eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Szczawno Zdrój › Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. Zadanie 1 - Dostawy przypraw, sosów i zup; Zadanie 2 - Dostawy mąki, kaszy, ryżu, makaronów i produktów zbożowych; Zadanie 3 - Dostawy kawy, herbaty i produktów podobnych; Zadanie 4 - Dostawy soli, cukru i wyrobów cukierniczych, kakao, bakalii oraz koncentratów deserów; Zadanie 5 - Dostawy przetworów. ZP/9/2016.

Poręczenia kontraktowe dla firm startujących w przetargach publicznych


To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2016-06-28

Szczawno Zdrój: Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. Zadanie 1 - Dostawy przypraw, sosów i zup; Zadanie 2 - Dostawy mąki, kaszy, ryżu, makaronów i produktów zbożowych; Zadanie 3 - Dostawy kawy, herbaty i produktów podobnych; Zadanie 4 - Dostawy soli, cukru i wyrobów cukierniczych, kakao, bakalii oraz koncentratów deserów; Zadanie 5 - Dostawy przetworów. ZP/9/2016.
Numer ogłoszenia: 107423 - 2016; data zamieszczenia: 28.06.2016
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 73309 - 2016r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A., ul. Sienkiewicza 1, 58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie, tel. 74 8493201, faks 74 8436764.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. Zadanie 1 - Dostawy przypraw, sosów i zup; Zadanie 2 - Dostawy mąki, kaszy, ryżu, makaronów i produktów zbożowych; Zadanie 3 - Dostawy kawy, herbaty i produktów podobnych; Zadanie 4 - Dostawy soli, cukru i wyrobów cukierniczych, kakao, bakalii oraz koncentratów deserów; Zadanie 5 - Dostawy przetworów. ZP/9/2016..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem postępowania jest sukcesywna dostawa na okres 12 miesięcy artykułów spożywczych do Punktu Żywienia Szpitali/ Sanatoriów w Uzdrowisku Szczawno- Jedlina S.A. w podziale na następujące zadania: Zadanie 1 - Dostawy przypraw, sosów i zup; Zadanie 2 - Dostawy mąki, kaszy, ryżu, makaronów i produktów zbożowych; Zadanie 3 - Dostawy kawy, herbaty i produktów podobnych; Zadanie 4 - Dostawy soli, cukru i wyrobów cukierniczych, kakao, bakalii oraz koncentratów deserów; Zadanie 5 - Dostawy przetworów; ZADANIE 1: Przyprawy, sosy i zupy: 1. Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; 2. Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju i stopnia rozdrobnienia; konsystencja sypka, bez grudek, nie zlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń, delikatna; 3. Smak: charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków; 4. Zapach: charakterystyczny dla rodzaju surowca, przyjemny, bez obcych zapachów; 5. Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. Uwaga! Produkty oznaczone w zestawieniach gwiazdką będą zamawiane wyłącznie dla potrzeb Kancelarii Spółki. Zamawiający dopuszczając zaoferowanie produktów równoważnych podkreśla, że równoważność ta będzie badana z wnikliwością pod względem walorów smakowych, zawartości składników, jakości i aromatu. Udowodnienie równoważności zaoferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy. ZADANIE 2: Mąka: 1. Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników zbożowo - mącznych, całe, szczelne; 2. Wygląd, tekstura i konsystencja: barwa biała z odcieniem żółtawym; konsystencja gładka, śliska w dotyku, sypka, bez grudek; 3. Smak: swoisty dla danej mąki; 4. Zapach: przyjemny, swoisty, charakterystyczny dla danej mąki, bez obcych zapachów; 5. Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak obecności zanieczyszczeń fizycznych i biologicznych, obecności pleśni, szkodników, bakterii chorobotwórczych. Makaron: 1. Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników zbożowo - mącznych, całe, szczelne; 2. Wygląd, tekstura i konsystencja: barwa jednolita, kremowa lub jasnożółta bez pęknięć i rys, prawidłowy kształt, całe elementy, bez zanieczyszczeń fizycznych, błyszcząca powierzchnia, tekstura i konsystencja charakterystyczny dla danego gatunku, bez oznak zepsucia, uszkodzeń, prawidłowy kształt i barwa ziaren, bez zanieczyszczeń fizycznych, tekstura i konsystencja charakterystyczna dla stopnia rozdrobnienia i formy, suchy, gładka powierzchnia, szklisty po przełamaniu, w czasie gotowania zwiększenie objętości 2-3 razy, bez oznak lepkości i grudek, po ugotowaniu elastyczny, zachowuje pierwotny kształt, nie skleja się i nie ciemnieje; 3. Smak: po ugotowaniu smak i zapach odpowiadający produktowi świeżemu, wykluczony posmak skwaśniały lub gorzki; 4. Zapach: charakterystyczny, bez obcych zapachów, stęchłych; 5. Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. Kasze, ryż, produkty zbożowe (płatki, kleiki, kaszki, wafle ryżowe, wafle suche, suchary, pieczywo chrupkie): 1. Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników zbożowo - mącznych, całe, szczelne; 2. Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczny dla danego gatunku, bez oznak zepsucia, uszkodzeń, prawidłowy kształt i barwa ziaren, bez zanieczyszczeń fizycznych, tekstura i konsystencja charakterystyczna dla stopnia rozdrobnienia, sypka, suche, bez oznak lepkości i grudek, pieczywo chrupkie, 1 część wagowa kaszy suchej po ugotowaniu ma dawać 2,5 części wagowych kaszy gotowanej; 3. Smak: po ugotowaniu smak i zapach odpowiadający produktowi świeżemu, wykluczony posmak skwaśniały lub gorzki; 4. Zapach: charakterystyczny, bez obcych zapachów, stęchłych; 5. Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. Uwaga! Produkty oznaczone w zestawieniach gwiazdką będą zamawiane wyłącznie dla potrzeb Kancelarii Spółki. Zamawiający dopuszczając zaoferowanie produktów równoważnych podkreśla, że równoważność ta będzie badana z wnikliwością pod względem walorów smakowych, zawartości składników, jakości i aromatu. Udowodnienie równoważności zaoferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy. ZADANIE NR 3: Kawy, herbaty i produkty podobne: 1. Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; 2. Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczny dla danego rodzaju produktu zabarwienie, jednolite, wygląd naparu żywy, tekstura i konsystencja sypkie, suche, w zależności od stopnia rozdrobnienia liści czy dodatku owoców, bez grudek, zlepień, torebki całe, suche, granulat suchy bez zbryleń i grudek; 3. Smak naparu: właściwy, charakterystyczny dla danego gatunku lub dodatków, bez obcych posmaków; 4. Zapach: właściwy, charakterystyczny dla danego gatunku i dodatków, bez obcych zapachów; 5. Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: suche, brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. Uwaga! Produkty oznaczone w zestawieniach gwiazdką będą zamawiane wyłącznie dla potrzeb Kancelarii Spółki. Zamawiający dopuszczając zaoferowanie produktów równoważnych podkreśla, że równoważność ta będzie badana z wnikliwością pod względem walorów smakowych, zawartości składników, jakości i aromatu. Udowodnienie równoważności zaoferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy. ZADANIE NR 4: Sól, cukier, wyroby cukiernicze, kakao i bakalie: 1. Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; 2. Wygląd, tekstura i konsystencja: cukier i sól barwa biała, pozostałe wygląd typowy dla produktu, bez oznak pleśni i szkodników; tekstura i konsystencja: kryształy sypkie, bez zlepów i grudek, pozostałe konsystencja chrupiąca, sucha; 3. Smak: właściwy, charakterystyczny dla danego produktu, słodki, przyjemny, sól słony, bez obcych posmaków zjełczenia czy pleśni; 4. Zapach: właściwy, lekko słodkawy, charakterystyczny dla dodanego aromatu lub dodatków, bez obcych zapachów, sól b/zapachu; 5. Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: suche, brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. Koncentraty deserów (budynie, kisiele, galaretki), kwasek cytrynowy, żelatyna: 1. Opakowanie: torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne; 2. Wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczny dla rodzaju, barwa charakterystyczna dla rodzaju; tekstura i konsystencja: sypka, bez grudek, nie zlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń, łatwo rozpuszczalne; 3. Smak: właściwy, charakterystyczny dla rodzaju i określonego smaku przez producenta, bez obcych posmaków; 4. Zapach: właściwy, charakterystyczny dla rodzaju, przyjemny, bez obcych zapachów; 5. Właściwości fizykochemiczne i biologiczne: suche, brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. Uwaga! Produkty oznaczone w zestawieniach gwiazdką będą zamawiane wyłącznie dla potrzeb Kancelarii Spółki. Zamawiający dopuszczając zaoferowanie produktów równoważnych podkreśla, że równoważność ta będzie badana z wnikliwością pod względem walorów smakowych, zawartości składników, jakości i aromatu. Udowodnienie równoważności zaoferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy. ZADANIE NR 5: Przetwory: Przetwory muszą być dostarczane w oryginalnych opakowaniach, nie otwieranych i nie uszkodzonych podczas transportu, z widoczną datą przydatności do spożycia, przy czym termin przydatności do spożycia nie może być krótszy niż 3 miesiące od dnia dostarczenia produktu. Uwaga! Produkty oznaczone w zestawieniach gwiazdką będą zamawiane wyłącznie dla potrzeb Kancelarii Spółki. Zamawiający dopuszczając zaoferowanie produktów równoważnych podkreśla, że równoważność ta będzie badana z wnikliwością pod względem walorów smakowych, zawartości składników, jakości i aromatu. Udowodnienie równoważności zaoferowanych produktów spoczywa na Wykonawcy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.89.10.00 - Zupy i buliony 15.61.20.00 - Mąka zbożowa lub roślinna i podobne produkty 03.21.13.00 - Ryż 15.61.33.00 - Produkty zbożowe 15.86.00.00 - Kawa, herbata i podobne produkty 15.87.24.00 - Sól 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.84.00.00 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 15.32.00.00 - Soki owocowe i warzywne .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Dostawy przypraw, sosów i zup.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.06.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PPHU LACTIS Andreasik, Lis, Zieliński Sp. Jawna, ul. Wyspiańskiego 40, 57-300 Kłodzko, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 16049,71 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 19733,69

  • Oferta z najniższą ceną: 19733,69 / Oferta z najwyższą ceną: 36006,66

  • Waluta: PLN .


Część NR: 2   

Nazwa: Dostawy mąki, kaszy, ryżu, makaronów i produktów zbożowych.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.06.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PPHU LACTIS Andreasik, Lis, Zieliński Sp. Jawna, ul. Wyspiańskiego 40, 57-300 Kłodzko, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 37619,54 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 37278,66

  • Oferta z najniższą ceną: 37278,66 / Oferta z najwyższą ceną: 40221,72

  • Waluta: PLN .


Część NR: 3   

Nazwa: Dostawy kawy, herbaty i produktów podobnych.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.06.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • UNIMA Sp. Z o. o. w Warszawie Hurtownia Art. Spożywczych, ul. Zdrojowa 4, 65-142 Zielona Góra, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 16872,02 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 14422,13

  • Oferta z najniższą ceną: 14422,13 / Oferta z najwyższą ceną: 24323,63

  • Waluta: PLN .


Część NR: 4   

Nazwa: Dostawy soli, cukru i wyrobów cukierniczych, kakao, bakalii oraz koncentratów deserów.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.06.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • PPHU LACTIS Andreasik, Lis, Zieliński Sp. Jawna, ul. Wyspiańskiego 40, 57-300 Kłodzko, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 25882,26 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 31432,24

  • Oferta z najniższą ceną: 31432,24 / Oferta z najwyższą ceną: 33910,60

  • Waluta: PLN .


Część NR: 5   

Nazwa: Dostawy przetworów.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 24.06.2016.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • UNIMA Sp. Z o. o. w Warszawie Hurtownia Art. Spożywczych, ul. Zdrojowa 4, 65-142 Zielona Góra, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 101856,60 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 101338,15

  • Oferta z najniższą ceną: 101338,15 / Oferta z najwyższą ceną: 136199,37

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.