eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Płońsk › Dostawa artykułów żywnościowych w 2016 r. dla Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Stanisława Wyspiańskiego w Płońsku.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-11-23

Płońsk: Dostawa artykułów żywnościowych w 2016 r. dla Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Stanisława Wyspiańskiego w Płońsku.
Numer ogłoszenia: 170859 - 2015; data zamieszczenia: 23.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podstawowa nr 3 im Stanisława Wyspiańskiego , ul. Płocka 60, 09-100 Płońsk, woj. mazowieckie, tel. 23 662 21 63, faks 23 662 21 63.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.sp3plonsk.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka samorządowa - szkoła podstawowa...

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych w 2016 r. dla Szkoły Podstawowej Nr 3 im. Stanisława Wyspiańskiego w Płońsku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych w 2016r. dla potrzeb Szkoły Podstawowej Nr3 im. Stanisława Wyspiańskiego w Płońsku. Przedmiot zamówienia został podzielony na części I - V, w tym: CZĘŚĆ I - MIĘSA CZĘŚĆ II - JAJA CZĘŚĆ III - OWOCE I WARZYWA CZĘŚĆ IV - MROŻONKI CZĘŚĆ V - RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE 2. Szczegółowy wykaz i zakres wszystkich części zamówienia, oraz wymagania dotyczące realizacji dostaw zostały określone w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia części I - V stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ. 3. Podane ilości towaru są wielkościami szacunkowymi, służą wyłącznie do obliczenia ceny oferty. Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości dostaw wg asortymentu podanego w ofercie w trakcie realizacji umowy - według własnych potrzeb do limitu posiadanych środków finansowych. 5. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. O bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r Nr 136 poz. 914), oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie. 6. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania zamawianych artykułów do siedziby zamawiającego na własny koszt i ryzyko, transportem przystosowanym do przewozu żywności oraz rozładunku towaru i złożenia go w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w jego magazynach. 7. Zamówienia na dostawy bieżące, zgodne z potrzebami Zamawiającego będą składane z min. jednodniowym wyprzedzeniem, telefonicznie, faksem lub w czasie dostawy na dostawę następną. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność we wszystkie dni robocze od poniedziałku do piątku, a w uzasadnionych przypadkach na żądanie zamawiającego również w soboty. 8. Wskazanie w opisie przedmiotu zamówienia znaków towarowych, patentów lub pochodzenia uzasadnione jest specyfiką przedmiotu zamówienia a wskazaniu takiemu towarzyszą wyrazy lub równoważny. Wykonawca, który powoła się na rozwiązania równoważne opisanym przez zamawiającego jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez zamawiającego. 9. Przedmiotem zamówienia w niniejszym postępowaniu są różne artykuły żywnościowe. Dla dostaw opisanych przez Zamawiającego standardy jakościowe nie są ustalane indywidualnie przez Zamawiającego na jego konkretne potrzeby, ale Zamawiający zaspokaja swoje potrzeby poprzez nabywanie towarów ogólnie dostępnych, powszechnie oferowanych, takich jakie są oferowane wszystkim, ewentualnie zainteresowanym ich zakupem. Różnią się tylko ceną nabycia. Dostawy powszechnie dostępne to takie, które jako dobra popularne są wszędzie na rynku oferowane i wykonywane przez wszystkich wykonawców działających w określonej branży. Można je nabywać bez względu na miejscowość i czas. Zamawiający uwzględnił koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia poprzez opisany sposób dostawy na koszt Wykonawcy, wymagania dotyczące okresu przydatności do spożycia oferowanych produktów, gramaturę produktów, sposób pakowania, zastrzeżenie zmienności ilości zamawianych produktów a przede wszystkim niezmienność oferowanej ceny w okresie realizacji umowy z zastrzeżeniem zmian ustawowych wysokości obowiązującej stawki VAT oraz waloryzacji cen jednostkowych na podstawie wskaźnika ogłoszonego przez GUS..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9, 03.14.25.00-3, 03.22.20.00-3, 15.89.70.00-5, 15.22.10.00-3, 15.23.40.00-7, 15.20.00.00-2, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust.1 ustawy Pzp. Ocena spełniania warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia wg formuły spełnia lub nie spełnia, z zastrzeżeniem art.26 ust. 3 ustawy Pzp.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust.1 ustawy Pzp. Ocena spełniania warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia wg formuły spełnia lub nie spełnia, z zastrzeżeniem art.26 ust. 3 ustawy Pzp.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust.1 ustawy Pzp. Ocena spełniania warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia wg formuły spełnia lub nie spełnia, z zastrzeżeniem art.26 ust. 3 ustawy Pzp.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust.1 ustawy Pzp. Ocena spełniania warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia wg formuły spełnia lub nie spełnia, z zastrzeżeniem art.26 ust. 3 ustawy Pzp.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje opisu sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust.1 ustawy Pzp. Ocena spełniania warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia wg formuły spełnia lub nie spełnia, z zastrzeżeniem art.26 ust. 3 ustawy Pzp.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) zobowiązanie innych podmiotów do oddania do dyspozycji wykonawcy niezbędnych zasobów (według wzoru - załącznik nr 7 do siwz). - jeżeli dotyczy, 2) jeżeli wykonawcę reprezentuje pełnomocnik -pełnomocnictwo, określające zakres umocowania podpisane przez osoby uprawnione do reprezentowania wykonawcy - jeżeli dotyczy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Dopuszcza się zmiany w ilościach poszczególnych artykułów spożywczych określonych w formularzach cenowych w przypadku zmniejszenia lub zwiększenia się liczby osób korzystających ze stołówki szkolnej. 2. Zamawiający nie będzie zobowiązany do zakupu pełnego asortymentu w podanych ilościach. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia ilości dostaw wg asortymentu podanego w ofercie w trakcie realizacji umowy - według własnych potrzeb do limitu posiadanych środków finansowych. 4. Zmiana wynagrodzenia Wykonawcy określona w oparciu o ceny jednostkowe produktów przedstawione przez Wykonawcę w formularzach cenowych może ulec zmianie w przypadku ustawowej zmiany stawki podatku VAT. Wówczas wynagrodzenie należne Wykonawcy podlegać będzie automatycznej waloryzacji odpowiednio o kwotę podatku VAT wynikającą ze stawki tego podatku obowiązującej w chwili powstania obowiązku podatkowego. 5. Dopuszcza się waloryzację cen jednostkowych netto według wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych dla żywności i napojów bezalkoholowych opublikowanego przez Główny Urząd Statystyczny w Biuletynie Statystycznym GUS. 6. Na pisemny wniosek zainteresowanej strony cena jednostkowa może być waloryzowana w okresie obowiązywania umowy dwa razy w ciągu roku do wysokości wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych opublikowanego przez Główny Urząd Statystyczny na stronie internetowej www.stat.gov.pl. 7. Ceny jednostkowe produktów Wykonawca może obniżyć w każdym momencie obowiązywania umowy bez wymagalności zawierania aneksu do umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sp3plonsk.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podstawowa Nr 3 im. Staniaława Wyspiańskiego w Płońsku 09-100 Płońsk, ul. Płocka 60 - na pisemny wniosek Wykonawcy..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 01.12.2015 godzina 10:00, miejsce: Szkoła Podstawowa Nr 3 im. Staniaława Wyspiańskiego w Płońsku 09-100 Płońsk, ul. Płocka 60 - sekretariat szkoły..

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: CZĘŚĆ I - MIĘSA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przewidywana częstotliwość dostaw : codziennie - nie później niż do godz. 8.00 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw dziennych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty należy dostarczać w pojemnikach z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością, zamkniętych i oplombowanych w sposób uniemożliwiający ich otwarcie bez uszkodzenia plomb. Każdy asortyment produktów winien być dostarczony w oddzielnym pojemniku. 5. Okres przydatności do spożycia dla mięsa winien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynu Zamawiającego. 6. Okres przydatności do spożycia wędlin winien wynosić w dniu dostawy do magazynu zamawiającego nie mniej niż 9/10 gwarancji określonej przez producenta. 7. Do każdego pojemnika powinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: - nazwę produktu, - termin przydatności do spożycia, - nazwę dostawcy - producenta, adres, - warunki przechowywania, - oznaczenie partii produkcyjnej, - oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnie obowiązującymi przepisami lp. opis przedmiotu zamówienia Ilość 1. Kiełbasa biała 200 kg 2. Biodrówka 50 kg 3. Boczek b/k 10 kg 4. Golonka 10 kg 5. Karkówka 400 kg 6. Kości wp. 1300 kg 7. Łopatka b/k 700 kg 8. Mięso wieprzowe mielone 800 kg 9. Schab b/k 800 kg 10. Słonina 200 kg 11. Szynka b/k 300 kg 12. Wołowe extra 10 kg 13. Żeberka wp. 30 kg 14. Pręga wołowa 10 kg 15. Wątróbka drobiowa 50 kg 16. Żołądki dr. 100 kg 17. Filet z piersi kurczaka 400 kg 18. Kurczaki 200 kg 19. Kiełbasa cienka 100 kg 20. Parówkowa 20 kg 21. Korpus kurczaka ze skrzydłami 200 kg 22. Ćwiartka kurczaka 300 kg 23. Podudzie kurczaka 700 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: CZĘŚĆ II - JAJA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ II - JAJA ( kod CPV- 03142500-3 jaja ) 1. Przewidywana częstotliwość dostaw raz w tygodniu . 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły, dotyczące ilości dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 25 dni. lp. opis przedmiotu zamówienia Ilość 1 Jaja świeże - klasa XL 10 000 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: CZĘŚĆ III - OWOCE I WARZYWA.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przewidywana częstotliwość dostaw: : codziennie od poniedziałku do piątku najpóźniej do godz. 8.30 rano. 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty muszą być świeże, I klasy, pierwszego gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. l.p. Opis przedmiotu zamówienia Ilość 1 Arbuz 200 kg 2 Banany 600 kg 3 Brokuły świeże 50 szt 4 Brzoskwinie 300 kg 5 Buraki 500 kg 6 Buraki suszone 30 szt 7 Cebula 600 kg 8 Cebula czerwona 10 kg 9 Cukinia 10 kg 10 Cykoria 10 kg 11 Cytryny 30 kg 12 Dynia 10 kg 13 Czereśnie 50 kg 14 Czosnek polski główka 30 szt 15 Fasola średnia i gruba 50 kg 16 Fasolka szparagowa 100 kg 17 Figi 20 szt 18 Granat 30 szt 19 Grejfrut 100 kg 20 Gruszki 200 kg 21 Groch połówki 50 kg 22 Jabłka 2200 kg 23 Kalafior 300 szt 24 Kapusta biała 100 szt 25 Kapusta biała luz 100 szt 26 Kapusta czerwona 200 szt 27 Kapusta kwaszona 600 kg 28 Kapusta pekińska 500 kg 29 Kapusta włoska 100 kg 30 Kiwi 200 kg 31 Koper świeży pęczki 200 szt 32 Natka pęczki 800 szt 33 Kasza gryczana 10 kg 34 Kasza jęczmienna 10 kg 35 Kokos 10 kg 36 Mandarynka 500 kg 37 Nektarynka 300 kg 38 Marchew 1600 kg 39 Ogórek zielony 300 kg 40 Ogórki kiszone 800 kg 41 Orzech włoski,laskowy 5 kg 42 Papryka świeża 200 kg 43 Pieczarka 400 kg 44 Pietruszka korzeń 20 kg 45 Pomarańcza 500 kg 46 Pomidor 400 kg 47 Pomidor koktajlowy 10 kg 48 Por 400 kg 49 Przecier ogórkowy 200 szt 50 Roszponka i rukola 10 szt 51 Rzodkiewka pęczek 300 szt 52 Rzodkiew biała i czarna 5 kg 53 Sałata 300 szt 54 Sałata lodowa 100 szt 55 Seler 400 kg 56 Szczypior pęczek 100 szt 57 Winogron 100 kg 58 Włoszczyzna susz 10 szt 59 Ziemniaki 12000 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.20.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: CZĘŚĆ IV - MROŻONKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przewidywana częstotliwość dostaw raz w tygodniu do godz. 8.30 rano; 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ? terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Lp. Opis przedmiotu zamówienia Ilość 1 Ryba miruna tusze 100 kg 2 Filet z mintaja 100 kg 3 Łosoś wędzony 100g 10 kg 4 Makrela wędzona 3 kg 10 kg 5 Kaszuby 3kg 10 kg 6 Śledzie wiejskie 3kg 10 kg 7 Kluski leniwe 450g 10 kg 8 Kluski śląskie 450g 10 kg 9 Kopytka 450g 10 kg 10 Pierogi ruskie 450g 10 kg 11 Pierogi z kapustą i grzybami 450g 10 kg 12 Pierogi z mięsem 450g 10 kg 13 Pierogi z serem 450g 10 kg 14 Pyzy z mięsem 450g 10 kg 15 Pyzy ziemniaczane 450g 10 kg 16 Szpinak 450g 10 kg 17 Truskawka 450g10 kg 18 Wiśnia 450g 10 kg 19 Flaki wołowe 900 g 10 szt 20 Ryba dorsz 50 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.99.70.00-5, 15.22.10.00-3, 15.23.40.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: CZĘŚĆ V - RÓŻNE ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przewidywana częstotliwość dostaw 1 - 2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 8.30 rano 2. Wykonawca musi wykazywać dyspozycyjność w każdym dniu roboczym. Zamawiający nie będzie dostosowywał terminów dostaw do możliwości logistycznych i dystrybucyjnych Wykonawcy. 3. Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych, ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych, tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego. 4. Produkty winne być świeże, w pierwszym gatunku, zgodne z obowiązującymi normami. 5. Zamawiający wymaga, aby dostarczone produkty w dniu dostawy posiadały termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3/4 terminu liczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Lp. Opis przedmiotu zamówienia Ilość 1 Ananasy puszka 565 g 20 szt 2 Cukier waniliowy 20 g 100 szt 3 Proszek do pieczenia 30 g 100 szt 4 Baton czekoladowy 45 g 400 szt 5 Baton czekoladowy 43 g 400 szt 6 Batonik czekoladowy wafel 43 g 400 szt 7 Bułka tarta 600 szt 8 Bułka świeża /10 dkg/ 200 szt 9 Bazylia 10 g 30 szt 10 Tymianek 10 g 30 szt 11 Papryka słodka10g 30 szt 12 Przyprawa do kurczaka 20 g 30 szt 13 Cukierki czekoladowe 5 kg 14 Sezamki 800 szt 15 Biszkopty z galaretką w polewie 147g 400 szt 16 Brzoskwinie w puszce połówki 820 g 10 szt 17 Kwasek cytrynowy 20g 700 szt 18 Kisiel b/cukru 58g 1000 szt 19 Koncentrat pom. 600 szt 20 Kasza gryczana0,5 200 kg 21 Kasza jaglana0,5kg 200 kg 22 Kasza jęczmienna 200 kg 23 Kasza jęzmienna średnia 1kg 50 szt 24 Kasza manna 1kg 10 kg 25 Kasza kuskus 200 kg 26 Woda 0,5l 1000 szt 27 Mąka pszenna 1kg 2000 kg 28 Makarony różne /0,5kg/ 900 kg 29 Makaron kolorowy 0,4 kg 500 kg 30 Makaron spaghetti kolorowy 500 kg 31 Ryż kg 100 kg 32 Ryż brązowy kg 100 kg 33 Cukier kg 1100 kg 34 Cukier puder 400g 10 kg 35 Cukier waniliowy 32g 100 szt 36 Sos spaghetti słoik 350g 30 szt 37 Sosy do sałatek10g 30 szt 38 Chrzan tarty 290g 10 szt 39 Drożdże 100g 20 szt 40 Tuńczyk w sosie własnym 170g 10 szt 41 Mąka ziemniaczana0,5kg 5 kg 42 Groszek konserwowy 350g 30 szt 43 Masło roślinne 0,5kg 300 szt 44 Majeranek 10g 600 szt 45 Czekolada mleczna 100 g 600 szt 46 Olej jadalny 1 litr 300 szt 47 Przyprawa do mięs75g 200 szt 48 Smalec wp.kostka 200g 1600 szt 49 Sól jadalna jodowana 1 kg 500 kg 50 Czosnek granulowany 20g 30 szt 51 Warzywko przyprawa 200g 300 szt 52 Żelatyna 50 g 5 szt 53 Dżem niskosłodzony 280 900 szt 54 Fasola 400g 100 szt 55 Galaretki różne 79g 50 szt 56 Groch 400g 80 szt 57 Groszek konserwowy 400g 30 szt 58 Herbata expresowa 100 szt x 2g 10 szt 59 Batony czekoladowe/50g/ 1000 szt 60 Lizak/10g/ 1000 szt 61 Pieprz naturalny /20g/ 300 szt 62 Wafle w polewie czekoladowej 48g 1000 szt 63 Liście laurowe 10g 100 szt 64 Ser biały tłusty kg 200 kg 65 Ser żółty kg 50 kg 66 Serek homogenizowany 140g 600 szt 67 Serek topiony bloczki 100g 20 szt 68 Ser feta 0,3 3 kg 69 Jogurt owocowy 150g 1000 szt 70 Jogurt naturalny 340g 1000 szt 71 Śmietana 18%0,5l 800 szt 72 Mleko 3,2% 1 l. 300 l 73 Kakao 100g 5 szt 74 Musztarda 180g 10 szt 75 Ketchup 500g 10 szt 76 Ogórki konserwowe 0,9l 10 szt 77 Czosnek główka 10 szt 78 Czosnek granulowany 10g 30 szt 79 Kukurydza w puszce 400g 30 szt 80 Fasolka konserwowa czerwona 450g 30 szt 81 Majonez stołowy 900ml 10 szt 82 Pieprz czarny mielony20g 300 szt 83 Pieprz ziarnisty 20g 20 szt 84 Rodzynki 100 g 10 szt 85 Szczaw konserwowy 900g 50 szt 86 Wafle suche 5 szt 87 Ziele ang.w ziarnach 14g 30 szt 88 Zioła prowansalskie 10g 30 szt 89 Groszek ptysiowy 150g 50 szt 90 Miód pszczeli 1 l 20 szt 91 Woda mineralna 5 l 50 szt 92 Woda mineralna 1,5 l 200 szt 93 Woda mineralna 0,5 l 500 szt 94 Kasza pęczak 1 kg 30 szt 95 Oliwa z oliwek 1 l 10 szt.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.