To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2008-07-07
Racibórz: przetarg nieograniczony poniżej 133 tys euro na dostawy maki, kasz, ryżu, płatków owsianych oraz makaronu
Numer ogłoszenia: 151849 - 2008; data zamieszczenia: 07.07.2008
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: Tak, numer ogłoszenia w BZP: 89696 - 2008.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, ul. Eichendorffa, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadajaca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przetarg nieograniczony poniżej 133 tys euro na dostawy maki, kasz, ryżu, płatków owsianych oraz makaronu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: sukcesyne dostawy: 1) makaron (bezjajeczny)Makaron wyborowy - makaron, w którym podstawowym surowcem jest produkt przemiału pszenicy durum - mąka makaronowa durum typ 950. Wymagania organoleptyczne dotyczące makaronu przed ugotowaniem Wygląd Swoisty dla danego rodzaju i formy, kształt właściwy dla danej formy, sporadycznie niewielkie zniekształcenia, dopuszczalne nieliczne pstrociny. Barwa Jednolita, swoista dla użytych surowców, w przypadku makaronu bez dodatków białożółta. Zapach Swoisty dla użytych surowców, obcy zapach niedopuszczalny. pakowanyopakowaniach do 10 kg zamawiający preferuje cztery rodzaje makaronu: nitki, kolanka, świderki, muszelki 2)Mąka pszenna typ 550 w opakowaniach do 1kg mąka z przerobu całego ziarna, ewentualnie częściowo obłuszczonego, zawierające wszystkie jego składniki łącznie z zarodkiem. Wymagania szczegółowe Barwa: Biała z odcieniem żółtym Smak :swoisty; inny niedopuszczalny Zapach :swoisty; inny niedopuszczalny Ilość glutenu, %, nie mniej niż :25 Stopień rozdrobnienia - przesiew przez sito opięte gazą młyńską o wielkości pierwiastka kwadratowego prześwitu 265 mikrom, %, nie mniej niż 99 Stopień rozdrobnienia - przesiew przez sito opięte gazą młyńską o wielkości pierwiastka kwadratowego prześwitu 150 mikrom, %, nie mniej niż 70 Obecność zanieczyszczeń organicznych i nieorganicznych : niedopuszczalna Obecność szkodników zbożowo - mącznych i innych oraz ich pozostałości :niedopuszczalna 3.1)Kasza jęczmienna perłowa średnia w opakowaniach do 10 kg Wymagania jakościowe. Granulacja kaszy - (1,75 - 2,25 mm) . Pojedyncze cząstki - dobrze odłuszczone, Kasza powinna być wolna od zanieczyszczeń organicznych (mąka, otręby, całe ziarno itp.), mineralnych (piasek itp.) oraz szkodników mączno-zbożowych (wołki itp.) lub ich pozostałości. Barwa, smak i zapach - właściwe. Niedopuszczalny zapach stęchły, nieswoisty lub obcy. Wilgotność - poniżej 15%. 3.2)Kasza manna w opakowaniach do 1 kg Wymagania jakościowe. Granulacja kaszy powinna być właściwa, zbyt drobne cząstki są niepożądane, niedopuszczalna jest obecność mąki lub otrąb, a także innych zanieczyszczeń zarówno organicznych, jak i nieorganicznych, oraz szkodników mączno-zbożowych. Barwa i smak - właściwe, niedopuszczalny zapach stęchły, nieswoisty lub obcy. Wilgotność - poniżej 15%. Kształt cząstek - okrągławy, barwa - biała z silniejszym lub słabszym odcieniem żółtym. Granulacja - od 0,60 do 0,65 mm. 3.3)Płatki owsiane produkt spożywczy otrzymany przez przetworzenie ziaren owsa - zgniecenie na walcach całego obłuszczonego ziarna owsa i poddanie obróbce hydrotermicznej, struktura i konsystencja - sypka, w postaci drobnych płatków bez grudek, opakowanie jednostkowe - torba papierowa 0,5 kg,, termin przydatności do spożycia min. 6 m-cy 3.4)Ryż długoziarnisty (wietnamski) Wymagania jakościowe. Ryż powinien być suchy, dobrze odłuszczony, nie zawierać ziaren połamanych i mączki. Niedopuszczalne są obce zanieczyszczenia organiczne i mineralne oraz szkodniki mączno-zbożowe lub ich pozostałości. Barwa - biała, smak i zapach - właściwy (prawie bezwonny). Niedopuszczalny zapach stęchły lub obcy. w opakowaniach do 1 kg 4)Mączka ziemniaczana (skrobia ziemniaczana) w opakowaniach do 1 kg Wymagania jakościowe: zapach i smak :typowy dla skrobi ziemniaczanej, bez śladów obcych zapachów i posmaków postać i barwa :biały proszek barwa wg systemu CIE, L:min. 93 ,min. 93 zanieczyszczenia makroskopowe, liczba pstrocin na 1 dm2, nie więcej niż :50, 80 minimalny okres przechowywania:3 lata od daty dostarczenia do magazynu
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.85.11.10 - Makaron Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.11.00 - Makaron niegotowany Oryginalny kod CPV: 15.61.21.00 - Mąka pszenna Kod CPV wg słownika 2008: 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.61.38.00 - 15.61.38.00 Oryginalny kod CPV: 15.62.00.00 - Skrobia i produkty skrobiowe Kod CPV wg słownika 2008: 15.62.00.00 - Skrobia i produkty skrobiowe .
II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 69848 PLN.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: przetarg nieograniczony
IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 1 NAZWA: grupa 1.
V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18.06.2008.
V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- wytwórnia Makaronu Muszalik, Raciborska 229, 44-280 Rydułotwy, kraj/woj. śląskie.
V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)
- Cena wybranej oferty: 18900
- Oferta z najniższą ceną: 18900 / oferta z najwyższą ceną: 21150
- Waluta: PLN.
CZĘŚĆ NR: 2 NAZWA: grupa 2.
V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18.06.2008.
V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Wytwórnia Makaronu Kazimierz Chrzanowski, Kolejowa13, 39-320 Przecław, kraj/woj. podkarpackie.
V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)
- Cena wybranej oferty: 8000
- Oferta z najniższą ceną: 8000 / oferta z najwyższą ceną: 8750
- Waluta: PLN.
CZĘŚĆ NR: 3 NAZWA: grupa 3.
V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18.06.2008.
V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Wytównia Makaronu Kazimierz Chrzanowski, Kolejowa 13, 39-320 Przecław, kraj/woj. podkarpackie.
V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)
- Cena wybranej oferty: 42648
- Oferta z najniższą ceną: 42648 / oferta z najwyższą ceną: 44163
- Waluta: PLN.
CZĘŚĆ NR: 4 NAZWA: grupa 4.
V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 18.06.2008.
V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- wytwórnia Makaronu Kazimierz Chrzanowski, Kolejowa 13, 39-320 Przecław, kraj/woj. podkarpackie.
V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)
- Cena wybranej oferty: 300
- Oferta z najniższą ceną: 300 / oferta z najwyższą ceną: 360
- Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z RACIBORZA
- Przebudowa odcinka drogi powiatowej nr 3509S w miejscowości Turze
- ROZBUDOWA SKATEPARKU NA UL. ZAMKOWEJ W RACIBORZU
- Budowa instalacji fotowoltaicznych na obiektach ŚlOSG w formule zaprojektuj-wybuduj
więcej: przetargi w Raciborzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy makaronu i wyrobów garmażeryjnych (postępowanie z podziałem na 2 części)
- DOSTAWY MĄK ZBOŻOWYCH I ARTYKUŁÓW SYPKICH 2024 R.
- Dostawa artykułów spożywczych, przypraw i podobnych produktów dla potrzeb SP ZOZ Szpitala Psychiatrycznego w Toszku
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU
więcej: Mąka pszenna »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.