eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Wrocław › Świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków profilaktycznych dla pracowników i policjantów Wydziału Ruchu Drogowego KWP we Wrocławiu, w dwóch okresach zimowych2015/2016, 2016/2017

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-10-07

Wrocław: Świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków profilaktycznych dla pracowników i policjantów Wydziału Ruchu Drogowego KWP we Wrocławiu, w dwóch okresach zimowych: 2015/2016, 2016/2017
Numer ogłoszenia: 146765 - 2015; data zamieszczenia: 07.10.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Komenda Wojewódzka Policji we Wrocławiu , ul Podwale 31-33, 50-040 Wrocław, woj. dolnośląskie, tel. (071) 340 38 00, faks (071) 782 41 71.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.dolnoslaska.policja.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków profilaktycznych dla pracowników i policjantów Wydziału Ruchu Drogowego KWP we Wrocławiu, w dwóch okresach zimowych: 2015/2016, 2016/2017.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków profilaktycznych dla pracowników i policjantów Wydziału Ruchu Drogowego KWP we Wrocławiu, w dwóch okresach zimowych: 2015/2016, 2016/2017 w ilości 1810 sztuk. 2. W ramach realizacji przedmiotu zamówienia Wykonawca będzie zobowiązany do: a) do sporządzania posiłków profilaktycznych wg receptur Instytutu Żywienia i Żywności o zawartości około 1000 kcal zgodnie z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 25.05.1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (Dz. U. Nr 60 poz. 279 z dnia 30.05.1996 r. § 2 ust. 1) oraz zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 ze zmianami) oraz aktów wykonawczych, b) wydawania posiłków przez 7 dni w tygodniu, lub co najmniej w dni robocze w godzinach: 07:00-22:00 na podstawie bonów żywnościowych ostemplowanych pieczęcią jednostki Policji oraz datą realizacji bonu (słownie: dzień, miesiąc i rok) z czytelnym podpisem wystawiającego i pobierającego bon. c) Miejsce spożywania posiłków profilaktycznych winno: - znajdować się do 1 000 m w linii prostej od miejsca rozpoczynania i zakończenia służby, tj. obiektów policyjnych przy ul. Połbina 1, - posiadać: salę restauracyjną/stołówkę/pomieszczenie z odpowiednim wyposażaniem (stoły, krzesła z oparciem), które pomieści jednorazowo min. 4 osoby (jednorazowy zasiad - pozwalający na podanie posiłku w jednym czasie), stoły min. 4 - osobowe, dostęp do światła dziennego, - spełniać wszelkie wymogi bezpieczeństwa przewidziane przepisami BHP i PPOŻ oraz SANEPID-u, - wymagania dotyczące stałych miejsc parkingowych: wykonawca winien posiadać lub zapewnić parking dla 2 samochodów policyjnych z możliwością całodobowego, bezpłatnego parkowania, a w szczególności w godzinach wydawania posiłków; parking winien zlokalizowany być przy punkcie żywienia - maksymalnie do 100 m w linii prostej. 3. Szczegółowy opis przedmiotu i realizacji zamówienia zawarty został w istotnych postanowieniach umowy, stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ. 4. W ramach realizacji przedmiotu zamówienia strony zobowiązują się do respektowania wszystkich postanowień opisanych w załączniku nr 5 do SIWZ. 5. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych, wymaga się złożenia oferty obejmującej wykonanie całości przedmiotu zamówienia. 6. Wykonawca winien dysponować stosownym lokalem gastronomicznym (opisanym powyżej) wraz z odpowiednim zapleczem kuchennym/gastronomicznym oraz posiadać uprawnienia do wykonania określonej umową działalności, a pracownicy Wykonawcy wymagane doświadczenie, umiejętności oraz aktualne zaświadczenia do celów sanitarno-epidemiologicznych..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.03.2017.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna warunek za spełniony, w odniesieniu do wykonawców, których działalność jest zarejestrowana w rejestrze zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz jest objęta nadzorem Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w zakresie produkcji posiłków, wydawania (sprzedaży) wyrobów garmażeryjnych w pełnym asortymencie. Zamawiający dokona oceny spełnienia tego warunku udziału na podstawie złożonego oświadczenia (załącznik numer 2 do SIWZ) oraz dokumentu wskazanego w pkt. 3 ppkt. I b i c siwz.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu dokonania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunku na podstawie złożonego oświadczenia (załącznik numer 2 do SIWZ)

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu dokonania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunku na podstawie złożonego oświadczenia (załącznik numer 2 do SIWZ)

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu dokonania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunku na podstawie złożonego oświadczenia (załącznik numer 2 do SIWZ)

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu dokonania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunku na podstawie złożonego oświadczenia (załącznik numer 2 do SIWZ)

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Oświadczenia i dokumenty wymagane do załączenia w ofercie - niezbędne do przeprowadzenia postępowania. - Wypełniony i podpisany formularz ofertowy - załącznik numer 1 do SIWZ, - Oświadczenia i dokumenty wymienione w Rozdziałach VI, VII i VIII SIWZ. - W przypadku, gdy Wykonawca przewiduje udział podwykonawców w realizacji zamówienia: oświadczenie dotyczące udziału podwykonawców, którego formularz został zawarty w załączniku numer 6 do SIWZ

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - urozmaicenie posiłków - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dolnoslaska.policja.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Komenda Wojewódzka Policji we Wrocławiu ul. Podwale 31-33 50-040 Wrocław Wydział Zamówień Publicznych i Funduszy Pomocowych.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.10.2015 godzina 10:00, miejsce: Komenda Wojewódzka Policji we Wrocławiu ul. Podwale 31-33 50-040 Wrocław Wydział Zamówień Publicznych i Funduszy Pomocowych Punkt Obsługi Klienta.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.