Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-08-20
Piwniczna-Zdrój: Dożywianie uczniów z terenu Miasta i Gminy Piwniczna - Zdrój, uczęszczających do Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego w Piwnicznej-Zdroju
Numer ogłoszenia: 179189 - 2014; data zamieszczenia: 20.08.2014
OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY - Usługi
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej Piwniczna-Zdrój, ul. Bolesława Chrobrego 2, 33-350 Piwniczna-Zdrój, woj. małopolskie, tel. 18 4464128, faks 18 4464128
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów z terenu Miasta i Gminy Piwniczna - Zdrój, uczęszczających do Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego w Piwnicznej-Zdroju.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest usługa polegająca na dożywianiu uczniów uczęszczających do Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego w Piwnicznej-Zdroju. Termin wykonywania zamówienia od dnia 2 września 2014r. do 26 czerwca 2015r. Planowany termin zakończenia realizacji przedmiotu umowy może zostać skrócony do 31 maja 2015r. w zależności od wpływu stosownych środków finansowych od Wojewody Małopolskiego na rachunek Ośrodka Pomocy Społecznej. 1. W okresie objętym zamówieniem przewiduje się zakupienie łącznie ok. 33660 posiłków. Szacowana liczba dni nauki w których będą wydawane uczniom posiłki: 187. Szacowana liczba uczniów korzystających z dożywiania, wynosi: 180 osób. Gorący posiłek ma się składać z drugiego dania z dodatkiem warzywnym (surówki). Gorący posiłek powinien pokryć ok. 30 - 35 % dziennego zapotrzebowania energetycznego uczniów, zatem wartość kaloryczna posiłku nie może być niższa niż 900 kcal. 2. Posiłki muszą posiadać wymaganą przepisami kaloryczność. 3. Posiłki mają być sporządzone zgodnie z wymaganiami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Muszą też być sporządzone ze świeżych produktów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. 4. Posiłki muszą być sporządzone w dniu podania oraz muszą mieć odpowiednią temperaturę, wymaganą dla posiłków obiadowych. 5. Sposób przygotowania posiłku powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.Nr 136, poz. 914 z póź. zm.). 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość w uzasadnionych przypadkach zamiany gorącego posiłku na suchy prowiant (bułka z szynką lub serem + soczek + owoc, lub drożdżówka + soczek + owoc) i wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany przez dyrektorów szkół. 7. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu jednego tygodnia. 8. Zamawiający zastrzega, że ilość osób korzystających z posiłków podana w punkcie 1 jest ilością szacunkową i może ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy, w zależności od ilości uczniów uprawnionych do otrzymywania posiłków oraz w zależności od liczby dzieci obecnej każdego dnia na zajęciach w szkole. Wykonawca każdorazowo będzie o tym informowany przez dyrektorów szkół. 9. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowego przeprowadzania kontroli należytego wykonania przedmiotu umowy przez Wykonawcę oraz przestrzegania obowiązujących przepisów higieniczno - sanitarnych , jak też innych wymogów, w szczególności w zakresie świeżości potraw i terminu przydatności do spożycia oraz estetyki podawania posiłków. Zgłoszone przez Zamawiającego zastrzeżenia winny być uwzględnione niezwłocznie przez Wykonawcę. Jeżeli Wykonawca wykonuje przedmiot umowy w sposób wadliwy albo sprzeczny z umową, Zamawiający może wypowiedzieć umowę z winy Wykonawcy.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .
II.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy.
SEKCJA III: PROCEDURA
Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie z wolnej ręki
1. Podstawa prawna
Postępowanie wszczęte zostało na podstawie art. 5 ust. 1a, art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienie wyboru trybu
Podstawa prawna: zgodnie z art. 5 ust. 1a oraz art. 67 ust. 1 pkt 1a - usługi świadczone są w szkole, w której Wykonawca związany jest umową z Dyrektorem szkoły na prowadzenie stołówki
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Część NR: 1 Nazwa: Dożywianie uczniów z terenu Miasta i Gminy Piwniczna - Zdrój, uczęszczających do Zespołu Szkolno - Gimnazjalnego w Piwnicznej-Zdroju
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA
STOŁÓWKA Wiesław Zagata, Ulica Krynicka - Szkoła Podstawowa Nr 1, 33-350 Piwniczna-Zdrój, kraj/woj. małopolskie.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie posiłków dla Niepublicznego Przedszkola "Wesołe Sówki" w Legionowie
- WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 146 "WYSPA DZIECI" WE WROCŁAWIU
- "Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku - obiadu jednodaniowego dla dzieci uczęszczających do Szkół Podstawowych na terenie Gminy Wielkie Oczy"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.