To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-09-02
Miechów: Dożywianie uczniów w Szkole Podstawowej Nr 2 oraz Gimnazjum w Miechowie w czasie trwania roku szkolnego 2013- 2014
Numer ogłoszenia: 174863 - 2013; data zamieszczenia: 02.09.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 140531 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Gminy i Miasta w Miechowie, ul. Sienkiewicza 25, 32-200 Miechów, woj. małopolskie, tel. 041 3830040 w. 19, faks 041 3832378.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów w Szkole Podstawowej Nr 2 oraz Gimnazjum w Miechowie w czasie trwania roku szkolnego 2013- 2014.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów w Szkole Podstawowej Nr 2 oraz Gimnazjum w Miechowie w czasie trwania roku szkolnego 2013-2014. Przedmiot zamówienia obejmuje w szczególności: 1. Przygotowanie i dowiezienie do stołówki przy szkole podstawowej nr 2 w Miechowie oś. Sikorskiego 15a, oraz Gimnazjum w Miechowie oś. Sikorskiego 15b gorącego posiłku składającego się z pierwszego i drugiego dania przez 5 dni w tygodniu z wyłączeniem dni wolnych od zajęć. 2. Gorącym posiłkiem planuje się objąć około 180 uczniów. Łączna ilość posiłków w roku szkolnym 2013/2014 wynosi ok. 33 500. 3. Posiłki winny być dostosowane do norm Instytutu Żywności i Żywienia dzieci i młodzieży. 4. Wykonawca zapewni: a. Realizację zamówienia zgodnie z wymogami sanepidu dotyczącymi kaloryczności i zasad dekadowych, zasad sanepidu o produkcji i wydawaniu posiłków. b. Transport gorących posiłków do stołówki w odpowiednich naczyniach (termosy) c. Porcjowanie i wydanie posiłków w naczyniach jednorazowego użytku d. Opracowanie tygodniowego jadłospisu, który przedłoży do akceptacji osobą upoważnionym przez Zamawiającego ( Dyrektor szkoły nr 2). W tygodniowym jadłospisie nie mogą powtarzać się te same posiłki. Zamawiajacy zastrzega sobie prawo zmian w jadłospisie. 5. Jednorazowe naczynia do spożywania posiłków dostarczy wykonawca i będą one wkalkulowane w koszty posiłków. Naczynia jednorazowego użytku winny spełniać wymagania Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010 nr 136 poz.914 z późn. zm) 6. Po spożyciu posiłków, wykonawca na własny koszt usunie z terenu szkoły zużyte naczynia jednorazowego użytku oraz wszelkie odpadki żywnościowe. Do zadań wykonawcy należeć będzie również utrzymywanie porządku w udostępnionych pomieszczeniach kuchni jak również jadalni. 7. Zamawiający udostępni nieodpłatnie pomieszczenia do porcjowania, wydawania oraz spożywania posiłków ( tj. stołówka przy Szkole Podstawowej Nr 2 w Miechowie ). 8. Wykonawca ponosi koszty energii elektrycznej i wody zużytej przy realizacji przedmiotu zamówienia. 9. Dyrektor Szkoły Podstawowej Nr 2 oraz Gimnazjum w Miechowie zobowiązani są do dostarczenia Wykonawcy do końca każdego miesiąca listę uczniów którzy będą korzystać z posiłków w kolejnym miesiącu. 10. Zamawiający zastrzega, iż liczba uczniów korzystających z posiłków może być w każdym miesiącu inna, w zależności od liczby zgłoszeń. 11. Zamawiający zastrzega, iż liczba dzieci zadeklarowanych na dany miesiąc może ulec zmianie w sytuacjach, których Zamawiający nie mógł przewidzieć np. z powodu choroby dziecka. 12. Wykonawca przed rozpoczęciem działalności zobowiązany jest do uzyskania pozytywnej decyzji zezwalającej na realizację przedmiotu zamówienia, wydanej przez właściwego inspektora sanitarnego. 13. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2010 nr 136 poz.914 z późn. zm) oraz wymaganiami Głównego Inspektora Sanitarnego Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia , jakie obowiązują z zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności z uwzględnieniem zaleceń dotyczących: 1. wyposażenia ( stan techniczny pomieszczeń i urządzeń) 2. personelu ( niezbędne kwalifikacje i badania) 3. cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów ( przestrzeganie zasad sanitarno higienicznych na każdym etapie: produkcji , przewozu i wydawania posiłków) 4. w zakresie jakości usług ( w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zaleceniami normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając różnorodność diety , właściwy stan posiłków tj. świeże, gorące, smaczne, estetyczne..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 30.07.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Catermed sp.z o.o., siemaszki 15A, 30-201 Kraków, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 170850,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 172800,00
Oferta z najniższą ceną: 172800,00 / Oferta z najwyższą ceną: 264492,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z MIECHOWA
- Pełnienie funkcji inspektora nadzoru nad realizacją zadania pn.: "Przebudowa i budowa nowych dróg zgodnie z projektem zagospodarowanie poscaleniowego wsi Marcinkowice i wsi Pogwizdów, gmina Charsznica
- Świadczenie usługi w zakresie wykonania napraw bieżących, konserwacji oraz okresowych przeglądów technicznych aparatury i sprzętu medycznego.
więcej: przetargi w Miechowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby organizacji 58. Ogólnopolskiego Festiwalu Kapel i Śpiewaków Ludowych w Kazimierzu Dolnym
- Sukcesywne świadczenie usługi cateringowej na potrzeby Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Lublinie w ramach realizowanego projektu pn. "Efektywna Polityka Społeczna w województwie lubelskim"
- usługa cateringu na spotkanie robocze partnerów projektu Saphea - DE-dzp.272-170/24
- Organizacja dwóch forów w ramach Krajowego Planu Odbudowy
- Obsługa dwóch wyjazdów zagranicznych uczniów, opiekunów i nauczycieli ze szkół dla których organem prowadzącym jest Powiat Sokólski w ramach programu ERASMUS+
- zakup usługi gastronomicznej oraz hotelowej na zabezpieczenie konferencji Przestępczość Teleinformatyczna XXI realizowanej w dniach 26 - 29 maja 2024 r. na terenie Akademii Marynarki Wojennej
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.