eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Lesko › Dostawa żywności do Internatu Zespołu Szkół Leśnych w Lesku

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-07-26

Lesko: Dostawa żywności do Internatu Zespołu Szkół Leśnych w Lesku
Numer ogłoszenia: 157779 - 2016; data zamieszczenia: 26.07.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Leśnych , al. Jana Pawła II 1, 38-600 Lesko, woj. podkarpackie, tel. 13 4696468, faks 013 4696468.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsllesko.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa centralna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności do Internatu Zespołu Szkół Leśnych w Lesku.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiot zamówienia stanowi sukcesywną dostawę produktów żywnościowych do Internatu Zespołu Szkół Leśnych w Lesku z podziałem na zadania: Zadanie 1: Dostawa artykułów ogólnospożywczych Zadanie 2: Dostawa mięsa Zadanie 3. Dostawa drobiu oraz przetworów drobiowych i mięsnych Zadanie 4: Dostawa pieczywa i wyrobów piekarniczych Zadanie 5: Dostawa warzyw i owoców Zadanie 6: Dostawa warzyw, owoców i ryb głęboko mrożonych 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawierają załączniki od 2 do 7. 3. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w produkty zgodnie z zawartą umową. 4. Dostawy będą następować na podstawie telefonicznego zamówienia, którego dokonywał będzie pracownik upoważniony przez Zamawiającego w terminie 24 godzin od momentu złożenia zamówienia. 5. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczać towar w dni robocze w godzinach wyznaczonych przez Zamawiającego (dostawa pieczywa i wyrobów piekarniczych odbywać się będzie dwa razy dziennie) własnym transportem, na własny koszt i własne ryzyko. Wykonawca zobowiązany jest do wniesienia towarów do magazynów żywnościowych znajdujących się w obiektach Zamawiającego. 6. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczanego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego 7. Upoważnieni pracownicy Zamawiającego będą dokonywać odbioru towaru pod względem ilościowo - wartościowym oraz obowiązującym norm jakościowych, a także dokonywać sprawdzenia zgodności cen ze złożoną ofertą przetargową. 8. Nie wykonanie pełnego zakresu ilościowego umowy nie rodzi roszczenia o zakup nie zrealizowanej w okresie obowiązywania umowy ilości towaru. 9. Każdy samochód, którym będzie dostarczana żywność musi posiadać decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego stwierdzającą spełnienie warunków do higienicznego przewozu określonych produktów. 10. Warunki transportu zamówionych produktów będą odpowiadały zasadom Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP). Dostawca gwarantuje Zamawiającemu, że dostarczone produkty będą odpowiadały przepisom ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (Dz. U. nr 71, poz. 1225 z późn. zm.). 11. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zażądania stosownego dokumentu w momencie dostawy produktów: a) decyzję właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danego produktu spożywczego będącego przedmiotem zamówienia, b) dokumenty potwierdzające stosowanie systemu HACCAP. 12. Dostawa mięsa, drobiu i przetworów mięsnych powinna odbywać się w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. 13. Warzywa i owoce powinny być świeże bez oznak zepsucia i pleśni. 14. Produkty spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilości, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta, oraz inne oznakowania zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Uwaga! Jeżeli w jakiejkolwiek pozycji formularza cenowego użyto nazwy towarowej. Wykonawca może złożyć ofertę na towar równoważny wpisując obok towaru wymienionego przez Zamawiającego. Wykonawca na żądanie Zamawiającego będzie zobowiązany do dostarczenia do degustacji produkty, które Wykonawca przedstawił jako równoważne z produktem wymieniony w formularzu cenowym przez Zamawiającego. W razie stwierdzenia przez Komisję Zamawiającego, że produkt równoważny odbiega smakowo od produktu przedstawionego w formularzu cenowym oferta zostanie odrzucona. Kod CPV - 15800000-6/produkty spożywcze; 15110000-2/mięso; 15131130-5/wędliny; 15112000-6/drób; 15811000-6/pieczywo; 15330000-0/owoce i warzywa;.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.30 - Wędliny 15.11.20.00 - Drób 15.81.10.00 - Pieczywo 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 6.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2017.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie wykonawcy

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie wykonawcy

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie wykonawcy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie wykonawcy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie wykonawcy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Zamawiający może naliczyć dostawcy karę umowną: a) za spóźnienie w dostawie zamówionego na dany dzień towaru w wysokości 5% należ?nego wynagrodzenia za ten towar - za każdy dzień spóźnienia; b) za odstąpienie od umowy z przyczyn zależnych od dostawcy, w wysokości 5% ogólnego miesięcznego wynagro?dzenia umownego; c) w przypadku dostarczenia wyrobów innych niż zostały zamówione przez odbiorcę, w wysokości 10% wartości miesięcznego zamówienia z poprzedniego miesiąca. 2. Kwoty określone w zadaniu nr 1 nie mogą ulec zmianie w okresie trzech miesięcy od momentu podpisania umowy, 3. Kwoty określone w załączniku cenowym nr 5 nie mogą ulec zmianie przez okres 1 miesiąca od momentu podpisania umowy. 4. Kwoty określone w pozostałych zadaniach nie mogą ulec przez okres obowiązywania umowy. 5. Wszystkie zmiany cen produktów muszą być udokumentowane przez dostawcę odpowiednimi dokumentami zakupu lub fakturami. 6. We wszystkich przypadkach zmiana ceny może nastąpić z pierwszym dniem następnego miesiąca, po którym wystąpiły przyczyny ich zmiany.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zsllesko.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Leśnych w Lesku ul. Jana Pawła II 1 38-600 Lesko lub pod adresem emailowym: gospodarczy@zsllesko.pl.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.08.2016 godzina 10:00, miejsce: Zespół Szkół Leśnych w Lesku ul. Jana Pawła II 1 sekretariat szkoły.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.