eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Popów › Dostawy ogólnych artykułów spożywczych w tym zup, sosów, wody i soków oraz produktów mącznych dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowego w Sulejowie.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-01-30

Popów: Dostawy ogólnych artykułów spożywczych w tym zup, sosów, wody i soków oraz produktów mącznych dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowego w Sulejowie.
Numer ogłoszenia: 13371 - 2015; data zamieszczenia: 30.01.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach , Kule 2, 42-110 Popów, woj. śląskie, tel. 034 3104030, faks 034 3103653.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy ogólnych artykułów spożywczych w tym zup, sosów, wody i soków oraz produktów mącznych dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowego w Sulejowie..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są - dostawy ogólnych artykułów spożywczych w tym zup, sosów, wody i soków oraz produktów mącznych dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowego w Sulejowie. zadanie nr 1 - dostawy artykułów spożywczych dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie. 1 Kasza jęczmienna pęczak kg 150, 2 Kasza jęczmienna kg 50, 3 Kasza manna kg 30, 4 Makaron gruby kg 500, 5 Makaron nitki kg 100, 6 Mąka pszenna kg 250, 7 Mąka ziemniaczana kg 30, 8 Płatki czekoladowe kg 150, 9 Płatki kukurydziane kg 120, 10 Ryż biały kg 70, 11 Ryż paraboliczny kg 200, 12 Groch łuskany połówki kg 100, 13 Fasola biała Jaś kg 230, 14 Kasza gryczana kg 150, 15 Zacierki kg 30, 16 Groszek ptysiowy kg 40, 17 Grzanki kg 40, 18 Herbata expresowa kg 100, 19 Herbata expresowa kg 10 20 Napój kakaowy kg 24, 21 Kawa naturalna kg 10, 22 Kawa rozpuszczalna kg 20, 23 Ketchup kg 300, 24 Cukier kg 1300, 25 Miód porcjowany kg 30, 26 Majonez dekoracyjny l 200, 27 Żurek w płynie l 150, 28 Musztarda delikatesowa stołowa kg 150, 29 Olej roślinny popularny l 600, 30 Śliwki suszone kalifornijskie kg 10, 31 Rodzynki kg 10, 32 Wafelek w czekoladzie szt. 3000, 33 Rogal z nadzieniem kg 90, 34 Paluszki solone kg 5, 35 Ananas w syropie kg 90, 36 Brzoskwinie w syropie kg 60, 37 Groszek konserwowy kg 60, 38 Koncentrat buraczany l 10, 39 Koncentrat pomidorowy kg 200, 40 Kukurydza konserwowa kg 60, 41 Ogórek kiszony kg 100, 42 Ogórek konserwowy kg 600, 43 Papryka konserwowa kg 500, 44 Pieczarki marynowane kg 80, 45 Seler konserwowy łagodny kg 80, 46 Dżem niskosłodzony kg 450, 47 Kapusta kiszona kg 800, 48 Chrzan tarty kg 10, 49 Fasola konserwowa czerwona kg 50, 50 Przecier ogórkowy kg 100, 51 Szczaw konserwowy kg 60, 52 Pasztet drobiowy kg 150, 53 Konserwa mięsna kg 60, 54 Przyprawa do potraw uniwersalna kg 150, 55 Gałka muszkatołowa kg 1, 56 Żelatyna spożywcza kg 3, 57 Cynamon kg 1, 58 Delikata do ryb kg 6, 59 Delikata do kurczaka kg 10, 60 Liść laurowy kg 1, 61 Majeranek kg 3, 62 Ocet spirytus. 10% l 30, 63 Papryka mielona słodka kg 1, 64 Pieprz czarny mielony kg 10, 65 Pieprz czarny cały kg 3, 66 Przyprawa do zup w płynie uniwersalna typu Winiary kg 200, 67 Ziele angielskie kg 5, 68 Kwasek cytrynowy kg 3, 69 Przyprawa curry kg 3, 70 Sól jodowana kg 350, 71 Czosnek granulowany kg 1, 72 Cukier waniliowy kg 1, 73 Syrop owocowy l 30, 74 Herbatniki kg 50, 75 Ciastka kruche kg 50, 76 Sałatka szwedzka kg 350, 77 Sałatka wielowarzywna kg 350, 78 Sałatka obiadowa kg 350, 79 Kapusta czerwona konserwowa kg 350, 80 Sałatka z buraczków kg 300 81 Ćwikła z chrzanem kg 50, 82 Jabłka prażone kg 60, 83 Grzyby suszone kg 3, 84 Galaretka kg 50, 85 Budyń kg 50, zadanie nr 2 - dostawy zup i sosów dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie 1 Barszcz biały Knorr lub równoważny kg 10, 2 Sos pieczeniowy Knorr lub równoważny kg 5, 3 Sos grzybowy Knorr lub równoważny kg 5, 4 Sos z zielonym pieprzem Knorr lub równoważny kg 8, 5 Sos do makaronu Carbonara Knorr lub równoważny kg 15, 6 Sos do makaronu Bolognese Knorr lub równoważny kg 20, 7 Bulion grzybowy kg 2, 8 Bulion drobiowy Knorr lub równoważny kg 10, 9 Bulion wołowy Knorr lub równoważny kg 10, 10 Sosy sałatkowe Knorr lub równoważne kg 15, 11 Sosy deserowe Carte d or lub równoważne kg 15, 12 Zupa pieczarkowa Knorr lub równoważna kg 15, 13 Zupa porowa Knorr lub równoważna kg 15, 14 Zupa brokułowa Knorr lub równoważna kg 15, 15 Zupa cebulowa Knorr lub równoważna kg 10, 16 Krem z borowików Knorr lub równoważna kg 15, zadanie nr 3 - dostawy wody i soków OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie zadanie 1 Naturalna woda mineralna niegazowana gazowana 0,50 litra - litr 800, 2 Naturalna woda mineralna niegazowana gazowana 1,50 litra - litr 2000, 3 Naturalna woda mineralna niegazowana 5 litrów - litr 3000, 4 Sok owocowy 200 ml - litr 400 5 Napoje owocowe litr - 400 zadanie nr 4 - dostawy produktów mącznych dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie 1 Pierogi kg 500, 2 Kopytka - kluski ziemniaczane kg 100, 3 Krokiety kg 300, 4 Naleśniki kg 500, 5 Kluski śląskie kg 100, 6 Kartacze kg 300, 7 Kartacze z mięsem kg 300, 8 Pyzy z mięsem kg 300, 9 Knedle kg 200,.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-1, 15.80.00.00-6, 15.33.00.00-0, 15.60.00.00-4, 15.87.12.00-6, 15.89.14.00-4, 15.32.10.00-4, 15.98.10.00-8, 15.85.10.00-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków nastąpi na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wypełniony i podpisany formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ. Wypełniony i podpisany formularz cenowy w zakresie zadań od 1 - 4 stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Kule 2 42-110 Popów Pokój nr 2 i 3 dział kwatermistrzowski pawilon Warta.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.02.2015 godzina 12:00, miejsce: Ośrodek Szkolenia Służby Więziennej w Kulach Kule 2 42-110 Popów Pokój nr 3 sekretariat pawilon Liswarta.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawy ogólnych artykułów spożywczych dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Kasza jęczmienna pęczak 15613000-8 Produkt otrzymany z jęczmienia, struktura i konsystencja- sypka, bez grudek i wilgotności nie większa niż 15,3%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 3. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 150 2 Kasza jęczmienna 15613000-8 Produkt otrzymany z jęczmienia, struktura i konsystencja- sypka, bez grudek i wilgotności nie większa niż 15,3%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 3. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 50 3 Kasza manna 15613300-1 Produkt otrzymany z pszenicy, struktura i konsystencja- sypka, bez grudek i wilgotności nie większa niż 15,3%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 3. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe -1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 30 4 Makaron gruby 15851100-9 Makaron jajeczny (kolanka, łazanki, świderki, muszelki, rurki, wstążki). Produkowany z świeżych jaj i najwyższej jakości mąki ,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz pozostałości. Op. Jedn. 250g-2kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 500 5 Makaron nitki 15851100-9 Makaron jajeczny. Produkowany z świeżych jaj i najwyższej jakości mąki ,Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy (np. stęchły, pleśni, gorzki), zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz pozostałości. Op. Jedn. 250g-2kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 100 6 Mąka pszenna 15612100-2 Mąka pszenna typ 500, o zawartości mokrego glutenu co najmniej 25%. Produkt spożywczy, otrzymany przez rozdrobnienie oczyszczonych ziaren pszenicy zwyczajnej, struktura i konsystencja- sypka, rozdrobniona bez grudek, barwa biała z odcieniem żółtym, wilgotność nie większa niż 15,0%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 6. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, np.: stęchły, gorzki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, cząstki kąkolu, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe- torba papierowa 1kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 250 7 Mąka ziemniaczana 15623000-1 Skrobia ziemniaczana otrzymana z bulw ziemniaczanych; struktura i konsystencja- sypka, drobnoziarnisty proszek bez grudek , barwa białą. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, np.: stęchły, gorzki, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, cząstki kąkolu, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe- torba papierowa 500 g-1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 30 8 Płatki czekoladowe 15613311-1 Płatki zbożowe o smaku czekoladowym, otrzymane przez przetworzenie ziaren zbóż. Struktura i konsystencja- sypka, w postaci drobnych różnokształtnych płatków bez grudek płatki niepokruszone, barwa żółta, smak lekki słodki. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienie, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe- folia hermetycznie zamknięta ok. 250 g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 150 9 Płatki kukurydziane 15613311-1 Płatki kukurydziane otrzymane przez przetworzenie ziaren kukurydzy. Struktura i konsystencja- sypka, w postaci drobnych różnokształtnych płatków bez grudek płatki niepokruszone, barwa żółta, smak lekki słodki. Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, objawy pleśnienie, psucia, zawilgocenia, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe- folia hermetycznie zamknięta ok. 250 g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 120 10 Ryż biały 15614100-6 Ryż długoziarnisty. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg kg 70 11 Ryż paraboliczny 15611000-4 Ryż paraboliczny długoziarnisty, parzony. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 200 12 Groch łuskany połówki 03212213-6 Op.jedn.400g-1kg. Bez obcych zapachów , szkodników i uszkodzeń mechanicznych. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 100 13 Fasola biała Jaś 03221210-1 Surowiec krajowy. Op. Jedn. 400g -1kg. Bez obcych zapachów , szkodników i uszkodzeń mechanicznych. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 230 14 Kasza gryczana 15613000-8 Produkt otrzymany z gryki, struktura i konsystencja- sypka, bez grudek i wilgotności nie większa niż 15,3%, kwasowość mierzona w stopniach nie większa niż 3. Cechy dyskwalifikujące: obce zapachy, posmaki, zanieczyszczenia, objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości. Opakowanie jednostkowe - 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 150 15 Zacierki 15851100-9 Makaron jajeczny zacierka. Skład: mąka pszenna, woda, jaja nie mniej niż 9% (2 jaja /1 kg mąki). Op. Jedn. 250 -500g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 30 16 Groszek ptysiowy 15820000-2 Op. Jedn. 100g - 1 kg. Składniki: mąka psz. tłuszcz roślinny, sól, jaja w proszku, mleko odtłuszcz. w proszku, drożdże. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 40 17 Grzanki 15821000-9 Op. jedn. 100g -1kg. Grzanki ziołowo-czosnkowe. Składniki: chleb pszenny ( mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sól, drożdże), tłuszcz roślinny, aromaty. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 40 18 Herbata expresowa 15864100-3 Herbata expresowa - torebki w kopertkach i ze sznureczkiem. Op. Podst.2g Op. Zbiorcze 50g, 100g, 200g. kg 100 19 Herbata expresowa 15864100-3 Herbata expresowa - torebki bez sznureczka Op. Podst.1,4g Op. Zbiorcze 28g, 70g, 140g. kg 10 20 Napój kakaowy 15841000-5 Kakao rozpuszczalne o mocno czekoladowym smaku z witaminami i składnikami mineralnymi. Op.jedn.300g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 24 21 Kawa naturalna 15861100-2 Kawa naturalna 100% pakowana próżniowo, mielona. Op. jedn. 100g -250g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 10 22 Kawa rozpuszczalna 15861000-1 Kawa rozpuszczalna naturalna 100%, aglomerowana. Op. jedn. 100g - 200g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 20 23 Ketchup 15871230-5 Ketchup o smaku łagodnym. Op. jedn. 400-500g. Skład: koncentrat pomidorowy nie mniej niż 37%, woda, cukier, ocet, skrobia mody. Sól. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 300 24 Cukier 15831200-4 Cukier biały. Op. jedn. 1 kg. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 1300 25 Miód porcjowany 15831600-8 Miód pszczeli nektarowy wielokwiatowy NK. Op.jedn.25g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 30 26 Majonez dekoracyjny 15871273-8 Majonez dekoracyjny. Składniki: olej roślinny, żółtko jaja nie mniej niż 6,0%, ocet, musztarda (woda, gorcz. ocet, sól, cukier).Typu Winiary Op. jedn. 400-800ml. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. l 200 27 Żurek w płynie 15891000-0 Op. jedn. butelka 0,5 l. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. l 150 28 Musztarda delikatesowa stołowa 15871250-1 Op.jedn.380g-500g, tuba z tworzywa sztucznego. Skład: woda, gorczyca, ocet, sól. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 150 29 Olej roślinny popularny 15411100-3 Olej uniwersalny dopuszczony do żywności, zastosowania: do smażenia, pieczenia, sosów, sałatek, surówek. Skład: Mieszanka olejów: słonecznikowy, rzepakowego, bez zapachów obcych. Op. Jedn. 0,9 - 1 l. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. l 600 30 Śliwki suszone kalifornijskie 15332410-1 Śliwki suszone bez pestek półsuche konserwowane kwasem sorbowym. Op jedn. 150 - 500g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 10 31 Rodzynki 03222115-2 Zdrowe, całe, nieuszkodzone, owalne, spłaszczone jagody o pomarszczonej powierzchni, średniej wielkości o brązowej barwie, właściwym zapachu charakterystycznym dla suszonych winogron bez zapachów obcych. Smak słodki, z charakterystycznym posmakiem, bez posmaków zgorzknienia. Masa netto 100g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 10 32 Wafelek w czekoladzie 15842220-0 Wafelek w czekoladzie op.35-45g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. szt. 3000 33 Rogal z nadzieniem 15820000-2 Mąka pszenna, nadzienie o smaku kakaowym ok. 23% tłuszcz roślinny, syrop glukozowy, cukier, tłuszcze roślinne, aromaty, oleje roślinne tłuszcz roślinny, syrop glukozowy, cukier, tłuszcze roślinne, aromaty, substancja konserwująca, tłuszcz roślinny, cukier, oleje roślinne. Opakownaie jedn. ok. 60g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 90 34 Paluszki solone 15820000-2 Paluszki solone w op.100g. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 5 35 Ananas w syropie 15332400-8 Krążki ananasa, woda, cukier; opakowanie puszka. Waga ok. 500g -600g, waga po odcieku ok. 340 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 90 36 Brzoskwinie w syropie 15332400-8 Połówki brzoskwiń w gęstym syropie (woda, cukier). Opakowanie jednostkowe - puszka. Waga ok. 800 g - 900 g, waga po odcieku ok. 470 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 60 37 Groszek konserwowy 15331462-3 Skład: groszek, woda, sól. Opakowanie jednostkowe - puszka. Waga ok. 400 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 60 38 Koncentrat buraczany 15331110-1 Koncentrat barszczu czerwonego . Skład: woda, zagęszczony sok z buraków ćwikłowych nie mniej niż 12%, cukier, sól, przyprawy. Produkt pasteryzowany. Op. Jedn. 330 - 400ml. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. l 10 39 Koncentrat pomidorowy 15331425-2 Koncentrat pomid.30% wyprodukowany ze świeżych pomidorów, bez żadnych dodatków, bez konserwantów. Za równoważny uważa się koncentrat gęsty nie zmieniający swojej barwy i smaku . Op. Jedn. 180-500g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 200 40 Kukurydza konserwowa 15331470-2 Kukurydza konserwowa. Skład: kukurydza - ziarno, woda, cukier, sól. Op. jedn. 400-500g, po odcieku nie mniej niż 220g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 60 41 Ogórek kiszony 15331000-7 Op. jedn. 900ml. Masa netto nie mniej niż 870g, po odcieku nie mniej niż 450g. Skład: ogórki, naturalna zalewa, przyprawy . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 100 42 Ogórek konserwowy 15331500-2 Skład: ogórki, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przyprawy aromatyczno - smakowe. Op. Jedn. 900ml. Masa netto nie mniej niż 870g, po odcieku nie mniej niż 450g . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 600 43 Papryka konserwowa 15331500-2 Skład: Papryka słodka, zalewa octowa, przyprawy. Op. jedn. 900ml. Masa netto nie mniej niż 870g. Po odcieku nie mniej niż 350g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 500 44 Pieczarki marynowane 15331135-2 Skład: pieczarki całe, cebula, marchew, woda, ocet, cukier, sól, przyprawy smakowe . Produkt pasteryzowany. Op. Jedn. nie mniej niż 880g. Masa po odcieku 550g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 80 45 Seler konserwowy łagodny 15331110-1 Seler. Skład: seler, woda, ocet, cukier, sól. Op. Jedn. nie mniej niż 370 ml. Masa netto 320g, po odcieku nie mniej niż 160g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 80 46 Dżem niskosłodzony 15332290-3 Dżemy o smakach: brzoskwiniowy, truskawkowy,wisniowy, z kawałkami owoców. Skład: owoce, cukier, substancja żelująca. Łączna zawartość cukru: nie mniej niż 36g na 100g produktu. Op. Jedn. słoik 280-330g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 450 47 Kapusta kiszona 15331000-7 Op. Jedn. folia 900g -1100g. Skład: kapusta, marchew, przyprawy. Po odcieku nie mniej niż 850g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 800 48 Chrzan tarty 15331400-1 Skład: korzeń chrzanu nie mniej niż 51%, woda, proszek jajeczny, mleko w proszku, olej roślinny, ocet spirytusowy, cukier, sól, Op. Jedn. nie mniej niż 180g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 10 49 Fasola konserwowa czerwona 15331464-7 Skład: fasola czerwona, woda, sól. Zawartość fasoli bez zalewy 55%. Opakowanie jednostkowe - puszka. Waga nie mniej niż 380 g, waga po odcieku ok. 240 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 50 50 Przecier ogórkowy 15331000-7 Skład: ogórki kwaszone przetarte, przyprawy. Produkt pasteryzowany. Op. Jedn. 320-350ml, Masa netto nie mniej niż 280g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 100 51 Szczaw konserwowy 15331000-7 Szczaw konserwowy pasteryzowany. Skład: liść szczawiu, przyprawy smakowe. Op. Jedn. 320ml -350ml. Masa netto nie mniej niż 280g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 60 52 Pasztet drobiowy 15131000-5 Op. Jedn. ok.130g. Pasztet z drobiu w foremce aluminiowej zamkniętej aluminiowym wieczkiem, poddany procesowi sterylizacji. (wyklucza się puszki i słoiki). Skład chemiczny : białko - 7,3g,Tłuszcz całkowity 17,6 g, węglowodany 5,2 g. wartość energetyczna 208 kcal. Skład: mięso drobiowe, podroby, tłuszcz , jaja, kasza manna. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 150 53 Konserwa mięsna 15131000-5 Op. Jedn. 100-135g. Konserwa mięsna w foremce aluminiowej zamknięta platynką poddana procesowi sterylizacji ( wyklucza się puszki i słoiki). Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 60 54 Przyprawa do potraw uniwersalna 15871270-7 Przyprawa warzywna do zup, potraw mięsnych i ryb. Skład: zawartość soli nie więcej niż55%, warzywa suszone nie mniej niż15%, marchew, cebula, pasternak, seler, natka pietruszki, por, substancje wzmacniające smak i zapach.; cukier pieprz czarny, ekstrakt drożdżowy. Op .jedn. 150 - 200g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 150 55 Gałka muszkatołowa 15872000-1 Gałka muszkat. mielona. Op. Jedn. 10g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 1 56 Żelatyna spożywcza 15800000-6 Żelatyna spożywcza. Op. Jedn. 30 - 50g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 3 57 Cynamon 15872000-1 Cynamon mielony. Barwa jasnobrązowa do brunatnej, jednolita. Zapach swoisty, intensywny, bez zapachów obcych. Smak słodko- piekący, bez posmaków obcych. Przyprawa o silnym balsamicznym zapachu oraz ostrym, korzennym, gorzkawym i zarazem słodkim smaku. Op. Jedn. 15-20g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 1 58 Delikata do ryb 15871270-7 Op. Jedn. 0,5-1kg. Składniki: sól, cebula suszona 18%, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu; pieprz, natka pietruszki, koper, mąka pszenna, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, czosnek 2,3%, olej roślinny, tymianek, imbir. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 6 59 Delikata do kurczaka 15871270-7 Op. Jedn. 0,5kg -1kg. Składniki: substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, sól, mąka pszenna, papryka mielona, czosnek, natka pietruszki, rozmaryn, pieprz, oregano, tymianek, majeranek, papryka ostra, cebula suszona, cukietr, pomidory suszone, olej roślinny, barwniki: karmel amoniakalny,, ekstrakt z papryki, aromat, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu. Przyprawa bez konserwntów. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 10 60 Liść laurowy 15870000-7 Liść laurowy suszony. Op.jedn.5-10g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 1 61 Majeranek 15870000-7 Przyprawa ziołowa. Mieszanina liści i kwiatów o intensywnym, charakterystycznym zapachu i smaku. Op.jedn.7-10g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 3 62 Ocet spirytus. 10% 15871100-5 Op. Jedn. 0,5 l . Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. l 30 63 Papryka mielona słodka 15870000-7 Papryka mielona. Barwa czerwona. Smak słodkawy lub piekący, mało wyczuwalny. Op. Jedn. 20 - 100g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 1 64 Pieprz czarny mielony 15872100-2 Pieprz czarny mielony. Przyprawa o charakterystycznym ostrym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw oraz sałatek i marynat. Op. Jedn. 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 10 65 Pieprz czarny cały 15872100-2 Pieprz czarny naturalny. Przyprawa o charakterystycznym ostrym smaku, stosowana do wszelkiego rodzaju potraw mięsnych i rybnych, zup, bulionów, sosów, warzyw oraz sałatek i marynat. Op. Jedn. 5-25g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 3 66 Przyprawa do zup w płynie uniwersalna typu Winiary 15871270-7 Skład: hydrolizat białkowy, glutaminian, sól, woda, przyprawy smakowe. Op. Jedn. 1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 200 67 Ziele angielskie 15870000-7 Ziele angielskie - przyprawa ziołowa. Op. Jedn. 10g -20g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 5 68 Kwasek cytrynowy 15800000-6 Kwasek cytrynowy spożywczy. Kryształy sypkie, bez zlepów i grudek. Kryształy bezbarwne bez obcego zapachu. Smak kwaśny Op. jedn do 100g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 3 69 Przyprawa curry 15871270-7 Kompozycja ziół, przypraw i suszonych warzyw o charakterystycznym, pikantnym aromacie i smaku. Op. jedn 20-40g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 3 70 Sól jodowana 15872400-5 Sól warzona, próżniowa, jodowana do celów spożywcza. Składniki: chlorek sodu (NaCl) min. 99,0 %. Substancja przeciwzbryl. E 536 do 1 mg/100g, Jodan potasu 3,9?1,3 mg/100g. Op. jedn. 1 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 350 71 Czosnek granulowany 15871270-7 Przyprawa o charakteryst. smaku i aromacie do tłust. mięs, zup i sosów. Op. Jedn. 20-40g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 1 72 Cukier waniliowy 15830000-5 Skład: cukier, aromat waniliowy. Opakowanie jednostkowe: folia aluminiowa z nadrukiem, waga ok. 20 g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 1 73 Syrop owocowy 15622322-7 Skład: cukier lub syrop glukozowy - fruktozowy zagęszczony sok (w zależności od smaku; np.: żurawinowy, aroniowy, malinowy, wiśniowy), woda, kwas cytrynowy, regulator kwasowości, aromat, witamina C, substancja wzbogacająca. Syrop bez konserwantów, pasteryzowany. Opakowanie jednostkowe: butelka szklana bezzwrotna o pojemności ok. 0,42 litra. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. l 30 74 Herbatniki 15821200-1 Składniki: mąka pszenna, cukier, tłuszcz roślinny utwardzony, skrobia ziemniaczana,cukier inwertowany, serwatka w proszku (z mleka), lecytyna sojowa, sól, substancje spulchniające, regulator kwasowości, aromat (wanilia). Może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów arachidowych, laskowych i migdałów. Opakowanie jednostkowe: folia przeźroczysta z nadrukiem, waga 50 g - 100 g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 50 75 Ciastka kruche 15812100-4 Ciasteczka różne smaki i kształty. Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny utwardzony, cukier, skrobia ziemniaczana, kakao niskotłuszczowe, glukoza w proszku, żółtko jaja w proszku, czekolada, sól spożywcza, substancje spulchniające, aromat. Mogą zawierać śladowe ilości orzechów oraz tłuszcz mleczny. Opakowanie: pudełko kartonowe kolorowane z nadrukiem. Waga ok. 2 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 50 76 Sałatka szwedzka 15331500-2 Skład: ogórki, cukier, ocet, sól, ogórki frezowane, Opakowanie jednostkowe - słoik szklany. Waga ok. 900 g, waga po odcieku ok. 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 350 77 Sałatka wielowarzywna 15331500-2 Skład: kapusta, marchew, papryka, cebula, cukier, ocet, sól. Opakowanie jednostkowe - słoik szklany. Waga ok. 900 g, waga po odcieku ok. 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 350 78 Sałatka obiadowa 15331500-2 Skład: pomidor zielony, ogórek, marchew, papryka, cebula, cukier, ocet, sól. Opakowanie jednostkowe - słoik szklany. Waga ok. 900 g, waga po odcieku ok. 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 350 79 Kapusta czerwona konserwowa 15331500-2 Skład: kapusta czerwona szatkowana, cukier, ocet, sól. Opakowanie jednostkowe - słoik szklany. Waga ok. 900 g, waga po odcieku ok. 730 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 350 80 Sałatka z buraczków 15331500-2 Skład: buraki, papryka, cebula, olej, cukier, ocet, sól, przyprawy. Opakowanie jednostkowe - słoik szklany. Waga ok. 500 g, waga po odcieku ok. 450g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 300 81 Ćwikła z chrzanem 15331500-2 Skład: buraki ćwikłowe tarte, chrzan, cukier, ocet, Opakowanie jednostkowe - słoik szklany. Waga ok. 280 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 50 82 Jabłka prażone 15332140-7 Skład: jabłko - mała kostka, cukier, kwasek cytrynowy - regulator kwasowości. Opakowanie jednostkowe - słoik szklany. Waga ok. 900 g. Klasa I. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić minimum 180 dni od daty dostawy. kg 60 83 Grzyby suszone 15893000-4 Podgrzybek, KAPELUSZE CAŁE, zdrowe, bez zanieczyszczeń organicznych, smak i zapach charakterystyczny dla grzybów suszonych. Opakowanie jednostkowe: folia spożywcza, waga ok. 100 g. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 3 84 Galaretka 15332240-8 Galaretka o smaku truskawkowym, skład: cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości, aromat i barwnik. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 50 85 Budyń 15550000-8 Budyń śmietankowy, skład: skrobia ziemniaczana, kukurydziana, aromat, barwnik. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 50.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.33.00.00-0, 15.60.00.00-4, 15.60.00.00-4, 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawy zup i sosów dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Barszcz biały Knorr lub równoważny 15891400-4 Składniki: skrobia, mleko odtłuszczone w proszku, mąka żytnia (14,6%), sól, płatki ziemniaczane, boczek wieprzowy wędzony, prażony (5,5%), tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, inozynian disodowy, guanylan disodowy, cukier, aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cebula prażona, ekstrakt drożdżowy suszony (w tym pszenica), majeranek, liść laurowy, pieprz. Waga do 1,40 kg. Opakowanie jednostkowe: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 10 2 Sos pieczeniowy Knorr lub równoważny 15871260-4 Składniki: mąka pszenna,skrobia, sól, tłuszcz roślinny, cebula suszona, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, maltodekstryna, barwnik identyczny z naturalnym, karmel E150c, cukier, papryka, czosnek, aromaty, sok z buraków suszony, pieprz, liść laurowy, ekstrakt drożdżowy suszony (w tym gluten), sos sojowy suszony (w tym pszenica). Masa netto do 2k g. Opakowanie:pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 5 3 Sos grzybowy Knorr lub równoważny 15871260-4 Składniki: tłuszcz roślinny, mąka pszenna, skrobia modyfikowana, maltodekstryna, laktoza, sól, pieczarki suszone 4,50%, aromaty, ekstrakt grzybowy suszony (pieczarka, borowik) 2,80%, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, borowiki suszone 1,60%, białko mleka, ekstrakt drożdżowy suszony, barwnik: karmel E150c, sos sojowy suszony (w tym pszenica). Masa netto do 1,10 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 5 4 Sos z zielonym pieprzem Knorr lub równoważny 15871260-4 Składniki: zasmażka (mąka pszenna, tłuszcz roślinny, barwnik, karmel E150c), skrobia modyfikowana, sól, tłuszcz roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach: glutaminian sodu, guanylan disodowy i inozynian disodowy, aromaty (w tym sezam), ekstrakt drożdżowy suszony, cukier, pieprz zielony CAŁY liofilizowany 1,60%, pieprz, maltodekstryna, sos sojowy suszony (w tym pszenica), czosnek, barwnik karmel E150c, majeranek. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 8 5 Sos do makaronu Carbonara Knorr lub równoważny 15871260-4 Składniki: śmietanka w proszku, zasmażka, ser w proszku, skrobia, maltodekstryna, , boczek wędzony wieprzowy, żółtko jaja kurzego w proszku, aromaty, ekstrakty drożdżowe, , tłuszcz roślinny, sól, serwatka, cukier, czosnek, natka pietruszki, drożdże wędzone, kurkuma, aromat dymu wędzarniczego. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 15 6 Sos do makaronu Bolognese Knorr lub równoważny 15871260-4 Składniki: koncentrat pomidorowy, tłuszcz roślinny, mąka ryżowa, maltodekstryna, cukier, cebula, sól jodowana, skrobia modyfikowana, ekstrakty drożdżowe, czosnek, syrop karmelowy, papryka czerwona, skrobia, tymianek, rozmaryn, oregano, majeranek, aromaty. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 20 7 Bulion grzybowy 15891500-5 Bulion grzybowy w kostkach 10g; składniki: sól, tłuszcz roślinny utwardzony, aromaty, olej roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach (glutaminian sodu, E 635), ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, suszone warzywa (cebula, marchew), cukier, przyprawy, ekstrakt grzybów suszonych (0,50%), grzyby suszone (0,10%), koncentrat czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, gluten, seler, barwnik E 150c. Może zawierać śladowe ilości soi. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe do 0,200 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 2 8 Bulion drobiowy Knorr lub równoważny 15891500-5 Bulion drobiowy w kostkach 10g; składniki: sól, tłuszcz roślinny utwardzony, aromaty, olej roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach (glutaminian sodu, E 635), ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, suszone warzywa (cebula, marchew), cukier, przyprawy, ekstrakt mięsa drobiowego (0,50%), mięso drobiowe suszone (0,10%), koncentrat czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, gluten, seler, barwnik E 150c. Może zawierać śladowe ilości soi. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe do 0,200 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 10 9 Bulion wołowy Knorr lub równoważny 15891500-5 Bulion wołowy w kostkach 10g; składniki: sól, tłuszcz roślinny utwardzony, aromaty, olej roślinny, substancje wzmacniające smak i zapach (glutaminian sodu, E 635), ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, suszone warzywa (cebula, marchew), cukier, przyprawy, ekstrakt mięsa drobiowego (0,50%), mięso wołowe suszone (0,10%), koncentrat czosnku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, gluten, seler, barwnik E 150c. Może zawierać śladowe ilości soi. Opakowanie jednostkowe: pudełko kartonowe do 0,200 kg. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 10 10 Sosy sałatkowe Knorr lub równoważne 15871200-6 Składniki:laktoza, sól, cukier, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, dioctan sodu), substancja wzmacniająca smak i zapach (glutaminian sodu), skrobia modyfikowana, natka pietruszki, gorczyca, szczypiorek, cebula, olej roślinny, ekstrakt drożdżowy, pieprz, kurkuma, czosnek, aromaty. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 15 11 Sosy deserowe Carte d or lub równoważne 15871260-4 Składniki: syrop glukozowy, cukier, woda, regulator kwasowości, substancja konserwująca, aromaty, dodatki smakowe. Masa netto do 1,20 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 15 12 Zupa pieczarkowa Knorr lub równoważna 15891400-4 Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, skrobia, maltodekstryna, laktoza, sól, białka mleka, ekstrakt grzybowy, pieczarki suszone, substancje wzmacniające smak i zapach, maślaki, cebula, ekstrakt z pieczarek suszonych, aromaty, natka pietruszki, pieprz czarny. Masa netto do 3 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 15 13 Zupa porowa Knorr lub równoważna 15891400-4 Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sół, skrobia, por suszony, substancja wzmacniająca smak i zapach, cebula suszona, stabilizator, czosnek, aromat, laktoza, białka mleka, gałka muszkatołowa, kurkuma. Masa netto do 3 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 15 14 Zupa brokułowa Knorr lub równoważna 15891400-4 Składniki:Mąka pszenna, sół, tłuszcz roślinny, laktoza, maltodekstryna, brokuły, substancje wzmacniające smak i zapach, białka mleka, cukier, aromaty, cebula, ekstrakt drożdżowy, pieprz, kurkuma, gałka muszkatołowa. Masa netto do 1,40 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 15 15 Zupa cebulowa Knorr lub równoważna 15891400-4 Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, sół, skrobia, substancja wzmacniająca smak i zapach, cebula suszona, stabilizator, czosnek, aromat, laktoza, białka mleka, gałka muszkatołowa, kurkuma. Masa netto do 1,4 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 10 16 Krem z borowików Knorr lub równoważna 15891400-4 Składniki: mąka pszenna, tłuszcz roślinny, skrobia, maltodekstryna, laktoza, sól, białka mleka, ekstrakt grzybowy, borowiki, substancje wzmacniające smak i zapach, maślaki, cebula, ekstrakty drożdżowe, aromaty, natka pietruszki, pieprz czarny. Masa netto do 1,40 kg. Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. kg 15.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 15.89.15.00-5, 15.87.12.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawy wody i soków dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Naturalna woda mineralna niegazowana gazowana 0,50 litra 15981000-8 Naturalna woda mineralna nasycona lub nienasycona dwutlenkiem węgla spełniające wymagania Ministra Zdrowia. Barwa - bezbarwny płyn, klarowny, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach - bez obcych posmaków, bezwonna. Woda pochodząca z udokumentowanych zasobów podziemnych o naturalnym stabilnym składzie mineralnym izolowanym nakładem geologicznym chroniącym zasób od zanieczyszczeń z monitorowanych ujęć. Opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego typu PET 0,50 litra. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. litr 800 2 Naturalna woda mineralna niegazowana gazowana 1,50 litra 15981000-8 Naturalna woda mineralna nasycona lub nienasycona dwutlenkiem węgla spełniające wymagania Ministra Zdrowia. Barwa - bezbarwny płyn, klarowny, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach - bez obcych posmaków, bezwonna. Woda pochodząca z udokumentowanych zasobów podziemnych o naturalnym stabilnym składzie mineralnym izolowanym nakładem geologicznym chroniącym zasób od zanieczyszczeń z monitorowanych ujęć. Opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego typu PET 1,50 litra. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. litr 2000 3 Naturalna woda mineralna niegazowana 5 litrów 15981000-8 Naturalna woda mineralna nie nasycona dwutlenkiem węgla spełniające wymagania Ministra Zdrowia. Barwa - bezbarwny płyn, klarowny, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach - bez obcych posmaków, bezwonna. Woda pochodząca z udokumentowanych zasobów podziemnych o naturalnym stabilnym składzie mineralnym izolowanym nakładem geologicznym chroniącym zasób od zanieczyszczeń z monitorowanych ujęć. Opakowanie jednostkowe: butelki z tworzywa sztucznego typu PET 5 litrów. Termin przydatności do spożycia powinien wynosić nie mniej niż 180 dni od daty dostawy litr 3000 4 Sok owocowy 200 ml 15982100-6 Sok owocowy pomarańczowy, jabłkowy, z czarnej porzeczki, produkowany z soku owoców lub zagęszczonego soku owocowego zawierający naturalne składniki smakowo-aromatyczne, niegazowany, zdolny do fermentacji, lecz niesfermentowany, otrzymany przez dodanie wody i miodu. Konsystencja płynna, zawartość ekstraktu nie mniej niż 10%. Barwa charakterystyczna dla użytych składników, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach charakterystyczny dla owoców. Kartonik 0,20 litra z przyklejoną słomką. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. litr 400 5 Napoje owocowe 15982000-5 Napój owocowy: jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy, z czarnej porzeczki, produkowany z soku owoców lub zagęszczonego soku owocowego zawierający naturalne składniki smakowo-aromatyczne, niegazowany, zdolny do fermentacji, lecz niesfermentowany, otrzymany przez dodanie wody i cukru lub substancji słodzących. Konsystencja płynna, zawartość ekstraktu nie mniej niż 10%. Barwa charakterystyczna dla użytych składników, klarowna, bez osadów i innych zanieczyszczeń. Smak i zapach charakterystyczny dla owoców. Opakowanie jednostkowe: kartoniki wielowarstwowe, powlekane, termozgrzewalne typu TETRA PAK, posiadające atest PZH o dopuszczeniu do kontaktu z żywnością. Pojemność 1 litr. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 180 dni od daty dostawy. litr 400.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8, 15.98.21.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Dostawy produktów mącznych dla OSSW w Kulach Oddział Zamiejscowy w Sulejowie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Pierogi 15851000- 8 z ciasta pierogowego, z farszem mięsnym, warzywno-mięsnym, serowym, owocowym lub z grzybami; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od chwili wyprodukowania; waga ok. 400 g (8 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. kg 500 2 Kopytka - kluski ziemniaczane 15851000- 8 składniki: ziemniaki, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jaja, sól; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (20 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. kg 100 3 Krokiety 15851000- 8 z ciasta naleśnikowego z farszem :pieczarka z kapustą lub z mięsem; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza.; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (4 szt.). Produkt świeży, nie mrożony . kg 300 4 Naleśniki 15851000- 8 ciasto naleśnikowe z farszem z sera lub z owoców; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza.; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy ; waga ok. 500 g (4 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. kg 500 5 Kluski śląskie 15851000- 8 składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jaja, sól; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (20 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. kg 100 6 Kartacze 15851000- 8 składniki: ziemniaki surowe, gotowane, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jaja, sól; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 600 g (5 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. kg 300 7 Kartacze z mięsem 15851000- 8 składniki: ziemniaki surowe, gotowane, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, jaja, farsz mięsny, sól; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 600 g (5 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. kg 300 8 Pyzy z mięsem 15851000- 8 składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jaja, sól; farsz mięsny, opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (20 szt.). Produkt świeży, nie mrożony. kg 300 9 Knedle 15851000- 8 składniki: ziemniaki, mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jaja, sól; farsz: truskawki, śliwki; opakowanie jednostkowe: tacka styropianowa + folia spożywcza; okres przydatności do spożycia: 72 godziny od daty dostawy; waga ok. 500 g (10 szt.). Produkt świeży, nie mrożony kg 200.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.10.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.