eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej mniejszej od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29-01-2004r Prawo zamówień publicznych na dostawy art. spożywczych róznych

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-07-01

Racibórz: Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej mniejszej od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29-01-2004r Prawo zamówień publicznych na dostawy art. spożywczych róznych
Numer ogłoszenia: 162380 - 2015; data zamieszczenia: 01.07.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej: zakład karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej mniejszej od kwot określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29-01-2004r Prawo zamówień publicznych na dostawy art. spożywczych róznych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów wymienionych w poniższych grupach, w szacunkowych ilościach podanych poniżej. 1. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego,A w szczególności: 1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2015 poz 594.) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy 2) rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. Dz.U.UE.L.2002.31.1z późn. zm.); 3) rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 - 337, z późn. zm.); 4) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004 r., str. 4 - 17, z późn. zm.); 5) Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U. Z 2015 poz 29) Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. grupa I 1. Herbata czarna granulowana 2) ( PN-ISO 3720:1997/Ap2:2006 Herbata czarna -- Definicja i podstawowe wymagania) Herbata produkowana tylko i wyłącznie z zastosowaniem uznanych metod produkcji, w szczególności procesów więdnięcia, fermentacji, napowietrzania i suszenia liści pochodzących z delikatnych pędów gatunku Camelliasinensis (L.) Kuntze, uznanych za odpowiednie do przygotowania herbaty do spożycia jako napoju; herbata w postaci kuleczek jednakowej wielkości (granulatu) produkowanych metodą CTC (zgniecenie, rozerwanie i zwinięcie liści) Wygląd: Granulat jednolity, wolny od zanieczyszczeń Zapach: Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty; niedopuszczalny: workowy,zleżały, spalony, zepsuty, inny obcy; Wygląd naparu: Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty, żywy; niedopuszczalny matowy, mulisty; Smak i zapach naparu Charakterystyczny dla herbaty czarnej oraz dla odpowiedniego gatunku herbaty, atrakcyjny, żywy, silny; niedopuszczalny zapach i posmak: workowy, przypalony, ziemisty, pusty, zwietrzały, trawiasty, metaliczny, spleśniały, mulisty, inny obcy Opakowania jednostkowe - herbata pakowana w opakowania o masie do 500 g wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych Opakowanie zbiorcze - torba foliowa do 10 kg. Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi Temin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy. ilość: 300 kg 2. Kawa zbożowa PN-ISO 3509:2007 Kawa i produkty kawowe. Terminologia Kawa zbożowa - ekstrakt kawy zbożowej w proszku - produkt spożywczy otrzymywany przez wysuszenie wodnego wyciągu prażonych zbóż, korzeni cykorii i buraka cukrowego z dodatkiem lub bez innych surowców i substancji dodatkowych, dozwolonych o konsystencji proszku. Wymagania: Konsystencja i wygląd Proszek - sypka, bez trwałych zbryleń Płynna - Barwa od jasnobrązowej do ciemnobrązowej Smak : Charakterystyczny dla ekstraktu kawy zbożowej i użytych surowców i substancji dodatkowych dozwolonych, bez obcych zapachów Zapach: Charakterystyczny dla ekstraktu kawy zbożowej i użytych surowców i substancji dodatkowych dozwolonych, bez obcych zapachów Klarowność roztworu: Klarowny, dopuszczalne lekkie zmętnienie Kawa zbożowa powinna być dostarczana w torebkach do 500g z folii aluminiowej laminowanej poliestrem i polietylenem. Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być czyste, suche, bez uszkodzeń mechanicznych, wolne od szkodników oraz obcych zapachów, zapewniające właściwą jakość i trwałość wyrobu. Wszystkie materiały opakowaniowe oraz gotowe opakowania przeznaczone do bezpośredniego kontaktu z żywnością powinny mieć odpowiednie atesty. Opakowania powinny być estetycznie zadrukowane, prawidłowo oznakowane i prawidłowo zamknięte. Jeżeli opakowanie jest nie przezroczyste powinno zawierać wizualizację kawy zbożowej. Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu. Temin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy. ilość: 500 kg 3 Napój herbaciany Produkt spożywczy w postaci rozpuszczalnego proszku, granulatu lub aglomeratu, z którego po przyrządzeniu według przepisu podanego na opakowaniu otrzymuje się napój gotowy do spożycia, z dodatkiem substancji smakowych Wymagania organoleptyczne Konsystencja i wygląd - przed przyrządzeniem Sypka, w przypadku koncentratu w postaci proszku dopuszczalne występowanie zbryleń masy i grudek składników naturalnych (barwniki, proszki owocowe, itp.) rozpuszczających się podczas przyrządzania napoju Konsystencja i wygląd - po przyrządzeniu Płynna, klarowna barwa: charakterystyczna dla zastosowanyc dodatków zapach: Charakterystyczny dla substancji smakowoaromatycznych deklarowanych w nazwie napoju lub wchodzących w jego skład; niedopuszczalne zapachy obce zapach: Słodki lub słodko-kwaśny, charakterystyczny dla substancji smakowo-aromatycznych; niedopuszczalne posmaki obce Zawartość dozwolonych substancji dodatkowych zgodnie z aktualnie obowiązującym prawem. Opakowania jednostkowe - herbata pakowana w torebki o masie do 500 g. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. Opakowania zbiorcze - pudła kartonowe o masie od 2 do 8 kg. Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. Temin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy. ilośc: 300 kg 4. Kakao (kakao w proszku) Wyrób otrzymany przez sproszkowanie oczyszczonych, odtłuszczonych i prażonych ziaren kakaowych, o zawartości tłuszczu kakaowego od 10 do 12% suchej masy Stan opakowania jednostkowego Opakowanie powinno dokładnie pokrywać wyrób; dopuszcza się do 2,5% ilościowo wyrobów o nieznacznie uszkodzonym opakowaniu nie wpływającym na zmiany jakościowe, straty ilościowe i stan higieniczny produktu 2. Konsystencja Proszek sypki, jednolity, dopuszcza się lekkie zbrylenia łatwo rozsypujące się 3. Barwa Jasnobrązowa do brunatnoczerwonej 4. Smakowitośćm (smak i zapach) Charakterystyczna dla kakao, wyczuwalna goryczka 5. Zawartość suchej masy, % (m/m), nie mniej niż 93 6. Zawartość tłuszczu w suchej masie, % (m/m), Powyżej 10 do 12 Opakowanie jednostkowe - torebka foliowa hermetycznie spawana o masie 250g lub 500g (umieszczona w pudełku). Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie zbiorcze - pudło kartonowe o masie od 3kg do 10kg. Nie dopuszcza się pudeł zapleśniałych, z załamaniami, zagięciami i innymi uszkodzeniami mechanicznymi. Temin przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy do magazynu odbiorcy. ilość: 100 kg grupa I 1.Kwasek cytrynowy w opakowaniach do 100 g struktura i konsystencja - sypka, drobne kryształki bez grudek i zlepów lub proszek - barwa - bezbarwne kryształki lub biały proszek, zawartość kwasu cytrynowego nie mniej niż 99%, Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 9 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego ilość: 10 kg 2. Papryka słodka mielona w opakowaniach do 100 g konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego ilość: 45kg 3. Ziele angielskie w opakowaniach do 100 g Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 15kg 4. Pieprz czarny mielony opakowanie jednostkowe- torba polietylenowa spawana (materiał opakowania dopuszczony do kontaktu z żywnością) o gramaturze od 0,5 do 1 kg (opakowanie zbiorcze- pudło kartonowe do 10 kg) konsystencja: sypka, proszek bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 85kg 5. Koperek suszony w opakowaniach do 100 g konsystencja: sypka,bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość:45kg 6. Liść laurowy w opakowaniach do 100g smak i zapach -właściwe dla przyprawy, barwa- właściwa dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 5kg 7. Majeranek w opakowaniach do 100g konsystencja: sypka, bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 20kg 8. Nać pietruszki suszona konsystencja: sypka, bez grudek i zlepów; dopuszcza się niewielkie łatwo rozsypujące się zbrylenia; smak i zapach - właściwe dla przyprawy Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 30kg 9. Przyprawa uniwersalna(warzywna) w proszku w opakowaniach jednostkowych do 1 kg Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, trwałe zbrylenie,opakowania uszkodzone, brak oznakowania opakowań termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 360kg 10. Przyprawa do zup w płynie w opakowaniach jednostkowych do 1 kg Produkt spożywczy otrzymany z surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin, z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo -zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania , który po przyrządzeniu stanowi przyprawę do dań; barwa- właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo -smakowych, jednolita w całym płynie; smak i zapach - charakterystyczny dla zawartych składników cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy fermentacji , psucia, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 2600kg 11. Ocet spirytusowy 10% ocet spirytusowy rektyfikowany 10 %, ocet wyprodukowany z przedestylowanego alkoholu pochodzenia rolniczego, struktura i konsystencja- jednolita, klarowna, płynna; barwa- naturalna przezroczysta;smak i zapach- czysty, mocno kwaśny cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy- zmętnienie, zanieczyszczenia mechaniczne, stosowanie substancji zabronionej w normie PN_E-13188, sztuczne dodatki aromatyczno- smakowe, brak oznakowania butelek, ich uszkodzenia mechaniczne opakowanie jednostkowe - butelki szklane z nakrętką lub butelki z tworzyw sztucznych o pojemności do 1 l, opakowanie zbiorcze-zgrzewa termokurczliwa częstotliwość dostaw 1 raz w kwartale, termin przydatności do spożycia min. 9 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 320 l 12. Musztarda opakowanie jednostkowe- szklane bądź z tworzyw sztucznych dopuszczonych do kontaktu z żywnością o pojemności do 1 kg struktura i konsystencja: jednolita, kremowa, gęsta; barwa: właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników zapachowo-smakowych, dopuszcza się występowanie czarnych punkcików w przypadku stosowania gorczycy czarnej, jednolita w całej masie; smak i zapach: piekący, słonawy, właściwy dla musztardy z wyczuwalnym zapachem przypraw, gorczycy; zawartość soli: nie więcej niż 3-5% cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, jej niejednolitość, trwałe rozwarstwienie składników, objawy fermentacji, pleśnienia, psucia, zanieczyszczenia , brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne termin przydatności do spożycia min 3 m-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 1000 kg 13. Sól jadalna (jodowana) w opakowaniach 0,5-1 kg (torba polietylenowa spawana; opakowanie zbiorcze- pudło kartonowe do 10 kg) struktura i konsystencja: sypka (dopuszcza się nieliczne łatwo rozsypujące się zbrylenia), jednolita, bez grudek, barwa- biała cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, trwałe zbrylenia, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, brak oznakowania opakowań, opakowania uszkodzone termin przydatności do spożycia min. 6 miesięcy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 2300 kg 14. Bułka tarta w opakowaniach do 1 kg Wymagania jakościowe. Rozdrobnienie - cząstki nie większe niż 1 mm. Barwa - biało szarawa, niektóre cząstki z odcieniem żółtym lub brązowym. Smak i zapach - właściwy. Niedopuszczalny smak kwaśny, gorzki lub słodki oraz zapach stęchły, pleśni, nieswoisty lub obcy. Wilgotność - nie wyższa niż 15%. Niedopuszczalne zanieczyszczenia obce oraz domieszka rozdrobnionego pieczywa żytniego. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 700 kg 15. Budyń śmietankowy/waniliowy bez cukru w opakowaniach jednostkowych do 10 kg deser przyrządzany na gorąco, smak śmietankowy, bądź waniliowy; opakowanie jednostkowe - budyń należy pakować w worki papierowe wielowarstwowe z wkładem z folii polipropylenowej, termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilośc: 400 kg grupa III 1. Granulat sojowy produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 20 kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość: 800 kg 2. Kostka sojowa produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 20 kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość: 600 kg 3. Kotlety sojowe ala schabowe (o gramaturze min.16g/szt) produkt wykonany z odtłuszczonej mąki sojowej w opakowaniach do 10 kg termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość: 100 kg grupa IV 1. Żurek w proszku w opakowaniach jednostkowych do 10 kg produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę; struktura i konsystencja: sypka, proszek lub granulki, z widocznymi kawałkami suszonych warzyw; zawartość soli : nie więcej niż 10 % cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne termin przydatności do spożycia -min. 3M-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 500 kg 2. Sos pieczarkowy w proszku w opakowaniach jednostkowych do 10 kg produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zawiesisty sos cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne termin przydatności do spożycia -min. 3M-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 300 kg 3. Sos pieczeniowy w proszku w opakowaniach jednostkowych do 10 kg produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zawiesisty sos cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne termin przydatności do spożycia -min. 3M-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 300 kg 4. Bulion drobiowy w opakowaniach jednostkowych do 30 kg produkt spożywczy otrzymany z odwodnionych, zagęszczonych lub przetworzonych surowców roślinnych, zwierzęcych lub ich mieszanin z dodatkiem naturalnych przypraw roślinnych, spożywczych dodatków smakowo-zapachowych, substancji wzmacniających smak i zapach, substancji poprawiających strukturę produktu, naturalnych lub identycznych z naturalnymi barwników organicznych oraz innych substancji dopuszczonych do stosowania, który po przyrządzeniu stanowi zupę cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu przez i po przyrządzeniu, zanieczyszczenia mechaniczne, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne termin przydatności do spożycia -min. 3M-ce od daty dostarczenia do magazynu zamawiającego; ilość: 1700 kg grupa V 1. Koncentrat pomidorowy 30% w opakowaniach szklanych do 1 kg koncentrat pomidorowy powinien posiadać: a. równomiernie podzieloną strukturę i konsystencję wskazującą na prawidłowe metody przetwarzania; b. zawartość cukru wyrażoną jako cukier inwentowany w przynajmniej 42% zawartości suchej masy obniżonej przez jakąkolwiek ilość dodanej soli jadalnej; c. całkowitą kwasowość miareczkowaną, wyrażona w skrystalizowanym kwasie cytrynowym, nie przekraczającym 10% zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej; d. volatile acidity wyrażone w kwasie cytrynowym nie przekraczającym 0,4% masy zawartości suchej masy zredukowanej o dodaną ilość soli jadalnej; e. poziom pH nie przekraczający 4,5 koncentrat pomidorowy powinien mieć: a. charakterystyczny czerwony kolor; b. dobry zapach, charakterystyczny dla dobrze przetworzonego technologicznie produktu. termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 m-cy od dnia dostawy do magazynu; ilość: 3000 kg 2. Groszek konserwowy w opakowaniach do 500 g termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość: 1500 kg 3. Fasolka konserwowa szparagowa w opakowaniach do 500 g termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu ilość: 800 kg 4. Sałatka obiadowa szwedzka w opakowaniach do 3 kg Produkt spożywczy otrzymany z krojonych w plastry świeżych ogórków i cebuli, w zalewie z dodatkiem kwasów spożywczych, soli, cukru, przypraw aromatyczno - smakowych i poddany procesowi pasteryzacji. wygląd - plastry, talarki, ogórków i cebuli zanurzone w lekko żółtawej, klarownej, opalizującej zalewie z osadem pochodzącym od użytych dodatków, przypraw i warzyw, konsystencja - ogórki i cebula lekko miękkie, nie rozpadające się, konsystencja wyrównana, smak i zapach - charakterystyczny dla użytych składników, kwaśno - słodki, zawartość soli kuchennej nie więcej niż - 1,5% stosunek masy warzyw odciekniętych do deklarowanej masy netto opakowania sałatki nie mniej niż 45% - Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy zapleśnienia, psucia, obecność zanieczyszczeń mechanicznych brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 2 miesiące od dnia dostawy do magazynu zamawiającego; ilość: 1500 kg 5. Leczo pieczarkowe w opakowaniach jednostkowych do 5 kg Pod pojęciem Leczo zamawiający rozumie przetworzone i zakonserwowane: pieczarki, paprykę wraz z innymi warzywami; smak:charakterystyczny dla leczo cechy dyskwalifikujące: obce smaki, zapachy, smak mocno słony lub stęchły, objawy psucia, pleśnienia, brak oznakowań opakowań, opakowania uszkodzone Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość: 1100 kg grupa IV 1. Marmolada w opakowaniach do 15 kg Marmolada jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji: 1)cukrów; 2)wody; 3)jednego lub więcej następujących produktów otrzymanych z owoców cytrusowych: pulpy, przecieru, soku, ekstraktu wodnego lub skórki. 2. Ilość owoców cytrusowych wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego nie powinna być mniejsza niż 200 g, z czego nie mniej niż 75 g powinno być uzyskane z owocni wewnętrznej (endokarpu). Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe 1. Marmolada twarda lub miękka z owoców innych niż cytrusowe jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji: 1)cukrów; 2)pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego, otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców, z ewentualnym dodatkiem kwasów spożywczych lub syropu skrobiowego. 2.Ilość pulpy, przecieru świeżego lub konserwowanego, soku lub ekstraktu wodnego wymagana do otrzymania 1.000 g wyrobu gotowego nie może być mniejsza niż: 1)1.100 g - w przypadku marmolady twardej; 2)800 g - w przypadku marmolady miękkiej. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość: 2200 kg 2. Dżem w opakowaniach do 15 kg Dżem jest mieszaniną o odpowiednio zżelowanej konsystencji: 1)cukrów; 2)wody; 3)pulpy lub przecieru otrzymanych z jednego lub więcej gatunków owoców. 2. Dżem wytworzony z owoców cytrusowych może być sporządzany z całych owoców, pokrojonych w paski lub plastry. 3. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż 350 g, z zastrzeżeniem ust. 4. 4. Ilość pulpy lub przecieru wymagana do wytworzenia 1.000 g wyrobu gotowego wynosi nie mniej niż:   1)   250 g - w przypadku pulpy lub przecieru z czerwonych porzeczek, czarnych porzeczek, owoców jarzębiny, owoców rokitnika, owoców dzikiej róży i owoców pigwy; Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 m-ce od dnia dostawy do magazynu; ilość: 2200 kg Wymagania wspólne stawiane Wykonawcy: 1) Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 2) Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 3) Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy 4) Określenie przez wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 5) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 6) Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości, powinno zawierać: nazwę dostawcy - producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę - termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), oraz warunki przechowywania. Dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu , a także nie mogą być w żaden sposób ukryte, zasłonięte lub przesłonięte innymi nadrukami lub obrazkami..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.41.00 - Herbata w torebkach 15.86.10.00 - Kawa 15.86.30.00 - Herbata 15.84.10.00 - Kakao 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda 15.87.21.00 - Pieprz 15.87.23.00 - Zioła 15.87.12.70 - Mieszanki przypraw 15.87.11.00 - Ocet i substytuty octu 15.87.12.50 - Musztarda 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone 15.33.14.27 - Skoncentrowany przecier pomidorowy 15.33.14.62 - Groch puszkowany 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone 25.33.15.00 - 25.33.15.00 15.33.22.90 - Dżemy 15.33.22.30 - Marmolady 15.33.14.00 - Warzywa konserwowane i/lub puszkowane .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 21.08.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. Zamawiający określa wadium na kwotę 2850,00 PLN (słownie: dwa tysiące osiemset pięćdziesiąt złotych ): - grupa I 200 zł - grupa II 650zł - grupa III 150zł - grupa IV 700 zł - grupa V 800 zł - grupa IV 350zł Wadium należy wnosić na konto zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 27-07-2015r do godziny 9:30 (Formy wnoszenia wadium-zgodnie z art. 45.1 pkt. 6 ustawy ) Nazwa i numer konta: Zakład Karny w Raciborzu , ul. Józefa von Eichendorffa 14 47-400 Racibórz Konto: NBP O/ Katowice Nr 92 1010 1212 3061 0213 9120 0000 z dopiskiem WADIUM NA DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH RÓŻNYCH znak postępowania D/Kw-220/05/2015, GR............ Wadium wnoszone w formie innej niż pieniężna należy zdeponować w kasie zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 27-07-2015r do godziny 9:30 . Do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający wniesienie wadium. Zamawiający uzna , że termin wpłaty wadium został dotrzymany,jeżeli przed upływem terminu składania ofert zostało uznane konto zamawiającego. Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na nieoprocentowanym rachunku bankowym.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów, zgodnie z kryterium: spełnia/nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.

Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:

  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3.2)

  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

oświadczenie o spełnianiu warunków okreslonych w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29-01-2004r Prawo zamówień publicznych

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny, ul. Eichendorffa 14; 47-400 Racibórz.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 27.07.2015 godzina 09:30, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Raciborzu.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.