Lubochnia: Przygotowanie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów
Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni,
uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku oraz osób dorosłych
Numer ogłoszenia: 159341 - 2016; data zamieszczenia: 26.07.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Lubochnia , ul. Tomaszowska 9, 97-217 Lubochnia, woj. łódzkie, tel. 044 7103510, faks 044 7103022.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.lubochnia.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i wydanie gorącego posiłku dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni, uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku oraz osób dorosłych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest gorący posiłek dl uczniów w szkołach na terenie gminy Lubochnia oraz innych osób doroslych objętych pomocą Ośrodka w roku szkolnym 2016/2017 i 2017/2018 zgodnie z ustawą z dnia 12 marca 2004r. o pomocy społecznej (tj. Dz. U. z 2016r. poz. 930), uchwałą Nr 221 Rady Ministrów z dnia 10 grudnia 2013r. w sprawie ustanowienia wieloletniego programu wspierania finansowego gmin w zakresie dożywiania Pomoc państwa w zakresie dożywiania na lata 2014-2020 w zakresie przygotowania, dostarczenia i rozładunku posiłków. Wykaz szkół, do których uczęszczają dzieci objęte gorącym posiłkiem: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Lubochni (zerówka, przedszkole i szkoła podstawowa), Publiczne Gimnazjum w Lubochni, Publiczna Szkoła Podstawowa w Glinniku. Dożywianie odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej w okresie od dnia 02.09.2016r. roku szkolnego 2016/2017 do przedostatniego dnia roku szkolnego 2017/2018 tj. 28.06.2018 r., z uwzględnieniem przerw w nauce (wyłącznie ferie zimowe, wakacje). Przedmiotowa usługa obejmuje: 1)przygotowanie dzienne posiłku (tj. zupa z wkładką mięsną, drugie danie) dla około 25 uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lubochni (zerówka, przedszkole). 2)przygotowanie dzienne posiłku (tj. na przemian zupa z wkładką mięsną, drugie danie) dla około 80 uczniów Szkoły Podstawowej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego oraz Gimnazjum w Lubochni. 3)przygotowanie dzienne i dostarczanie posiłku (tj. na przemian zupa z wkładką mięsną, drugie danie) dla około 15 uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku. 4)przygotowanie dzienne posiłku (tj. zupa z wkładką mięsną, drugie danie ) dla 1 osoby dorosłej. Posiłki będą przygotowywane w pomieszczeniach (kuchni) znajdujących się w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Lubochni. Sporządzone posiłki dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego oraz Gimnazjum w Lubochni będą wydawane w stołówce Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lubochni i podawane w naczyniach znajdujących się w zasobie (kuchni) Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lubochni. Posiłki dla osób dorosłych będą wydawane w naczyniach jednorazowych wraz ze sztućcami w stołówce Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lubochni , natomiast posiłki dla uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku będą dostarczane w naczyniach jednorazowych wraz ze sztućcami w odpowiednich izotermicznych pojemnikach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. Posiłki Wykonawca będzie dostarczał na własny koszt (wraz z załadunkiem i rozładunkiem) samochodem służącym do przewozu gotowych posiłków, spełniającym warunki sanitarne do transportu. Pojemniki powinny być szczelnie zamykane tak aby podczas transportu posiłki w formie płynnej nie uległy rozlaniu. Naczynia jednorazowe wraz ze sztućcami muszą posiadać wymagane atesty dopuszczające ich wykorzystanie w żywieniu ludzi. Do obowiązków Wykonawcy należy codzienny odbiór brudnych naczyń i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ich ilości. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania badań sprawdzających posiłki pod kątem sprawdzenia ich temperatury, gramatury, zalecanych norm żywieniowych i jakości wykorzystywanych surowców. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu Zamawiający kosztami badania obciąża Wykonawcę. Wykonawca w ramach świadczonej usługi jest zobowiązany do współpracy z Dyrektorami Szkół i Kierownikiem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubochni. Wykonawca jest zobowiązany do sporządzania jadłospisu obejmującego okres dwóch tygodni roboczych oraz dostarczania go do Dyrektorów Szkół do wcześniejszego zatwierdzenia i Kierownikowi Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubochni najpóźniej na 3 dni przed rozpoczęciem jego realizacji. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Dyrektorów Szkół i Kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubochni będą wiążące dla Wykonawcy. Wykonawca w okresie wykonywania umowy będzie przygotowywał posiłki zgodnie z jadłospisem wcześniej sporządzanym i składanym Dyrektorom Szkół oraz Kierownikowi Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubochni. Godziny wydawania i dostarczania posiłków Wykonawca ustali z Dyrektorami poszczególnych szkół. Podana wyżej ilość uczniów i osób dorosłych jest ilością szacunkową. Rzeczywista ilość zakupionych posiłków dla uczniów i osób dorosłych uzależniona będzie od bieżących potrzeb zamawiającego. Zamawiający zastrzega możliwość mniejszej lub większej ilości posiłków dla uczniów i osób dorosłych w zależności od jego bieżących potrzeb, jednakże zmiany te nie spowodują zmiany ceny jednostkowej. Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji świadczenia usługi w mniejszym zakresie co do ilości uczniów i osób dorosłych, natomiast w przypadku zwiększenia liczby uczniów i osób dorosłych objętych gorącym posiłkiem jest zobowiązany do zapewnienia również im posiłków w ramach powyższej usługi zgodnie z wykazem uczniów i osób dorosłych sporządzonym przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lubochni. Przedmiot zamówienia dotyczy uczniów szkół i osób dorosłych , którym decyzją Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubochni została przyznana pomoc w formie bezpłatnych posiłków w ramach realizacji wieloletniego programu Pomoc państwa w zakresie dożywiania. Podstawą do wydania posiłku będzie sporządzony przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lubochni wykaz uczniów i osób dorosłych uprawnionych do korzystania z posiłków, z możliwością zmniejszenia lub zwiększenia ich ilości. Rozliczenie finansowe Wykonawcy usługi z Zamawiającym odbywać się będzie, co miesiąc, na podstawie faktycznie przygotowanych, wydanych i dostarczonych posiłków. Wykonawca jest zobowiązany do przestrzegania wymagań określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (t. j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 z późn, zm. ). Charakterystyka posiłków: 1)gorący posiłek dla uczniów Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lubochni (zerówka, przedszkole). zupa z wkładką mięsną 300 ml; wkładka w postaci sztuki mięsa (drobiowego lub wieprzowego lub wołowego) 100g ,pieczywo (bez ograniczeń) , drugie danie - ziemniaki lub ryż lub kasza lub makaron lub kopytka lub pyzy lub kluski śląskie 150g + sztuka mięsa (drobiowego , wieprzowego , wołowego) lub kotlet schabowy ( drobiowy , wieprzowy) lub kotlet mielony (wieprzowy, drobiowy) lub klops lub pulpet lub ryba 100g + surówka (surówki powinny być urozmaicone) lub warzywa gotowane 100g. Posiłek w postaci drugiego dania mogą też stanowić pierogi ruskie lub z mięsem lub naleśniki z serem, z dżemem 450 g. Do każdego posiłku kompot lub sok bez ograniczeń. 2)gorący posiłek jednodaniowy dla uczniów Szkoły Podstawowej Zespołu Szkolno-Przedszkolnego i Gimnazjum w Lubochni oraz uczniów Publicznej Szkoły Podstawowej w Glinniku przygotowywany będzie przemiennie: jeden dzień: pożywna zupa na wywarze mięsnym 400 ml; wkładka w postaci sztuki mięsa (drobiowego lub wieprzowego lub wołowego) 150g ,pieczywo (bez ograniczeń) oraz jako dodatek jogurt 200 ml. lub owoc itp.; drugi dzień: drugie danie: ziemniaki lub ryż lub kasza lub makaron lub kopytka lub pyzy lub kluski śląskie 200g + sztuka mięsa (drobiowego , wieprzowego , wołowego) lub kotlet schabowy ( drobiowy , wieprzowy) lub kotlet mielony (wieprzowy, drobiowy) lub klops lub pulpet lub ryba 150g + surówka (surówki powinny być urozmaicone) lub warzywa gotowane 100g. Jednodaniowy gorący posiłek mogą też stanowić pierogi ruskie lub z mięsem lub naleśniki z serem, z dżemem 450 g. Do każdego rodzaju posiłku kompot lub sok bez ograniczeń. Jednodaniowy gorący posiłek będzie przygotowywany w następujący sposób: w jednym tygodniu: 3 x zupa i 2 x drugie danie i w następnym tygodniu: 2 x zupa i 3 x drugie danie. 3)gorący posiłek dla osób dorosłych będzie się składał z zupy i drugiego dania: zupa z wkładką mięsną - pojemność 300 ml; wkładka w postaci sztuki mięsa (drobiowego lub wieprzowego lub wołowego) 100g ,pieczywo (bez ograniczeń) , drugie danie - ziemniaki lub ryż lub kasza lub makaron lub kopytka lub pyzy lub kluski śląskie 200g + sztuka mięsa (drobiowego , wieprzowego , wołowego) lub kotlet schabowy ( drobiowy , wieprzowy) lub kotlet mielony (wieprzowy, drobiowy) lub klops lub pulpet lub ryba 150g + surówka (surówki powinny być urozmaicone) lub warzywa gotowane 100g. Posiłek w postaci drugiego dania mogą też stanowić pierogi ruskie lub z mięsem lub naleśniki z serem, z dżemem 450 g. Do każdego posiłku kompot lub sok bez ograniczeń. Posiłki powinny być pełnowartościowe pod względem odżywczym, różnorodne zgodne z zasadami żywienia Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu dwóch tygodni. Posiłki powinny być zgodne ze wskazaną powyżej charakterystyką posiłków i gramaturą. Posiłki powinny charakteryzować się wysoką jakością, powinny być przyrządzane ze świeżych produktów posiadających aktualne terminy ważności. Próbki posiłków powinny być przechowywane przez Wykonawcę zgodnie z przepisami sanitarnymi. Zamawiający nie dopuszcza możliwości przygotowywania posiłków z półproduktów . Posiłki powinny być przygotowywane z surowców świeżych i wysokiej jakości z zachowaniem reżimów dietetycznych i sanitarnych. Nie dopuszcza się stosowania produktów masłopodobnych, mięsa oddzielanego mechanicznie, produktów typu instant i gotowych produktów np. gołąbki, pierogi, klopsy. Posiłki powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. Posiłki powinny być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, musza być urozmaicone, smaczne i estetyczne sporządzone z pełnowartościowych produktów . Jadłospis powinien opierać się na wykorzystaniu sezonowości występowania produktów, z wykorzystaniem mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego( z wyłączeniem skrzydełek , kiełbasy i parówek) , filetów rybnych, wyrobów węglowodanowych i warzyw. Podawane mięso nie może być tłuste i przerośnięte. Kompoty lub soki powinny być sporządzane z owoców świeżych, mrożonek lub suszu owocowego. Nie dopuszcza się przygotowywania kompotu lub soku z syropu lub koncentratu. Wykonawca zobowiązany będzie do przygotowywania i wydawania obiadów dla uczniów nie objętych dożywianiem ze środków Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubochni, a zgłaszających chęć odpłatnego korzystania z obiadów - w cenie i na warunkach ustalonych w wyniku niniejszego przetargu. Rozliczenia finansowe związane z odpłatnym korzystaniem z posiłków będą prowadzone bezpośrednio między Wykonawcą i osobami korzystającymi z posiłków..
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 28.06.2018.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca jest zobowiązany w sposób szczególny wykazać na etapie składania ofert. Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust. 1 ustawy Pzp.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca jest zobowiązany w sposób szczególny wykazać na etapie składania ofert. Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust. 1 ustawy Pzp.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca jest zobowiązany w sposób szczególny wykazać na etapie składania ofert. Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust. 1 ustawy Pzp.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca jest zobowiązany w sposób szczególny wykazać na etapie składania ofert. Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust. 1 ustawy Pzp.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie precyzuje w tym zakresie żadnych wymagań, których spełnienie Wykonawca jest zobowiązany w sposób szczególny wykazać na etapie składania ofert. Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust. 1 ustawy Pzp.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1)Wykaz części zamówienia, których wykonanie Wykonawca powierzy podwykonawcom. (zawarta w formularzu oferty lub odrębnym dokumencie) 2)Pełnomocnictwo do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 90
- 2 - Doświadczenie wykonawcy - 5
- 3 - Zatrudnienie osób z terenu Gminy Lubochnia - 5
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1.Istotna zmiana postanowień zawartej umowy może nastąpić za zgodą obu stron, wyrażoną na piśmie w formie aneksu do umowy, pod rygorem nieważności takiej zmiany. 2.Zamawiający przewiduje zmianę umowy w następujących przypadkach: a)zmiana wynagrodzenia w związku ze zmianą stawki podatku od towarów i usług, b)skrócenie terminu realizacji zamówienia oraz zakresu zamówienia w zależności od posiadanych przez Zamawiającego środków finansowych c)wystąpienie przyczyn zewnętrznych niezależnych od Zamawiającego i Wykonawcy, skutkujących brakiem możliwości wykonania umowy 3.Jeżeli będzie to miało wpływ na koszty wykonania zamówienia przez Wykonawcę, Strony przewidują możliwość dokonania zmiany w umowie w zakresie wynagrodzenia w przypadkach: a)zmiany wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę ustalonego na podstawie art. 2 ust. 3-5 ustawy z dnia 10 października 2002 r. o minimalnym wynagrodzeniu za pracę, b)zmiany zasad podlegania ubezpieczeniom społecznym lub ubezpieczeniu zdrowotnemu lub wysokości stawki składki na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne. 4.W przypadku zmian, o których mowa w ust. 3 Wykonawca jest zobowiązany do złożenia pisemnego uzasadnionego wniosku, w którym Wykonawca wykaże bezpośredni wpływ tych zmian na koszty wykonania przedmiotu umowy.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.lubochnia.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Urząd Gminy Lubochnia, Lubochnia Dworska, ul. Tomaszowska 9, 97-217 Lubochnia, pokój nr 9.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.08.2016 godzina 10:00, miejsce: Urząd Gminy Lubochnia, Lubochnia Dworska, ul. Tomaszowska 9, 97-217 Lubochnia, sekretariat Urzędu.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby organizacji 58. Ogólnopolskiego Festiwalu Kapel i Śpiewaków Ludowych w Kazimierzu Dolnym
- Przygotowywanie i dostarczanie obiadów dla dzieci przedszkolnych i szkolnych w Zespole Szkół w Osiecznej w roku 2024
- Świadczenie usług żywienia zbiorowego wraz z dystrybucją posiłków dla hospitalizowanych pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze Sp. z o.o.
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych na potrzeby Wojewódzkiego Urzędu Pracy w Gdańsku w roku 2024.
- Wykonywanie usług z zakresu obsługi Ośrodka Szkoleniowo - Wypoczynkowego "Bażyna" w Pogorzelicy w latach 2024 - 2025 - II postępowanie
- świadczenie usług cateringowych realizowanych na potrzeby premier spektakli i innych wydarzeń organizowanych lub współorganizowanych przez Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego w Katowicach
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.