eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Gdańsk › III. Dostawy warzyw i owocówznak sprawy6/2015/BIGB O/POTULICE

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-07-06

Gdańsk: III. Dostawy warzyw i owoców: znak sprawy: 6/2015/BIGB O/POTULICE
Numer ogłoszenia: 100071 - 2015; data zamieszczenia: 06.07.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA , ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3231102, faks 58 3231101.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.igbbaltica.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: nie dotyczy

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: igb.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: III. Dostawy warzyw i owoców: znak sprawy: 6/2015/BIGB O/POTULICE.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Przedmiot zamówienia Grupa 1 ZK Włocławek Grupa 2 (ZK Potulice, Kuchnia, AŚ Bydgoszcz, OZ Bydgoszcz, ZK Koronowo, OZ Strzelewo, ZK Bydgoszcz-Fordon, AŚ Chojnice, ODK Zacisze) Grupa 3 (ZK Nr 1 Grudziądz, ZK Nr 2 Grudziądz) Grupa 4 (AŚ Inowrocław, AŚ Toruń) 1. Ziemniaki jadalne - o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jednostka miary kg. CPV: 03212100-6. - ilość szacunkowa: 1500 kg - - 2. Marchew - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kg. CPV: 03221112-4 - ilość szacunkowa: 800 kg - - 3. Kapusta czerwona - w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5 kg, jednostka miary kg. CPV: 03221410-3. - ilość szacunkowa: 400 kg - - 4. Groch łuskany, połówki, jednostka miary kg. CPV: 03221220-4. - ilość szacunkowa: 400 kg - - 5. Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kg. CPV: 03221210-1. - ilość szacunkowa: 400 kg - - 6. Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kg. CPV: 03221112-1. Ilość szacunkowa 1500 kg ilość szacunkowa: 3000 kg ilość szacunkowa: 1000 kg ilość szacunkowa: 300 kg 7. Burak ćwikłowy - średniej wielkości, jednostka miary kg. CPV: 03221111-7. - ilość szacunkowa: 1000 kg - - 8. Pietruszka korzeń - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kg. CPV: 03221100-7. - ilość szacunkowa: 160 kg - - 9. Nać pietruszki - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm jednostka miary kg. CPV: 03221300-9. - ilość szacunkowa: 100 kg - - 10. Koper - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, jednostka miary kg. CPV: 03221300-9. - ilość szacunkowa: 100 kg - - 11. Koper włoski - fenkuł, jednostka miary kg. CPV: 03221300-9. - ilość szacunkowa: 50 kg - - 12. Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kg. CPV: 03221270-9. ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 1000 kg ilość szacunkowa: 800 kg ilość szacunkowa: 500 kg 13. Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kg. CPV: 03221230-7. ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 200 kg 14. Pieczarka - o średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, jednostka miary kg. CPV: 03221260-6. - ilość szacunkowa: 700 kg - - 15. Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kg. CPV: 03221240-0. ilość szacunkowa: 800 kg ilość szacunkowa: 1100 kg ilość szacunkowa: 1000 kg ilość szacunkowa: 600 kg 16. Por - oczyszczony, gruby, w całości, jednostka miary kg. CPV: 03222230-4. - ilość szacunkowa: 150 kg - - 17. Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kg. CPV: 03221100-7. - ilość szacunkowa: 100 kg - - 18. Seler naciowy, jednostka miary kg. CPV: 03221000-6 - ilość szacunkowa: 50 kg - - 19. Kapusta włoska - w główkach, o wadze główki od 1,8 kg do 4,0 kg, jednostka miary kg. CPV: 03221410-3. - ilość szacunkowa: 200 kg - - 20. Kapusta biała - w główkach, o wadze główki od 2kg do 4kg jednostka miary kg. CPV: 03221410-3. - ilość szacunkowa: 800 kg - - 21. Kapusta pekińska, główki o minimalnej średnicy 10 cm i minimalnej długości 20 cm, jednostka miary kg. CPV: 03221410-3. - ilość szacunkowa: 800 kg - - 22. Cukinia jednostka miary kg. CPV: 03221250-3. - ilość szacunkowa: 600 kg - - 23. Bakłażan jednostka miary kg. CPV: 03221000-6 - ilość szacunkowa: 200 kg - - 24. Sałata głowiasta kl. I, jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. ilość szacunkowa: 50 szt. ilość szacunkowa: 500 szt. ilość szacunkowa: 50 szt. ilość szacunkowa: 50 szt. 25. Sałata lodowa główka jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. ilość szacunkowa: 50 szt. ilość szacunkowa: 600 szt. - - 26. Sałata karbowana czerwona główka, jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. ilość szacunkowa: 50 szt. ilość szacunkowa: 300 szt. - - 27. Kalafior, jednostka miary szt. CPV: 03221420-6. - ilość szacunkowa: 1000 szt. ilość szacunkowa: 50 szt. ilość szacunkowa: 50 szt. 28. Brokuły, jednostka miary szt. CPV: 03221430-9. - ilość szacunkowa: 1000 szt. ilość szacunkowa: 50 szt. ilość szacunkowa: 50szt. 29. Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt. CPV: 03221240-0. ilość szacunkowa: 250 szt. ilość szacunkowa: 450 szt. ilość szacunkowa: 150 szt. ilość szacunkowa: 150 szt. 30. Rzodkiewka jednostka miary szt. CPV: 03221100-7. ilość szacunkowa: 500 szt. ilość szacunkowa: 500 szt. ilość szacunkowa: 500 szt. ilość szacunkowa: 500 szt. 31. Mięta świeża doniczka, jednostka miary szt. CPV: 03121100-6. - ilość szacunkowa: 30 szt. - - 32. Bazylia świeża doniczka, jednostka miary szt. CPV: 03121100-6. - ilość szacunkowa: 30 szt. - - 33. Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35g do 50g jednostka miary kg. CPV: 03221100-7. ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 350 kg ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 400 kg 34. Kapusta kwaszona z marchewką - bez konserwantów, jednostka miary kg. CPV: 03221410-3. - ilość szacunkowa: 600 kg - - 35. Banany jednostka miary kg. CPV: 03222111-4. ilość szacunkowa: 800 kg ilość szacunkowa: 1000 kg ilość szacunkowa: 1500 kg ilość szacunkowa: 1000 kg 36. Grejpfruty jednostka miary kg. CPV: 03222230-4. ilość szacunkowa: 800 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 1200 kg ilość szacunkowa: 800 kg 37. Winogrona zielone jednostka miary kg. CPV: 032222340-8. ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 800 kg ilość szacunkowa: 400 kg 38. Winogrona fioletowe - jednostka miary kg. CPV: 032222340-8. ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 400 kg 39. Gruszki jednostka miary kg. CPV: 03222322-6. ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 600 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 400 kg 40. Kiwi jednostka miary kg. CPV: 03222118-3. ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 400 kg ilość szacunkowa: 350 kg 41. Ananas jednostka miary szt. CPV: 03222240-7. - ilość szacunkowa: 100 szt. - - 42. Cytryny, jednostka miary kg. CPV: 03222210-8. ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 800 kg ilość szacunkowa: 800 kg ilość szacunkowa: 700 kg 43. Jabłka - całe, średniej wielkości, jednostka miary kg. CPV: 03222321-9. ilość szacunkowa: 2000 kg ilość szacunkowa: 1400 kg ilość szacunkowa: 2500 kg ilość szacunkowa: 2000 kg 44. Arbuz - (sezonowo) jednostka miary kg. CPV: 03222200-1. - ilość szacunkowa: 100 kg ilość szacunkowa: 100 kg ilość szacunkowa: 100 kg 45. Brzoskwinia (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222332-9. ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 600 kg ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg 46. Pomarańcze jednostka miary kg. CPV: 03222220-1 ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg 47. Mandarynki jednostka miary kg. CPV: 03222240-7 ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg 48. Arbuz - (sezonowo) jednostka miary kg. CPV: 03222200-1. ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 100 kg ilość szacunkowa: 100 kg ilość szacunkowa: 100 kg 49. Fasolka szparagowa (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03221212-0. - ilość szacunkowa: 200 kg - - 50. Wiśnie (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222333-6. ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 200 kg ilość szacunkowa: 200 kg 51. Śliwki (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222334-3. ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg 52. Brzoskwinia (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222332-9. ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg ilość szacunkowa: 300 kg 53. Truskawki (sezonowo), pakowane w łubianki do 3 kg, jednostka miary kg. CPV: 03222313-0. ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 500 kg ilość szacunkowa: 500 kg 54. Czereśnie (sezonowo) jednostka miary kg. CPV: 03222333-6. ilość szacunkowa: 100 kg ilość szacunkowa: 100 kg ilość szacunkowa: 100 kg ilość szacunkowa: 100 kg.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.00-6, 03.22.11.12-1, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.12.40-0, 03.22.13.10-2, 03.22.22.30-4, 03.22.22.34-8.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: NIE DOTYCZY

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2) posiadania wiedzy i doświadczenia 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ustawy Pzp. 3. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu. 1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2) posiadania wiedzy i doświadczenia 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ustawy Pzp. 3. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu. 1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2) posiadania wiedzy i doświadczenia 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ustawy Pzp. 3. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu. 1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2) posiadania wiedzy i doświadczenia 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ustawy Pzp. 3. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu. 1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą, że spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp, dotyczące: 1) posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania 2) posiadania wiedzy i doświadczenia 3) dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia 4) sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z niniejszego postępowania z powodu niespełnienia warunków, o których mowa w art. 24 ustawy Pzp. 3. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków w niniejszym postępowaniu. 1) Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana na zasadzie: spełnia lub nie spełnia poszczególne warunki.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 95
  • 2 - TERMIN realizacji reklamacjI - 5

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

2. Zmiany postanowień niniejszej umowy mogą dotyczyć w szczególności: 1) nazwy, adresu oraz osób reprezentujących strony, a także osób wymienionych w § 6 pkt 1 i lub pkt 2; 2) cen artykułów wymienionych w załączniku nr 1 do umowy, o kwotę nie większą niż wynikającą ze wskaźnika cen towarów i usług konsumpcyjnych, podanego przez GUS publikowanego na stronie internetowej: www.stat.gov.pl. Wskaźnik cen towarów i usług konsumpcyjnych liczony jest miesięcznie od terminu obowiązywania umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1; 3) urzędowej stawki podatku VAT na artykuły wymienione w załączniku nr 1 do umowy; 4) każdej zmiany, która jest korzystna lub neutralna dla zamawiającego; 5) zmiany której nie można było przewidzieć na etapie prowadzonego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego; 6) terminu zakończenia przedłużenia obowiązywania niniejszej umowy, o którym mowa w § 2 pkt 1, z zastrzeżeniem § 3 pkt 3; 7) dopisania do § 5 pkt 1 ppkt 1 magazynu zlokalizowanego w Chełmnie, ul. 22 stycznia 3a-grupa 3. 3. Zmiany postanowień niniejszej umowy wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu, z zastrzeżeniem pkt 5. 4. Strona wnioskująca o zmianę postanowień niniejszej umowy niezwłocznie i pisemnie powiadamia o tym fakcie drugą stronę, uzasadniając zmianę okolicznościami faktycznymi i prawnymi oraz przedkłada propozycję aneksu do umowy. 5. Strony dopuszczają możliwość okresowych dostaw artykułów po cenie niższej niż określonej w załączniku nr 1 do umowy tzw. promocja. Zmiany te nie wymagają potwierdzenia pisemnego w postaci aneksu do umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.igbbaltica.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: BIGB BALTICA O/POTULICE ul.Aleja Parkowa 1 89-120 Potulice.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.07.2015 godzina 12:00, miejsce: BIGB BALTICA O/POTULICE ul.Aleja Parkowa 1 89-120 Potulice sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: ZK Włocławek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Przedmiot zamówienia Grupa 1 ZK Włocławek 1. Ziemniaki jadalne - o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, jednostka miary kg. CPV: 03212100-6. - 2. Marchew - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kg. CPV: 03221112-4 - 3. Kapusta czerwona - w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5 kg, jednostka miary kg. CPV: 03221410-3. - 4. Groch łuskany, połówki, jednostka miary kg. CPV: 03221220-4. - 5. Fasola typu Jaś, duża, jednostka miary kg. CPV: 03221210-1. - 6. Cebula - średniej wielkości, jednostka miary kg. CPV: 03221112-1. Ilość szacunkowa 1500 kg 7. Burak ćwikłowy - średniej wielkości, jednostka miary kg. CPV: 03221111-7. - 8. Pietruszka korzeń - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, jednostka miary kg. CPV: 03221100-7. - 9. Nać pietruszki - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm jednostka miary kg. CPV: 03221300-9. - 10. Koper - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, jednostka miary kg. CPV: 03221300-9. - 11. Koper włoski - fenkuł, jednostka miary kg. CPV: 03221300-9. - 12. Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, jednostka miary kg. CPV: 03221270-9. ilość szacunkowa: 500 kg 13. Papryka surowa - czerwona, cała, jednostka miary kg. CPV: 03221230-7. ilość szacunkowa: 200 kg 14. Pieczarka - o średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3cm do 5cm, jednostka miary kg. CPV: 03221260-6. - 15. Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, jednostka miary kg. CPV: 03221240-0. ilość szacunkowa: 800 kg 16. Por - oczyszczony, gruby, w całości, jednostka miary kg. CPV: 03222230-4. - 17. Seler - duży, oczyszczony, bez liści, jednostka miary kg. CPV: 03221100-7. - 18. Seler naciowy, jednostka miary kg. CPV: 03221000-6 - 19. Kapusta włoska - w główkach, o wadze główki od 1,8 kg do 4,0 kg, jednostka miary kg. CPV: 03221410-3. - 20. Kapusta biała - w główkach, o wadze główki od 2kg do 4kg jednostka miary kg. CPV: 03221410-3. - 21. Kapusta pekińska, główki o minimalnej średnicy 10 cm i minimalnej długości 20 cm, jednostka miary kg. CPV: 03221410-3. - 22. Cukinia jednostka miary kg. CPV: 03221250-3. - 23. Bakłażan jednostka miary kg. CPV: 03221000-6 - 24. Sałata głowiasta kl. I, jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. ilość szacunkowa: 50 szt. 25. Sałata lodowa główka jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. ilość szacunkowa: 50 szt. 26. Sałata karbowana czerwona główka, jednostka miary szt. CPV: 03221310-2. ilość szacunkowa: 50 szt. 27. Kalafior, jednostka miary szt. CPV: 03221420-6. - 28. Brokuły, jednostka miary szt. CPV: 03221430-9. - 29. Pomidor koktajlowy tacka 500 g, jednostka miary szt. CPV: 03221240-0. ilość szacunkowa: 250 szt. 30. Rzodkiewka jednostka miary szt. CPV: 03221100-7. ilość szacunkowa: 500 szt. 31. Mięta świeża doniczka, jednostka miary szt. CPV: 03121100-6. - 32. Bazylia świeża doniczka, jednostka miary szt. CPV: 03121100-6. - 33. Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35g do 50g jednostka miary kg. CPV: 03221100-7. ilość szacunkowa: 300 kg 34. Kapusta kwaszona z marchewką - bez konserwantów, jednostka miary kg. CPV: 03221410-3. - 35. Banany jednostka miary kg. CPV: 03222111-4. ilość szacunkowa: 800 kg 36. Grejpfruty jednostka miary kg. CPV: 03222230-4. ilość szacunkowa: 800 kg 37. Winogrona zielone jednostka miary kg. CPV: 032222340-8. ilość szacunkowa: 400 kg 38. Winogrona fioletowe - jednostka miary kg. CPV: 032222340-8. ilość szacunkowa: 400 kg 39. Gruszki jednostka miary kg. CPV: 03222322-6. ilość szacunkowa: 400 kg 40. Kiwi jednostka miary kg. CPV: 03222118-3. ilość szacunkowa: 300 kg 41. Ananas jednostka miary szt. CPV: 03222240-7. - 42. Cytryny, jednostka miary kg. CPV: 03222210-8. ilość szacunkowa: 500 kg 43. Jabłka - całe, średniej wielkości, jednostka miary kg. CPV: 03222321-9. ilość szacunkowa: 2000 kg 44. Arbuz - (sezonowo) jednostka miary kg. CPV: 03222200-1. - 45. Brzoskwinia (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222332-9. ilość szacunkowa: 300 kg 46. Pomarańcze jednostka miary kg. CPV: 03222220-1 ilość szacunkowa: 300 kg 47. Mandarynki jednostka miary kg. CPV: 03222240-7 ilość szacunkowa: 500 kg 48. Arbuz - (sezonowo) jednostka miary kg. CPV: 03222200-1. ilość szacunkowa: 200 kg 49. Fasolka szparagowa (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03221212-0. - 50. Wiśnie (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222333-6. ilość szacunkowa: 200 kg 51. Śliwki (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222334-3. ilość szacunkowa: 300 kg 52. Brzoskwinia (sezonowo), jednostka miary kg. CPV: 03222332-9. ilość szacunkowa: 300 kg 53. Truskawki (sezonowo), pakowane w łubianki do 3 kg, jednostka miary kg. CPV: 03222313-0. ilość szacunkowa: 500 kg 54. Czereśnie (sezonowo) jednostka miary kg. CPV: 03222333-6. ilość szacunkowa: 100 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.00-6, 03.22.11.12-1, 03.22.12.70-9, 03.22.12.40-0, 03.22.13.10-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. TERMIN realizacji reklamacjI - 5

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: ZK Potulice, Kuchnia, AŚ Bydgoszcz, OZ Bydgoszcz, ZK Koronowo, OZ Strzelewo, ZK Bydgoszcz-Fordon, AŚ Chojnice, ODK Zacisze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Ziemniaki jadalne - o średniej wielkości, tzn. o przeciętnej średnicy ok. 6 cm, przeciętnej długości ok. 8 cm, jednego gatunku, niemieszane, dopuszczalne odmiany: Irga, Sante, Irys, Bryza, Satina, Lord, CPV: 03212100-6. kg 1500 2 Marchew - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, CPV: 03221112-4. kg 800 3 Kapusta czerwona - w główkach, o minimalnej wadze główki 2,5 kg, CPV: 03221410-3. kg 400 4 Groch łuskany, połówki, CPV: 03221220-4. kg 400 5 Fasola typu Jaś, duża, CPV: 03221210-1. kg 400 6 Cebula - średniej wielkości, CPV: 03221112-1. kg 3000 7 Burak ćwikłowy - średniej wielkości, CPV: 03221111-7. kg 1000 8 Pietruszka korzeń - bez naci, oczyszczona, nieobrana, średniej długości i grubości, tzn. o średnicy od 3 cm do 4 cm i długości od 12 cm do 15 cm, CPV: 03221100-7. kg 160 9 Nać pietruszki - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100 g i maksymalnej długości 15 cm, CPV: 03221300-9. kg 100 10 Koper - o przeciętnej wadze pęczka ok. 100g i maksymalnej długości 15 cm, CPV: 03221300-9. kg 100 11 Koper włoski - fenkuł, CPV: 03221300-9. kg 50 12 Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, CPV: 03221270-9. kg 1000 13 Papryka surowa - czerwona, cała, CPV: 03221230-7. kg 500 14 Pieczarka - o średniej wielkości, tzn. zamknięte kapelusze o średnicy od 3 cm do 5 cm, CPV: 03221260-6. kg 700 15 Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, CPV: 03221240-0. kg 1100 16 Por - oczyszczony, gruby, w całości, CPV: 03222230-4. kg 150 17 Seler - duży, oczyszczony, bez liści, CPV: 03221100-7. kg 100 18 Seler naciowy, jednostka miary kg. CPV: 03221000-6. kg 50 19 Kapusta włoska - w główkach, o wadze główki od 1,8 kg do 4,0 kg, CPV: 03221410-3. kg 200 20 Kapusta biała - w główkach, o wadze główki od 2 kg do 4kg, CPV: 03221410-3. kg 800 21 Kapusta pekińska, główki o minimalnej średnicy 10 cm i minimalnej długości 20 cm, CPV: 03221410-3. kg 800 22 Cukinia, CPV: 03221250-3. kg 600 23 Bakłażan, CPV: 03221000-6 kg 200 24 Sałata głowiasta kl. I, CPV: 03221310-2. szt. 500 25 Sałata lodowa główka, CPV: 03221310-2. szt. 600 26 Sałata karbowana czerwona główka, CPV: 03221310-2. szt. 300 27 Kalafior, CPV: 03221420-6. szt. 1000 28 Brokuły, CPV: 03221430-9. szt. 1000 29 Pomidor koktajlowy tacka 500 g, CPV: 03221240-0. szt. 450 30 Rzodkiewka, CPV: 03221100-7. szt. 500 31 Mięta świeża doniczka, CPV: 03121100-6. szt. 30 32 Bazylia świeża doniczka, CPV: 03121100-6. szt. 30 33 Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, CPV: 03221100-7. kg 350 34 Kapusta kwaszona z marchewką - bez konserwantów, CPV: 03221410-3. kg 600 35 Banany, CPV: 03222111-4. kg 1000 36 Grejpfruty, CPV: 03222230-4. kg 500 37 Winogrona zielone, CPV: 032222340-8. kg 200 38 Winogrona fioletowe, CPV: 032222340-8. kg 200 39 Gruszki, CPV: 03222322-6. kg 600 40 Kiwi, CPV: 03222118-3. kg 500 41 Ananas - jednostka miary szt. CPV: 03222240-7 szt. 100 42 Cytryny, CPV: 03222210-8. kg 800 43 Jabłka - całe, średniej wielkości, CPV: 03222321-9. kg 1400.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-6, 03.22.11.12-4, 03.22.12.20-4, 03.22.12.10-1, 03.22.11.11-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.
  • 4) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

    • 1. Cena - 95
    • 2. TERMIN realizacji reklamacjI - 5

CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: (ZK Nr 1 Grudziądz, ZK Nr 2 Grudziądz).

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Cebula - średniej wielkości, CPV: 03221112-1. kg 1000 2 Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, CPV: 03221270-9. kg 800 3 Papryka surowa - czerwona, cała, CPV: 03221230-7. kg 200 4 Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, CPV: 03221240-0. kg 1000 5 Sałata głowiasta kl. I, CPV: 03221310-2. szt. 50 6 Kalafior, CPV: 03221420-6. szt. 50 7 Brokuły, CPV: 03221430-9. szt. 50 8 Pomidor koktajlowy tacka 500 g, CPV: 03221240-0. szt. 150 9 Rzodkiewka, CPV: 03221100-7. szt. 500 10 Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, CPV: 03221100-7. kg 300 11 Banany, CPV: 03222111-4. kg 1200 12 Grejpfruty, CPV: 03222230-4. kg 1500 13 Winogrona zielone, CPV: 032222340-8. kg 800 14 Winogrona fioletowe, CPV: 032222340-8. kg 500 15 Gruszki, CPV: 03222322-6. kg 500 16 Kiwi, CPV: 03222118-3. kg 400 17 Cytryny, CPV: 03222210-8. kg 800 18 Jabłka - całe, średniej wielkości, CPV: 03222321-9. kg 2500 19 Arbuz - (sezonowo), CPV: 03222200-1. kg 100 20 Brzoskwinia (sezonowo), CPV: 03222332-9. kg 300 21 Pomarańcze, CPV:03222220-1. kg 300 22 Mandarynki, CPV 03222240-7. kg 300 23 Arbuz - (sezonowo) jednostka miary kg. CPV: 03222200-1 kg 100 24 Wiśnie (sezonowo), CPV: 03222333-6 kg 200 25 Śliwki (sezonowo), CPV: 03222334-3 kg 300 26 Brzoskwinia (sezonowo), CPV: 03222332-9 kg 300 27 Truskawki (sezonowo), pakowane w łubianki do 3 kg, CPV: 03222313-0 kg 500 28 Czereśnie (sezonowo), CPV: 03222333-6 kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.00-6, 03.22.11.12-1, 03.22.12.70-9, 03.22.12.40-0, 03.22.14.20-6, 03.22.14.30-9, 03.22.11.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.

CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: AŚ Inowrocław, AŚ Toruń.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Cebula - średniej wielkości, CPV: 03221112-1. kg 300 2 Ogórek zielony - twardy, średniej wielkości, w całości, polny, CPV: 03221270-9. kg 500 3 Papryka surowa - czerwona, cała, CPV: 03221230-7. kg 200 4 Pomidor - czerwony, cały, średniej wielkości, polny, CPV: 03221240-0. kg 600 5 Sałata głowiasta kl. I, CPV: 03221310-2. szt. 50 6 Kalafior, CPV: 03221420-6. szt. 50 7 Brokuły, CPV: 03221430-9. szt. 50 8 Pomidor koktajlowy tacka 500 g, CPV: 03221240-0. szt. 150 9 Rzodkiewka, CPV: 03221100-7. szt. 500 10 Czosnek - w główkach, średniej wielkości, o przeciętnej wadze główki od 35 g do 50 g, CPV: 03221100-7. kg 400 11 Banany, CPV: 03222111-4. kg 1000 12 Grejpfruty, CPV: 03222230-4. kg 800 13 Winogrona zielone, CPV: 032222340-8. kg 400 14 Winogrona fioletowe, CPV: 032222340-8. kg 400 15 Gruszki, CPV: 03222322-6. kg 400 16 Kiwi, CPV: 03222118-3. kg 350 17 Cytryny, CPV: 03222210-8. kg 700 18 Jabłka - całe, średniej wielkości, CPV: 03222321-9. kg 2000 19 Arbuz - (sezonowo), CPV: 03222200-1. kg 100 20 Brzoskwinia (sezonowo), CPV: 03222332-9. kg 300 21 Pomarańcze, CPV:03222220-1. kg 300 22 Mandarynki, CPV 03222240-7. kg 300 23 Arbuz - (sezonowo) jednostka miary kg. CPV: 03222200-1 kg 100 24 Wiśnie (sezonowo), CPV: 03222333-6 kg 200 25 Śliwki (sezonowo), CPV: 03222334-3 kg 300 26 Brzoskwinia (sezonowo), CPV: 03222332-9 kg 300 27 Truskawki (sezonowo), pakowane w łubianki do 3 kg, CPV: 03222313-0 kg 500 28 Czereśnie (sezonowo), CPV: 03222333-6 kg 100.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.00-6, 03.22.11.12-1, 03.22.12.70-9, 03.22.12.30-7, 03.22.13.10-2, 03.22.14.30-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2015.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.