eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Suwałki › Przedmiotem zamówienia są dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Suwałkach

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2016-07-12

Suwałki: Przedmiotem zamówienia są dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Suwałkach
Numer ogłoszenia: 131129 - 2016; data zamieszczenia: 12.07.2016
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Suwałkach , ul. Wojska Polskiego 29, 16-400 Suwałki, woj. podlaskie, tel. 087 5651207, faks 087 5650328.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia są dostawy różnych artykułów spożywczych do Aresztu Śledczego w Suwałkach.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - Przyprawy 1) Sól jodowana( CPV 15872400-5) opakowanie jedn. max. 1 kg - 1480,00 kg, 2) Kawa zbożowa ( CPV 15861000-5) opakowanie jedn. max. 1 kg -650,00 kg, 3) Herbata granulowana ( CPV 15863000-5) opakowanie jedn. max. 100 g - 320,00 kg, 4) Ketchup ( CPV 15871230-5) opakowanie jedn. max. 5 kg - 600,00 kg, 5) Przyprawa do zup w płynie ( CPV 15871270-7) opakowanie jedn. max. 1 l - 360,00 l, 6) Przyprawa jarzynka w proszku ( CPV 15871270-7) opakowanie jedn. max. 1 kg - 440,00 kg 7) Koper nać suszona ( CPV 15893000-4) opakowanie jedn. max. 25 g - 35,00 kg, 8) Pietruszka nać suszona (CPV 15893000-4) opakowanie jedn. max. 25 g - 25,00 kg, 9) Liść laurowy ( CPV 15872200-3) opakowanie jedn. max. 10 g - 36,00 kg, 10) Majeranek ( CPV 15872200-3) opakowanie jedn. max. 10 g - 71,00 kg, 11) Papryka mielona słodka ( CPV 15872200-3) opakowanie jedn. Max. 25 g - 38,00 kg, 12) Pieprz czarny mielony ( CPV 15872200-3) opakowanie jedn. max. 25 g - 43,00 kg, 13) Pieprz ziołowy ( CPV 15872200-3) opakowanie jedn. max. 25 g - 41,00 kg, 14) Ziele angielskie( CPV 15872200-3) opakowanie jedn. max. 15 g - 36,00 kg, 15) Kwasek cytrynowy ( CPV 1580000-5) opakowanie jedn. max. 25 g - 22,00 kg, 16) Ocet ( CPV 15871120-1) opakowanie jedn. max. 0,5 l - 135,00 l, 17) Majonez ( CPV 15871279-8) opakowanie jedn. max. 5 kg - 255,00 kg, 18) Przyprawa do kurczaka ( CPV 15871270-7) opakowanie jedn. max. 1 kg - 62,00 kg, 19) Przyprawa do bigosu ( CPV 15871270-7) opakowanie jedn. max. 1 kg - 42,00 kg, 20) Musztarda (CPV 15871250) - opakowanie jednostkowe max. 5 kg. -300,00 kg, 21) Chrzan tarty (CPV 1533110-1) - opakowanie jednostkowe max. 5 kg - 755,00 kg, 22) Włoszczyzna suszona (CPV 15331110-1) opak. jedn. max. 1 kg - 310,00 kg 23) Cynamon (CPV 15870000-7) opak. jedn. maks. 15 g - 6,00 kg, 24) Bazylia (CPV 15872000-1) - opak. Jedn. Maks. 25 g - 23,00 kg, 25) Syrop owocowy - (CPV 15321800-2) - opak. Jedn. 10 l - 590,00 l, 26) Zupa pieczarkowa w proszku - (CPV 15891000-0) - opak. jedn. maks. 5 kg - 990,00 kg, 27) Zupa ogonowa w proszku- (CPV 15891000-0) - opak. jedn. maks. 5 kg - 460,00 kg, 28) Zupa rosół drobiowy w proszku- (CPV 15891000-0) - opak. jedn. maks. 5 kg -270,00 kg, 29) Żurek w proszku- (CPV 15891000-0) - opak. jedn. maks. 5 kg - 460,00 kg, Część II- Przetwory z warzyw 1) Leczo warzywne (CPV 15894000) opak. jedn. max. 10 kg - 2.320,00 kg; 2) Koncentrat pomidorowy (CPV 15331426-6) opak. jedn. max. 1 kg - 2.000,00 kg, 3) Szczaw konserwowy cięty, (CPV 15331480-5) opak. jedn. max. 1 kg - 1.220,00 kg, Część III - tłuszcze 1) Margaryna do smarowania - kostka, opakowanie jednostkowe 250 g - 10.450,00 kg 2) Olej roślinny uniwersalny, opakowanie jednostkowe 1,3,5 litrów - 2.250,00 l Część IV - przetwory z owoców 1) Dżem opakowanie jedn. max. 15 kg -1700,00 kg 2) Marmolada wieloowocowa opak. jedn. max. 15 kg - 2.100,00 kg Część V - cukier 1) cukier opak. jedn. max. 1 kg - 5.060,00 kg 2. Zamawiający nie dopuszcza dostawy przedmiotu zamówienia o innej gramaturze, niż podana w opisie przedmiotu zamówienia 3. W/w artykuły muszą odpowiadać Polskiej Normie. 4. Wszystkie w/w produkty muszą spełniać normy, co do jakości, jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych. 5. Podane ilości są szacunkowe (maksymalne) i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie. 6. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia za faktycznie dostarczone ilości towaru. 7. Z tytułu zmniejszenia wielkości zamówienia Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia finansowe ani prawne. 8. Wymagania i warunki realizacji zamówienia stawiane Wykonawcy: 1) Miejsce realizacji zamówienia: magazyn Aresztu Śledczego w Suwałkach. 2) Transport towaru odbywać się będzie na koszt i ryzyko wykonawcy. 3) Dostawy będą częściowe i sukcesywne. Ilość i rodzaj zamawianego towaru zamawiający określał będzie każdorazowo telefonicznie bądź faxem do godziny 900 na dwa dni przed dostawą. 4) Dostawa towaru odbywać się będzie codziennie do godz. 1100 z wyłączeniem sobót, niedziel i świąt. 5) Zamawiający dokonywał będzie odbioru jakościowego i ilościowego dostarczanego towaru w swojej siedzibie, w dniu dostawy każdej partii. 6) Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. 7) Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 8) Określenie przez Wykonawcę telefonów kontaktowych i numerów fax. oraz innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. 9) Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 10) Wszystkie opakowania powinny być bezzwrotne. 9. Przedmiotem zamówienia w niniejszym postępowaniu są artykuły żywnościowe. Dla dostaw opisanych przez Zamawiającego standardy jakościowe nie są ustalane indywidualnie przez Zamawiającego na jego konkretne potrzeby, ale Zamawiający zaspokaja swoje potrzeby poprzez nabywanie towarów ogólnie dostępnych, powszechnie oferowanych, takich jakie są oferowane wszystkim, ewentualnie zainteresowanym ich zakupem. Różnią się tylko ceną nabycia. Dostawy powszechnie dostępne to takie, które jako dobra popularne są wszędzie na rynku oferowane i wykonywane przez wszystkich wykonawców działających w określonej branży. Można je nabywać bez względu na miejscowość i czas. Zamawiający uwzględnił koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia poprzez opisany sposób dostawy na koszt Wykonawcy, wymagania dotyczące okresu przydatności do spożycia oferowanych produktów, gramaturę produktów, sposób pakowania, zastrzeżenie zmienności ilości zamawianych produktów a przede wszystkim niezmienność oferowanej ceny w okresie realizacji umowy z zastrzeżeniem zmian ustawowych wysokości obowiązującej stawki VAT oraz waloryzacji cen jednostkowych na podstawie wskaźnika ogłoszonego przez GUS..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0, 15.42.00.00-8, 15.33.00.00-0, 15.87.00.00-7, 15.83.00.00-5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca przedłoży w ofercie oświadczenie w trybie art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca przedłoży w ofercie oświadczenie w trybie art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca przedłoży w ofercie oświadczenie w trybie art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca przedłoży w ofercie oświadczenie w trybie art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie uznany za spełniony, jeśli Wykonawca przedłoży w ofercie oświadczenie w trybie art.22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy 16-400 Suwałki ul. Wojska Polskiego 29.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.08.2016 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy 16-400 Suwałki ul. Wojska Polskiego 29.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Sól jodowana( CPV 15872400-5) opakowanie jedn. max. 1 kg - 1480,00 kg, 2) Kawa zbożowa ( CPV 15861000-5) opakowanie jedn. max. 1 kg -650,00 kg, 3) Herbata granulowana ( CPV 15863000-5) opakowanie jedn. max. 100 g - 320,00 kg, 4) Ketchup ( CPV 15871230-5) opakowanie jedn. max. 5 kg - 600,00 kg, 5) Przyprawa do zup w płynie ( CPV 15871270-7) opakowanie jedn. max. 1 l - 360,00 l, 6) Przyprawa jarzynka w proszku ( CPV 15871270-7) opakowanie jedn. max. 1 kg - 440,00 kg 7) Koper nać suszona ( CPV 15893000-4) opakowanie jedn. max. 25 g - 35,00 kg, 8) Pietruszka nać suszona (CPV 15893000-4) opakowanie jedn. max. 25 g - 25,00 kg, 9) Liść laurowy ( CPV 15872200-3) opakowanie jedn. max. 10 g - 36,00 kg, 10) Majeranek ( CPV 15872200-3) opakowanie jedn. max. 10 g - 71,00 kg, 11) Papryka mielona słodka ( CPV 15872200-3) opakowanie jedn. Max. 25 g - 38,00 kg, 12) Pieprz czarny mielony ( CPV 15872200-3) opakowanie jedn. max. 25 g - 43,00 kg, 13) Pieprz ziołowy ( CPV 15872200-3) opakowanie jedn. max. 25 g - 41,00 kg, 14) Ziele angielskie( CPV 15872200-3) opakowanie jedn. max. 15 g - 36,00 kg, 15) Kwasek cytrynowy ( CPV 1580000-5) opakowanie jedn. max. 25 g - 22,00 kg, 16) Ocet ( CPV 15871120-1) opakowanie jedn. max. 0,5 l - 135,00 l, 17) Majonez ( CPV 15871279-8) opakowanie jedn. max. 5 kg - 255,00 kg, 18) Przyprawa do kurczaka ( CPV 15871270-7) opakowanie jedn. max. 1 kg - 62,00 kg, 19) Przyprawa do bigosu ( CPV 15871270-7) opakowanie jedn. max. 1 kg - 42,00 kg, 20) Musztarda (CPV 15871250) - opakowanie jednostkowe max. 5 kg. -300,00 kg, 21) Chrzan tarty (CPV 1533110-1) - opakowanie jednostkowe max. 5 kg - 755,00 kg, 22) Włoszczyzna suszona (CPV 15331110-1) opak. jedn. max. 1 kg - 310,00 kg 23) Cynamon (CPV 15870000-7) opak. jedn. maks. 15 g - 6,00 kg, 24) Bazylia (CPV 15872000-1) - opak. Jedn. Maks. 25 g - 23,00 kg, 25) Syrop owocowy - (CPV 15321800-2) - opak. Jedn. 10 l - 590,00 l, 26) Zupa pieczarkowa w proszku - (CPV 15891000-0) - opak. jedn. maks. 5 kg - 990,00 kg, 27) Zupa ogonowa w proszku- (CPV 15891000-0) - opak. jedn. maks. 5 kg - 460,00 kg, 28) Zupa rosół drobiowy w proszku- (CPV 15891000-0) - opak. jedn. maks. 5 kg -270,00 kg, 29) Żurek w proszku- (CPV 15891000-0) - opak. jedn. maks. 5 kg - 460,00 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: przetwory z warzyw.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Leczo warzywne (CPV 15894000) opak. jedn. max. 10 kg - 2.320,00 kg; 2) Koncentrat pomidorowy (CPV 15331426-6) opak. jedn. max. 1 kg - 2.000,00 kg, 3) Szczaw konserwowy cięty, (CPV 15331480-5) opak. jedn. max. 1 kg - 1.220,00 kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.11.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Margaryna do smarowania (CPV 154200000-8) - kostka, opakowanie jednostkowe 250 g - 10.450,00 kg 2) Olej roślinny uniwersalny, (CPV 154200000-8) opakowanie jednostkowe 1,3,5 litrów - 2.250,00 l.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: przetwory z owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) Dżem (CPV 15330000-0) opakowanie jedn. max. 15 kg -1700,00 kg 2) Marmolada wieloowocowa (CPV 15330000-0) opak. jedn. max. 15 kg - 2.100,00 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: cukier.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1) cukier (CPV 15830000-0) opak. jedn. max. 1 kg - 5.060,00 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.00.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.01.2017.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.