eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lubochnia › Przygotowanie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni, uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku oraz osób dorosłych

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych




Ogłoszenie z dnia 2016-07-26

Lubochnia: Przygotowanie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni, uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku oraz osób dorosłych
Numer ogłoszenia: 159341 - 2016; data zamieszczenia: 26.07.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Lubochnia , ul. Tomaszowska 9, 97-217 Lubochnia, woj. łódzkie, tel. 044 7103510, faks 044 7103022.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.lubochnia.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni, uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku oraz osób dorosłych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest gorący posiłek dl uczniów w szkołach na terenie gminy Lubochnia oraz innych osób doroslych objętych pomocą Ośrodka w roku szkolnym 2016/2017 i 2017/2018 zgodnie z ustawą z dnia 12 marca 2004r. o pomocy społecznej (tj. Dz. U. z 2016r. poz. 930), uchwałą Nr 221 Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2013r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania na lata 2014-2020 w zakresie przygotowania, dostarczenia i rozładunku posiłków. Wykaz szkół, do których uczęszczają dzieci objęte gorącym posiłkiem: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Lubochni (zerówka, przedszkole i szkoła podstawowa), Publiczne Gimnazjum w Lubochni, Publiczna Szkoła Podstawowa w Glinniku. Dożywianie odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od dnia 02.09.2016r. roku szkolnego 2016/2017 do przedostatniego dnia roku szkolnego 2017/2018 tj. 28.06.2018 r., z uwzględnieniem przerw w nauce (wyłącznie ferie zimowe, wakacje). Przedmiotowa usługa obejmuje: 1)przygotowanie dzienne posiłku (tj. zupa z wkładką mięsną, drugie danie) dla około 25 uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lubochni (zerówka, przedszkole). 2)przygotowanie dzienne posiłku (tj. na przemian zupa z wkładką mięsną, drugie danie) dla około 80 uczniów Szkoły Podstawowej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego oraz Gimnazjum w Lubochni. 3)przygotowanie dzienne i dostarczanie posiłku (tj. na przemian zupa z wkładką mięsną, drugie danie) dla około 15 uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku. 4)przygotowanie dzienne posiłku (tj. zupa z wkładką mięsną, drugie danie ) dla 1 osoby dorosłej. Posiłki będą przygotowywane w pomieszczeniach (kuchni) znajdujących się w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Lubochni. Sporządzone posiłki dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego oraz Gimnazjum w Lubochni będą wydawane w stołówce Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lubochni i podawane w naczyniach znajdujących się w zasobie (kuchni) Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lubochni. Posiłki dla osób dorosłych będą wydawane w naczyniach jednorazowych wraz ze sztućcami w stołówce Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lubochni , natomiast posiłki dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku będą dostarczane w naczyniach jednorazowych wraz ze sztućcami w odpowiednich izotermicznych pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Posiłki Wykonawca będzie dostarczał na własny koszt (wraz z załadunkiem i rozładunkiem) samochodem służącym do przewozu gotowych posiłków, spełniającym warunki sanitarne do transportu. Pojemniki powinny być szczelnie zamykane tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu. Naczynia jednorazowe wraz ze sztućcami muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Do obowiązków Wykonawcy należy codzienny odbiór brudnych naczyń i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki pod kątem sprawdzenia ich temperatury, gramatury, zalecanych norm żywieniowych i jakości wykorzystywanych surowców. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu Zamawiający kosztami badania obciąża Wykonawcę. Wykonawca w ramach świadczonej usługi jest zobowiązany do współpracy z Dyrektorami Szkół i Kierownikiem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubochni. Wykonawca jest zobowiązany do sporządzania jadłospisu obejmującego okres dwóch tygodni roboczych oraz dostarczania go do Dyrektorów Szkół do wcześniejszego zatwierdzenia i Kierownikowi Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubochni najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem jego realizacji. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektorów Szkół i Kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubochni będą wiążące dla Wykonawcy. Wykonawca w okresie wykonywania umowy będzie przygotowywał posiłki zgodnie z jadłospisem wcześniej sporządzanym i składanym Dyrektorom Szkół oraz Kierownikowi Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubochni. Godziny wydawania i dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół. Podana wyżej ilość uczniów i osób dorosłych jest ilością szacunkową. Rzeczywista ilość zakupionych posiłków dla uczniów i osób dorosłych uzależniona będzie od bieżących potrzeb zamawiającego. Zamawiający zastrzega możliwość mniejszej lub większej ilości posiłków dla uczniów i osób dorosłych w zależności od jego bieżących potrzeb, jednakże zmiany te nie spowodują zmiany ceny jednostkowej. Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji świadczenia usługi w mniejszym zakresie co do ilości uczniów i osób dorosłych, natomiast w przypadku zwiększenia liczby uczniów i osób dorosłych objętych gorącym posiłkiem jest zobowiązany do zapewnienia również im posiłków w ramach powyższej usługi zgodnie z wykazem uczniów i osób dorosłych sporządzonym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lubochni. Przedmiot zamówienia dotyczy uczniów szkół i osób dorosłych , którym decyzją Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubochni została przyznana pomoc w formie bezpłatnych posiłków w ramach realizacji wieloletniego programu Pomoc państwa w zakresie dożywiania. Podstawą do wydania posiłku będzie sporządzony przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lubochni wykaz uczniów i osób dorosłych uprawnionych do korzystania z posiłków, z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia ich ilości. Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie, co miesiąc, na podstawie faktycznie przygotowanych, wydanych i dostarczonych posiłków. Wykonawca jest zobowiązany do przestrzegania wymagań określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (t. j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn, zm. ). Charakterystyka posiłków: 1)gorący posiłek dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lubochni (zerówka, przedszkole). zupa z wkładką mięsną 300 ml; wkładka w postaci sztuki mięsa (drobiowego lub wieprzowego lub wołowego) 100g ,pieczywo (bez ograniczeń) , drugie danie - ziemniaki lub ryż lub kasza lub makaron lub kopytka lub pyzy lub kluski śląskie 150g + sztuka mięsa (drobiowego , wieprzowego , wołowego) lub kotlet schabowy ( drobiowy , wieprzowy) lub kotlet mielony (wieprzowy, drobiowy) lub klops lub pulpet lub ryba 100g + surówka (surówki powinny być urozmaicone) lub warzywa gotowane 100g. Posiłek w postaci drugiego dania mogą też stanowić pierogi ruskie lub z mięsem lub naleśniki z serem, z dżemem 450 g. Do każdego posiłku kompot lub sok bez ograniczeń. 2)gorący posiłek jednodaniowy dla uczniów Szkoły Podstawowej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni oraz uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku przygotowywany będzie przemiennie: jeden dzień: pożywna zupa na wywarze mięsnym 400 ml; wkładka w postaci sztuki mięsa (drobiowego lub wieprzowego lub wołowego) 150g ,pieczywo (bez ograniczeń) oraz jako dodatek jogurt 200 ml. lub owoc itp.; drugi dzień: drugie danie: ziemniaki lub ryż lub kasza lub makaron lub kopytka lub pyzy lub kluski śląskie 200g + sztuka mięsa (drobiowego , wieprzowego , wołowego) lub kotlet schabowy ( drobiowy , wieprzowy) lub kotlet mielony (wieprzowy, drobiowy) lub klops lub pulpet lub ryba 150g + surówka (surówki powinny być urozmaicone) lub warzywa gotowane 100g. Jednodaniowy gorący posiłek mogą też stanowić pierogi ruskie lub z mięsem lub naleśniki z serem, z dżemem 450 g. Do każdego rodzaju posiłku kompot lub sok bez ograniczeń. Jednodaniowy gorący posiłek będzie przygotowywany w następujący sposób: w jednym tygodniu: 3 x zupa i 2 x drugie danie i w następnym tygodniu: 2 x zupa i 3 x drugie danie. 3)gorący posiłek dla osób dorosłych będzie się składał z zupy i drugiego dania: zupa z wkładką mięsną - pojemność 300 ml; wkładka w postaci sztuki mięsa (drobiowego lub wieprzowego lub wołowego) 100g ,pieczywo (bez ograniczeń) , drugie danie - ziemniaki lub ryż lub kasza lub makaron lub kopytka lub pyzy lub kluski śląskie 200g + sztuka mięsa (drobiowego , wieprzowego , wołowego) lub kotlet schabowy ( drobiowy , wieprzowy) lub kotlet mielony (wieprzowy, drobiowy) lub klops lub pulpet lub ryba 150g + surówka (surówki powinny być urozmaicone) lub warzywa gotowane 100g. Posiłek w postaci drugiego dania mogą też stanowić pierogi ruskie lub z mięsem lub naleśniki z serem, z dżemem 450 g. Do każdego posiłku kompot lub sok bez ograniczeń. Posiłki powinny być pełnowartościowe pod względem odżywczym, różnorodne zgodne z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu dwóch tygodni. Posiłki powinny być zgodne ze wskazaną powyżej charakterystyką posiłków i gramaturą. Posiłki powinny charakteryzować się wysoką jakością, powinny być przyrządzane ze świeżych produktów posiadających aktualne terminy ważności. Próbki posiłków powinny być przechowywane przez Wykonawcę zgodnie z przepisami sanitarnymi. Zamawiający nie dopuszcza możliwości przygotowywania posiłków z półproduktów . Posiłki powinny być przygotowywane z surowców świeżych i wysokiej jakości z zachowaniem reżimów dietetycznych i sanitarnych. Nie dopuszcza się stosowania produktów masłopodobnych, mięsa oddzielanego mechanicznie, produktów typu instant i gotowych produktów np. gołąbki, pierogi, klopsy. Posiłki powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, musza być urozmaicone, smaczne i estetyczne sporządzone z pełnowartościowych produktów . Jadłospis powinien opierać się na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów, z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego( z wyłączeniem skrzydełek , kiełbasy i parówek) , filetów rybnych, wyrobów węglowodanowych i warzyw. Podawane mięso nie może być tłuste i przerośnięte. Kompoty lub soki powinny być sporządzane z owoców świeżych, mrożonek lub suszu owocowego. Nie dopuszcza się przygotowywania kompotu lub soku z syropu lub koncentratu. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania i wydawania obiadów dla uczniów nie objętych dożywianiem ze środków Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubochni, a zgłaszających chęć odpłatnego korzystania z obiadów - w cenie i na warunkach ustalonych w wyniku niniejszego przetargu. Rozliczenia finansowe związane z odpłatnym korzystaniem z posiłków będą prowadzone bezpośrednio między Wykonawcą i osobami korzystającymi z posiłków..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 28.06.2018.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca jest zobowiązany w sposób szczególny wykazać na etapie składania ofert. Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust. 1 ustawy Pzp.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca jest zobowiązany w sposób szczególny wykazać na etapie składania ofert. Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust. 1 ustawy Pzp.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca jest zobowiązany w sposób szczególny wykazać na etapie składania ofert. Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust. 1 ustawy Pzp.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca jest zobowiązany w sposób szczególny wykazać na etapie składania ofert. Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust. 1 ustawy Pzp.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca jest zobowiązany w sposób szczególny wykazać na etapie składania ofert. Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust. 1 ustawy Pzp.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1)Wykaz części zamówienia, których wykonanie Wykonawca powierzy podwykonawcom. (zawarta w formularzu oferty lub odrębnym dokumencie) 2)Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Doświadczenie wykonawcy - 5
  • 3 - Zatrudnienie osób z terenu Gminy Lubochnia - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Istotna zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić za zgodą obu stron, wyrażoną na piśmie w formie aneksu do umowy, pod rygorem nieważności takiej zmiany. 2.Zamawiający przewiduje zmianę umowy w następujących przypadkach: a)zmiana wynagrodzenia w związku ze zmianą stawki podatku od towarów i usług, b)skrócenie terminu realizacji zamówienia oraz zakresu zamówienia w zależności od posiadanych przez Zamawiającego środków finansowych c)wystąpienie przyczyn zewnętrznych niezależnych od Zamawiającego i Wykonawcy, skutkujących brakiem możliwości wykonania umowy 3.Jeżeli będzie to miało wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę, Strony przewidują możliwość dokonania zmiany w umowie w zakresie wynagrodzenia w przypadkach: a)zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie art. 2 ust. 3-5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę, b)zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne. 4.W przypadku zmian, o których mowa w ust. 3 Wykonawca jest zobowiązany do złożenia pisemnego uzasadnionego wniosku, w którym Wykonawca wykaże bezpośredni wpływ tych zmian na koszty wykonania przedmiotu umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.lubochnia.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy Lubochnia, Lubochnia Dworska, ul. Tomaszowska 9, 97-217 Lubochnia, pokój nr 9.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.08.2016 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy Lubochnia, Lubochnia Dworska, ul. Tomaszowska 9, 97-217 Lubochnia, sekretariat Urzędu.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.