eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Dostawy warzyw, owoców, kwaszonek i przetworów do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce, ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka powiat wyszkowski woj. mazowieckie - oznaczenie sprawy Dkw220/5/2014.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-08-18

Warszawa: Dostawy warzyw, owoców, kwaszonek i przetworów do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce, ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka powiat wyszkowski woj. mazowieckie - oznaczenie sprawy Dkw220/5/2014.
Numer ogłoszenia: 176975 - 2014; data zamieszczenia: 18.08.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Warszawa-Białołęka , ul. Ciupagi 1b, 03-016 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 279 73 00, faks 22 279 73 21.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: 3 zk_warszawa_bialoleka@sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka nie posiadająca osobowości prawnej-wymiar sprawiedl..

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw, owoców, kwaszonek i przetworów do Oddziału Zewnętrznego w Popowie Zakładu Karnego w Warszawie Białołęce, ul. Nadbużańska 39 gm. Somianka powiat wyszkowski woj. mazowieckie - oznaczenie sprawy Dkw220/5/2014..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1 - warzywa, owoce: Burak ćwikłowy worek 25-50kg - 3000kg; Cebula biała worek 15-30kg - 6000kg; Kapusta biała worek 15-25kg - 1200kg; Marchew worek 10-25kg - 6000kg; Ogórek świeży worek 10-20kg - 800kg; Pietruszka worek 5-15kg - 1000kg; Por worek 5-15kg - 1000kg; Seler - worek 5-15kg - 1000kg; Ziemniaki worek 25-50kg - 30000kg; Papryka surowa worek 10-15kg - 800kg; Pomidory pojemnik 10-25kg - 1000kg; Sałata - 600 szt.; Jabłka (średniej wielkości) worek 15-20kg - 3000kg. Część nr 2 - kwaszonki: Kapusta kiszona beczka 90-110kg - 3000kg; Ogórek kiszony beczka 70-80kg - 3000kg. Część nr 3 - przetwory: Groszek konserwowy puszka 400g - 400kg; Ogórek konserwowy słoik 900-1200g - 600kg; Dżem (różne smaki) słoik 1000-1500g - 2500kg; Marmolada (wieloowocowa) słoik 1000-1500g - 2500kg; Koncentrat pomidorowy 30% słoik 900-1200g - 800kg; Fasola biała worek 50kg - 1000kg; Groch łuskany worek 50kg - 1000kg.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.23.21-9, 15.33.10.00-7, 15.33.00.00-0.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie Zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art.22 ust.1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. z późn. zm. - Prawo zamówień publicznych dotyczące: posiadania uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek ich posiadania, posiadania wiedzy i doświadczenia, dysponowania odpowiedznim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, sytuacji ekonomicznej i finansowej, nie podlegają wykluczeniu na podstawie art.24 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający uzna, że Wykonawca: 1). posiada uprawnienia do wykonywania działalności, jeżeli: przedmiot zamówienia znajduje się w jego zakresie działalności określonym zapisami właściwego rejestru, 2). posiada wiedzę i doświadczenie, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 1 do SIWZ, 3). dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 1 do SIWZ, 4). spełnia warunki dotyczące sytuacji ekonomicznej i finansowej, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 1 do SIWZ, 5). ponadto Zamawiający uzna, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli: wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 2 do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 1 do SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 1 do SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 1 do SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 1 do SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający ma prawo dokonać zmiany w ramach zawartej umowy w przypadku, gdy wprowadzenie takiej zmiany zaistniało na skutek okoliczności, których nie można było wcześniej przewidzieć.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zk_warszawa_bialoleka@sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Warszawie - Białołęce, ul. Ciupagi 1b, 03-016 Warszawa.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.08.2014 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny w Warszawie - Białołęce, ul. Ciupagi 1b, 03-016 Warszawa, sekretariat. Godziny pracy sekretariatu: od poniedziałku do piątku w godz. 08:00-16.00..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Termin realizacji zamówienia: 12 miesięcy od daty rozpoczęcia obowiązywania umowy (nie wcześniej jednak niż: Część 1 - warzywa, owoce; Część 2 - kwaszonki; Część 3 - przetwory: od 01.10.2014 r. do 30.09.2015 r.;.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: warzywa, owoce..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Burak ćwikłowy worek 25-50kg - 3000kg; Cebula biała worek 15-30kg - 6000kg; Kapusta biała worek 15-25kg - 1200kg; Marchew worek 10-25kg - 6000kg; Ogórek świeży worek 10-20kg - 800kg; Pietruszka worek 5-15kg - 1000kg; Por worek 5-15kg - 1000kg; Seler worek 5-15kg - 1000kg; Ziemniaki worek 25-50kg - 30000kg; Papryka surowa worek 10-15kg - 800kg; Pomidory pojemnik 10-25kg - 1000kg; Sałata - 600 szt.; Jabłka (średniej wielkości) worek 15-20kg - 3000kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.23.21-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: kwaszonki..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta kiszona beczka 90-110kg - 3000kg; Ogórek kiszony beczka 70-80kg - 3000kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: przetwory..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Groszek konserwowy puszka 400g - 400kg; Ogórek konserwowy słoik 900-1200g - 600kg; Dżem (różne smaki) słoik 1000-1500g - 2500kg; Marmolada (wieloowocowa) słoik 1000-1500g - 2500kg; Koncentrat pomidorowy 30% słoik 900-1200g - 800kg; Fasola biała worek 50kg - 1000kg; Groch łuskany worek 50kg - 1000kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.