Wrocław: ZAKUP WARZYW I OWOCÓW ŚWIEŻYCH NA POTRZEBY ŻYWIENIA W 2016 r.
nr sprawy WNP/706/PN/2015
Numer ogłoszenia: 166945 - 2015; data zamieszczenia: 16.11.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wyższa Szkoła Oficerska Wojsk Lądowych im. gen. Tadeusza Kościuszki , ul. Czajkowskiego 109, 51-150 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. 261 658 666, faks 261 658 425.
- Adres strony internetowej zamawiającego: http.//www. wso.wroc.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZAKUP WARZYW I OWOCÓW ŚWIEŻYCH NA POTRZEBY ŻYWIENIA W 2016 r. nr sprawy WNP/706/PN/2015.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup świeżych warzyw i owoców, świeżych owoców tropikalnych w tym między innymi: ziemniaki jadalne późne, buraki, marchew, cebula, fasola, pomidory, papryka, ogórki świeże, kapusta, rzodkiew, pietruszka korzeniowa, seler, por, koperek, szczypiorek, czosnek, pieczarki, zioła w doniczkach, jabłka, gruszki, śliwki, czereśnie, banany, cytryny, pomarańcze, mandarynki, kiwi, brzoskwinie, winogrona, ananasy..
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.21.21.00-1, 03.22.11.00-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.14-8, 03.22.11.13-1, 03.22.12.12-5, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9, 03.22.13.10-2, 03.22.14.10-3, 03.22.14.00-0, 03.22.14.20-6, 03.22.11.00-7, 03.22.11.10-0, 03.22.11.20-3, 03.22.10.00-6, 03.22.11.20-3, 03.22.12.60-6, 03.22.23.21-9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający odstępuje od wymogu wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Posiada aktualny dokument wydany przez właściwy organ poświadczający wdrożenie i działanie systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli - HACCP (nie dotyczy rolników - w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników - Dz. U. z 2013 r. poz. 1403 z późn. zm.); 2. Posiada zgłoszoną do Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno - Spożywczych działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, zgodnie z art. 12 ww. ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień (nie dotyczy rolników - w rozumieniu przepisów ww. ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników); 3. Posiada potwierdzenie zgłoszenia właściwemu organowi Państwowej Inspekcji Sanitarnej podjęcia działalności podlegającej urzędowej kontroli zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień (nie dotyczy rolników - w rozumieniu przepisów ww. ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników; lub obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów wydaną na podstawie wcześniej obowiązujących przepisów tzn. art. 27a ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - zgodnie z art. 122 ww. ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień (nie dotyczy rolników - w rozumieniu przepisów ww. ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników; Zamawiający dokona oceny tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, na podstawie złożonych dokumentów - załączonych do oferty.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca wykonał w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, to w tym okresie, dla części I: co najmniej trzy dostawy, których przedmiotem były dostawy warzyw lub owoców o wartości równoważnej z przedmiotem zamówienia, tj. o wartości nie mniejszej niż 100.000 zł brutto każda, lub wykonał co najmniej jedną dostawę, lecz nie więcej niż trzy dostawy, których przedmiotem były dostawy warzyw lub owoców o wartości równoważnej z przedmiotem zamówienia, tj. o łącznej wartości tych dostaw nie mniejszej niż 300.000 zł. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykonał: - co najmniej 3 dostawy na kwotę min. 100 tys. zł brutto każda lub - 3 dostawy o łącznej wartości min. 300 tys. zł lub - 2 dostawy o łącznej wartości min. 300 tys. zł lub - 1 dostawę na kwotę min. 300 tys. zł. dla części II: co najmniej trzy dostawy, których przedmiotem były dostawy warzyw lub owoców o wartości równoważnej z przedmiotem zamówienia, tj. o wartości nie mniejszej niż 30.000 zł brutto każda, lub wykonał co najmniej jedną dostawę, lecz nie więcej niż trzy dostawy, których przedmiotem były dostawy warzyw lub owoców o wartości równoważnej z przedmiotem zamówienia, tj. o łącznej wartości tych dostaw nie mniejszej niż 90.000 zł. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykonał: - co najmniej 3 dostawy na kwotę min. 30 tys. zł brutto każda lub - 3 dostawy o łącznej wartości min. 90 tys. zł lub - 2 dostawy o łącznej wartości min. 90 tys. zł lub - 1 dostawę na kwotę min. 90 tys. zł. dla części III: co najmniej trzy dostawy, których przedmiotem były dostawy warzyw lub owoców o wartości równoważnej z przedmiotem zamówienia, tj. o wartości nie mniejszej niż 15.000 zł brutto każda, lub wykonał co najmniej jedną dostawę, lecz nie więcej niż trzy dostawy, których przedmiotem były dostawy warzyw lub owoców o wartości równoważnej z przedmiotem zamówienia, tj. o łącznej wartości tych dostaw nie mniejszej niż 45.000 zł. Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli wykonawca wykonał: - co najmniej 3 dostawy na kwotę min. 15 tys. zł brutto każda lub - 3 dostawy o łącznej wartości min. 45 tys. zł lub - 2 dostawy o łącznej wartości min. 45 tys. zł lub - 1 dostawę na kwotę min. 45 tys. zł. Zamawiający dokona oceny tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, na podstawie złożonego wykazu wraz z załączonymi do oferty dokumentami potwierdzającymi, że dostawy zostały wykonane należycie.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp - załączonego do oferty.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający dokona oceny tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, na podstawie oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust. 1 ustawy Pzp - załączonego do oferty.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Jeżeli Wykonawca jeżeli jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej) w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia, na kwotę: Część I - minimum 300 tys. zł. Część II - minimum 100 tys. zł. Część III - minimum 50 tys. zł Zamawiający dokona oceny tego warunku zgodnie z formułą spełnia/nie spełnia, na podstawie złożonego dokumentu - załączonego do oferty.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
- określenie dostaw lub usług, których dotyczy obowiązek wskazania przez wykonawcę w wykazie lub złożenia poświadczeń, w tym informacja o dostawach lub usługach niewykonanych lub wykonanych nienależycie
Dla części I: co najmniej trzy dostawy, których przedmiotem były dostawy warzyw lub owoców o wartości równoważnej z przedmiotem zamówienia, tj. o wartości nie mniejszej niż 100.000 zł brutto każda, lub co najmniej jedną dostawę, lecz nie więcej niż trzy dostawy, których przedmiotem były dostawy warzyw lub owoców o wartości równoważnej z przedmiotem zamówienia, tj. o łącznej wartości tych dostaw nie mniejszej niż 300.000 zł, Dla części II: co najmniej trzy dostawy, których przedmiotem były dostawy warzyw lub owoców o wartości równoważnej z przedmiotem zamówienia, tj. o wartości nie mniejszej niż 30.000 zł brutto każda, lub co najmniej jedną dostawę, lecz nie więcej niż trzy dostawy, których przedmiotem były dostawy warzyw lub owoców o wartości równoważnej z przedmiotem zamówienia, tj. o łącznej wartości tych dostaw nie mniejszej niż 90.000 zł, Dla części III: co najmniej trzy dostawy, których przedmiotem były dostawy warzyw lub owoców o wartości równoważnej z przedmiotem zamówienia, tj. o wartości nie mniejszej niż 15.000 zł brutto każda, lub co najmniej jedną dostawę, lecz nie więcej niż trzy dostawy, których przedmiotem były dostawy warzyw lub owoców o wartości równoważnej z przedmiotem zamówienia, tj. o łącznej wartości tych dostaw nie mniejszej niż 45.000 zł, wraz z podaniem opisu dostaw, ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy zostały wykonane oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane należycie. W przypadku wykazania kontraktów zawartych w walucie innej niż PLN, wartość tego kontraktu należy przeliczyć na PLN po kursie średnim NBP obowiązującym w dniu podpisania kontraktu (w takim przypadku prosimy o podanie daty podpisania kontraktu); - opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.
Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:
- opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Ofertę - formularz ofertowy przygotowany na podstawie wzoru przedstawionego przez Zamawiającego- załącznik A. 2. Pełnomocnictwo osoby lub osób podpisujących ofertę, jeżeli nie wynika to bezpośrednio z załączonych dokumentów- załącznik 12. Umocowanie osób podpisujących ofertę do reprezentowania Wykonawcy, zaciągania w jego imieniu zobowiązań finansowych w wysokości odpowiadającej cenie oferty oraz podpisania oferty musi bezpośrednio wynikać z dokumentów dołączonych do oferty. Oznacza to, że jeżeli umocowanie takie nie wynika wprost z dokumentu stwierdzającego status prawny Wykonawcy (odpisu z właściwego rejestru), to do oferty należy dołączyć oryginał lub poświadczoną za zgodność z oryginałem przez notariusza, kopię umocowania wystawionego na reprezentanta Wykonawcy przez osoby do tego upełnomocnione. 3. Pisemne zobowiązanie podmiotów udostępniających Wykonawcy zasoby niezbędne do wykonania zamówienia wraz z określeniem terminu udostępnienia - załącznik 13. 4. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie zgodnie z Ustawą Pzp - załącznik 14 Wykaz części zamówienia powierzonych podwykonawcom - załącznik 15
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 90
- 2 - Częstotliwość dostaw - 10
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1. Zamawiający dopuszcza możliwość waloryzacji cen tylko na warunkach określonych siwz i umowie. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość waloryzacji cen jednostkowych nie częściej niż raz na trzy miesiące (raz w kwartale), przy czym do końca I kwartału 2016 r. obowiązują ceny zawarte w ofercie Wykonawcy. 3. Zmiana przedstawicieli stron - w przypadku niemożności pełnienia przez nich powierzonych funkcji (np. zmiana pracy, rezygnacja, inne zdarzenia losowe, zmiany organizacyjne stron itp.). 4. W szczególnie uzasadnionych przypadkach związanych np. z restrukturyzacją sił zbrojnych lub Uczelni, Zamawiający może zmniejszyć ilości i częstotliwość dostaw w stosunku do wcześniej złożonych zamówień lub odstąpić od umowy bez roszczeń ze strony Wykonawcy.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http.//www. wso.wroc.pl/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wyższa Szkoła Oficerska Wojsk Lądowych, 51-150 Wrocław , ul. Czajkowskiego 109, budynek 104, pokój 2.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.11.2015 godzina 11:00, miejsce: Siedziba Zamawiającego ul. Czajkowskiego 109, 51-150 Wrocław, Kancelaria Jawna - budynek nr 8 pokój 121 I piętro.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: WARZYWA ŚWIEŻE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup świeżych warzyw, w tym między innymi: ziemniaki jadalne późne, buraki, marchew, cebula, fasola, pomidory, papryka, ogórki świeże, kapusta, rzodkiew, pietruszka korzeniowa, seler, por, koperek, szczypiorek, czosnek, pieczarki, zioła w doniczkach, sałata.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.21.21.00-1, 03.22.11.11-7, 03.22.11.12-4, 03.22.11.14-8, 03.22.11.13-1, 03.22.12.12-5, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.12.70-9, 03.22.13.10-2, 03.22.14.10-3, 03.22.14.00-0, 03.22.14.40-2, 03.22.14.20-6, 03.22.11.00-7, 03.22.11.10-0, 03.22.11.20-3, 03.22.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Częstotliwość dostaw - 10
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: OWOCE ŚWIEŻE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup świeżych owoców, w tym: jabłka, gruszki, śliwki, czereśnie.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.22.23.21-9, 03.22.23.22-6, 03.22.23.34-3, 03.22.23.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Częstotliwość dostaw - 10
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: OWOCE TROPIKALNE ŚWIEŻE.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup świeżych owoców, w tym między innymi: banany, cytryny, pomarańcze, mandarynki, kiwi, brzoskwinie, winogrona (białe, czerwone), ananas świeży cały, arbuzy.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.20.00.00-3, 03.22.21.11-4, 03.22.22.10-8, 03.22.22.20-1, 03.22.22.40-7, 03.22.21.18-3, 03.22.23.32-9, 03.22.23.40-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1. Cena - 90
- 2. Częstotliwość dostaw - 10
INNE PRZETARGI Z WROCŁAWIA
- BZP.2711.24.2024.MP "Usługa hotelowo-gastronomiczna na potrzeby konferencji X. Międzynarodowe Warsztaty Fizyki Powierzchni IWSP-2024".
- Wykonanie usługi przeglądów technicznych i konserwacji sprzętu i aparatury medycznej będącej na wyposażeniu Szpitala SPZOZ MSWIA we Wrocławiu
- Zakup 5 urządzeń drukujących wielofunkcyjnych A3 dla Oddziałów Straży Miejskiej Wrocławia
- Modernizacja nagłośnienia na Stadionie Tarczyński Arena we Wrocławiu
- Serwis i rozwój systemu SAP w modułach HR
- Renowacja i wymiana płyt nagrobnych na cmentarzu Żołnierzy polskich przy ul. Grabiszyńskiej we Wrocławiu - kwatera V w 2024 r.
więcej: przetargi w Wrocławiu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa ziemniaków obranych.
- Sukcesywna dostawa warzyw i owoców świeżych oraz warzyw kiszonych do SP ZOZ Sanatorium Uzdrowiskowego "Bristol" MSWiA w Kudowie-Zdroju
- Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, ziemniaków i jabłek
- Zakup i dostawa brakujących ziemniaków sadzeniaków
- Dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół Samorządowych w Inwałdzie
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 35 w Gdańsku
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.