To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2014-04-22
Zielona Góra: Kompleksowe świadczenie usług żywienia pacjentów w SP ZOZ MSW w Zielonej Górze
Numer ogłoszenia: 135384 - 2014; data zamieszczenia: 22.04.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 90496 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej MSW, ul. Wazów 42, 65-044 Zielona Góra, woj. lubuskie, tel. 68 4527700, faks 68 4527702.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Kompleksowe świadczenie usług żywienia pacjentów w SP ZOZ MSW w Zielonej Górze.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie przez Wykonawcę na rzecz Zamawiającego usług kompleksowych związanych z całotygodniową i całodobową obsługą polegającą na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków do kuchenki oddziałowej dla określonej przez zamawiającego dziennej ilości pacjentów maksymalnie 80 pacjentów, w tym: 1) 24 z Oddziału Kardiologii; 2) 27 z Oddziału Rehabilitacji; 3) 29 z Oddziału Wewnętrznego; w systemie termosowym do Oddziałów położonych w budynku Zamawiającego w Zielonej Górze, ul. Wazów 42. Zamawiający przewiduje, że łączna ilość dostarczonych posiłków w okresie 18 miesięcy trwania umowy wyniesie 27.400 posiłków. Wskazana liczba posiłków jest ilością szacunkową przygotowaną na potrzeby postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, stanowiącą zarazem wartość maksymalną zamówienia, która nie może zostać przekroczona. Faktyczna i ostateczna wielkość zamówienia uzależniona będzie od rzeczywistej liczby zamówionych oraz dostarczonych posiłków. Nie może ona jednak przekroczyć w/w wartości maksymalnej. Z uwagi na powyższe, Zamawiający zastrzega sobie możliwość niewykorzystania w pełni ilości posiłków będących przedmiotem zamówienia i z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały jakiekolwiek roszczenia wobec zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia zamawianych posiłków o odpowiedniej jakości oraz odpowiadających obowiązującym normom i standardom żywienia pacjentów Zamawiającego zgodnie z aktualnymi wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie oraz przepisami w zakresie ochrony zdrowia i żywienia pacjentów. Wykonawca zobowiązany jest do odbioru oraz utylizacji resztek i odpadów pokonsumpcyjnych z kuchenek oddziałowych wraz z ich wywozem na zewnątrz obiektu.W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego, jego pracownika lub przez Wykonawcę braków ilościowych posiłków lub niedopełnienia warunków określonych w punkcie 2.1.3. wykonawca zobowiązany jest do uzupełnienia w przeciągu 15 minut, stwierdzonych braków ilościowych i wydanych posiłków. Okoliczności te wymagają udokumentowania. W razie braku możliwości wywiązania się przez Wykonawcę z obowiązku przygotowania i dostarczenia posiłków dla pacjentów Wykonawca we własnym zakresie zobowiązany jest zapewnić wyżywienie pacjentów bez dodatkowych kosztów dla Zamawiającego. Wykonawca będzie przygotowywał i wydawał posiłki z zachowaniem wymogów sanitarno - epidemiologicznych w zakresie produkcji i zatrudnienia personelu oraz ponosi odpowiedzialność za ich naruszenie. Zamawiający ma prawo do kontrolowania gramatury ilości dostarczanych posiłków zgodnie z jadłospisem. Zamawiający ma prawo do kontroli pomieszczeń kuchni, w której będą przygotowywane posiłki dla pacjentów zamawiającego. Fakt przeprowadzenia kontroli podlega udokumentowaniu w książce kontroli. W czasie trwania umowy Wykonawca na własny koszt zapewni: niezbędne ilości urządzeń i sprzętu do transportu posiłków na poszczególne Oddziały Zamawiającego. Podstawę do sporządzania posiłków pacjentów zamawiającego stanowią: 1) Wykaz diet obowiązujących w SP ZOZ MSW; 2) Skład diet. Rodzaje i skład diet określa zamawiający. Zatwierdzony u zamawiającego dekadowy jadłospis stanowi podstawę do opracowania przez wykonawcę dziennego jadłospisu wraz z określeniem wydajności potraw wynikającej z dziennej normy żywienia pacjenta. Wykonawca w oparciu o przedłożone przez Zamawiającego wykazy oraz skład diet zapewni opracowanie profesjonalnego jadłospisu przez dietetyka i przedłoży go do zatwierdzenia zamawiającemu (z określeniem wydajności potraw wynikających z dziennej normy żywienia pacjenta, a w przypadku diet normalnej z wyliczeniem kalorii, białka, tłuszczy i węglowodanów). Każda dokonana przez Wykonawcę zmiana zatwierdzonego jadłospisu wymaga zgody zamawiającego. Dzienny jadłospis przekazuje się na poszczególne Oddziały za pokwitowaniem wraz z dystrybucją pierwszego posiłku. Zestawienie ilości diet ze wszystkich komórek organizacyjnych zamawiającego na każdy dzień upoważniony pracownik zamawiającego przekazuje wykonawcy najpóźniej do godz. 1100 dnia poprzedniego. Zastrzega się możliwość wprowadzania zmian do ilości i rodzaju zamawianych posiłków najpóźniej na 15 minut przed terminem dostawy danego rodzaju posiłku. Zabrania się stosowania w posiłkach w jakiejkolwiek postaci parówek i mortadeli, a wędliny mają być podawane na gorąco z pieca (zabrania się podawania wędlin z wody). Wykonawca dokonuje dystrybucji posiłków na poszczególne Oddziały SP ZOZ MSW, stosując w tym celu odpowiednie pojazdy (wózki) i urządzenia zapewniające utrzymanie odpowiedniej jakości i temperatury posiłków (temperatura minimalna u pacjenta + 650 C). Wyżej wskazane środki transportu i urządzenia Wykonawca zabezpiecza we własnym zakresie i na swój koszt. Przed wydaniem posiłków pacjentom upoważniony pracownik Zamawiającego dokonuje kontroli jakości i walorów smakowych, wpisując uwagi do książki kontroli. W przypadku zastosowania systemu dystrybucji posiłków tacowo- termosowego w ramach jednego Oddziału może być zastosowany tylko system tacowy lub system termosowy, z wyłączeniem pacjentów żywionych sondą lub karmionych dietą ścisłą. Wykonawca dostarcza posiłki do poszczególnych komórek zamawiającego w następujących godzinach, z wyłączeniem pacjentów z dietą ścisłą oraz żywionym przez sondę posiłki w przypadku których posiłki będą dostarczane w czasie określonym przez pielęgniarkę Oddziału: 1)śniadania godz. 08.30; 2) drugie śniadanie godz. 11.00; 3) obiady godz. 12.30; 4) podwieczorek godz. 16.00; 5) kolacje godz. 18.00. Odbiór posiłków potwierdza pisemnie pielęgniarka oddziałowa lub inny upoważniony przez nich pracownik na zbiorczym zestawieniu ilości i rodzajów zamawianych posiłków dla danej komórki organizacyjnej. Wykonawcy z tytułu wykonania niniejszej umowy przysługuje wynagrodzenie stanowiące iloczyn liczby zamówionych posiłków i ceny jednostkowej za 1 osobodzień zgodnie z udziałem procentowym poszczególnych posiłków. W przypadku wystąpienia diet niepełnych (pacjenci przyjęci w godzinach popołudniowych lub opuszczający SP ZOZ MSW po śniadaniu) udział procentowy poszczególnych posiłków wynosi: 1) śniadanie i drugie śniadanie - 30% ceny jednostkowej netto; 2) obiad i podwieczorek - 50 % ceny jednostkowej netto; 3) kolacja - 20% ceny jednostkowej netto. Wyłoniony wykonawca zobowiązany jest dostarczyć Zamawiającemu przed podpisaniem umowy kopię aktualnej polisy ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej obejmującej okres realizacji i wartości zamówienia. W przypadku, gdy termin obowiązywania polisy będzie się kończył przed terminem zakończenia umowy, wykonawca na 14 dni przed upływem tego terminu, ma obowiązek przedłożyć Zamawiającemu dokument o kontynuacji ubezpieczenia. Do realizacji zamówienia wykonawca powinien dysponować kuchnią (miejscem) do produkcji posiłków, która będzie zlokalizowana (e) w odległości nie większej niż 10 kilometrów od granic administracyjnych Miasta Zielona Góra wraz z podaniem podstawy dysponowania takim obiektem. Kuchnia (miejsce) powinna (o) być zatwierdzona na podstawie art. 62 ustawy z dnia 25.08.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia z późniejszymi zmianami (Dz. U. nr 171 z 2006r. poz. 1225 z późn. zm) decyzją właściwego państwowego powiatowego inspektora sanitarnego.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków 15.89.42.20 - Posiłki szpitalne .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09.04.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- IMPEL CATERING COMPANY Spółka z o.o. Spółka komandytowa, ul. Ślężna 118, 53-111 Wrocław, kraj/woj. dolnośląskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 397300,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 430728,00
Oferta z najniższą ceną: 430728,00 / Oferta z najwyższą ceną: 430728,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z ZIELONEJ GÓRY
- Asysta techniczna nad oprogramowaniem funkcjonującym w ramach specjalistycznego systemu GIS.
- SUKCESYWNY ZAKUP WRAZ Z DOSTAWĄ ŚRODKÓW CZYSTOŚCI DLA ZAKŁADU GOSPODARKI KOMUNALNEJ SP. Z O.O. W ZIELONEJ GÓRZE
- "Dostawa ambulansu transportowego z wyposażeniem"
- Zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów dla uczestników polsko-niemieckiego projektu pn. Zaufanie dzięki językowi dofinansowanego z Programu Współpracy INTERREG VI A BB-PL 2021-2027
- KOMPLEKSOWA ORGANIZACJA KONFERENCJI Z CYKLU SZKOŁA I NAUCZYCIEL
- Rozbudowa drogi wojewódzkiej nr 160 relacji Drezdenko - Międzychód
więcej: przetargi w Zielonej Górze »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa kompleksowego żywienia pacjentów Wojewódzkiego Szpitala Chorób Płuc im. dr Alojzego Pawelca w Wodzisławiu Śląskim"
- Organizacja Pikniku Rodzinnego PAŻP.
- Usługi hotelarsko-gastronomiczne oraz usługi dodatkowe w ramach konferencji wyjazdowej pracowników Kolegium Nauk o Przedsiębiorstwie w dniach 26-27 września 2024 r.
- Usługa zapewnienia wyżywienia oraz sal szkoleniowych na potrzeby przeprowadzenia 30 jednodniowych szkoleń organizowanych przez ZODR w Barzkowicach na terenie woj. zachodniopom. "Prawo wodne" etap IV
- Świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych podczas trwania XXXVII konferencji Zagadnienia Surowców Energetycznych w Gospodarce Krajowej w dniach 20 października 2024 r. -23 października 2024 r.
- Organizacja konferencji kolegialnej dla ok. 80 osób w dniach 10-11 czerwca 2024 r. w ramach konferencji naukowej "Kryzys finansowy 2007-2009 - krótko i długookresowe skutki gospodarcze i społeczne"
więcej: Posiłki szpitalne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.