eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kalisz › ¦wiadczenie us³ug ca³odziennego ¿ywienia dla m³odzie¿y przebywaj±cej w Bursie Szkolnej Nr 1 im. Janusza Korczaka w Kaliszu przy ul. Przemys³owej 1

Porêczenia kontraktowe dla firm startuj±cych w przetargach publicznych


Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2016-07-21

Kalisz: ¦wiadczenie us³ug ca³odziennego ¿ywienia dla m³odzie¿y przebywaj±cej w Bursie Szkolnej Nr 1 im. Janusza Korczaka w Kaliszu przy ul. Przemys³owej 1
Numer og³oszenia: 147775 - 2016; data zamieszczenia: 21.07.2016
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Kszta³cenia Ustawicznego i Praktycznego , ul. Handlowa 9, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 62 753 22 47, faks 62 753 22 47.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.ckuip.kalisz.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug ca³odziennego ¿ywienia dla m³odzie¿y przebywaj±cej w Bursie Szkolnej Nr 1 im. Janusza Korczaka w Kaliszu przy ul. Przemys³owej 1.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest ¦wiadczenie us³ug ca³odziennego ¿ywienia dla m³odzie¿y przebywaj±cej w Bursie Szkolnej w Kaliszu przy ul. Przemys³owej. 1. 2. £±czna powierzchnia sto³ówki wraz z pomieszczeniami pomocniczymi wynosi 90 m2. 3. Wykonawca zobowi±zany bêdzie do wykonania us³ugi ¿ywienia w formie cateringu z czê¶ciowym wykonaniem posi³ków, które musz± byæ przygotowywane partiami ze wzglêdu na d³ugo¶æ wydawania posi³ków, na bazie istniej±cej kuchni mieszcz±cej siê przy ul. Przemys³owej 1. 4. Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania i wydawania czterech posi³ków dziennie przez 5 dni w tygodniu dla 120 wychowanków Bursy Szkolnej Nr 1 w dniach nauki szkolnej z uwzglêdnieniem przerw ¶wi±tecznych, wakacji i ferii oraz absencji chorobowej ucznia. Wykonawca bêdzie przygotowywa³ posi³ki, uwzglêdniaj±c podstawowe sk³adniki i produkty spo¿ywcze wysokiej jako¶ci, stosowane w ¿ywieniu, zachowuj±c wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie higieny osobistej personelu Wykonawcy, warunków przygotowywania i podawania posi³ków zgodnie z Rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup ¶rodków spo¿ywczych przeznaczonych do sprzeda¿y dzieciom i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty oraz wymagañ, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w tych jednostkach (Dz. U. 2015r. poz.1256) 5. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do sk³adania zamówieñ na posi³ki w sobotê i niedzielê po uprzednim zg³oszeniu. 6. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do sk³adania zamówieñ na posi³ki z podzia³em na odpowiednie diety . 7. Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania i wydawania ilo¶ci posi³ków zgodnie z odpowiedni± diet± oraz do opracowywania dekadowych jad³ospisów z uwzglêdnieniem odpowiedniej diety.. 8. Koszt surowca przeznaczonego na wy¿ywienie na jedn± osobê dziennie musi wynosiæ 11,00 z³. 9. Wykonawca zobowi±zany jest do terminowego wydawania posi³ków zgodnie z ustalonymi z Zamawiaj±cym godzinami posi³ków. Wydawanie posi³ków przez Wykonawcê bêdzie odbywaæ siê od poniedzia³ku do pi±tku zgodnie z organizacj± roku szkolnego i zapotrzebowaniem w nastêpuj±cych godzinach: ¶niadanie w godz. 6:30 - 8:30, drugie ¶niadanie , (na wynos) przygotowane przez wychowanka, obiad w godz. 13:30 - 15.30, kolacja w godz. 18:30 - 20:00. Wydawanie posi³ków mo¿e ulec zmianom, które wynikaæ bêd± z planów zajêæ edukacyjnych wychowanków lub dotyczyæ bêd± przerw ¶wi±tecznych czy ferii. 10. Zapotrzebowanie na posi³ki bêdzie sk³adane codziennie przez osobê wyznaczon± do kontaktu z upowa¿nion± osob± ze strony Wykonawcy wg ustalonego harmonogramu. 11. Posi³ki musz± byæ przygotowane estetycznie i wydawane w formie sto³u szwedzkiego. Potrawy gor±ce wydawane mog± byæ w formie porcjowanej z wy³±czeniem zimnych dodatków wchodz±cych w sk³ad dania gor±cego. Wszystkie posi³ki musz± byæ podane na zastawie sto³owej Wykonawcy. W trakcie trwania umowy Wykonawca na bie¿±co uzupe³nia braki w zastawie sto³owej oraz usuwa z obiegu naczynia popêkane i uszkodzone. 12. Posi³ki obiadowe lub inne dania gor±ce musz± byæ wydawane z bemarów i podgrzewaczy oraz posiadaæ odpowiedni± temperaturê zgodnie z obowi±zuj±cymi normami. 13. Wykonawca musi przedstawiæ Zamawiaj±cemu z tygodniowym wyprzedzeniem dekadowy jad³ospis autoryzowany przez dietetyka z okre¶leniem sk³adu posi³ku, kaloryczno¶ci i gramatury oraz nazwy wêdlin, serów, zup, potraw miêsnych, warzyw, owoców, g³ównych sk³adników sa³atek itp. do stwierdzenia zgodno¶ci z umow±. Zamawiaj±cy w ci±gu trzech dni od z³o¿enia przez Wykonawcê dekadowego jad³ospisu ma prawo do dokonywania w nim zmian w przypadku stwierdzenia niezgodno¶ci z umow±. Wykonawca ma obowi±zek uwzglêdnienia zmian. 14. Wykonawca zobowi±zany jest do stosowania obowi±zuj±cych od 13 grudnia 2014 roku przepisów Rozporz±dzenia Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169-2011 w sprawie informowania konsumentów ¿ywienia zbiorowego o substancjach lub produktach powoduj±cych alergie lub reakcje nietolerancji zwanych alergenami. Informacje o alergenach powinny byæ w sposób czytelny wykazywane w jad³ospisach umieszczanych na sto³ówce. 15. Przygotowane posi³ki musz± odpowiadaæ normom ¿ywieniowym, obowi±zuj±cym w tzw. punktach zbiorowego ¿ywienia, tj. posi³ki powinny byæ przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego ¿ywienia, sporz±dzone z pe³nowarto¶ciowych, ¶wie¿ych artyku³ów spo¿ywczych posiadaj±cych aktualne terminy wa¿no¶ci wg wymogów sztuki kulinarnej i sanitarnej zgodnie z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz.U. z 2015r. poz.594) 16. Wykonawca zapewnia urozmaicone posi³ki, dania gor±ce, owoce i warzywa w zale¿no¶ci od sezonowo¶ci. 17. Wymagania, jakie musz± spe³niaæ ¶rodki spo¿ywcze stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y . a) na ca³odzienne ¿ywienie sk³adaæ siê musz± ¶rodki spo¿ywcze pochodz±ce z ró¿nych grup ¶rodków spo¿ywczych; podanych musi byæ piêæ porcji warzyw lub owoców, przy czym jedna porcja mo¿e byæ zast±piona przez sok w porcji nieprzekraczaj±cej 200 ml, dzienne spo¿ycie soli o obni¿onej zawarto¶ci sodu (sól sodowo-potasowa) powinno wynosiæ nie wiêcej ni¿ 5 g, b) posi³ki (¶niadanie, obiad, kolacja) powinny zawieraæ produkty z nastêpuj±cych grup ¶rodków spo¿ywczych: - produkty zbo¿owe lub ziemniaki (przetworzone), - warzywa surowe lub przetworzone, - owoce surowe lub przetworzone, - miêso, ryby, jaja, orzechy, nasiona ro¶lin str±czkowych i inne nasion, - t³uszcze spo¿ywcze (olej, mas³o, margaryny miêkkie kubkowe niearomatyzowane lub ich mieszanki), - mleko lub produkty mleczne, c) obiad musi dostarczaæ 30 % ca³odziennego zapotrzebowania energetycznego, zgodnie z aktualnymi normami ¿ywienia przy wyliczeniu ¶redniowa¿onej normy dla grupy m³odzie¿y w wieku 13-20 lat. d) produkty zbo¿owe ¶niadaniowe musz± zawieraæ nie wiêcej ni¿ 15 g cukrów w 100g produktu gotowego do spo¿ycia, e) produkty zbo¿owe lub ziemniaki (przetworzone) musz± stanowiæ jedn± lub wiêcej porcji w ¶niadaniu, obiedzie oraz kolacji; f) produkty zbo¿owe lub ziemniaki (przetworzone) musz± zawieraæ nie wiêcej ni¿ 10g t³uszczu w 100g produktu gotowego do spo¿ycia, g) posi³ki obiadowe w tygodniu musz± sk³adaæ siê z zupy i drugiego dania oraz zawieraæ trzy lub wiêcej porcji ró¿nych produktów zbo¿owych lub ziemniaków, trzy lub wiêcej porcji surowych i ró¿nych warzyw, trzy lub wiêcej ró¿nych owoców, h) ka¿dego dnia w posi³ku obiadowym musz± byæ podane: jedna lub wiêcej porcji warzyw oraz jedna lub wiêcej porcji owoców, i) ka¿dego dnia musi byæ podana jedna lub wiêcej porcji ¿ywno¶ci nastêpuj±cych ¶rodków spo¿ywczych: miêsa, ryb, jaj, orzechów, nasion ro¶lin str±czkowych i innych nasion, przy czym co najmniej raz w tygodniu jedna porcja ryby. Na kolacjê musi byæ podana dodatkowo sa³atka zamiennie z posi³kiem na ciep³o. j) w tygodniu mo¿na wydaæ nie wiêcej ni¿ jedn± porcjê potrawy sma¿onej z produktów zbo¿owych lub ziemniaków oraz nastêpuj±cych ¶rodków spo¿ywczych: miêsa, ryb, jaj, orzechów, nasion ro¶lin str±czkowych i innych nasion, przy czym do sma¿enia jest u¿ywany olej ro¶linny rafinowany o zawarto¶ci kwasów jednonienasyconych powy¿ej 50% i zawarto¶ci kwasów wielonienasyconych poni¿ej 40%, k) produkty zbo¿owe lub ziemniaki (przetworzone), przetworzone warzywa, napoje zastêpuj±ce mleko, soki, owocowe, warzywne, warzywno-owocowe musz± zawieraæ nisk± zawarto¶æ sodu/soli, tj. nie wiêcej ni¿ 0,12 g sodu lub równowa¿nej ilo¶ci soli na 100g lub na 100 ml ¶rodka spo¿ywczego lub obni¿on± zawarto¶æ sodu/soli, tj. obni¿enie zawarto¶ci sodu lub warto¶ci dla soli wynosi co najmniej 25% w porównaniu z podobnym produktem, z wy³±czeniem produktów poddanych naturalnej fermentacji mlekowej, takich jak kapusta kwaszona lub kwaszone ogórki, l) warzywa i owoce surowe, przetworzone oraz suszone, orzechy i nasiona, soki warzywne i owocowo-warzywne, woda, napoje zastêpuj±ce mleko, koktajle owocowe, warzywne, owocowo-warzywne na bazie mleka lub napojów zastêpuj±cych mleko, herbata, napary owocowe z naturalnym aromatem, kawa zbo¿owa, kakao naturalne oraz kompot owocowy musza byæ przygotowane bez dodatków cukrów i substancji s³odz±cych zdefiniowanych w rozporz±dzeniu (WE) nr 1333-2008 oraz tauryny, guarany i kofeiny, m) suszone warzywa i owoce, orzechy i nasiona nie mog± zawieraæ soli i t³uszczu, n) wydawane mog± byæ nastêpuj±ce napoje: - woda naturalna mineralna nisko- lub ¶redniomineralizowana, ¼ródlana lub sto³owa, - napoje zastêpuj±ce mleko, czyli napój sojowy, ry¿owy, owsiany, kukurydziany, gryczany, orzechowy lub migda³owy, - soki owocowe, warzywne, owocowo - warzywne w porcjach nieprzekraczaj±cych 200 ml, - koktajle owocowe, warzywne, owocowo-warzywne na bazie mleka, napojów zastêpuj±cych mleko, - herbata, napary owocowe z naturalnym aromatem, w tym z owocami, kompot owocowy, kakao naturalne z mlekiem lub napojami zastêpuj±cymi mleko, kawa zbo¿owa, w tym z mlekiem lub napojami zastêpuj±cymi mleko, o) dozwolone jest s³odzenie naturalnym miodem pszczelim: herbaty, naparów owocowych z naturalnym aromatem, kawy zbo¿owej, kakao naturalnego i kompotu owocowego, p) mleko lub produkty mleczne, napoje zastêpuj±ce mleko mog± zawieraæ nie wiêcej ni¿ 10 g cukrów w 100 ml produktu gotowego do spo¿ycia, q) sól nie mo¿e byæ stosowana po procesie przygotowania posi³ku, r) zupy, sosy oraz potrawy musz± byæ sporz±dzane z naturalnych sk³adników bez u¿ycia koncentratów spo¿ywczych, z wy³±czeniem koncentratów z naturalnych sk³adników: zio³a lub przyprawy ¶wie¿e lub suszone nie mog± zawieraæ dodatki soli. 18. Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania potraw ¶wi±tecznych i okoliczno¶ciowych, obejmuj±cych ¦wiêta Bo¿ego Narodzenia, Wielkanocy, T³usty Czwartek oraz Miêdzynarodowy Dzieñ Dziecka. Potrawy ¶wi±teczne i okoliczno¶ciowe bêd± przygotowane po wcze¶niejszym uzgodnieniu z Zamawiaj±cym i musz± spe³niaæ wymagania stosowane w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y w jednostkach systemu o¶wiaty ( Dz. U. 2015r. poz. 1256 ). Zamawiaj±cy zastrzega, ¿e w przypadku organizowania uroczysto¶ci poza terenem placówki, Wykonawca zobowi±zany jest do dostarczenia potraw na wyznaczone miejsce. 19. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pe³nej ilo¶ci zamówienia w okresie realizacji umowy. 20. W przypadku wcze¶niejszego wyjazdu wychowanków z Bursy i po uprzednim zg³oszeniu przez Zamawiaj±cego, Wykonawca jest zobowi±zany przygotowaæ suchy prowiant dla m³odzie¿y w ramach ustalonej stawki. 21. Wykonawca zobowi±zuje siê do utrzymania porz±dku na terenie kuchni, zapewnienia czystego i estetycznego wygl±du sto³ówki w trakcie obowi±zywania umowy. 22. Wykonawca jest zobowi±zany zapewniæ dla pracownika/pracowników wydaj±cych posi³ki odzie¿ ochronn± oraz czytelny identyfikator pozwalaj±cy zidentyfikowaæ pracownika Wykonawcy. 23. Wykonawca zobowi±zany jest do usuwania na w³asny koszt odpadów pokonsumpcyjnych, a tak¿e odbioru i utylizacji resztek ¿ywieniowych. 24. Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo bie¿±cej kontroli w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia przez osoby wyznaczone przez Zamawiaj±cego. 25. W przypadku kontroli przeprowadzonej przez Pañstwow± Inspekcjê Sanitarn±, Wykonawca zobowi±zany jest przekazaæ jej wyniki tj. kserokopie protoko³ów Zamawiaj±cemu. 26. W razie braku mo¿liwo¶ci wywi±zania siê przez Wykonawcê z obowi±zku przygotowania posi³ków we w³asnym zakresie, Wykonawca zobowi±zuje siê do zapewnienia we w³a¶ciwym czasie wy¿ywienia m³odzie¿y, zgodnie z warunkami umowy bez ponoszenia dodatkowych kosztów przez Zamawiaj±cego. W przypadku nie zapewnienia przez Wykonawcê ¶wiadczenia us³ugi, Zamawiaj±cy mo¿e zakupiæ us³ugê od innego dostawcy na koszt i ryzyko Wykonawcy. Wykonawca bez zastrze¿eñ pokryje cenê wynikaj±ca z zakupu us³ugi po cenach w jakich Zamawiaj±cy dokona³ zakupu. 27. Po zakoñczeniu umowy Wykonawca przeka¿e Zamawiaj±cemu udostêpnione pomieszczenia w stanie niepogorszonym. 28. Szczegó³owy zakres i warunki realizacji zosta³y okre¶lone w projekcie umowy stanowi±cym za³±cznik do SIWZ. 29. Zamawiaj±cy zaleca dokonanie wizji lokalnej udostêpnianych pomieszczeñ przed przyst±pieniem do przetargu. Termin realizacji: Realizacja zamówienia nastêpowaæ bêdzie od 01.09.2016 roku do 30.06.2017roku..

II.1.5)

  przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych

  • Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówieñ uzupe³niaj±cych

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.30.00.00 - Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków .

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 30.06.2017.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy uzna warunek za spe³niony je¿eli Wykonawca ubiegaj±cy siê o udzielenie zamówienia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wykona³ lub wykonuje minimum dwie us³ugi polegaj±ce na codziennym zapewnieniu posi³ków w formie: cateringu lub wytwarzania posi³ków w miejscu ich wydawania, przy czym warto¶æ brutto ka¿dej z tych us³ug nie mo¿e byæ mniejsza ni¿ 100.000,00 z³

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • Zamawiaj±cy nie stawia szczególnych wymagañ w zakresie spe³niania tego warunku

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na zasoby innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1) wype³niony i podpisany formularz ofertowy, 2) o¶wiadczenie Wykonawcy, ¿e Wykonawca ma wdro¿ony system HACCP a ponadto, i¿ zobowi±zuje siê do stosowania obowi±zuj±cych przepisów prawa w zakresie ¿ywienia zbiorowego, w szczególno¶ci zaleceñ Pañstwowego Instytutu ¯ywno¶ci i ¯ywienia, 3) o¶wiadczenie Wykonawcy wskazuj±ce, która czê¶æ zamówienia zostanie powierzona Podwykonawcom , 4) pe³nomocnictwo - je¿eli osoba/osoby podpisuj±ce ofertê dzia³aj± na jego podstawie, 5) dokument ustanawiaj±cy pe³nomocnika w przypadku sk³adania oferty wspólnej (art. 23 ustawy). 6) przyk³adowy dekadowy jad³ospis sporz±dzony zgodnie z wytycznymi stosowanymi w ramach ¿ywienia zbiorowego dzieci i m³odzie¿y (Dz. U. 2015r poz.1256)

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria zwi±zane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 80
  • 2 - Kwota za udostêpnienie pomieszczeñ do wykonywania us³ugi ca³odziennego ¿ywienia m³odzie¿y - 20

IV.2.2)

  przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której bêdzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian

1. Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ dokonywania zmian postanowieñ zawartej - w wyniku niniejszego zamówienia - umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, w sytuacji konieczno¶ci wprowadzenia takich zmian wynikaj±cych z okoliczno¶ci, których nie mo¿na by³o przewidzieæ w chwili zawarcia umowy. 2. Warunkiem dokonania zmian wskazanych powy¿ej, w szczególno¶ci mo¿e byæ: a) zmiana organizacyjna po stronie Zamawiaj±cego, w szczególno¶ci w zakresie jego organizacji i funkcjonowania, b) bêdzie to konieczne ze wzglêdu na zapewnienie bezpieczeñstwa lub zapobie¿enie awarii, c) zmiana powszechnie obowi±zuj±cych przepisów prawa w zakresie maj±cym istotny wp³yw na realizacjê przedmiotu umowy. 3. W sytuacji zaj¶cia okoliczno¶ci, o których mowa wy¿ej, Zamawiaj±cy b±d¼ Wykonawca, w terminie do 14 dni od ich wyst±pienia, powiadomi drug± stronê o tym fakcie. Nastêpnie strony umowy, w terminie do 7 dni od daty w/w powiadomienia, przyst±pi± do negocjacji na temat zmiany postanowieñ umowy w przedmiotowym zakresie.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ckuip.kalisz.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Centrum Kszta³cenia Ustawicznego i Praktycznego ul. Handlowa 9, 62-800 Kalisz.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 16.08.2016 godzina 09:00, miejsce: Centrum Kszta³cenia Ustawicznego i Praktycznego ul. Handlowa 9, 62-800 Kalisz Miejsce z³o¿enia - sekretariat (pok. nr 1) Zamawiaj±cego w godz. 7:30-15:30.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.