarto¶ci glazury 7%, sucho mro¿ony, I gatunek, zamro¿ony, w opakowaniu foliowym od 5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 150 kilogramów, c) Filet ¶ledziowy Matias - I gatunek, w opakowaniu plastikowym od 1 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów. 2. Jako¶æ wymienionego wy¿ej asortymentu nie mo¿e odbiegaæ od jako¶ci towaru dostêpnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport MRO¯ONEK do magazynu w siedzibie zamawiaj±cego na w³asny koszt, dlatego cena oferty musi zawieraæ koszty transportu i roz³adunku. 4. Transport przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywaæ siê w warunkach spe³niaj±cych wymogi sanitarno - epidemiologiczne. 5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jad³odajni U ¦wiêtego Antoniego przy ul. ¦w. Antoniego 11 we W³oc³awku. 6. Ilo¶æ przedmiotowych artyku³ów, o których mowa w pkt. III/1 mo¿e ulec zmianie warto¶ciowo maksymalnie o minus 15 % ogó³em od warto¶ci umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia. 7. Zamawiaj±cy bêdzie zamawia³ okre¶lon± partiê towaru telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpó¼niej do godziny 13:00. 8. Dostawy bêd± odbywaæ siê sukcesywnie przez okres obowi±zywania umowy, ilo¶ciowo wed³ug zapotrzebowania zamawiaj±cego: - dla czê¶ci I zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ trzy razy w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00, - dla czê¶ci II zamówienia - nie czê¶ciej ni¿ jeden raz w tygodniu ka¿dorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00, W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilo¶ciowych i jako¶ciowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jako¶ciowych i uzupe³nienia braki ilo¶ciowe: w terminie do dwóch godzin od momentu zg³oszenia reklamacji. 9. Przedmiot zamówienia musi odpowiadaæ parametrom ilo¶ciowym i jako¶ciowym okre¶lonym przez zamawiaj±cego..

II.1.5)

  przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych

  • Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.33.11.00-8, 15.33.11.70-9, 15.21.10.00-0, 15.21.11.00-1, 15.22.00.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 5.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie wyznacza szczegó³owego warunku w tym zakresie. Spe³nienie niniejszego warunku udzia³u w postêpowaniu wykonawca wykazuje przez z³o¿enie o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na zasoby innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Na ofertê sk³adaj± siê nastêpuj±ce dokumenty i za³±czniki: 1) Wype³niony i podpisany formularz ofertowy. 2) Wype³niony i podpisany formularz cenowy. Wykonawca do³±cza do oferty wy³±cznie formularz cenowy dotycz±cy tej czê¶ci zamówienia, na któr± sk³ada ofertê. 3) O¶wiadczenie o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy W przypadku sk³adania oferty na jedn± lub dwie czê¶ci przedmiotu zamówienia wykonawca winien z³o¿yæ ten dokument w jednym egzemplarzu. 4) O¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia z powodu niespe³nienia warunków, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy. W przypadku sk³adania oferty na jedn± lub dwie czê¶ci przedmiotu zamówienia wykonawca winien z³o¿yæ ten dokument w jednym egzemplarzu. 5) Lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 5 ustawy, albo informacja o tym, ¿e wykonawca nie nale¿y do grupy kapita³owej. W przypadku sk³adania oferty na jedn± lub dwie czê¶ci przedmiotu zamówienia wykonawca winien z³o¿yæ ten dokument w jednym egzemplarzu. 6) Pe³nomocnictwa osób podpisuj±cych ofertê do podejmowania zobowi±zañ w imieniu wykonawcy sk³adaj±cego ofertê, o ile nie wynikaj± z przepisów prawa lub innych dokumentów. 7) Aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert. W przypadku sk³adania oferty na jedn± lub dwie czê¶ci przedmiotu zamówienia wykonawca winien z³o¿yæ ten dokument w jednym egzemplarzu.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której bêdzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

1. W przypadku zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 2 do umowy, Wykonawca niezw³ocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie Zamawiaj±cego, przytaczaj±c podstawê prawn±. 2. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do uwzglêdnienia zmiany urzêdowej stawki podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 2 do umowy w przypadku, kiedy zmiany te s± korzystne dla zamawiaj±cego lub nie mo¿na by³o ich przewidzieæ w chwili sk³adania oferty przez Wykonawcê. 3. W przypadku zmian, o których stanowi pkt 1 w trakcie obowi±zywania umowy, zmiana stawek podatku VAT na artyku³y wymienione w formularzu cenowym, stanowi±cym za³±cznik nr 2 do umowy, nastêpuje z dniem wej¶cia w ¿ycie stosownych przepisów w tym zakresie, z zastrze¿eniem pkt 1 i 4. 4. Zmiana postanowieñ zawartej umowy mo¿e nast±piæ za zgod± obu stron wyra¿on± na pi¶mie pod rygorem niewa¿no¶ci - z zastrze¿eniem pkt 5. 5. Zakazuje siê istotnych zmian postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, za wyj±tkiem zmian przewidzianych w pkt 1 - 3.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.jadlodajniawloclawek.pl/
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Miejska Jad³odajnia U ¦wiêtego Antoniego, ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek Biuro I piêtro.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 28.08.2015 godzina 11:30, miejsce: Miejska Jad³odajnia U ¦wiêtego Antoniego, ul. ¦w. Antoniego 11, 87-800 W³oc³awek Biuro I piêtro.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Warzywa mro¿one.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Czê¶æ I zamówienia (warzywa mro¿one): a) Mieszanka warzywna - 7 sk³adnikowa, sk³adaj±ca siê z siedmiu spo¶ród o¶miu wskazanych sk³adników: kalafior, broku³, marchew, fasola szparagowa, por, brukselka, seler, pietruszka; mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram , ilo¶æ: 700 kilogramów, b) Kalafior - mro¿ony, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 600 kilogramów, c) Mieszanka owocowa - sk³adaj±ca siê z trzech spo¶ród czterech wskazanych sk³adników: czarna porzeczka, wi¶nia, truskawka, ¶liwka; mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu.; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów, d) Marchew - kostka, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1600 kilogramów, e) W³oszczyzna - mro¿ona, w opakowaniu od 2 kg do 20 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1200 kilogramów, f) Szpinak mro¿ony - w opakowaniu od 0,3 kg do 0,5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia 3 miesi±ce od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 40 kilogramów..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.33.11.00-8, 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 5.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Czê¶æ II zamówienia (ryby): a) Kotlet rybny z warzywami - okr±g³y od 50 g do 70 g, I gatunek, w opakowaniach papierowych od 2,5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 1200 kilogramów, b) Filet rybny z Mintaja - w p³acie od 150 g do 200 g, o maksymalnej zawarto¶ci glazury 7%, sucho mro¿ony, I gatunek, zamro¿ony, w opakowaniu foliowym od 5 kg do 10 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 150 kilogramów, c) Filet ¶ledziowy Matias - I gatunek, w opakowaniu plastikowym od 1 kg do 5 kg, z minimalnym terminem przydatno¶ci do spo¿ycia jeden miesi±c od daty zakupu; jednostka miary: kilogram, ilo¶æ: 500 kilogramów..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.21.10.00-0, 15.21.11.00-1, 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesi±cach: 5.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.