eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych i pokazów, związanych ze sztuką kulinarną i produkcją rolną

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-06-25

Warszawa: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych i pokazów, związanych ze sztuką kulinarną i produkcją rolną
Numer ogłoszenia: 136039 - 2014; data zamieszczenia: 25.06.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Agencja Rynku Rolnego , ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 6617272, faks 22 661 73 79.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.arr.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Agencja płatnicza.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie warsztatów szkoleniowych i pokazów, związanych ze sztuką kulinarną i produkcją rolną.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. CPV: 80.31.00.00-0 (Usługi edukacji młodzieży), 80.40.00.00-8 (Usługi edukacji osób dorosłych oraz inne). 2. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie - warsztatów, pokazów i szkoleń, dotyczących sztuki kulinarnej związanej z wykorzystaniem produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych, a także promujących zasady zdrowego żywienia oraz edukacji z zakresu prowadzenia ekologicznego gospodarstwa i produkcji ekologicznej żywności. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty został w załączniku nr 2 do Istotnych Postanowień Umowy, stanowiących załącznik nr 7 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 25.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 28.11.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium w niniejszym postępowaniu

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli: 1. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 1: polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych w szkołach podstawowych, związanych z promocją zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych); 2. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 2: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, obejmujących sporządzanie potraw z gęsiny, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych); 3. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 3: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych związanych z promocją produktów tradycyjnych, regionalnych, związanych z promocją zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych); 4. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 4: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych dotyczących kuchni tradycyjnej i regionalnej, obejmujących swoją tematyką metody wędzenia ryb, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych); 5. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 5: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych dotyczących kuchni tradycyjnej i regionalnej, obejmujących przyrządzanie potraw z gęsiny, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych); 6. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 6: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych dotyczących kuchni tradycyjnej i regionalnej, z wykorzystaniem rodzimych gatunków ryb, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych); 7. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 7: a) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych związanych z promocją zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych); * b) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych dla personelu stołówek szkolnych, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych); * * w przypadku, gdy wykonane lub wykonywane przez Wykonawcę usługi spełniają równocześnie warunek określony w pkt 7. a) i b), tj. polegają na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych związanych z promocją zasad zdrowego żywienia dla personelu stołówek szkolnych, Wykonawca może przedstawić w dołączonym do oferty wykazach usług tę samą usługę; 8. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 8: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych w szkołach podstawowych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych); 9. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 9: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych dla uczniów szkół podstawowych, związanych z promocją zdrowych nawyków żywieniowych, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych); 10. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 10: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych); 11. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 11: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych); 12. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 12: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych i tradycyjnych, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych); 13. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 13: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych i tradycyjnych oraz zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych); 14. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 14: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych związanych z promocją produktów regionalnych i tradycyjnych, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych); 15. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 15: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu szkoleń z zakresu żywienia dzieci dla osób odpowiedzialnych za żywienie w szkołach, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych); 16. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 16: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych i tradycyjnych, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych); 17. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 17: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów edukacyjno-kulinarnych dla uczniów szkół podstawowych, promujących zasady zdrowego odżywiania, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych); 18. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 18: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych); 19. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 19: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu wykładów lub pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych, o wartości nie mniejszej niż 4 000,00 zł brutto (słownie: cztery tysiące złotych); 20. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 20: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów edukacyjnych dla wychowanków przedszkoli lub uczniów szkół podstawowych, dotyczących zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych); 21. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 21: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz zasad zdrowego żywienia, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych); 22. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 22: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu warsztatów lub pokazów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych i tradycyjnych, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych); 23. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 23: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów edukacyjno-kulinarnych dla dzieci, związanych z produkcją rolną lub przetwórstwem produktów rolno-spożywczych lub promujące tradycje kulinarne regionu, o wartości nie mniejszej niż 1 000,00 zł brutto (słownie: jeden tysiąc złotych); 24. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 24: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu pokazów lub warsztatów edukacyjnych, dotyczących ekologicznej produkcji w gospodarstwach rolnych lub agroturystycznych, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych); 25. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 25: w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, w sposób należyty wykonał lub wykonuje co najmniej 1 (słownie: jedną) usługę odpowiadającą swoim rodzajem przedmiotowi zamówienia, tj. polegającą na prowadzeniu warsztatów lub pokazów kulinarnych, związanych z promocją produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych, o wartości nie mniejszej niż 2 000,00 zł brutto (słownie: dwa tysiące złotych). UWAGA: W przypadku podania wartości usług w walucie innej niż PLN, w celu oceny spełniania ww. warunku Zamawiający dokona przeliczenia wskazanej kwoty na PLN według średniego kursu Narodowego Banku Polskiego obowiązującego w dniu publikacji ogłoszenia o niniejszym zamówieniu w Biuletynie Zamówień Publicznych.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli: 1. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 21: dysponuje gospodarstwem ekologicznym położonym na terenie województwa opolskiego; 2. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 23: dysponuje gospodarstwem edukacyjnym położonym na terenie województwa mazowieckiego; 3. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 24: dysponuje gospodarstwem ekologicznym położonym na terenie województwa mazowieckiego.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, jeżeli: 1. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 1: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 2. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 2: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 3. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 3: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 4. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 4: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 5. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 5: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 6. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 6: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 7. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 7: a) dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe w zakresie żywienia lub dietetyki, oraz b) dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 8. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 8: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 9. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 9: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 10. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 10: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 11. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 11: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 12. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 12: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 13. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 13: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która: posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz, oraz posiada wiedzę z zakresu tematyki produktów regionalnych i tradycyjnych potwierdzoną zaświadczeniem o ukończeniu kursu z podmiotu prowadzącego szkolenia tego typu lub wcześniej realizowanymi umowami na przeprowadzenie wykładów o tej tematyce; 14. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 14: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która: posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz, oraz posiada wiedzę z zakresu tematyki produktów regionalnych i tradycyjnych potwierdzoną zaświadczeniem o ukończeniu kursu z podmiotu prowadzącego szkolenia tego typu lub wcześniej realizowanymi umowami na przeprowadzenie wykładów o tej tematyce; 15. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 15: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która: jest dietetykiem i posiada wykształcenie wyższe o kierunku żywieniowym, oraz posiada wiedzę z zakresu kuchni tradycyjnej potwierdzoną zaświadczeniem o ukończeniu kursu z podmiotu prowadzącego szkolenia tego typu lub wcześniej realizowaną/ymi umową/ami na przeprowadzenie wykładów o tej tematyce; 16. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 16: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 17. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 17: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 18. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 18: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która: posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywnościowym, lub posiada wykształcenie zasadnicze lub średnie o kierunku gastronomicznym lub żywnościowym oraz 5-letnie doświadczenie na stanowisku szef kuchni, lub posiada dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 19. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 19: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która: posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywnościowym, lub posiada wykształcenie zasadnicze lub średnie o kierunku gastronomicznym lub żywnościowym oraz 5-letnie doświadczenie na stanowisku szef kuchni, lub posiada dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 20. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 20: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku biologicznym lub żywieniowym lub medycznym; 21. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 21: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie rolnicze lub biologiczne lub pedagogiczne, oraz posiada doświadczenie w prowadzeniu gospodarstwa ekologicznego; 22. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 22: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz; 23. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 23: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada doświadczenie w prowadzeniu gospodarstwa edukacyjnego; 24. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 24: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada doświadczenie w prowadzeniu gospodarstwa ekologicznego i produkcji ekologicznej; 25. w przypadku Wykonawcy składającego ofertę na zadanie częściowe nr 25: dysponuje przynajmniej jedną osobą, która posiada wykształcenie wyższe o kierunku gastronomicznym lub żywieniowym, lub dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
  • wykaz osób, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usług, kontrolę jakości lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nie czynności, oraz informacją o podstawie do dysponowania tymi osobami;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • zaświadczenie niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich;
  • inne dokumenty

    Dotyczy zadania częściowego nr 24: Zgodnie z § 6 ust. 1, pkt 3 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 lutego 2013 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (poz. 231) Zmawiający wymaga dostarczenia wraz z ofertą zaświadczenia niezależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań wykonawcy z normami jakościowymi, jeżeli zamawiający odwołują się do systemów zapewniania jakości opartych na odpowiednich normach europejskich, tj: aktualny na dzień składania ofert certyfikat gospodarstwa ekologicznego wydany przez jednostkę certyfikującą upoważnioną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, potwierdzający, że gospodarstwo, w którym będą odbywać się warsztaty, posiada status gospodarstwa ekologicznego, w którym prowadzona jest produkcja ekologiczna.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://arr.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=76&Itemid=83
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Agencja Rynku Rolnego, ul. Nowy Świat 6/12, 00-400 Warszawa.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.07.2014 godzina 12:00, miejsce: Agencja Rynku Rolnego w Warszawie, przy ul. Nowy Świat 6/12, Kancelaria Ogólna, hol główny, parter, wejście D/A.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 1.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: przeprowadzenie pokazów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Bydgoszczy dla uczniów szkół podstawowych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 2.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie pokazów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Bydgoszczy dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 3.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Gdyni dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 4.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Gdyni dla społeczności lokalnych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.40.00.00-8, 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 5.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie pokazów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Gdyni dla mieszkańców woj. pomorskiego i turystów..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.40.00.00-8, 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 09.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 6.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie pokazów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Gdyni dla uczestników imprez plenerowych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 7.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Gdyni dla personelu stołówek szkolnych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 8.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Gorzowie Wlkp. dla uczniów szkół podstawowych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 9.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów edukacyjno - kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Kielcach dla uczniów szkół podstawowych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 10.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie pokazów i warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Kielcach dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 11.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie pokazu kulinarnego organizowanego przez Oddział Terenowy ARR w Krakowie dla uczestników Europejskich Targów Produktów Regionalnych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.40.00.00-8, 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 17.08.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 12.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Krakowie dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 13.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Lublinie dla uczniów szkół rolniczych z klas o profilu gastronomicznym.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 14.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Lublinie dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 15 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 15.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie szkoleń organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Lublinie dla intendentów, szefów stołówek szkolnych i przedstawicieli firm cateringowych obsługujących szkoły.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 30.09.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 16 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 16.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie pokazów, warsztatów kulinarnych oraz quizów organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Lublinie dla dzieci i dorosłych odwiedzających stoiska podczas Festiwalu Smaku.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.40.00.00-8, 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 07.09.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 17 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 17.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów edukacyjno - kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Lublinie dla uczniów szkół podstawowych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 18 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 18.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Olsztynie dla osób prowadzących kuchnię we własnych gospodarstwach agroturystycznych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 19 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 19.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie wykładów i pokazów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Olsztynie dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 20 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 20.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów edukacyjnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Olsztynie dla dzieci z najstarszych grup przedszkolnych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 21 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 21.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Opolu dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 22 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 22.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie pokazu i warsztatów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Poznaniu dla uczniów szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym oraz dla uczestników warsztatów odbywających się podczas Festiwalu Dobrego Smaku.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 21.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 23 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 23.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów edukacyjno - kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Warszawie dla dzieci przedszkolnych i uczniów z klas 0-III szkoły podstawowej.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 24 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 24.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów edukacyjnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR w Warszawie dla uczniów szkół rolniczych.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.10.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 25 NAZWA: ZADANIE CZĘŚCIOWE NR 25.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przeprowadzenie warsztatów i pokazów kulinarnych organizowanych przez Oddział Terenowy ARR we Wrocławiu dla uczniów i nauczycieli szkół gastronomicznych i rolniczych o profilu gastronomicznym.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.31.00.00-0, 80.40.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 28.11.2014.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.