eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zbuczyn › Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na dożywianiu dzieci w szkołach na terenie gminy Zbuczyn w 2015 r.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-01-16

Zbuczyn: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na dożywianiu dzieci w szkołach na terenie gminy Zbuczyn w 2015 r.
Numer ogłoszenia: 12002 - 2015; data zamieszczenia: 16.01.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zbuczynie , ul. Jana Pawła II nr 1, 08-106 Zbuczyn, woj. mazowieckie, tel. 25 641 63 21, faks 25 641 63 90.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gopszbuczyn.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi polegającej na dożywianiu dzieci w szkołach na terenie gminy Zbuczyn w 2015 r..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dożywianie dzieci w szkołach na terenie gminy Zbuczyn, tj. 1) Zespół Szkół w Zbuczynie - dożywianie dla 120 uczniów - 18 500 posiłków. 2)Zespół Szkół w Krzesku - Królowa Niwa - dożywianie dla 120 uczniów - 18 500 posiłków. 3) Zespół Szkół Niepublicznych w Borkach Wyrkach - dożywianie dla 26 uczniów - 4 000 posiłków.4) Niepubliczna Szkoła Podstawowa, Niepubliczne Przedszkole w Ługach Wielkich - dożywianie dla 20 uczniów - 2 700 posiłków. 5) Szkoła Podstawowa w Czuryłach - 24 uczniów - 3 700 posiłków. 6) Niepubliczna Szkoła Podstawowa, Niepubliczne Gimnazjum, Niepubliczne Przedszkole w Izdebkach - Kosnach - dożywianie dla 35 uczniów - 4 500 posiłków. 7)Szkoła Podstawowa w Dziewulach, Niepubliczne Gimnazjum w Dziewulach, Niepubliczny Punkt Przedszkolny w Dziewulach - dożywianie dla 55 uczniów - 7 500 posiłków. 8)Zespół Szkół w Borkach Kosach, Niepubliczne Przedszkole w Borkach Kosach, Niepubliczny Punkt Przedszkolny w Borkach Kosach - dożywianie dla 15 uczniów - 1 800 posiłków. Pozostałe dane dotyczące przedmiotu zamówienia: 1)Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany w trakcie realizacji zamówienia liczby uczniów dożywianych w poszczególnych szkołach tj. zmniejszenie jak i zwiększenie ilości uczniów, pod warunkiem że ogólna wartość umowy nie ulegnie zwiększeniu. Wykonawca otrzymuje od Zamawiającego listę uczniów objętych dożywianiem, która zawiera następujące dane: imię i nazwisko ucznia, adres zamieszkania, imię rodzica, klasa. 2)Zamawiający w trakcie trwania zamówienia będzie na bieżąco przekazywał Wykonawcy w formie pisemnej/telefonicznej lub e-mail zmiany dotyczące osób korzystających z dożywiania tj. zgłoszenie nowego ucznia do dożywiania lub rezygnacja ucznia z dożywiania. 3) Dożywienie uczniów odbywać się będzie od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej z uwzględnieniem przerw w nauce (ferie, wakacje, przerwy świąteczne itp.) 4)Zamawiający zastrzega sobie prawo, iż ponosi opłatę za faktycznie wydane posiłki dla poszczególnych uczniów wg przekazanych przez Zamawiającego list uczniów objętych dożywianiem. Wykonawca powinien ująć w cenie, ryzyko związane z nieobecnością uczniów w szkole. 5)Zamawiającemu fakturę wraz z listą uczniów korzystających z dożywiania, która zawiera następujące dane: imię i nazwisko ucznia, adres zamieszkania, imię rodzica, klasa oraz liczba wydanych posiłków. Lista powinna być potwierdzona przez Dyrektora danej szkoły. Obowiązki Wykonawcy:1.Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje: a)sporządzanie posiłku od surowca do gotowego wyrobu, b)dostarczanie do szkoły posiłków pojazdem posiadającym odpowiednie zezwolenia właściwego inspektora sanitarnego do przewozu żywności w hermetycznie zamykanych termosach izotermicznych,c)wydawanie posiłków przez co rozumie się: rozdysponowanie ich na poszczególnych uczniów na zestawach obiadowych znajdujących się w każdej ze szkół, zmycie naczyń, wyparzenie ich i przygotowanie ich do użytku na następny dzień.2.Szczegółowe wymagania dotyczące posiłków:1)Każdy posiłek będzie się składał z dwóch ciepłych dań tj. pierwsze i drugie danie oraz deseru.Pierwsze danie - zupy - m.in. kalafiorowa; ogórkowa; jarzynowa; koperkowa; pomidorowa z ryżem i makaronem; pieczarkowa; biały barszcz; pieczarkowa; rosół z makaronem; fasolowa. Drugie danie - m.in. gulasz pomidorowy z warzywami i ryżem; kotlet mielony z ziemniakami; łazanki; kotlet z piersi kurczaka z ziemniaki; ryba smażona z ziemniakami; kiełbasa z kapustą smażoną i ziemniakami; gołąbki w sosie pomidorowym z ziemniakami; kotlet drobiowy z ryżem; pyzy z mięsem; kotlet rybny z ziemniakami; sos z mięsa mielonego z makaronem; kotlet schabowy z ziemniakami; bigos z ziemniakami; kotlet pożarski z ziemniakami; pierogi z kapustą i grzybami; gulasz z kaszą jęczmienną; pyzy z mięsem i soczewicą; pulpet w sosie pomidorowym z ziemniakami; kurczak pieczony z ryżem; kotlet jajeczny z ziemniakami. Surówki - m.in. buraczki; surówka warzywna m.in. z białej kapusty, pora, czerwonej kapusty, selera; ogórek kwaszony; marchewka chrzanem; surówka z kiszonej kapusty, Deser - kompot z owoców; napój z syropu malinowego; wiśniowego. Owoce (np. jabłko, mandarynka, banan) nie rzadziej niż 2 razy w miesiącu. 2)Posiłek nie może występować częściej w jadłospisie niż jeden raz w tygodniu i nie rzadziej niż raz w miesiącu.3)Posiłki muszą spełniać normy żywieniowe obowiązujące dla określonej grupy wiekowej - dzieci w wieku przedszkolnym, szkoły podstawowej i gimnazjum. Należy mieć na uwadze odpowiedni dobór wartości odżywczych i zapotrzebowanie energetyczne dla tej grupy wiekowej.4)Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej oraz z przestrzeganiem wszelkich wymogów sanitarnych dla żywienia zbiorowego. 5) Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Produkcja, przechowywanie, dostarczanie i wydawanie powinno odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno - sanitarnych. 6)Zamawiający zastrzega aby wyroby mięsne nie były podawane w dni postne. 7)Zamawiający nie dopuszcza aby w ciągu jednego tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. Przez posiłek rozumie się pierwsze i drugie danie. 8)Posiłki powinny być dostarczane do każdej ze szkół w godz. 10.00-13.00 własnym transportem w hermetycznie zamykanych termosach izotermicznych. Wykonawca w ww. godzinach zapewnia możliwość pobrania posiłku w każdej ze szkół. 9)Dostawca każdorazowo, z tygodniowym wyprzedzeniem, przedłoży dyrektorom poszczególnych szkół, jadłospis na kolejne 2 tygodnie, celem akceptacji. Wykonawca zobowiązany jest do wprowadzania zmian w jadłospisie wprowadzanych przez dyrektorów szkół..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu art. 22 ust. 1. Dodatkowo Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże posiadaniem aktualnych dokumentów:1) decyzji właściwego terenowego inspektora sanitarnego zatwierdzającego działalność w zakresie sporządzania posiłków obiadowych do placówek oświatowo - wychowawczych od surowca do gotowego wyrobu,2) decyzji właściwego terenowego inspektora sanitarnego zatwierdzającego działalność cateringową w zakresie dowożenia i dystrybucji posiłków obiadowych do placówek oświatowo - wychowawczych w hermetycznie zamykanych termosach izotermicznych odpowiednim pojazdem,3) zaświadczenie właściwego terenowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów państwowej inspekcji sanitarnej dotyczącej sporządzania posiłków od surowca do gotowego wyrobu, dowożenia i dystrybucji posiłków do placówek oświatowo - wychowawczych odpowiednim pojazdem.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu art. 22 ust. 1. Dodatkowo Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie 3 lat przed terminem składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy -w tym okresie, że wykonywał z należytą starannością usługi, tożsame z przedmiotem niniejszego zamówienia z podaniem ich wartości, nazwy i adresu Zleceniodawcy, termin realizacji a także załączeniem dokumentów potwierdzających, że usługi zostały wykonane należycie (referencje, podziękowania, opinie). Wykonawca wykaże, że w okresie maksymalnie 10 miesięcy wykonał co najmniej jedną usługę dostarczania posiłków do placówek oświatowo - wychowawczych lub innych punktów zbiorowego żywienia w ilości co najmniej 40 000 posiłków na wartość ogólną usługi co najmniej 200 000,00 zł.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu art. 22 ust. 1. Dodatkowo Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże,iż posiada odpowiednie zaplecze techniczne do wykonania zamówienia tj. 1. Posiadanie odpowiedniego zaplecza technicznego do wytworzenie odpowiedniej ilości posiłków (podać adres) spełniające wymogi sanitarno - epidemiologiczne, wyposażone w sprzęt gastronomiczny (podać nr zezwolenia odpowiedniej stacji sanitarno - epidemiologicznej) 2. Posiadanie odpowiedniego pojazdu do transportu żywności (podać markę, nr rej. oraz nr zezwolenia odpowiedniej stacji sanitarno - epidemiologicznej)

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu art. 22 ust. 1. Dodatkowo Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, iż posiada kadrę zdolną do realizacji przedmiotu zamówienia posiadającą odpowiednie aktualne badania sanitarno - epidemiologiczne.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Wykonawca składa oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu art. 22 ust. 1.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • wykaz narzędzi, wyposażenia zakładu i urządzeń technicznych dostępnych wykonawcy usług lub robót budowlanych w celu wykonania zamówienia wraz z informacją o podstawie do dysponowania tymi zasobami;
  • oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 85
  • 2 - Odległość dowożenia - 15

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gopszbuczyn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zbuczynie ul. Jana Pawła II 1, 08-106 Zbuczyn.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.01.2015 godzina 10:00, miejsce: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Zbuczynie ul. Jana Pawła II 1, 08-106 Zbuczyn.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Finansowanie w ramach Programu Pomoc państwa w zakresie dożywiania.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.