eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Warszawa › Usługa cateringowa z obsługą kelnerską dla uczestników Centralnego Balu Połowinkowego Politechniki Warszawskiej w dniu 26.04.2014 r.; Nr postępowaniaZP/U/MP/12/2014

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2014-04-04

Warszawa: Usługa cateringowa z obsługą kelnerską dla uczestników Centralnego Balu Połowinkowego Politechniki Warszawskiej w dniu 26.04.2014 r.; Nr postępowania: ZP/U/MP/12/2014
Numer ogłoszenia: 114944 - 2014; data zamieszczenia: 04.04.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Politechnika Warszawska , Pl. Politechniki 1, 00-661 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 2346206, 2346630, faks 022 2346217, 6286075.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pw.edu.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringowa z obsługą kelnerską dla uczestników Centralnego Balu Połowinkowego Politechniki Warszawskiej w dniu 26.04.2014 r.; Nr postępowania: ZP/U/MP/12/2014.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa z obsługą kelnerską dla uczestników Centralnego Balu Połowinkowego Politechniki Warszawskiej w dniu 26 kwietnia 2014 r. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje: przygotowanie, dostarczenie i podawanie posiłków. 3. Usługa cateringowa związana z organizacją Balu Połowinkowego na Politechnice Warszawskiej 2014 dla ok. 630 osób, obejmująca: 3.1. Przygotowanie zaplecza cateringowego; 3.2. Przygotowanie i aranżacja bufetów w następującej ilości: 3 bufety wyposażone w bieliznę cateringowa (białe obrusy, czarne skirtingi) oraz zastawę (na każdym bufecie minimum 8 elektrycznych podgrzewaczy typu roll top do dań gorących oraz minimum 2 elektrycznych podgrzewacze do zup); 3.3. Zapewnienie okrągłych stołów 12-osobowych z okrągłymi obrusami, nakryciami z białego materiału z draperiami - 40 szt.; 3.4. Zapewnienie na każdym stole zostaną wystawione: dzban z woda, dzban z sokiem, szklanka do napoju typu long, serweta fizelinowa w kolorze czarnym - 625 szt.; 3.5. Zapewnienie 313 szt. białych pokrowców na krzesła oraz 312 szt. czarnych pokrowców na krzesła; 3.6. Przygotowanie i aranżacja bufetów (stoły, obrusy materiałowe białe, serwetki, szkło - szklanki i kieliszki, sztućce metalowe, porcelana - filiżanki). Zamawiający nie dopuszcza użycia naczyń ani sztućców plastikowych. Obrusy z tkaniny muszą być czyste i bez jakichkolwiek plam. Zapewnienie zastawy stołowej w ilości: 3.6.1. talerz do dania głównego - min. 2000 szt.; 3.6.2. talerz do przekąsek, deserów - min. 1800 szt.; 3.6.3. talerz do zupy - min. 650 szt.; 3.6.4. szkło do napoi zimnych (typu long) - min. 2200 szt.; 3.6.5. filiżanka ze spodkiem do napoi ciepłych - min. 1200 szt.; 3.6.6. łyżeczka do napoi ciepłych - min. 1200 szt.; 3.6.7. widelec do dania głównego - min. 2200 szt.; 3.6.8. widelec do deserów - min. 650 szt.; 3.6.9. nóż - min. 1800 szt.; 3.6.10. łyżka do zupy - min. 650 szt.; 3.6.11. sztućce serwisowe zgodne z ilością dań gorących i zimnych; 3.7. Obsługa: 3.7.1. Kelnerzy: min. 20 osób. Ubiór elegancki, jednolity dla wszystkich kelnerów; 3.7.2. kucharska - min. 2 osoby; 3.7.3. nadzór menedżerski; 3.7.4. ekipa techniczna do montażu i demontażu; 3.8. Zapewnienie 24 szt. białych materiałowych obrusów z draperiami do ziemi na prostokątne stoły 6-osobowe na krużgankach; 3.9. Bufet zimny z zastawą stołową, podany o godzinie 20:00: Przekąska na bazie faszerowanego schabu wieprzowego (min. 30g/os); Przekąska na bazie mięsa drobiowego (min. 30g/os); tortilla w 3 wariantach ( z dodatkiem warzyw, z dodatkiem mięsa drobiowego, z dodatkiem mięsa wieprzowego) (min. 30g/os); gotowane warzywa z kawałkami mięsa lub wędliny (min. 30g/os); mięsa w trzech wariantach (schab, boczek, karkówka) (min. 30g/os); danie na bazie ryby w zalewie gęstej (łosoś lub dorsz) (min. 30g/os); warzywne sajgonki w cieście francuskim lub ryżowym (min. 30g/os); pieczywo ciemne i jasne (min. 30g/os); 3.10. Dania gorące w podgrzewaczach elektrycznych, z zastawą stołową w następującej postaci: 3.10.1. Pierwsze danie podane o 20:00: Mięso drobiowe (z wykluczeniem mięsa mielonego) w sosie śmietanowym (min. 100g/os); ryba w sosie z egzotycznych owoców (cytryna, pomarańcz, mango, limonka) (100g/os); ziemniaki w dowolnej postaci (min. 90g/os); ryż w dowolnej postaci (min. 90g/os); dodatek warzywny na bazie sałat (rukola, szpinak, sałata rzymska, sałata lodowa) (min. 85g/os); warzywa na parze (min. 85g/os); 3.10.2. Drugie danie podane o 22:00: Mięso wieprzowe (z wykluczeniem mięsa mielonego) w dowolnym sosie (min. 120g/os); kluski ziemniaczane (kopytka lub kluski śląskie) (min. 150g/os); buraki na ciepło i na zimno (min. 100g/os); 3.10.3. Trzecie danie podane o 24:00: Makaron z dodatkiem warzyw (min. 60g/os); makaron z dodatkiem mięsa drobiowego i sosu śmietanowego (z wykluczeniem mięsa mielonego) (min. 60g/os); makaron z dodatkiem mięsa wieprzowego i sosu pomidorowego (przy użyciu mięsa mielonego) (min. 60g/os); makaron z dodatkiem oliwy, czosnku, świeżej pietruszki i parmezanu (min. 60g/os); 3.10.4. Czwarte danie podane o 02:00: Żurek wiejski z białą kiełbasą i gotowanym jajkiem (200g/os); porcjowana, świeżo wypieczona bagietka (min. 20g/os); 3.11. Świeże owoce (winogrona, banany, pomarańcze, mandarynki, jabłka) - min. 40 kg. 3.12. Napoje nielimitowane: zimne (woda niegazowana, sok pomarańczowy i jabłkowy), gorące (herbata w termosach min 10 l., kawa w termosach min 10 l.); 3.13. Zróżnicowany bufet słodki z zastawą - 4 rodzaje ciast (min. 100g/os); 3.14. Woda i soki wystawiane na każdy stół w szklanych dzbankach; 3.15. Potrawy musza być dowożone, gdyż nie mam możliwości ani zaplecza, by wykonywane były na miejscu; 4. Zamówienie powinno obejmować transport do siedziby Zamawiającego, tj.: do Gmachu Głównego Politechniki Warszawskiej, Plac Politechniki 1, 00-661 Warszawa, Aula Główna, i z powrotem, na koszt i ryzyko Wykonawcy, a także montaż i demontaż sprzętu niezbędnego do wykonania zamówienia oraz rozładunek i załadunek na środki transportu Wykonawcy. 5. Zamawiający, ze względu na specyfikę zamówienia, zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości liczby uczestników Balu, a tym samym zamawianych posiłków i napojów w ramach świadczonego cateringu. Informacja dotycząca powyższej zmiany powinna być przekazana do wybranego Wykonawcy, nie później niż 7 dni przed terminem Balu określonym w rozdziale 4 SIWZ. 6. Zamawiający udostępni Wykonawcom sale, przewidzianą na Bal w celu przeprowadzenia wizji lokalnej umożliwiającej Wykonawcy rozplanowanie rozstawienia stołów i stanowisk związanych z obsługą cateringową, w powiązaniu z możliwością poboru mediów. Terminy oględzin sali powinny być uzgodnione z osobami odpowiedzialnymi za realizację zamówienia po stronie Zamawiającego: 6.1. Magdalena Bieńkowska tel. 509-353-440; e-mail: mag.bin@gmail.com 6.2. Krzysztof Baczewski tel. 515-272-803; e-mail: K.Baczewski@samorząd.pw.edu.pl 7. Wykonawca zobowiązuje się przygotowywać catering zgodnie z wymogami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 Nr 136 poz. 914). 8. Wykonawca powinien zapewnić wykonanie usługi, zgodnie z najlepszą wiedzą i praktyką zawodową oraz obowiązującymi przepisami prawa w celu zapewnienia właściwych warunków w zakresie: 8.1. higieny żywności; 8.2. bezpieczeństwa żywności; 8.3. jakości zdrowotnej żywności; 8.4. wszystkie potrawy były świeże; 8.5. Wykonawca każdorazowo uprzątnął stoły, na których będą podawane posiłki oraz doprowadził do stanu sprzed rozpoczęcia realizacji przedmiotu zamówienia. 8.6. z najwyższą możliwą starannością zadbał o porządek, estetykę miejsca, w którym będą podawane posiłki; 8.7. Wykonawca w ramach realizacji umowy dostarczył niezbędne wyposażenie: stoły, naczynia, sztućce i obrusy; 8.8. wszystkie naczynia, sztućce oraz stoły były czyste, estetyczne i nieuszkodzone; 8.9. obrusy z tkaniny muszą być czyste i bez jakichkolwiek plam; 9. Wykonawca posiada wdrożony system HACCP. 10. Wykonawca przygotuje i dostarczy posiłki zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz poniesie pełną odpowiedzialność za ich przestrzeganie; 11. Wykonawca zapewnia, że dostarczone posiłki, sposób ich wykonania oraz podania odpowiadają i są zgodne z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności oraz żywienia zbiorowego; 12. Wykonawca odpowiada przed Zamawiającym za jakość wszystkich podanych posiłków oraz przekąsek; 13. Pozostałe warunki, jakim ma odpowiadać wykonany przedmiot zamówienia, zawarte są w Polskich Normach lub PN przenoszących normy europejskie, bądź normach innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy. 14. Termin wykonania zamówienia. 14.1. Zamawiający wymaga, aby zamówienie było wykonywanie w dniu 26.04.2014 r. 14.2. Usługi cateringu wraz z obsługą kelnerską, winny być świadczone od godz. 20:00 dnia jak w ust. 1 do godziny 05:00 dnia następnego. 14.3. W dniu 26 kwietnia br. przygotowania do Balu powinny zakończyć się najpóźniej o godzinie 18.30. 14.4. Miejsce Balu: Aula Główna Politechniki Warszawskiej,00-661 Warszawa, Plac Politechniki 1.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 26.04.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeśli Wykonawca przedstawi dokument o wdrożeniu systemu HACCP, dokument wystawiony na Wykonawcę przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub certyfikat stwierdzający, że u Wykonawcy w produkcji i w obrocie zaoferowanego do dostawy asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP. Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana wg formuły spełnia, nie spełnia, na podstawie złożonych przez Wykonawców oświadczeń i dokumentów opisanych w rozdziale 6 SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że wykonał minimum 2 usługi cateringowe wraz z obsługą kelnerską dla grup minimum 400 osób w ciągu ostatnich 3 lat, przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, sporządzony wg wzoru stanowiącego załącznik nr 5 do formularza. Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana wg formuły spełnia, nie spełnia, na podstawie złożonych przez Wykonawców oświadczeń i dokumentów opisanych w rozdziale 6 SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana wg formuły spełnia, nie spełnia, na podstawie złożonych przez Wykonawców oświadczeń i dokumentów opisanych w rozdziale 6 SIWZ.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana wg formuły spełnia, nie spełnia, na podstawie złożonych przez Wykonawców oświadczeń i dokumentów opisanych w rozdziale 6 SIWZ.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeśli Wykonawca przedstawi opłaconą polisę, a w przypadku jej braku inny dokument, potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem niniejszego zamówienia, na sumę ubezpieczenia nie mniejszą niż 10 tyś. zł Jeśli polisa ubezpieczeniowa odpowiedzialności cywilnej Wykonawcy, którego oferta zostanie wybrana jako najkorzystniejsza, w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej, złożona w dokumentach ofertowych, traci ważność przed terminem realizacji zamówienia, Wykonawca przedłuży ubezpieczenie OC, zachowując jego ciągłość przez okres realizacji usługi i przedstawi odpis (kopię) polisy Zamawiającemu. Ocena spełnienia powyższych warunków zostanie dokonana wg formuły spełnia, nie spełnia, na podstawie złożonych przez Wykonawców oświadczeń i dokumentów opisanych w rozdziale 6 SIWZ.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;
  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia.

Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:

  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

5.1. Upoważnienie do podpisania oferty, jeżeli nie wynika ono z przepisów prawa lub dokumentów załączonych do oferty, zgodnie z pkt 8.2., 8.3. Rozdziału 11. 5.2. Wspólników spółki cywilnej obowiązują przepisy dotyczące wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, o których mowa w art. 23 ustawy. Wspólnicy spółki cywilnej wraz z ofertą zamiast pełnomocnictwa mogą złożyć umowę spółki cywilnej. 5.3. Zobowiązanie innych podmiotów na podstawie art. 26 ust. 2b ustawy (zobowiązanie innych podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia) - jeżeli dotyczy; sporządzone wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do formularza oferty. 5.4. Wykonawca, wraz z ofertą, składa listę podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 5, albo informację o tym, że nie należy do grupy kapitałowej, według wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do formularza oferty. 5.5. Kopia dokumentu o wdrożeniu systemu HACCP. INFORMACJA UZUPEŁNIAJĄCA: Jeżeli miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. III.4.3.1. zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie, w którym określa się także osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy, złożone przed właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania lub przed notariuszem. Postanowienia o terminach wystawienia dokumentów stosuje się odpowiednio, jak w przypadku tych dokumentów.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zmiana zawartej umowy: 1. Zmiana treści umowy może nastąpić wyłącznie w granicach unormowania art.144 ust.1 ustawy i pod rygorem nieważności wymaga formy pisemnego aneksu skutecznego po podpisaniu przez obie Strony. Wykonawca na piśmie przedstawi okoliczności będące przyczyną proponowanych zmian. 2. Zmiana umowy, o której mowa wyżej, może nastąpić wyłącznie w przypadkach: 2.1. ewentualnej zmiany podwykonawców, z zastrzeżeniem posiadania przez tych podwykonawców co najmniej takich samych właściwości, kwalifikacji (dotyczy przypadku w którym Wykonawca posługuje się potencjałem podwykonawców; 2.2. ewentualnej zmiany podwykonawców, z zastrzeżeniem posiadania przez tych podwykonawców co najmniej takich samych właściwości, kwalifikacji (dotyczy przypadku w którym Wykonawca posługuje się potencjałem podwykonawców); 2.3. zmiany sposobu realizacji zamówienia z samodzielnej realizacji przez Wykonawcę, na realizację z udziałem podwykonawców, z zastrzeżeniem, iż podwykonawcy będą posiadać właściwości niezbędne, do realizacji zamówienia; 2.4. zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację umowy; 2.5. zmiany urzędowej stawki VAT lub innych przepisów powszechnie obowiązujących, które maja wpływ na realizację Umowy; 2.6. wystąpienia siły wyższej. 3. Siła wyższa jest to zdarzenie, którego strony nie mogły przewidzieć, któremu nie mogły zapobiec, ani nie mogą przeciwdziałać, a które uniemożliwia Wykonawcy wykonanie w części lub w całości jego zobowiązań. Siła wyższa obejmuje w szczególności, następujące zdarzenia: 3.1. wojna, działania wojenne, działania wrogów zewnętrznych, 3.2. terroryzm, rewolucja, przewrót wojskowy lub cywilny, wojna domowa, 3.3. skutki zastosowania amunicji wojskowej, materiałów wybuchowych, skażenie radioaktywna, z wyjątkiem tych które mogą być spowodowane użyciem ich przez Wykonawcę, 3.4. klęski żywiołowe, jak huragany, powodzie, trzęsienie ziemi, 3.5. bunty, niepokoje, strajki, okupacje budowy przez osoby inne niż pracownicy Wykonawcy i jego podwykonawców, 3.6. inne wydarzenia losowe.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zamowienia.pw.edu.pl/wykaz/
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Politechnice Warszawskiej Dziale Zamówień Publicznych (Gmach Biurowy Politechniki Warszawskiej, 00-668 Warszawa, ul. Noakowskiego 18/20, kl. A, pokój nr 204).

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.04.2014 godzina 12:00, miejsce: Politechnice Warszawskiej Dziale Zamówień Publicznych (Gmach Biurowy Politechniki Warszawskiej, 00-668 Warszawa, ul. Noakowskiego 18/20, kl. A, pokój nr 204).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.