eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Włodawa › Przetarg - dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w internacie Zespołu Szkół Zawodowych nr 1 i II Liceum Ogólnokształcącego we Włodawie

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-07-29

Włodawa: Przetarg - dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w internacie Zespołu Szkół Zawodowych nr 1 i II Liceum Ogólnokształcącego we Włodawie
Numer ogłoszenia: 191708 - 2015; data zamieszczenia: 29.07.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Zawodowych nr 1 i II Liceum Ogólnokształcące , ul. Andrzeja Frycza-Modrzewskiego 24, 22-200 Włodawa, woj. lubelskie, tel. 0-82 5721488, faks 0-82 5721488.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.2lo.wlodawa.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka samorządowa szkoła.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg - dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w internacie Zespołu Szkół Zawodowych nr 1 i II Liceum Ogólnokształcącego we Włodawie.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej w internacie Zespołu Szkół Zawodowych Nr 1 i II Liceum Ogólnokształcącego we Włodawie. 2. Zamówienie składa się z dziesięciu następujących części: część 1 - artykuły ogólnospożywcze część 2 - mleko i przetwory mleczne część 3 -wędliny część 4 - warzywa i owoce część 5 - jaja część 6 - ryby część 7 - pieczywo część 8 - artykuły garmażeryjne część 9 - ziemniaki część 10- mrożonki Część 11 - mięso i drób Ilość i asortyment artykułów żywnościowych określony został w Załącznikach nr: 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f, 1g, 1h, 1i, 1j, 1k do SIWZ..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.41.00.00-5, 15.50.00.00-3, 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4, 03.14.25.00-3, 15.22.00.00-6, 15.81.00.00-6, 03.21.21.00-2, 15.33.11.70-9, 15.11.00.00-2, 15.13.11.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1) Istotne postanowienia umowy zawarte w Załączniku Nr 7 do SIWZ. 2) Zmiana treści umowy może nastąpić wyłącznie w granicach unormowania art.144 ust.1 ustawy i pod rygorem nieważności i wymaga formy pisemnego aneksu skutecznego po podpisaniu przez obie strony 3) Zamawiający przewiduje możliwość zmiany umowy, w przypadku gdy nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy. 4) Zmiana umowy w szczególności terminu końcowego dostawy może nastąpić w przypadku wystąpienia: wyjątkowo niesprzyjających warunków klimatycznych lub warunków atmosferycznych (klęsk żywiołowych, epidemii, działań rządowych itp.,) uniemożliwiających przeprowadzenie usługi, 5) Zmiany, o których mowa w pkt. 4 mogą prowadzić do zmiany terminu realizacji zamówienia jak i rozwiązania umowy, 6) Zamawiający może nie wyrazić zgody na dokonanie zmian postanowień umowy, jeżeli proponowana zmiana może wpłynąć na opóźnienie, obniżenie jakości lub zwiększenie kosztów w wykonywaniu zobowiązań umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.2lo.wlodawa.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ZESPÓŁ SZKÓŁ ZAWODOWYCH Nr 1 i II LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL.MODRZEWSKIEGO 24 22-200 WŁODAWA tel/fax 82 5721488, e-mail: 2losekretariat@konto.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 06.08.2015 godzina 10:00, miejsce: ZESPÓŁ SZKÓŁ ZAWODOWYCH Nr 1 i II LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE UL.MODRZEWSKIEGO 24 22-200 WŁODAWA Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Część 1 - artykuły ogólnospożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1 - artykuły ogólnospożywcze Ilość i asortyment artykułów żywnościowych określony został w Załącznikach nr 1a do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.41.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Część 2 - mleko i przetwory mleczne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ilość i asortyment artykułów żywnościowych określony został w Załącznikach nr 1b do SIWZ.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Część 3 -wędliny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 3 -wędliny Ilość i asortyment artykułów żywnościowych określony został w Załącznikach nr 1c do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Część 4 - warzywa i owoce.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 4 - warzywa i owoce Ilość i asortyment artykułów żywnościowych określony został w Załącznikach nr 1d do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Część 5 - jaja.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 5 - jaja Ilość i asortyment artykułów żywnościowych określony został w Załącznikach nr 1e do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Część 6 - ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 6 - ryby Ilość i asortyment artykułów żywnościowych określony został w Załącznikach nr 1f do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Część 7 - pieczywo.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 7 - pieczywo Ilość i asortyment artykułów żywnościowych określony został w Załącznikach nr 1g do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Część 8 - artykuły garmażeryjne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 8 - artykuły garmażeryjne Ilość i asortyment artykułów żywnościowych określony został w Załącznikach nr 1h do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.40.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Część 9 - ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 9 - ziemniaki Ilość i asortyment artykułów żywnościowych określony został w Załącznikach nr 1i do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Część 10- mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 10- mrożonki Ilość i asortyment artykułów żywnościowych określony został w Załącznikach nr 1j do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Część 11 - mięso i drób.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część 11 - mięso i drób Ilość i asortyment artykułów żywnościowych określony został w Załącznikach nr 1k do SIWZ..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.00-6, 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.